Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
    Pisz sobie co chcesz Ja widzę swoje konto i wiem ile zostaje na nim pieniędzy teraz a ile było wcześniej
    Można odłożyć na nowe felgi.

Zamieszczone przez ŁUKASZ. Zobacz posta
    W takim razie...
    Nie martw się, jakoś sobie radkę dam.

Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
    Za PO płacił takie same podatki, 500+ nie miał, a kraj i tak się w uj zadłużał...
    To teraz będziemy więcej płacić za za gaz, prąd, wodę czy odbiór śmieci. Zwiększą sie opłaty parkingowe, będzie droższy przegląd techniczny pojazdu, zwiększą się ubezpieczenia OC i AC, pojawi się akcyza na e-papierosy, browar pójdzie w górę, zwiększą ceny lekarstw.

Ja tam nie widzę by było lepiej.
    Ostatnio edytowany przez Szawar; 982.
    04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
      Można odłożyć na nowe felgi.
      Można
      349meczów*
      71 goli*
      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Oho, uaktywnili sie Szawar i midzi, a to znaczy, ze dobrze się w Polsce dzieje.

Słowa PJK pewnie politycznie szkodliwe, ale nie dziwię mu się, że sié zagotował.

Panie Jarosławie ani kroku wstecz, jazda z *******!

Komentarz

• Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
          Za PO płacił takie same podatki, 500+ nie miał, a kraj i tak się w uj zadłużał...
          A teraz się uj nie zadłuża? Przecież rok 2016 to był rekord rekordów, a do tego ostry zjazd PKB w III i IV kwartale? Przecież to populizm, bo kraj zadłużało SLD, PO, a PiS nie jest lepszy

Zamieszczone przez b. Zobacz posta
          Oho, uaktywnili sie Szawar i midzi, a to znaczy, ze dobrze się w Polsce dzieje.

Słowa PJK pewnie politycznie szkodliwe, ale nie dziwię mu się, że sié zagotował.

Panie Jarosławie ani kroku wstecz, jazda z *******!
          Zmieniłem kontynent to można popisać. Azja nudna przy naszej jatce

Komentarz

• Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
            No i Vat podnieśli dziady.

Komentarz

• Kvrwa, jacy wszyscy świątobliwi i kulturalni się znaleźli, co nigdy się nie zagotowali i w emocjach nie powiedzieli paru słów za dużo. Człowiek się wkvrwił, bo po raz enty wycierają sobie mordę jego bratem, którego za życia mieszali z błotem i przewidywali rychłą śmierć, a tu teksty o chorobie psychicznej. Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem, widzę że paru już rzuciło. :/

Komentarz

• Nie rozumiem dlaczego ktokolwiek uważa, że słowa Kaczafiego mu zaszkodzą?

Zupełnie abstrahując od poglądów politycznych i od tego czy są prawdziwe czy nie ja nie widze jakichkolwiek przesłanek by miały mu one w czymkolwiek zaszkodzić sondażowo.

Podobnie nie widziałbym gdyby podobnie słowa w drugą stronę wypowiedział Schetyna czy Petru. Wróćcie na ziemie, tu jest Polska i tu mój fachowiec od remontu mieszkania po delikatnym wybadaniu mnie a propos poglądów politycznych z pełną szczerością stwierdził, że najbardziej to tego sk...yna Bolka nienawidzi a tych kodziarzy to by poziomicą lał po ryjach.
                Na pewno po takich słowach JarKacza odwróci się od PiS

Opozycja to powinna otrzezwiec bo Polska to nie Janda czy Ostaszewska pod Sejmem ale tysiace ludzi, których wczoraj widziałem w porze ich protestu na ulicach i którzy rzeczony protest mają serdecznie gdzieś a 99% pewnie nie ma nawet o nim pojęcia.
                ...ta ziemia do Polski należy
                choć Polska daleko jest stąd,
                bo wolność krzyżami się mierzy
                historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez KRA Zobacz posta
                  Kvrwa, jacy wszyscy świątobliwi i kulturalni się znaleźli, co nigdy się nie zagotowali i w emocjach nie powiedzieli paru słów za dużo. Człowiek się wkvrwił, bo po raz enty wycierają sobie mordę jego bratem, którego za życia mieszali z błotem i przewidywali rychłą śmierć, a tu teksty o chorobie psychicznej. Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem, widzę że paru już rzuciło. :/
                  I jeszcze taki drobiazg:
                  Różnica między wybuchami Michnika i Kaczyńskiego polega na tym, że ten pierwszy dotyczy brata-zbrodniarza, a drugi brata-bohatera.
                  "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                  Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                  Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                  Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                  "
                  Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Też się wypowiem

Dla jasności - bardzo daleko mi do totalnej opozycji, kiedyś toczyłem walki o Korwina tutaj - w dużym stopniu przeszło mi, od 10.2015 zyskiwałem sympatię do PiS i nie wykluczam głosu na nich w nast. wyborach.

Powinien dać Wam do myślenia rosnący odsetek osób tutaj delikatnie mówiąc z "wątpliwościami" na tym forum - pomimo oczywistego zabarwienia politycznego tegoż środowiska.

Obawiam się, że PiS się zagalopował. Nie wiem jak to się skończy, ale nie zdziwię się jak to będzie początek końca (nie mówię o puczu, tylko stopniowym odpływie elektoratu / przypływie z drugiej strony - największy elektorat w tej chwili to "żadna partia" - PiS jakby o tym zapomniał). O ile TK było bezpiecznie, bo serio prawie nikt nie wiedział, że taki organ w ogóle istniał, o tyle sądy to rzecz namacalna.

Wymiana postkomunistycznych kadr do mnie przemawia, ale nie w ten sposób. Nie wierzę, że PiS nie mógł tego zrobić "na spokojnie". I bez tej konsekwencji, że za chwilę u sterów będzie ktoś inny i "wstawi swoich". Przeprowadzenie takiej reformy "w kilka dni", kiedy szary człowiek z dobrymi intencjami nawet nie ma czasu, aby dokładnie wszystko zrozumieć jest zadziwiające. Może i niektórzy by to poparli, ale co z tego skoro są oburzeni sposobem stanowienia tak ważnych praw?

Jedyne sensowne rozwiązanie - PiS wywali postkomunistyczną "górę" sądownictwa, a potem przeprowadzi daleko demokratyzujące "nowele". Nawet jeśli, to jest to wielce ryzykowne w kontekście następnych wyborów. 500+ wszystkiego nie załatwi.

Przywoływane są przykłady innych państw, np. USA. Sorry, ale w żadnym aspekcie nie możemy się porównywać z racji wieku naszego wolnego parlamentaryzmu, naszych wolnych wyborów, jakości klasy politycznej itd. do takich krajów. Nie jesteśmy gotowi na to, aby wszystkim rządzili politycy.

Jak wiele osób wspomniało - w wielu aspektach PiS to odbicie lustrzane POPSL. Nie ufam PiS'owi, że próba kontroli nad wszystkimi państwowymi aspektami to tylko "konieczność na początek". Nie ma gwarancji, że po ewentualnym zwycięstwie w 2019 PiS zacznie od tego odchodzić i faktycznie wprowadzać na prawdę "zdrowe zasady", z których będziemy dumni. Najprościej jest mi przywołać przykład TVP - jeśli ktoś nie widzi lejącej się propagandy, śmiem twierdzić, że po prostu nie chce widzieć albo mu się to podoba. Staram się być obiektywny. Sorry, ale jednak w tefałenie nigdy nie widziałem pasków typu "obrońcy pedofilów i alimenciarzy twarzami oporu przeciw reformie sądownictwa", chyba, że to był cytat wyraźnie zaznaczony kogo. To jest kolosalna różnica. W TVPiS takie hasła są rzucane na pasek jako "FAKTY". Chore. Nie do zaakceptowania jest finansowanie z publicznej kasy czegoś takiego.

Można tylko podziwiać za pewność siebie

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
                      To teraz będziemy więcej płacić za za gaz, prąd, wodę czy odbiór śmieci. Zwiększą sie opłaty parkingowe, będzie droższy przegląd techniczny pojazdu, zwiększą się ubezpieczenia OC i AC, pojawi się akcyza na e-papierosy, browar pójdzie w górę, zwiększą ceny lekarstw.

Ja tam nie widzę by było lepiej.
                      I bilety na Legię były tańsze za PO!
                      "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• Zagalopowałeś się o tych paskach w TVP PiS. Przecież to był niemal lincz jak napisałem o propagandzie i manipulacjach (mimo, że jak dodałem z PO także była tuba propagandowa, ale nie aż taka, bo podzielili się się z tortem z innymi przystawkami).

PS. Szkła kontaktowego nie oglądam, a co jakiś czas wtylewizji jak trafi się ktoś na wyższym poziomie intelektualnym niż ta chichotka Karnowskich, czy pan z kucykiem z jakimś żydowskim nazwiskiem

Komentarz

• Zamieszczone przez stewiegriffin Zobacz posta
                          Też się wypowiem

Dla jasności - bardzo daleko mi do totalnej opozycji, kiedyś toczyłem walki o Korwina tutaj - w dużym stopniu przeszło mi, od 10.2015 zyskiwałem sympatię do PiS i nie wykluczam głosu na nich w nast. wyborach.

Powinien dać Wam do myślenia rosnący odsetek osób tutaj delikatnie mówiąc z "wątpliwościami" na tym forum - pomimo oczywistego zabarwienia politycznego tegoż środowiska.

Obawiam się, że PiS się zagalopował. Nie wiem jak to się skończy, ale nie zdziwię się jak to będzie początek końca (nie mówię o puczu, tylko stopniowym odpływie elektoratu / przypływie z drugiej strony - największy elektorat w tej chwili to "żadna partia" - PiS jakby o tym zapomniał). O ile TK było bezpiecznie, bo serio prawie nikt nie wiedział, że taki organ w ogóle istniał, o tyle sądy to rzecz namacalna.

Wymiana postkomunistycznych kadr do mnie przemawia, ale nie w ten sposób. Nie wierzę, że PiS nie mógł tego zrobić "na spokojnie". I bez tej konsekwencji, że za chwilę u sterów będzie ktoś inny i "wstawi swoich". Przeprowadzenie takiej reformy "w kilka dni", kiedy szary człowiek z dobrymi intencjami nawet nie ma czasu, aby dokładnie wszystko zrozumieć jest zadziwiające. Może i niektórzy by to poparli, ale co z tego skoro są oburzeni sposobem stanowienia tak ważnych praw?

Jedyne sensowne rozwiązanie - PiS wywali postkomunistyczną "górę" sądownictwa, a potem przeprowadzi daleko demokratyzujące "nowele". Nawet jeśli, to jest to wielce ryzykowne w kontekście następnych wyborów. 500+ wszystkiego nie załatwi.

Przywoływane są przykłady innych państw, np. USA. Sorry, ale w żadnym aspekcie nie możemy się porównywać z racji wieku naszego wolnego parlamentaryzmu, naszych wolnych wyborów, jakości klasy politycznej itd. do takich krajów. Nie jesteśmy gotowi na to, aby wszystkim rządzili politycy.

Jak wiele osób wspomniało - w wielu aspektach PiS to odbicie lustrzane POPSL. Nie ufam PiS'owi, że próba kontroli nad wszystkimi państwowymi aspektami to tylko "konieczność na początek". Nie ma gwarancji, że po ewentualnym zwycięstwie w 2019 PiS zacznie od tego odchodzić i faktycznie wprowadzać na prawdę "zdrowe zasady", z których będziemy dumni. Najprościej jest mi przywołać przykład TVP - jeśli ktoś nie widzi lejącej się propagandy, śmiem twierdzić, że po prostu nie chce widzieć albo mu się to podoba. Staram się być obiektywny. Sorry, ale jednak w tefałenie nigdy nie widziałem pasków typu "obrońcy pedofilów i alimenciarzy twarzami oporu przeciw reformie sądownictwa", chyba, że to był cytat wyraźnie zaznaczony kogo. To jest kolosalna różnica. W TVPiS takie hasła są rzucane na pasek jako "FAKTY". Chore. Nie do zaakceptowania jest finansowanie z publicznej kasy czegoś takiego.

Można tylko podziwiać za pewność siebie
                          Nie mam już czasu na dłuższe wywody (ale chętnie jak będę go miał to wytłumaczę midziemu co dla mnie oznaczała ruina) jednak odniosę się jeszcze do jednego wątku, który się tu przewija mianowicie tempa wprowadzanych zmian - czy Wy naprawdę myślicie że te refromy powstawały w 2 dni na Żoliborzu a nie podczas 8 lat bycia w opozycji?

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
                            Zagalopowałeś się o tych paskach w TVP PiS. Przecież to był niemal lincz jak napisałem o propagandzie i manipulacjach (mimo, że jak dodałem z PO także była tuba propagandowa, ale nie aż taka, bo podzielili się się z tortem z innymi przystawkami).

PS. Szkła kontaktowego nie oglądam, a co jakiś czas wtylewizji jak trafi się ktoś na wyższym poziomie intelektualnym niż ta chichotka Karnowskich, czy pan z kucykiem z jakimś żydowskim nazwiskiem
                            Jakoś przeżyłeś, może ja też będę miał to szczęście

Szkoda, że w mediach generalnie nie występują w obronie reform tacy ludzie jak p. Horała, który imo świetnie to robi.

Dziwię się też, że PiS zamiast wdawać się w pyskówkę nie skupia się na "punktowaniu" rzekomego łamania konstytucji. Sam bym chętnie posłuchał rzetelnych uzasadnień, dlaczego wszystko jest "OK". Jest tego za mało. Kompromitacją jest dla mnie ciągłe wypominanie "kradzieży pendrive'ów" jako uzasadnienie tych reform.

"Łamie konstytucję? Proszę mi pokazać konkretny punkt, razem go zinterpretujemy." Tak powinna wyglądać każda dyskusja.

Komentarz

• Zamieszczone przez stewiegriffin Zobacz posta

Dziwię się też, że PiS zamiast wdawać się w pyskówkę nie skupia się na "punktowaniu" rzekomego łamania konstytucji. Sam bym chętnie posłuchał rzetelnych uzasadnień, dlaczego wszystko jest "OK".
                              Oni nie łamią, tylko interpretują inaczej.
                              04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Drodzy krytycy PiS - nie wiem czy zauwazyliscie ale to czego mam nadzieje szczerze sie obawiacie juz dawno sie stalo tylko NIEFORMALNIE co jest znacznie gorsze niz formalna kontrola...
                                Co do sądów to tylko tyle.

Szkoda, że Jarosławowi puściły trochę nerwy, nie jest to w tym momencie odpowiednie, ale nie dziwię się, od samego patrzenia na ryj budki robi się niedobrze (tak, wiem kieruję się emocjami), a co dopiero jak wyciera go sobie jego zmarłym bratem.

Chore z nienawiści to są k***y, które stoją pod grobem jego brata, chcąc blokować wjazd. PO i reszta się kiedyś odcięło od tego?? Niech to np. Niesiołowski zrobi.

Ryczy układ oderwany od koryta, który traci wpływy, ale nadal ma sporo przestrzeni medialnej, chodzi po ulicach i dlatego taki jest szum nawet tutaj, prawie taki jak wtedy, gdy niezależne sądy przybijały wyroki na kibiców na zlecenie Schetyny (widelec) albo Tuska. Oczywiście chodzi mi o ilość wypowiedzi.

Tu już nie ma polityki, tylko wojna plemienna. Niedługo dojdzie do pierwszej bójki (obstawiam Tarczyńskiego ze strony Pisu, ostatnio jest nieźle nakręcony). Zobaczymy jaki dzisiaj będzie rozwój wydarzeń.

09:58
                                Posłanka Nowoczesnej prosi o przerwę.
                                09:56
                                Rozpoczęło się posiedzenie Sejmu.

Szkoda, że w mediach generalnie nie występują w obronie reform tacy ludzie jak p. Horała, który imo świetnie to robi.
                                Horałę ostatnio bardzo często widzę w TVP i rzeczywiście dość konkretnie się wypowiada. Może dlatego nie jest zapraszany do innych stacji

Komentarz

Pracuję...
                                X