Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
    "Nawet Fakt"? To tak jakby napisać "Nawet Wyborcza krytykuje PiS" Swoją drogą niezła zmiana frontu, jeszcze kilka dni temu było, że to takie oczywiste, że wszystko rośnie i to nie zasługa PiSu, teraz, że tak naprawdę nie jest tak różowo, ale to co jest to też dzięki gospodarce na którą PiS też nie ma wpływu. Ziewww.

Axel Axelem, a czy nie jest czasem tak iż redaktorem naczelnym Faktu jest nijaki konserwatysta Grzegorz Jankowski, znany szerzej z Polskiego Radia 24, dość często goszczący w studiu TVP Info obok takich "tuzów" jak Anita Gargas, mocno krytykujący poprzednie rządy, choćby i ostatnio w sprawie ekshumacji smoleńskich. To samo można by napisać o redaktorze naczelnym Superaka. Ziemiec z kolei prowadzi publicystykę w RMF.
    Ostatnio edytowany przez piejo kury piejo; 63828.

Komentarz

• Swoją drogą kapitan Schettino jest w niezłej dupie - z jednej strony musi tańczyć tak jak mu zagrają jego mocodawcy z Berlina i Brukseli i być taki fajny, europejski, tolerancyjny i powinien być za przyjmowaniem; z drugiej strony ~80% Polaków nie chce przyjęcia imigrantów i taka deklaracja to wizerunkowy strzał w kolano, a poza tym przyznanie racji PISowi

Pewnie będą tak jak Bolek: za, a nawet przeciw

Zamieszczone przez piejo kury piejo Zobacz posta
      redaktorem naczelnym Faktu jest nijaki konserwatysta Grzegorz Jankowski, znany szerzej z Polskiego Radia 24, dość często goszczący w studiu TVP Info obok takich "tuzów" jak Anita Gargas, mocno krytykujący poprzednie rządy
      Jak ty się lubisz kompromitować. Jankowski został zwolniony przy śmietniku 3 lata temu. Po interwencji Grasia u Kulczyka.
      Ostatnio edytowany przez b.; 12257.

Komentarz

• Zamieszczone przez piejo kury piejo Zobacz posta
        Axel Axelem, a czy nie jest czasem tak iż redaktorem naczelnym Faktu jest nijaki konserwatysta Grzegorz Jankowski, znany szerzej z Polskiego Radia 24, dość często goszczący w studiu TVP Info obok takich "tuzów" jak Anita Gargas, mocno krytykujący poprzednie rządy, choćby i ostatnio w sprawie ekshumacji smoleńskich. To samo można by napisać o redaktorze naczelnym Superaka. Ziemiec z kolei prowadzi publicystykę w RMF.
        Nie jest czasem tak

Komentarz

• Zamieszczone przez piejo kury piejo Zobacz posta
          Axel Axelem, a czy nie jest czasem tak iż redaktorem naczelnym Faktu jest nijaki konserwatysta Grzegorz Jankowski,
          Przeczytaj uważnie post Foxxa i znajdziesz tam odpowiedź. Więcej czytaj a mniej pisz, nasza pociecho.
          "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
          Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
          Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
          Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
          "
          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez brunak Zobacz posta
            No jak tam Muppet, wielki sukces opozycji i Tuja Chuska ws. wszczęcia procedury przeciwko Polsce ? Jakie masz spostrzeżenia w tej całej sprawie? Chciałbym mieć cały obraz dotyczący Twojej osoby.
            Nie jestem za przyjmowaniem uchodźców wychowanych w innej kulturze. Z drugiej strony jeśli Unia ma takie prawo, a mu chcemy w tej Unii być, to trzeba iść na ustępstwa. Albo w niej jesteśmy na 100% albo wychodźmy. Przykład kibica: chcesz grać w LM, musisz słuchać co Ci mówią, inaczej dostaniesz walkowera lub puste trybuny.

Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
            oni chyba za karę trafiają na naszą forumkę
            a podpieranie się Wójcikiem jest znając zarówno jego bezstronność, jak i jego potęgę intelektu jest przysłowiowym chwytaniem się brzytwy
            Raczej starają się uświadomić "twardym" ze żyją w niezłym matriksie. Trzeba znac umiar, przegięcie w żadna stronę nie jest dobre.

Komentarz

• Szyszko w rządzie to jest jakiś ponury żart.

Komentarz

• Zamieszczone przez Roar Zobacz posta
                Szyszko w rządzie to jest jakiś ponury żart.
                Ja bym to skrócił na:
                Szyszko to jakiś ponury żart.

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                  Ja bym to skrócił na:
                  Szyszko to jakiś ponury żart.
                  Masz rację. Egzemplarz unikalny.
                  Abstrahując od wszystkich innych jego wad, arogancja bije od niego mocno odpychająca tak delikatnie ujmując

Komentarz

• Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                    Raczej starają się uświadomić "twardym" ze żyją w niezłym matriksie.
                    Po co? Jaki to ma sens? Wieloletni kibice Legii piszący na tej forumce mają swój punkt widzenia, życiowe doświadczenia i poglądy. Co jakiś czas wjeżdża tu kilka meteorów zupełnie niezainteresowanych życiem na trybunach przy Łazienkowskiej. Tylko agitacją. Ograniczającą się do cytatów z liberalno-lewicowego... Matrixa i zdań oznajmujących

Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                    Trzeba znac umiar, przegięcie w żadna stronę nie jest dobre.
                    Jako posiadacz podpisu-"parafrazy" będącej jedną z większych manipulacji wypowiedzi Kaczyńskiego mógłbyś jednak nieco bardziej ważyć opinie
                    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta

Jako posiadacz podpisu-"parafrazy" będącej jedną z większych manipulacji wypowiedzi Kaczyńskiego mógłbyś jednak nieco bardziej ważyć opinie
                      A czym to się różni od faktów opisywanych przez GW lub inne media, gdzie choćby były w 100% rzetelne (prawdziwe) zamiast się do nich odnieść, wrzucasz tekst o niemieckim kapitale tychże lub dopisując im smycz Merkelowej? Fakt to fakt, obojętnie gdzie został napisany w odróżnieniu od publicystyki. Nawet przywołując GW czasem warto aby jeden z drugim przeczytał odmienne zdanie, choćby się z nim nie zgadzał w najmniejszym stopniu.
                      Ktoś powiedział kiedyś mądrze: Dobrze znac swojego wroga.

I jeszcze jedno Foxxie, akurat ja tutaj może nie za często, ale jednak zdarza mi się chwalić PiS. Nie mam przegięcia.

Szyszki to idiota, a Błaszczak wykazał się refleksem i trzeźwym umysłem. Było blisko mega wpadki wizerunkowej.
                      Ostatnio edytowany przez Muppet_Show; 129671.

Komentarz

• Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                        A czym to się różni od faktów opisywanych przez GW lub inne media, gdzie choćby były w 100% rzetelne zamiast się do nich odnieść
                        Ależ np. w przypadku "parafrazy" z podpisu o "gorszym sorcie" wystarczy wrzucić zgodny z prawdą materiał. Nigdy nie są rzetelne (ewentualny wyjątek potwierdza regułę)

(czas 1.09)

Krótka piłka - jesteś forumowym donosicielem i zdrajcą Polski? (taki i tylko taki jest sens tej wypowiedzi Kaczyńskiego, co można sobie zobaczyć live)

, wrzucasz tekst o niemieckim kapitale tychże lub dopisując im smycz Merkelowej? Fakt to fakt, obojętnie gdzie został napisany w odróżnieniu od publicystyki.
                        Najzwyczajniej przy braku klasycznego rozróżnienia w profesjonalnym dziennikarstwie relacji od komentarza to nie ja "dopisuję" jakąś smycz. Wrzuciłem ilustrację suchych faktów świadczących, że to po prostu medialna rzeczywistość (podając zróżnicowane źródła).

I jeszcze jedno Foxxie, akurat ja tutaj może nie za często, ale jednak zdarza mi się chwalić PiS. Nie mam przegięcia.
                        Przecież nikt nie próbuje tu przekonywać, że jest zupełnie inaczej... chociaż wszyscy stali użytkownicy to widzą

Wraca pytanie - "tylko po co?"
                        Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
                        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Wraca pytanie - "tylko po co?"
                          Bo tak wyglądały wyniki, nie wszyscy idą z PiSem jak w dym

Wyniki głosowania do Sejmu:
                          PIS37,58%
                          PO 24,09%
                          KUKIZ 8,81%
                          NRP 7,60%
                          ZL 7,55%
                          PSL 5,13%
                          KORWIN 4,76%
                          RAZEM 3,62%
                          Inne 0,87%

Komentarz

• Oczywiście, że nie wszyscy popierają PiS, "Sondaż" bez rewelacji. Powraca pytanie o manilupację z "gorszym sortem" i sens produkowania się na naszej forumce w topicu "polityka".

Komentarz

Oczywiście, że nie wszyscy popierają PiS, "Sondaż" bez rewelacji. Powraca pytanie o manilupację z "gorszym sortem" i sens produkowania się na naszej forumce w topicu "polityka".
                              Nie wiem o jakie manipulacje Ci chodzi. Natomiast co do produkowania się na formułce. Nie wiem kto i gdzie się produkuje, ja pisze w wielu wątkach na forum Legii bo jestem jej kibicem. A w polityce daje np to:

Odpowiedz GW na taśmy Sowy.

Komentarz

• Dziennikarze TVN Andrzej Morozowski i Tomasz Sekielski zostali zaatakowani przez środowiska sprzyjające PiS. I jest to rodzaj zemsty oraz próba odwrócenia uwagi od tego, co się wydarzyło w pokoju Renaty Beger - pisze na swoim blogu Dominika Wielowieyska z 'Gazety Wyborczej'.

Zamieszczone przez Dominika Wielowieyska o taśmach w 2006 roku
                                Czy można nagrywać swoich rozmówców? Jeżeli jakiś polityk zdecyduje się to zrobić, to nie widzę powodu, dlaczego media nie miałyby tego wykorzystać. Rozmowa dotyczyła spraw państwowych, a nie prywatnych spraw Renaty Beger.
                                Gdybyśmy kierowali się wskazówkami Macieja Rybińskiego i Janiny Jankowskiej to praktycznie odebraliśmy mediom prawo demaskowania wszelkich świństw i przestępstw, rozkradania publicznych pieniędzy czy nadużywania władzy. Obawiam się, że głosy krytyki pod adresem Morozowskiego i Sekielskiego zniechęcą dziennikarzy do odważnych akcji, które są w interesie publicznym.
                                Także dla Dominisi jest spoko. Sam rozumiesz, że w wyborczej tak naprawdę nie wiedzą co mają sądzić o moralnym aspekcie. Daj znać jak się odniosą i ustalą jedną spójną wykładnie i powiedzą w którym momencie się mylili.
                                Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                                Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                                -------------
                                Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

Pracuję...
                                X