No o tym to już w ogóle nikt nie pamięta. Oprócz paru lojalnych rządowi forumowiczów, reszta to jak chorągiewki na wietrze. Jak tylko się trafia okazja, to nóż w plecy. Forumowa ukryta opcja platformiana śmie atakować tyły oblężonej twierdzy... Wstyd!
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Oczekując na podanie faktów, dotyczących nepotyzmu, panującego w MON, zauważyłem, że Fakt Hajdarowicza wrzucił też taką drobnostkę dzisiaj:
Małgorzata Wipler przez rok była akredytowaną asystentką europosła Roberta Iwaszkiewicz. Według ustaleń "Faktu", sprawą jej zatrudnienia zajął się OLAF€“ urząd powołany do wykrywania nadużyć w Unii Europejskiej. Inspektorzy mają ustalić, czy nie było ono fikcyjne.
Według dzisiejszych doniesień tabloidu, sam Wipler miał się chwalić, że dzięki pracy żony i przysługującym im dodatkom na dzieci dostanie nawet 15 tys. zł miesięcznie. "O dodatki wystąpili, jednak miesiącami nie przyznawano im tych pieniędzy. Dlaczego? OLAF postanowił sprawdzić, czy żona Wiplera mieszka na stałe w Brukseli" informuje "Fakt".
Inspektorzy mieli przyjść do jej mieszkania w Brukseli, aby sprawdzić czy rzeczywiście mieszka pod wskazanym adresem. Jak wskazuje dziennik, nie zastali Małgorzaty Wipler. Ta miała się tłumaczyć, że była w domu, ale nie usłyszała dzwonka do drzwi. Sam europoseł u którego zatrudniona była żona Wiplera, pytany o nią, odpowiada: "Nie wiem, czy była, czy nie w moim biurze. Nie zawsze sam tam jestem".
Dziennik zwrócił się z zapytaniem do OLAF, czy urząd ten faktycznie zajmuje się sprawą zatrudnienia Małgorzaty Wipler. " Nie potwierdzamy i nie zaprzeczamy" napisano w odpowiedzi.
Przypomnijmy, że to nie jedyny problem małżeństwa Wiplerów. Jak informowaliśmy wczoraj, Przemysław Wipler zrezygnował ze swojej działalności politycznej. Polityk ogłosił swoją decyzję po tym, jak "Fakt" opisał szereg nieprawidłowości finansowych w Fundacji Wolność i Nadzieja. Wipler jest jej prezesem.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
No to Prezes się wkurzył.
Misiewicz zawieszony w prawach członka PIS oraz komisja PIS zbada działania Misiewicza w ostatnim czasie.
76K views, 858 likes, 117 loves, 321 comments, 250 shares, Facebook Watch Videos from Prawo i Sprawiedliwość: Konferencja prasowa Prezesa #PiS Jarosława Kaczyńskiego. Podajcie dalej!
Ciekawe jaka będzie riposta Macierewicza.
Ostatnio edytowany przez Mayhe(L); 130708.Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...
Komentarz
-
No, dość szybka reakcja Kaczafiego. Jeszcze to w sukces obróci, jak to zwykle ma w zwyczajuTaki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".
Komentarz
-
Ciekawostka:Podjąłem decyzję ws. powołania komisji Prawa i Sprawiedliwości ds. zbadania tej sprawy, tego ostatniego wydarzenia i poprzednich
— powiedział.
W okresie między posiedzeniami komitetu politycznego, prezes wykonuje funkcje komitetu
— mówił.
Biorąc pod uwagę gdzie masy Polaków kształtują swoje preferencje polityczne, to faktycznie taki strzał przed świątecznymi spotkaniami jest czymś niedopuszczalnym.
Komentarz
-
Celna riposta
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez TNTP Zobacz postaWidomą rzeczą jest to, że dziś BM jest po prostu nie do obronienia, tylko, że AM ma świadomość
- atak na BM nie był przypadkowy, tylko był elementem szerszej operacji przeciwko niemu
- wykazując lojalność wobec swoich pracowników umacnia swoją pozycję
- odstrzelenie BM tylko wzmocni ataki, na innych jego współpracowników
Na chwilę obecną grzechy Misiewicza to
- dostał jakiś medal (o istnieniu którego nie wiedziało 90kilka procent społeczeństwa)
- trzymano nad nim parasol
- pracował w aptece
- studiuje
- zna Rydzyka
- jest protegowanym Macierewicza
- salutowano mu (co z moich obserwacji jest częstą praktyką na oficjalnych wizytacjach)
- był na dyskotece w Białymstoku
No ***** 10 lat bez wyroku jak nic za takie coś mu się należy z automatu.
Co do reprezentowania AM przez Misiewicza to jakby nie patrzeć on właśnie od tego jest (jako chociażby szef jego gabinetu politycznego)Zamieszczone przez TNTP Zobacz postaA no zapomniałem o tym skandalu z Radą Nadzorczą, tylko w sumie nie wiem o czym on miałby świadczyć (o roli RN w SP pisałem już chyba z pięć razy na tym forum)
No ba bankowo inny człowiek Macierewicza na stanowisku jego Rzecznika zostałby człowiekiem roku GW.
Powtórzę to raz jeszcze - gdyby nie było Misiewicza to by go sobie wymyślili, a padło by na kogokolwiek z jego otoczenia, bo to nie jakiś chłopek roztropek jest celem tego ataku jest gość który rozpierdala w właśnie w tym momencie jedną z największych i najbardziej niebezpiecznych patologii III RP. I że zamiast się z tego cieszyć, że nie ******** się w tańcu z bardzo niebezpiecznym środowiskiem za którym stoją miliardowe tematy, to ważniejszy jest jakiś Misiewicz.Zamieszczone przez TNTP Zobacz postaAM współpracuje z BM od paru dobrych lat i wydaje mi się, że zna go trochę lepiej niż Ty, czy ja i lepiej potrafi ocenić czyjąś przydatność.
Rozumiem, że jeżeli Ty byś miał asystenta
- do którego nie miałbyś zastrzeżeń
- jest lojalny
- pracowity
- ufasz mu
- itp. itd.
to w momencie swojego awansu byś go nie promował bo ........
Na pewno takie zachowanie zyskało by szacunek i poklask u innych Twoich współpracowników, a nowe osoby które chciałby z Tobą pracować na pewno pchałyby się do Ciebie drzwiami i oknami.
Ewentualnie możemy jeszcze poczekać na potwierdzenie, czy to autentyczna konferencja prasowa i czy Kaczyński mówiąc to co powiedział, czy aby na pewno nie dał się nabrać na jakąś dezinformację bo np Fratrii już się zdarzyło atakować własnych redaktorów...Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mayhe(L) Zobacz postaNo to Prezes się wkurzył.
Misiewicz zawieszony w prawach członka PIS oraz komisja PIS zbada działania Misiewicza w ostatnim czasie.
76K views, 858 likes, 117 loves, 321 comments, 250 shares, Facebook Watch Videos from Prawo i Sprawiedliwość: Konferencja prasowa Prezesa #PiS Jarosława Kaczyńskiego. Podajcie dalej!
Ciekawe jaka będzie riposta Macierewicza.
A Misiek nie będąc członkiem PIS nadal będzie zasiadał na swoim stanowisku. A chyba o to w tym wszystkim powinno chodzić.
349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz postaNo faktycznie strasznie się wkurzył. Zwykła PR zagrywka na uspokojenie nastrojówA Misiek nie będąc członkiem PIS nadal będzie zasiadał na swoim stanowisku. A chyba o to w tym wszystkim powinno chodzić.
Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...
Komentarz
-
Dobre podsumowanie tego happeningu z BM.
Wojciech Szewko @wszewko 2 godz.2 godziny temu
Więcej
O 14:00 w TVP Info. Serdecznie zapraszam. ( będzie konf prasowa niemieckiej policji ws zamachu w Dortmundzie)
Wojciech Szewko @wszewko 11 min.11 minut temu
Więcej
sorry - nieaktualne. Dziś chodzi Misiewicz.349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaNo to chyba mamy jasność - Kaczyński włącza się do salonowej nagonki na Macierewicza. A kto wie jakie miliardy za tą nagonką stoją - w końcu Macierewicz rozp.ierdala komuś mega interes. A Kaczyński zamiast się z tego cieszyć, to podkopuje mu autorytet. Zawiesił Misiewicza? Przecież wyżej mamy listę grzechów i chyba nawet ślepy widzi, że nie było go za co zawiesić. Jedynym wytłumaczeniem jest to, że Kaczyński zaczął wspierać opozycję...
Ewentualnie możemy jeszcze poczekać na potwierdzenie, czy to autentyczna konferencja prasowa i czy Kaczyński mówiąc to co powiedział, czy aby na pewno nie dał się nabrać na jakąś dezinformację bo np Fratrii już się zdarzyło atakować własnych redaktorów...
jedyne co mogę żałować to to, że nie częściej przeprowadzasz tak wnikliwe i trafne egzegezy moich tekstów.
A teraz napiszę co autor miał na myśli...tym razem tekst będzie dla idiotów
OBIEKTYWNIE ZARZUTY WOBEC BM SĄ Z DUPY
W ZWIĄZKU Z NAGONKĄ NA BM LEPIEJ BĘDZIE GO POŚWIĘCIĆ W IMIĘ MINIMALIZOWANIA STRAT - NIŻ OKAZYWAĆ WOBEC NIEGO LOJALNOŚĆ
TAKŻE REASUMUJĄC BMISIEWICZ LECI NIE ZE WZGLĘDU NA JEGO "GRZECHY" TYLKO W ZWIĄZKU Z KONTEKSTEM CAŁEJ TEJ SYTUACJI
AAAAA I JESZCZE JEDNO PISAŁEM WYRAŹNIE ŻE NIE ZATRUDNIŁBYM BM GDYBYM BYŁ MINISTREM ON.
Z góry przepraszam za użycie takich słów jak kontekst, minimalizowanie, obiektywnie.
Od dziś nie będę wchodził w jakiekolwiek merytoryczne dyskusje z osobami, które nie rozróżniają haubicy od przyłbicy. Tylko będę używał argumentacji na takim poziomie jak w powyższym poście.
aaa i jeszcze jedno z mega niecierpliwością będę czekał jak ktoś przedstawi mi swoje recepty na rządzenie państwem - od Ciebie Bloniq jako eksperta od wojska oczekuję dużego zaangażowaniaLieber tot als rot!!
Komentarz
-
wedlug Ciebie Misiewicz był bez grzechu, a to wszystko to źli ludzie walczący z AM. Tylko jakimś cudem ten niewinny chłopak pod kątem zainteresowania i rozpoznawalności (nie tylko salonu) potrafił nakryć czapką chociażby pielęgniarkę w RN Energii. Ale tak, wszyscy już wiemy, że za PiS oznacza to pewnego i sprawdzonego człowieka do pilnowania. Co innego niż za PO, gdzie znajomymi i pociotkami bez kompetencji obsadzali stołki
Komentarz
-
Nie da się ukryć, że masz o własnym intelekcie wysokie mniemanie, ale chyba jednak wyszło trochę śmiesznie. Najwyraźniej po dwóch i pół tygodnia nadal nie do końca dociera do Ciebie, że dokładnie tego, czyli poświęcenia winnego czy niewinnego Misiewicza, w imię minimalizowania strat, oczekiwała część forumowiczów (nie licząc tzw. meteorów), którzy komentowali tu cały ten happening. Ty natomiast argumentowałeś, że lepiej go nie poświęcać, bo a) b) c). Nie wymieniam argumentów bo nie to jest istotne - istotne jest dziś, że PJK najwyraźniej uznał, że lepiej go poświęcić. Nie zrozumiałeś co było pisane wtedy, nie zrozumiałeś co ja napisałem dziś, ale dalej miej innych za debili i stawiaj się w roli jurora recept na rządzenie. Przynajmniej będziesz miał dobre samopoczucie...Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez beka Zobacz postawedlug Ciebie Misiewicz był bez grzechu, a to wszystko to źli ludzie walczący z AM. Tylko jakimś cudem ten niewinny chłopak pod kątem zainteresowania i rozpoznawalności (nie tylko salonu) potrafił nakryć czapką chociażby pielęgniarkę w RN Energii. Ale tak, wszyscy już wiemy, że za PiS oznacza to pewnego i sprawdzonego człowieka do pilnowania. Co innego niż za PO, gdzie znajomymi i pociotkami bez kompetencji obsadzali stołki
Jako JEDYNA OSOBA przedstawiłem listę tych "grzechów" - i faktycznie BAGATELIZOWAŁEM ją i dalej będę to robił.
Nagonka na tego typa jest taka jakby on w najlepszym wypadku coś zajebał/jechał po pijaku/dał komuś w pysk.
To Ty z kilkoma osobami robiłeś i robisz z niego problem rangi PAŃSTWOWEJ.
Co innego gdybyś dawał go jako przykład "obsadzania znajomymi i pociotkami stołków" - tylko ten przykład też do końca nie jest trafny (ale faktycznie będący argumentem w dyskusji).
Co najśmieszniejsze to do chwili obecnej nikt nie przedstawił mi innego modelu "obsadzania stołków" niż swoimi znajomymi.
Także nie ma problemu chcecie pisać o standardach korporacyjnych w spółkach skarbu państwa - CZEKAM.
Na dodatek sam mocno krytykuję politykę personalną w KONKRETNYCH Spółkach SP.Lieber tot als rot!!
Komentarz
Komentarz