Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez CywiL

P.s. Nie będe ukrywał, że czuję złośliwą satysfakcję
    To pyrrusowa satysfakcja:

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Teraz już chyba można oficjalnie pośmiac się z powrotu "człowieka o marnej reputacji" ?
      Pod oslona nocy, bez kamer - w sumie nie dziwne, jest sie czego wstydzic.
      http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• Pewien miłośnik PiS z tego forum napisałby : "Na razie nie jest to potwierdzone wiec nie ma o czym rozmawiać"
        Ja napiszę tylko, że PO już od pewnego czasu mam gdzieś i jesli się nie ogarną to więcej nie bede na nich głosował także ich problemy średnio mnie martwią.
        Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
        Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!

Komentarz

Teraz już chyba można oficjalnie pośmiac się z powrotu "człowieka o marnej reputacji" ?
          Niestety tak, o czym pisałem jakiś czas temu:

From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
            Zapowiada się kampania PO równie "profesjonalna", jak rok temu. "Skłonić warszawiaków do zastanowienia" w dobie polityki wizerunkowej. Słabo? Swoją drogą, zrobić plakat, do którego trzeba ogłaszać wykładnię... Pomijam już, że bez niej wielu osobom może się on kojarzyć z elegancką konserwatywną muchą przy kołnierzu, a hasło właściwego kandydata mocniej wdrukuje się w podświadomość odbiorców... (znaki zapytania, wykrzykniki i inne dodatki zwykle są ignorowane) Czyli w skrócie: Platforma nastukała Marcinkiewiczowi dodatkowe bilboardy (i, prawdopodobnie, wyborców).

PS W sumie, jeżeli ktoś jednak skojarzy ten plakat z PO... Może odnieść wrażenie, że użyte w nim kolory nawiązują do charakteru tej partii... Czerwień i żółć...
            Kampania HGW będzie najwyraźniej tak samo pozbawiona ikry, jak sama kandydatka.

Z tego co wiem, w łonie nawet samej warszawskiej Platformy jej kandydatura uważana jest przez wiele osób za conajmniej niefortunna, a jej wystapienia za conajmniej niezbyt udane.

Co wiecej - wiele osób , spośród kandydujących z ramienia PO w wyborach samorządowych , zamierza oddać swój głos na Marcinkiewicza - i niech to będzie najlepszym dowodem na to, jak ,,mocnym,, kandydatem,, jest HGW i jak ,,wiele,, ma do zaproponowania Warszawie w rzeczywistości - ci ludzie to akurat wiedzą najlepiej i z tego, co od nich wiem, to w telegraficznym skrócie jest to , nomen omen, jedno wielkie CHGW
            "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Komentarz

• Foxx - ale widzisz, jednak potwierdza sie moja diagnoza z czasow zawarcia pierwszej koalicji..

Z JARKIEM K. JEST COS NIE TAK

tym razem zabraklo mu zwyklej u niego rozwagi. abstrahujac od tego ze przyjal na ryj pomyje w postaci prowokacji Reni Be, to niepotrzebnie (z punktu widzenia wlasnego i partii wizerunku) tak pojechal wtedy po Lepperze. Wyszedl teraz na idiote..

to kiedy beda te wybory ?

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
                  Koalicja jest trwala na 3 lata (albo 7).
                  http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• Komentarz

• Zamieszczone przez ems

Foxx - ale widzisz, jednak potwierdza sie moja diagnoza z czasow zawarcia pierwszej koalicji..

Z JARKIEM K. JEST COS NIE TAK

tym razem zabraklo mu zwyklej u niego rozwagi. abstrahujac od tego ze przyjal na ryj pomyje w postaci prowokacji Reni Be, to niepotrzebnie (z punktu widzenia wlasnego i partii wizerunku) tak pojechal wtedy po Lepperze. Wyszedl teraz na idiote..
                      i znów debila mamy we rządzie

TRAGEDIA !!!!
                      Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Z tej samej beczki:
                        Zamieszczone przez gazietka
                        Dwa dni świętowała Włoszczowa otwarcie przystanku na Centralnej Magistrali Kolejowej. Ekspresowe i pospieszne połączenie z Warszawą zawdzięcza ministrowi Przemysławowi Gosiewskiemu, liderowi świętokrzyskiego PiS

W tym dziesięciotysięcznym miasteczku w Kieleckiem od wczoraj zatrzymują się dwa pociągi - pospieszny "Augustyn Kordecki" jadący z Częstochowy do Warszawy oraz ekspres "Ernest Malinowski" z Warszawy do Krakowa i Krynicy.

Dotąd włoszczowianie do stolicy jeździli przez Kielce ponad cztery godziny, teraz zajmie im to półtorej. Z gestu ministra Gosiewskiego, jednego z najbliższych współpracowników premiera Kaczyńskiego, skorzystała także Częstochowa. PKP uruchomiło pospieszny "Kordecki" do Warszawy, aby we Włoszczowej zatrzymywało się więcej pociągów.

PKP Intercity informowało, że pierwszą jazdę "Kordecki" odbędzie z Warszawy do Częstochowy w poniedziałek wieczorem, by w przeciwną stronę ruszyć we wtorek rano. Jednak na ten dzień zapowiedziano głosowanie nad samorozwiązaniem Sejmu i Gosiewski nie miałby czasu przybyć na uroczystość - stąd przyspieszona o dzień premiera. W środku nocy z niedzieli na poniedziałek podesłano z Warszawy do Częstochowy cały pusty pociąg. - Tanie państwo, tania kolej - kpili pracownicy PKP na częstochowskim dworcu.

W poniedziałek rano o 7.35 ekspres "Malinowski" z Warszawy do Krakowa przeciął biało-czerwoną wstęgę rozwieszoną nad nowym torem przy nowiutkim peronie we Włoszczowej. Stanął przed ministrem Gosiewskim, któremu asystowali m.in. wiceminister transportu Mirosław Chaberek i prezes PKP Andrzej Wach. Mimo przenikliwego zimna zjawiło się ok. 200 osób, w tym wielu mieszkańców miasteczka. - Dotrzymaliśmy słowa - mówił Gosiewski. Przypomniał, że przystanek obiecał jeszcze przed ubiegłorocznymi wyborami. - Mam nadzieję, że będę mógł pomóc państwu także w innych sprawach - zadeklarował.

Uruchomienie przystanku we Włoszczowej poprzedziły uroczystości. W niedzielę - msza święta w intencji transportu kolejowego, a po niej akademia z udziałem kolejarzy i mieszkańców z Gosiewskim oraz ministrem transportu Jerzym Polaczkiem.

W poniedziałek swój dzień miał też prezydent Częstochowy Tadeusz Wrona, który dał sygnał gwizdkiem do odjazdu "Kordeckiego". We Włoszczowej o 8.45 wsiadło do niego ok. 20 osób, w większości kolejarze, którzy przyjechali na uroczystość.

- Przewidujemy, że na początek będzie dziennie 50 pasażerów, ale liczymy na więcej - stwierdził prezes PKP. I zadeklarował, że jak przybędzie pasażerów, Włoszczowa uzyska więcej połączeń nie tylko z Warszawą i Krakowem, ale także z Katowicami.

Przystanek Włoszczowa Północ (300 m peronu, 900 m nowego toru, parking) kosztuje ponad 3 mln zł, 345 tys. dały samorządy.

Według eksperta kolejnictwa Adriana Furgalskiego zatrzymywanie pociągów w tak małym miasteczku nie ma uzasadnienia ekonomicznego, a jedynie polityczne. - Zdumiewa mnie, że wykłada się 3 mln zł, gdy PKP jest zadłużone - mówi Furgalski.

Może się to jednak opłacić PKP Intercity. Na początku czerwca podpisało z resortem transportu umowę o dofinansowanie nierentownych połączeń - ma dostać kilkadziesiąt milionów złotych. Z dwóch źródeł związanych z polskimi kolejami dowiedzieliśmy się, że PKP Intercity dostało ofertę nie do odrzucenia: pieniądze na nierentowne połączenia będą szybko, ale w zamian za przystanek we Włoszczowej.

Zaprzecza temu p.o. prezesa PKP Intercity Czesław Warsewicz. - Nie było żadnego porozumienia - mówi Warsewicz. I dodaje: - Jest zapotrzebowanie na to połączenie, ale to rynek zweryfikuje jego skuteczność.
                        [/quote]

myślałem że te czasy nie wrócą

Komentarz

• oo - Artysta kolejny człowiek co zrozumiał kogo mamy u władzy

po prostu kolejny układ który bedą musiały rozbić kolejne rządy - nie istnieje polityka na świecie bez ukladów - prawda znana od czasów starożytnego Egiptu

teraz widać ile ludzi sie nabrało rok temu ....
                          MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Komentarz

• Wiecie czemu wczoraj nie bylo w TV relacji z Palacu Prezydenckiego?
                            Bo Lepper weksle podpisywal

Komentarz

• Zamieszczone przez Kocur77
                              oo - Artysta kolejny człowiek co zrozumiał kogo mamy u władzy

:
                              to że Leper jest debilem wiedziałem od dawna że był wychowany przez sld tysz wiedziałem ale że będzie ministrem-***** tego się nie spodziewałem

jeszcze Beger zostanie Ministrem Sprawiedliwości i uciekam z mojej Kochanej Ojczyzny

Komentarz

• Zamieszczone przez Pan Artysta

jeszcze Beger zostanie Ministrem Sprawiedliwości i uciekam z mojej Kochanej Ojczyzny
                                Ty siedz cicho, bo ja tu niedlugo wracam
                                Wypijmy! Za wojnę z bisurmanem!

Komentarz

Pracuję...
                                X