Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez eltoro Zobacz posta
    Kwitesencja problemu.
    Patrzenie na siebie w odniesieniu do tamtych. Wprawdzie jesteśmy chujowi i wprowadzamy chujowe ustawy ale tamci są jeszcze gorsi i robili jeszcze gorzej.
    Druga strona działa tak samo.
    Ot polityczny syf )
    Wybacz ale w odniesieniu do czego mam patrzec? Partii idealnej ktora nie istnieje?

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
      Donosicieli na Polskę, polityków i tych co mają w genach coś innego niż prawdziwi Polacy

Pełny cytat:

Obecnie nikomu ze znanych mi opcji politycznych. Jednak utrzymywanie obecnej opcji to dalsza degrengolada dla Polski. Polityczna, społeczna i gospodarcza (z poprzedniego tygodnia projekcje NBP przeiwdują zjazd PKB z 3,5% do 2,5% w najbliższych latach).
      Czyli generalnie nie brales udzialu w wyborach tak?

Komentarz

• A co to ma za znaczenie czy brałem czy nie? Opcja którą wsparłem nie jest u rządów. U rządów jest bardziej szkodliwa dla kraju opcja.

Nie zgadzam się z nią ani ideologicznie, ani politycznie. Gospodarczo za kilka lat może być ruina skoro sami o tym wspominali w czasie kampanii wyborczej

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta
          Wybacz ale w odniesieniu do czego mam patrzec? Partii idealnej ktora nie istnieje?
          W odniesieniu do zdrowego rozsądku.

Komentarz

• Zamieszczone przez eltoro Zobacz posta
            W odniesieniu do zdrowego rozsądku.
            Zdrowy rozsadek podpowiada ze rzady PiS sa najlepsze dla Polski po 89...w dodatku majac wskieklizne opozycyjna na karku

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
              A co to ma za znaczenie czy brałem czy nie? Opcja którą wsparłem nie jest u rządów. U rządów jest bardziej szkodliwa dla kraju opcja.

Nie zgadzam się z nią ani ideologicznie, ani politycznie. Gospodarczo za kilka lat może być ruina skoro sami o tym wspominali w czasie kampanii wyborczej
              Tak jak pisalem, najlatwiej jest sie pozbyc odpowiedzialnosci i krytykowac wszystko bez zadnego stopniowania...

Komentarz

• Kaczyński chory z nienawiści? Dobre.

Ile on miał takich wypowiedzi przez te +/- 10 lat kiedy z braci Kaczyńskich robiło się wariatów?
                A teraz druga strona? Niesiołowski, Lis, Michnik, Wałęsa i cała ta banda. Bije od nich kulturą, opanowaniem i pokojowym nastawieniem.

Szawar zdrowy człowieku, spróbuj postawić się na miejscu Kaczyńskiego. Wyobraź sobie, że w katastrofie ginie Twój brat. Jak badane są okoliczności tej katastrofy. Cała otoczka. Jak odwiedzając grób brata "wita" Cię ta hołota za każdym razem. I mógłbym tu tak wymieniać w nieskończoność. Postaw się w takiej sytuacji i powiedz jakbyś się zachował. Jakbyś się zachował kiedy plują ci w twarz i wykorzystują do swoich politycznych gier twojego śp. brata?
                |||||||||||||||||||||||||| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
                Better Dead Than Red

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta
                  Zdrowy rozsadek podpowiada ze rzady PiS sa najlepsze dla Polski po 89...w dodatku majac wskieklizne opozycyjna na karku

Poprawiła ci się stopa życiowa od momentu przejęcia władzy.
                  Czy cieszysz się bardziej z tego by pogrążyć tych których się nie lubi.
                  Jakby wyborcy PiS nie liczyli na poprawę swoich warunków życia, ważniejsze jest to by to kogo nie lubimy miał gorzej
                  Tak długo jak PiS będzie znieważał opozycję, sądy czy media tak długo ludzie będą mu klaskać.

Zamieszczone przez ŁUKASZ. Zobacz posta

Szawar zdrowy człowieku, spróbuj postawić się na miejscu Kaczyńskiego. Wyobraź sobie, że w katastrofie ginie Twój brat. Jak badane są okoliczności tej katastrofy. Cała otoczka. Jak odwiedzając grób brata "wita" Cię ta hołota za każdym razem. I mógłbym tu tak wymieniać w nieskończoność. Postaw się w takiej sytuacji i powiedz jakbyś się zachował. Jakbyś się zachował kiedy plują ci w twarz i wykorzystują do swoich politycznych gier twojego śp. brata?
                  Naprawdę biedny to pokrzywdzony człowiek jest.
                  Ostatnio edytowany przez Szawar; 982.
                  04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Odpowiedzialności? Mogę się o założyć, że przeciętny poseł PiS zrobił w czasie jednej kadencji mniej ode mnie niż ja w ciągu roku dla swojej społeczności lokalnej i małej ojczyzny. Nie chwalę się tym, bo to nie jest żadna odpowiedzialność, a psi obowiązek dla człowieka, który ma jednak w genach przedwojenną krew osób, które także troszczyły się o swoje ziomkostwo.

Komentarz

• Zamieszczone przez szawar Zobacz posta

poprawiła ci się stopa życiowa od momentu przejęcia władzy.
                      czy cieszysz się bardziej z tego by pogrążyć tych których się nie lubi.
                      Jakby wyborcy pis nie liczyli na poprawę swoich warunków życia, ważniejsze jest to by to kogo nie lubimy miał gorzej
                      tak długo jak pis będzie znieważał opozycję, sądy czy media tak długo ludzie będą mu klaskać.
                      tak.
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Herman Zobacz posta
                        Dla mnie to przerażające.

Tak samo jak przerażająca jest ta ustawa. Dziwie się tylko zwolennikom PiS (daleko mi też do PO - w sumie to pojebane, że trzeba to za każdym razem podkreślać licząc na normalny odbiór wypowiedzi tu), że nie rozumieją, że taka zmiana kiedyś może być wykorzystana przez inne stronnictwo polityczne. PiS rządzić wiecznie nie będzie (mam nadzieję, że jak najkrócej) i kiedyś do koryta dorwie sie kto inny i to wykorzysta. Wyjebanie wszystkich bezpieczników to średni pomysł.
                        Zamieszczone przez Herman Zobacz posta
                        I to was śmieszy? Takiego dna z obu stron nie było jeszcze nigdy. Zastanówcie się jeden z drugim z czego wy się śmiejecie. Gdzie w tym wszystkim jest Polska i jej dobro? Zarówno obóz rządzący, jak i opozycja nadają się do spalenia na stosie.
                        Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
                        Pięknie powiedziane.
                        Miło zobaczyć głosy rozsądku w tym temacie.

Komentarz

• Tak.

Podwyższona opłata śmieciowa.
                          Podwyższona opłata wodna.
                          Podwyższona opłata paliwowa (werbalnie co widać na stacjach)
                          Obniżenie kwoty wolnej od podatku.
                          Plany nowej opłaty audiowizualnej.

Świeżynka:

Benek pewnie z Dolarach Zimbabwe dostajesz pensję?

Komentarz

• Oho, ilu starych znajomych się pojawiło. Szawar, nie odpowiedziałeś, koledze, na kogo głosowałeś.
                            Z innej beczki:
                            No, to Panie Jarosławie, do dzieła! Czyń swą powinność i oczyść Polskę z brudnych układów i ubeckich funkcjonariuszy. Trzymam kciuki z całej siły. Tym razem na zimno i na spokojnie. Niech sobie szczekają i kwiczą.
                            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                            "
                            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta

Poprawiła ci się stopa życiowa od momentu przejęcia władzy.
                              Czy cieszysz się bardziej z tego by pogrążyć tych których się nie lubi.
                              Jakby wyborcy PiS nie liczyli na poprawę swoich warunków życia, ważniejsze jest to by to kogo nie lubimy miał gorzej
                              Tak długo jak PiS będzie znieważał opozycję, sądy czy media tak długo ludzie będą mu klaskać.
                              Chciales napisac ze 500 jest mniejsze od 0 a 67 jest mniejsze od 65, ze miliony odzyskane z przekretow dla panstwa sa bez znaczenia? Chcesz zasugerowac ze totalna opozycja ma program, nie obraza zwolennikow PiS i nie wszczyna burd zamiast pracowac? Czy moze chcesz pogadac o honorowym pozegnanii Jaruzelskieho gdy prawdziwi bohaterowie lezeli pod plotem? A moze o naszej Legii pogadamy i o tym ze mandat lecial jak sie przypadkiem wychyliles z browarkiem spod wiaty przy chinczyku?

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                                tak.
                                Podwyżka w pracy ?
                                04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

Pracuję...
                                X