Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Cóż, miałem wątpliwą możliwość napisania o tym niemal "na żywo". Druga połowa notki:

Nie ustają komentarze do wizyty Donalda Tuska w Moskwie. Zwykle oczekuje się uznania jej za sukces ("poprawa klimatu", czy też "atmosfery")....
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• W necie jest dostępny link do bezpośredniej relacji gazietki z owych negocjacji, o których pisze Foxx. Dla zainteresowanych mogę przesłać na priv, bo na forum się brzydzę.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Ano to w takim razie dziękuje za uzupełnienie wiedzy i celne uwagi.

Co nie zmienia mojej opinii, że oceniając muzykę w kategoriach muzycznych, też wolę festiwal piosenki radzieckiej od festiwalu w Jarocinie. I że normalnemu muzykowi wtedy mogło zależeć na pojechaniu w trasę, nawet po ZSRR.
        Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
        -------------
        Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
          I że normalnemu muzykowi wtedy mogło zależeć na pojechaniu w trasę, nawet po ZSRR.
          A teraz odmówić udziału w opolskim festiwalu ze względów politycznych ?
          "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
          Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
          Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
          Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
          "
          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Toteż odniosłem się do wywiadu archiwalnego, a nie bronie obecnej inby, bo po prawdzie to nawet szkoda mi czasu żeby się doczytywać co tam się teraz odpierdala...
            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

szkoda mi czasu żeby się doczytywać co tam się teraz odpierdala...
              Pucz Kurskiego.

Komentarz

• Nawiązując do wywiadu z Frąckiewiczem, od kiedy Memches jest człowiekiem Karnowskich?

Filip Memches - publicysta zwolniony z publicznego radia za zaproszenie do audycji prof. Jana Hartmana - jest dziś broniony, m.in. także na portalach prawicowych. Warto pamiętać, że dziennikarz ten w 2011 r. pisał o "szkodliwym micie smoleńskim", tłumacząc m.in., że "większość społeczeństwa ma w nosie to, że gdzieś spadł jakiś samolot".

W ostatni piątek na antenie Polskiego Radia 24 odbyła się dyskusja o dokumencie „Chrześcijański kształt patriotyzmu” wydanym przez Konferencję Episkopatu Polski. Jednym uczestników rozmowy był Jan Hartman, kilka lat temu współpracownik Janusza Palikota, znany z ataków na Kościół. Hartman zasłynął także ze stwierdzenia:

"Nie mówię, że jestem za legalizacją związków kazirodczych. Twierdzę tylko, że warto rozpocząć dyskusję na ten temat".

Po publikacji portalu niezalezna.pl o występie Jana Hartmana na antenie publicznego radia prezes rozgłośni Jacek Sobala postanowił powiadomić o tej sytuacji zarząd Polskiego Radia. W efekcie zwolniono m.in. Filipa Memchesa - gospodarza programu, do którego zaproszono Hartmana. Decyzję o zakończeniu współpracy z Memchesem skrytykowała część dziennikarzy, m.in. Wojciech Szacki z "Polityki" i Bartosz Węglarczyk z Onetu. A także Piotr Zaremba z "W Sieci".

Warto więc przypomnieć, co w 2011 r. Filip Memches pisał o katastrofie smoleńskiej i "szkodliwym micie smoleńskim" (tak zatytułowany był ów tekst). Rozważania publicysty nie różniły się szczególnie od tego, co wypisywała "Gazeta Wyborcza". "Smoleńscy romantycy przerazili się śmierci 96 pasażerów tupolewa, ale nie szkód, jakie poniosła dusza polska w rezultacie katastrofy. Diabła upatrują tu, na ziemi – w kierownictwie państwa rosyjskiego" - pisał. I dodawał: "Większość społeczeństwa ma w nosie to, że gdzieś spadł jakiś samolot". Memches twierdził też:

"Romantyzm smoleński służy jedynie do kreowania swojskiej narodowej mitologii. Ale politycy, którzy spróbują go użyć do mobilizacji narodu, nie uzyskają poparcia społecznego potrzebnego do przejęcia władzy".

http://niezalezna.pl/99077-publicyst...cie-smolenskim

Wszystkich będą rozliczać ze Smoleńska

Wiem, że komentarze nie są jakimś wyznacznikiem, ale co tam jest pod tekstem to masakra (wybrałem te krytyczne, choć głosów wsparcia w sumie nie widać):
                "W Sieci" powinno wziąć przykład z Red. Sobali i wywalić Zarembę i Skwiecińskiego, są równie odrażający jak ten obrzydliwy (także fizycznie) Memches.
                OOOO !!!
                Jest już artykulik wPolityce .... Karnowscy znowu bawią się w politykę wPolityce. Tym razem piórem Mazurka ))
                Przezornie zablokowali komentarze .... i słusznie. Już widzę te bluzgi ))
                Zaczynam naprawdę lubić Sobalę. Gotesman won, Memches won !
                W kościele też pewnie Zaremba na tacę zbierał, a jako dziecko był ministrantem?! To prawie tak jak Palikot, który ukończył filozofię na KUL i współredagował OZON.
                Dla mnie ważne jest co mówi i pisze niejaki Zaremba, a nie u kogo chałturzył. Jest obrzydliwy jak Palikot!
                Uważam ze PR musi zostać szybko "odrobaczone". Bo np. w takim RDC lewactwo umościło też sobie przytulne gniazdko. Wystarczy posłuchac porannych programów.
                Dzisiaj Zaremba broniac Memchesa i Hartmana, stanal tam, gdzie stalo ZOMO, Jaruzelski, Kiszczak, Walesa, Frasyniuk, Tusk, Michnik i reszta ZDRAJCOW.Z drugiej strony nie dziwi mnie to, bo zawsze byl kretaczem (jak Bugaj) i mam nadzieje, ze juz nie ujrze jego falszywej facjaty w publicznej TV.
                Zaremba spadaj na Czerska i do TVN-u!
                Zaremba to V kolumna, nigdy mu nie wierzyłem, już nie tylko ze względów estetycznych nie da się słuchać tego bełkotu, ale w jego wypowiedziach zawsze wieje fałszem, niestety pan Jarosław po raz kolejny pomylił się promując tego kreta.
                bardzo dobra decyzja p. Sobali!! dziennikarze z Onetu i Polityki nie są wiarygodni!! to widać w programach INFO - do których nie wiem dlaczego są zapraszani?! Onet to nadawca niemiecki!! co do p. Zaremby to powiem tak: to jedyny prawicowy dziennikarz, który w jednym zdaniu wypowiada trzy opinie w tym dwie szkodliwe dla naszego rządu !!!
                prośba - niech dyrektor TAI popatrzy na prowadzone programy w INFO! np w Woronicza 17 stałym gościem od początku programu jest p. Struzik ze skorumpowanego, zdezelowanego PSL-u!! to chyba kumpel p. Rachonia !!! w tych programach widać wprost poparcie prowadzących dla PO !! to skandal !!
                A w jedynce radiowej w porannej audycji Sygnały Dnia, kiedy na koniec tygodnia, czyli w piątek, nie ma redaktora Piotra Goćka, od razu zaczyna śmierdzieć komuną i jadą na PIS i rząd, że aż niemiło.
                Z kolei, taki suk...syn co prowadzi regularnie przegląd prasy w radiowej dwójce to dopiero zatwardziały komuch... KISIELEWSKI... wielbiciel tych szmatławców... wybiórczej i polityki.
                Skad się wzięła ta medialna gnida w Polsce?
                W nosie, to mają Polacy tego dziennikarzyne i inne, niby tuzy dziennikarskie, które go bronią. Ale przy okazji wychodzi kto jet kim... Dziś olewam obficie Zarembe.
                Swoją drogą chyba powinni wrzucać na Memchesa, a nie na Zarembę

Komentarz

• Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                  Pucz Kurskiego.

W najbliższych dniach kolejna odsłona ciamajdanu się dopełni. Śmiechu przy tym będzie tyle, co po grudniowej, Swoją drogą zjawisko jak łatwo wyznawcy Antypisa łykają wszystko, co wydaje im się uderzać w PiS nie sprawdzając faktów to będzie niezły materiał dla socjologów

A w tle przechodzą takie bzdury jak ustawa o aptekach...
                  My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Pucz Kurskiego.
                    Gdybym potrzebował Twojej opinii, to wierz mi, nie przegapiłbyś tego pytania.

@Peace

Wydaje mi się, że to są cytaty ludzi, dla których różnica między wrzucaniem na Memchesa czy na Zarembe, to jak dla nas między kurwieniem na Małka albo kurwieniem na Marciniaka.

@Foxx

nie wiem czy forumowy Antypis utożsamiasz z ogólnopolskim Antypisem, ale jeśli chodzi o forum to chyba odnotowywanie bzdur nie powinno nas dzielić.
                    Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                    -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

@Foxx

nie wiem czy forumowy Antypis utożsamiasz z ogólnopolskim Antypisem, ale jeśli chodzi o forum to chyba odnotowywanie bzdur nie powinno nas dzielić.
                      Przecież odniosłem się do konkretnego postu dotyczącego konkretnej kwestii A niżej skomentowałem konkretną bzdurę

Chodzi nie tyle o przeciwników PiS, którzy po prostu preferują inne rozwiązania funkcjonowania państwa, czy formę sprawowania rządów od wyznawców Antypisa, którzy łapią się na każdy twitterowy, fejsowy, czy gazietkowy fejk, kręcą aferę z entuzjazmem uczestnicząc w wirtualnej g....burzy, by... wylądować "jak zwykle" (bo nie sprawdzili w innych źródłach)

Z mojej perspektywy forumowi przeciwnicy PiS niespecjalnie różnią się od "ogólnopolskich", natomiast wyznawców Antypisa mamy tu na szczęście pojedynczych i do tego mających poważne problemy z artykułowaniem własnej myśli (ale to akurat typowa cecha gatunku )

Komentarz

• a tu jak zwykle: ja o zupie, wy o dupie.

Wkrótce sondaże pokażą kto miał rację.

Komentarz

Wkrótce sondaże pokażą kto miał rację.
                          I nie będzie trzeba robić wyborów, ani referendów, prawda?

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                            I jeszcze jeden "protest":

Ciekaw jestem który to mógł być rok. Nie mam pod ręką "Alfabetu".

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                            A w tle przechodzą takie bzdury jak ustawa o aptekach...
                            No niestety. Temat jest niewygodny. Było małe info w Wiadomościach oraz tyle ile RAZ z Warzechą starali się poruszyć w "W tyle wizji". Ostatni odcinek "Saloniku" też omawiał tą kwestię. No ale kto ogląda TVRepublikę... Pamiętam jeszcze cały odcinek "Warto rozmawiać" kilka miesięcy temu, poświęcony tej kwestii, ale tam było akurat "za ustawą". Pozostaje tylko internet i teksty RAZa, Warzechy czy Gwiazdowskiego bo głos wolnościowców słabo się przebija poza internetem.

Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                            Nawiązując do wywiadu z Frąckiewiczem, od kiedy Memches jest człowiekiem Karnowskich?
                            Swoją drogą chyba powinni wrzucać na Memchesa, a nie na Zarembę
                            Nie jest, ale każdy powód jest dobry do nawalanki między Karnowskimi a Sakiewiczem.

Zaremba odważył się napisać coś co nie jest po linii GaPola, a Warzecha "i inne siedzące okrakiem lyberały" pochwaliły... a że trwa konflikt między tymi środowiskami, tak więc... koniaczek?

To jest też dobre. Wildstein:

Ostatnio edytowany przez Mayhe(L); 130708.
                            Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...

Komentarz

• @Bloniaq - czyste skurwysyństwo - nieco rozmiękczone poprzez rozmowę z Hartmanem(wyjątkowe bydle) ale wciąż

Jak się wam podoba przesłuchanie Słwomyra Novaka?
                              Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                                Jak się wam podoba przesłuchanie Słwomyra Novaka?
                                Sławcio rozmywa jak może. W sumie tego można było się spodziewać. Najlepszy był początek jak pyskowali sobie nawzajem Chciaż teraz jest podobnie

PS. Czekam na komentarz Muppeta, bo to w sumie najważniejsze
                                Ostatnio edytowany przez brunak; 113271.
                                [...] Polak, co nie chciał zostać Kainem,
                                Że chciał być wiernym ojczyźnie synem,
                                Chciał jej wolności w słońcu i chwale,
                                A że śmiał mówić o tym zuchwale,
                                Że nie chciał, by go więziono, bito,
                                Był reakcyjnym polskim bandytą. [...]

Komentarz

Pracuję...
                                X