Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Muppet_Show
    Nie wiem kto tam stoi, bo nie chodzę, ale biorąc pod uwagę fakt ze dla typowego Polaka kontakt z sądem jest wyłącznie poprzez sędzie Anne Marie Wesołowską to można przypuszczać z dozą pewności ze stoją tam ludzie którym nie chodzi o sam sad ale o gwałcenie po raz wtóry naszej ustawy zasadniczej o której to JK mówi, ze jest to mała książeczka. A sam tryb prowadzenia zmiany pokazuje, ze nie chodzi o usprawnienia działania, a chęć zemsty, jakiejś sprawiedliwości której niby brakowało drugiej stronie co również pokazują słowa JK na mównicy, oraz poza nią.

Pycha kroczy przed upadkiem.
    Ale zdajesz sobie sprawę, że Kaczyński doskonale wie co robi i dzięki takim pożytecznym idiotom jak Ty czy KOD pod Sejmem będzie rządził przez kolejną kadencję?

Same zmiany oczywiście PiSowi sa potrzebne dla realizacji ich celów politycznych natomiast styl moim zdaniem jest doskonale obliczony na wzbudzenie wzmożenia i niezdrowej ekscytacji u takich jak Wy by Kaczafi mógł palcem wskazać po raz kolejny "Patrzcie jak złodzieje odrywani od koryta kwiczą w obronie sądów. Tych sądów, ktore przez lata Was krzywdziły a my chcemy je uzdrowić".

No i wiesz co? Dzięki kwikom takim jak Twój ludzie to kupują.

PS. Mam sporo kolegów na Legii, którzy po 8 latach gehenny związanej z "Widelcem" gdybyś przy nich zaczął głosic swoje mądrości na temat konieczności obrony sądów "bo sądy są super a w ogóle to Konstytucja...." zwyczajnie by Ci dopierdolili i to wcale nie dlatego, że nie potrafią merytorycznie rozmawiać i nie są zwolennikami PiS
    ...ta ziemia do Polski należy
    choć Polska daleko jest stąd,
    bo wolność krzyżami się mierzy
    historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort
      PS. Mam sporo kolegów na Legii, którzy po 8 latach gehenny związanej z "Widelcem" gdybyś przy nich zaczął głosic swoje mądrości na temat konieczności obrony sądów "bo sądy są super a w ogóle to Konstytucja...." zwyczajnie by Ci dopierdolili i to wcale nie dlatego, że nie potrafią merytorycznie rozmawiać
      Widelec to jedno a Maciek i jego areszt to kolejny dowód na to, że rząd robi dobrze!
      349meczów*
      71 goli*
      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

Ale zdajesz sobie sprawę, że Kaczyński doskonale wie co robi i dzięki takim pożytecznym idiotom jak Ty czy KOD pod Sejmem będzie rządził przez kolejną kadencję?

Same zmiany oczywiście PiSowi sa potrzebne dla realizacji ich celów politycznych natomiast styl moim zdaniem jest doskonale obliczony na wzbudzenie wzmożenia i niezdrowej ekscytacji u takich jak Wy by Kaczafi mógł palcem wskazać po raz kolejny "Patrzcie jak złodzieje odrywani od koryta kwiczą w obronie sądów. Tych sądów, ktore przez lata Was krzywdziły a my chcemy je uzdrowić".

PS. Mam sporo kolegów na Legii, którzy po 8 latach gehenny związanej z "Widelcem" gdybyś przy nich zaczął głosic swoje mądrości na temat konieczności obrony sądów "bo sądy są super a w ogóle to Konstytucja...." zwyczajnie by Ci dopierdolili i to wcale nie dlatego, że nie potrafią merytorycznie rozmawiać i nie są zwolennikami PiS
        A czy ja bronię zmian w sądach? Mamy tych samych kolegów, uwierz mi.
        Całe clou to ten syf z jakim to jest robione.

Komentarz

Całe clou to ten syf z jakim to jest robione.
          A kto robi ten syf? Przypomnisz podobne zachowania gdy PO przepychala swoje ustawy?

Komentarz

• Uuu, Mort, ale Cię na minę wjebał ten gamoń. Masz kolegów, którzy czytają wyborczą i oglądają TVN?
            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Jak mecze załatwia to musi mieć
              "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
                Uuu, Mort, ale Cię na minę wjebał ten gamoń. Masz kolegów, którzy czytają wyborczą i oglądają TVN?

Co do tego kto robi syf pełna zgoda z Maksim A poza tym tak jak napisałem - ja osobiście uważam, że ten syf jest PiSowi na rękę co zresztą patrząc po wpisach zaczyna też dostrzegać część kodziarzy - bo brylowanie w mediach przy poparciu Jandy, Stuhra, Gersdorf i gejohipsterów to jedna a wybory przy urnach to zupełnie inna sprawa.

Głos podnieconej Ostaszewskiej znaczy nieco mniej niż dziesięć głosów szarych obywateli spod znaku "patrzcie jak k...wy kwiczą w obronie tego złodziejstwa co nam życie niszczyło, sami też pewnie nieźle kradli i dlatego"
                ...ta ziemia do Polski należy
                choć Polska daleko jest stąd,
                bo wolność krzyżami się mierzy
                historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez bemec
                  Generalnie rozumiem, ze protestowanie za demokracja powinno byc karane z liscia, czy w ogole popieranie demokracji?

A ze strona zomo chodzi Ci o prokuratora stanu wojennego, który prowadzi komisje czy UBekow takich jak Frasyniuk?
                  Frasyniuk to ten, którego gdańscy stoczniowcy chcący ostatnio wywieźć TW Bolka na taczkach (po zapowiedziach ze poprowadzi w Warszawie "bunt miliona") podsumowują: "prawie cała była opozycja wyszła po 1989 z niczym, a Frasyniuk z flotyllą TIR-ów"?

Wiem, że "popierający demokrację" z zasady nie czytają przeciwko czemu "protestują", więc co jakiś czas będę wklejał dyżurny zestaw

Truizmem jest twierdzenie, że dotychczasowy sztab PO należy do sprawnych inaczej. Opublikowany dzisiaj przez "Newsweek" fragment wypowiedz...

(polecam uważną lekturę do końca - jest i o ZOMO)

"Obywateli RP" organizuje dokładnie to samo środowisko:

Szereg komentarzy wywołał przeciek z tzw. "audytu" płk. Reszki w kontrwywiadzie wojskowym. Śmiechu co nie miara wywołuje sugestia, że w miej...

Na zapleczu przewijają się persony, mechanizmy i interesy w rodzaju:

Z zasady staram się nie ulegać pochopnym skojarzeniom, czy karkołomnym teoriom, jednak ostatnie dni przynoszą wyjątkowo spójną sekwencję zda...

Co do aktualnych ruchów PiS - w poprzedniej kadencji próbowali coś zmieniać w ramach systemu i trafili na ścianę jeszcze mocniejszą, niż dzisiaj i nazywano ich działania podobnie. Dzisiaj więc już się nie przejmują, zwłaszcza że są nieporównywalnie silniejsi a międzynarodowa sytuacja im sprzyja.

Zamieszczone przez Moriarty
                  Rzecz w tym, że nie mogą tak zrobić, bo spora część z ich pomysłów jednak łamie tą konstytucję. I w dyskusji na konkrety prawdopodobnie by polegli.
                  Sorry, ale dawno tak się nie ubawiłem "Dowcip" polega na tym, że oni konsekwentnie to robią, tyle że zasadę działania drugiej strony już dawno na przykładzie TK wskazał jeden z twórców konstytucji:

Chciałem spytać o pana ocenę dzisiejszych wypowiedzi w mediach, prezydenta Andrzeja Dudy i prezesa Andrzeja Rzeplińskiego. Prezydent powiedział, że prezes TK złamał konstytucję, prof. Rzepliński replikował, że to nie on, ale prezydent łamie prawo. Jak pan skomentuje te słowa?

Po tych dwóch wypowiedziach widać, jak ważna jest szczecińska inicjatywa. Nasz dyskurs prawny ma polegać nie na przerzucaniu się wzajemnymi ocenami, kto łamie prawo, czy kto go przestrzega, ale na analizie samego prawa i Konstytucji. I tak się składa, że szukam tych, którzy by chcieli mówić o komplementarności, zupełności i niesprzeczności prawa stanowionego i stosowanego z uwzględnianiem wykładni autentycznej organu stanowiącego prawo. Konstytucja zawiera szereg otwartych zasad, których dopełnienie przekazuje władzy ustawodawczej. Ma to zastosowanie do TK. Jeżeli się dzisiaj to kwestionuje i występuje się przeciwko uprawnieniom władzy ustawodawczej samemu dopowiadając treść Konstytucji, to nie może być na to zgody. Pogląd paru sędziów nie może być prawdą objawioną. - mec. Piotr Andrzejewski, sędzia Trybunału Stanu, współtwórca polskiej Konstytucji.

Nieprzypadkowo więc to właśnie PiS wskazuje na szczegółowe zapisy, a obrońcy systemu na ogólne - lub po prostu samo hasło "konstytucja! konstytucja!". Jeżeli zaś chodzi o konkrety dot. ostatnich ruchów wrzucałem kilka stron wcześniej szczegółowe merytoryczne omówienie Ziobry zawierające m.in. porównanie z rozwiązaniami stosowanymi w krajach "cywilizowanych".

Widać "czarno na baiałym" kto tu jest demokratą.

I wszystko
                  My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Generalnie rozumiem, ze protestowanie za demokracja powinno byc karane z liscia, czy w ogole popieranie demokracji?

A ze strona zomo chodzi Ci o prokuratora stanu wojennego, który prowadzi komisje czy UBekow takich jak Frasyniuk?

Cale to dzielenie na strony wyzwala w ludziach poklady kibicowskie. Ida za konkretnymi barwami, czesto bez głębszego zastanowienia, nierzadko myślenia. Bez dyskusji. Bez pardonu.
                    Tak jak napisałem, łaska kibola na pstrym koniu jeździ i niektórzy chyba już zapomnieli o tym, że ci którzy zrobili "akcję widelec" stoją teraz na barykadach "obrony demokracji" i nawołują innych do zakłucania porządku.
                    To jest kolejna sitwa odrywana od koryta i dlatego tak niektórzy wierzgają w jej obronie. W następnej kolejności z lekarzami powinni zrobić porządek aby skończyły się sytuację, że doktorek komuś spierdoli operację, pacjent nie przeżył lub w gorszym stanie niż przed a sąd koleżeński czy tam inna struktura lekarska facia uniewinnia i ten dalej sobie hula po korytarzach szpitala.
                    To jest to samo co z tym samym wymiarem sprawiedliwości.
                    Płock 2005r.

Komentarz

Całe clou to ten syf z jakim to jest robione. Robić prawo, bez poszanowania prawa to abstrakcja.
                      Ostatnio edytowany przez Muppet_Show; 129671.

Komentarz

Całe clou to ten syf z jakim to jest robione. Robić prawo, bez poszanowania prawa to abstrakcja.
                        Na czym polega "brak poszanowania prawa?

Komisja sprawiedliwości krótko po północy odrzuciła w jednym głosowaniu wszystkie poprawki PO do projektu PiS ustawy o Sądzie Najwyższym. Wywołało to oburzenie opozycji, która zaczęła krzyczeć „ORMO, ZOMO, cenzura”, „Nie ma zgody na takie metody”. „Wprowadzacie dyktaturę pana Kaczyńskiego”. Totalna opozycja ma jednak krótką pamięć, na co zwrócił przewodniczący komisji sprawiedliwości Stanisław Piotrowicz.

W tym kontekście przypomniał, że w poprzedniej kadencji, gdy w Sejmie był Ruch Palikota, „też chcieli zablokować prace parlamentu i zgłosili na forum plenarnym kilka tysięcy poprawek”.

Pan Grzegorz Schetyna, ówczesny marszałek Sejmu - załatwił to wszystko jednym głosowaniem. Też była wrzawa i dziwię się tej hipokryzji, że gdy kiedyś PO w taki sposób zrealizowała prawo, dziś ma pretensje do innych. Ja się od nich tego nauczyłem, jak można sobie poradzić z planowaną obstrukcją
                        .
                        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez MiroWT
                          Tak jak napisałem, łaska kibola na pstrym koniu jeździ i niektórzy chyba już zapomnieli o tym, że ci którzy zrobili "akcję widelec" stoją teraz na barykadach "obrony demokracji" i nawołują innych do zakłucania porządku.
                          To jest kolejna sitwa odrywana od koryta i dlatego tak niektórzy wierzgają w jej obronie. W następnej kolejności z lekarzami powinni zrobić porządek aby skończyły się sytuację, że doktorek komuś spierdoli operację, pacjent nie przeżył lub w gorszym stanie niż przed a sąd koleżeński czy tam inna struktura lekarska facia uniewinnia i ten dalej sobie hula po korytarzach szpitala.
                          To jest to samo co z tym samym wymiarem sprawiedliwości.
                          Z tego, co widze, obecny protest poderwal znajomych, ktoych ciezko byloby nazwac oderwanymi od koryta. Wiecej, nawet rozumiem ich obawy, szczegolnie w kontekscie akcji widelec. Widzisz, akcje orkiestrowala policja w komitywie z rzadem (czyli wladza wykonawcza). Po zmianach, ktore przepycha PiS, jaka masz gwarancje, ze ten lub kolejny minister sprawiedliwosci (np. z PO) nie obsadzi sadow takimi sluzalczymi kanaliami, ktore dodatkowo przyklepia solidne wyroki? A ile osob siedzi po widelcu?

Zaufanie lub sympatia do obecnej ekipy rzadzacej nie ma tu nic do rzeczy, bo manipulujac przy regulach gry, moga nas wbic na mine, jesli nie teraz to przy kolejnym rzadzie. Sady nie powinny byc zalezne od politykow i kropka.

Dekomunizacja to wygodna przykrywka. Bo czemu Piotrowicz nie zostal zdekomunizowany w pierwszej kolejnosci, tylko jest twarza obecnych zmian? Nawrocenie?
                          Ostatnio edytowany przez bemec; 3138.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
                            Tyle, że w tych reformach nie chodzi o to, żeby drugiego "Widelca", czy sprawy Maćka, albo innych konfidentów robiących za "świadka koronnego" nie było w przyszłości. Nic z tych rzeczy. Przecież Ziobro nie jeden raz demonstrował w przeszłości swoją "miłość" do naszego środowiska.
                            Nie miał wyjścia wtedy, bo dostaliśmy Euro2012 i ówczesny rząd musiał wykonać jakieś zmiany bo wtedy awantury to były awantury a nie jak dziś rzucenie achtunga. Tylko przypomnij sobie jak on to zrobił. Wprowadził sądy 24h "uderzające w chuliganów", UEFA itd zadowoleni. A tak naprawdę kibolom to nie zrobiło krzywdy. Ustawa uderzyła w 99% w pijanych rowerzystów. W tych rządach akurat kilka razy pokazał się z dobrej strony.

Dla nich głównym wrogiem jest ktoś inny niż My. Natomiast przy tych co chcą zdobyć władze, My bylismy wrogiem nr 1 na którym zrobili sobie kampanie wyborczą 2011.

Chce to zobaczyć! Jak salon z bananową młodzieżą szturmuje ogrodzenie
                            Ostatnio edytowany przez klamot1916; 76038.

Komentarz

• Tyle, że w tych reformach nie chodzi o to, żeby drugiego "Widelca", czy sprawy Maćka, albo innych konfidentów robiących za "świadka koronnego" nie było w przyszłości. Nic z tych rzeczy. Przecież Ziobro nie jeden raz demonstrował w przeszłości swoją "miłość" do naszego środowiska.

Chodzi o formę i styl zmian, które ograniczają się do "kosmetyki", a mówiąc wprost do wymiany kadr na swoich i zesłanie "starych" na trawkę. Żadnego sędziego nigdy nie znałem, ani nie poznałem osobiście (nie licząc tych na rozprawach), więc trudno mnie posądzać o miłość do tej kasty

Jeśli komuś się podoba żeby w przyszłości było to samo, a może jeszcze gorzej, gdyż to Kaczyński ma większe ciągotki aniżeli Tusk do państwa służb trzymającego za mordę, siłowego, gdzie może nie otrze się to o autorytaryzm, aczkolwiek wolności i swobody społeczne zostaną mocno ograniczone (o gospodarczych nie mówię, bo np. ustawa o obrocie ziemią to kryminał za który ktoś musi w przyszłości beknąć). Z państwem wolnościowym (ustawa o zgromadzeniach, ustawa antyterrorystyczna, zmiany odnośnie kart sim i prepaidów to tylko detale) ostatnie 2 lata mają mało wspólnego, a na to żeby zachowane były choć fasadowe zasady republikańskie nie ma szans.

Kaczyński zresztą nigdy za wiele wspólnego z prawicą, czy ruchami republikańskimi nie miał, o czym świadczą chociażby wywiady z przełomu lat 80-90. Chciał podobnie jak Michnik, Geremek, czy Kuroń reformować socjalizm, stworzyć PRL-bis w wersji gdzie to "Solidarność" będzie spijała śmietankę z nowego ładu, a "komuchy" zostaną bezpieczne, ale w międzyczasie doszło do różnych mariaży postania salonów czerwonych, różowych, czy buraczkowych, a on sam musiał stworzyć własną kanapę. Jednak wykorzystał czas swojego prosperity w obozie Wałęsy i wraz ze swoim niewielkim środowiskiem uwłaszczył się szybko (Telegraf, Express Wieczorny), co sprawiło, że przez ciężki okres końcówki lat 90-tych przetrwał trudniejsze chwile, a na zrębach tego majątku w 2001 roku mogło powstać Prawo i Sprawiedliwość, a Gazeta Polska, Nowe Państwo i inne tytuły medialne miały fundusze na funkcjonowanie. Właśnie ten konglomerat medialny wydanie przyczynił się do wielkiego zwycięstwa w 2015 roku.

Idziemy w kierunku wschodnim z domieszką wyborczego socjalizmu, gdzie do Białorusi Łukaszenki (całe szczęście że mają tego Łukaszenkę, bo już dawno zmieniłyby się granice), czy Moldovy (siły prorosyjskie i proeuropejski prowadzą otwartą wojnę domowa, a na horyzoncie jest rychły konflikt o Nadniestrze). Państwo zdestabilizowane, pokłócone ze sobą wewnętrznie, gdzie główne obiekty w kraju odgrodzone są od ludzi barierkami, zasiekami i kordonami policji.

Inną kwestią są te wszystkie didaskalia i smaczki jak prokurator stanu wojennego Piotrowicz przepychający zmiany w TK i SN, albo grano PZPR-owców tj. Czabański, którzy posłusznie wykonują rozkazy wodza. Niewiele ma to wspólnego z "dobrą zmianą", ale beton oczywiście tego nie dostrzega, a grillowy środek jak to środek bardziej patrzy na ciepłą wodę w kranie i do momentu większego wahnięcia gospodarczego, albo politycznego (taśmy u Sowy, który zmiotły PO), nie zrobi wielkiego zwrotu politycznego. Na słynnych wajchę nie liczyłbym, gdyż obecne protesty pokazują, że wajchowi, albo przeszli już na emeryturę lub płoną w piekle, albo zwyczajnie są już zbyt krótcy w uszach.

Mnie generalnie to co tu i teraz obchodzi niewiele, więc z protestów, czy bijatyk w sejmie można co najwyżej śmieszkować, ale myśląc perspektywicznie trzeba powoli spojrzeć perspektywicznie, gdzie PiS-u po śmierci Kaczyńskiego już nie będzie, a jedną lub więcej kadencji trzeba będzie jak najszybciej odwrócić. Kto, w jakich barwach i w jakim stylu to uczyni to na ten moment enigma.

Komentarz

Z tego, co widze, obecny protest poderwal znajomych, ktoych ciezko byloby nazwac oderwanymi od koryta. Wiecej, nawet rozumiem ich obawy, szczegolnie w kontekscie akcji widelec. Widzisz, akcje orkiestrowala policja w komitywie z rzadem (czyli wladza wykonawcza). Po zmianach, ktore przepycha PiS, jaka masz gwarancje, ze ten lub kolejny minister sprawiedliwosci (np. Z PO nie obsadzi sadow takimi sluzalczymi kanaliami, ktore dodatkowo przyklepia solidne wyroki? A ile osob siedzi po widelcu?

Zaufanie lub sympatia do obecnej ekipy rzadzacej nie ma tu nic do rzeczy, bo manipulujac przy regulach gry, mogą nas wbić na minę, jesli nie teraz to przy kolejnym rzadzie. Sady nie powinny być zależne od polityków i kropka.

Dekomunizacja to wygodna przykrywka. Bo czemu Piotrowicz nie zostal zdekomunizowany w pierwszej kolejnosci, tylko jest twarzą obecnych zmian? Nawrocenie?
                                Czy ty naprawdę nie rozumiesz że sądy już dawno są zależne od polityków tylko NIEFORMALNIE, Myślisz że taki Rzepliński, Gersdorf czy Łączewski to są APOLITYCZNI sędziowie? Nie rozśmieszaj mnie tylko zabierz się lepiej do czytania historii takich jak ta gdy sędzia Łączewski, który skazał Mariusza Kamińskiego zaoferował fejkowemu kontu Lisa na twitterze pomoc w obalaniu rządu PiS...

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎