Zamieszczone przez bloniaq
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaSkoro tak. w Twoim poprzednim poście zabrakło informacji, że Airbus w trakcie roku negocjacji nie był w stanie przedstawić precyzyjnej oferty offsetowej w sytuacji, gdy zgodnie z ustawą offsetową wartość oferty powinna co najmniej dorównywać wysokości kontraktu.
Mimo rozmaitych wypowiedzi Francuzów np. o rzekomej liczbie tysięcy nowych miejsc pracy jakie miały powstać w wyniku tego kontraktu... nie byli w stanie wskazać dokumentów ofertowych zawierających takie dane.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaNo i ok, umowy z Francuzami między innymi przez to nie ma. Dlatego ciekaw jestem jak to ogarnie rząd PiS.
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaAntek 20 lutego odpala nowy przetarg na śmigłowce. Wcześniej mieliśmy mieć 50 maszyn za 13 mld i offset gdzie ta kasa miała wrócić w inwestycjach. Teraz mamy 16 maszyn. Ciekawe jak będzie finansowo i co powie Moraś.Daruj sobie, bo kolejny raz wychodzisz na kompletnego ignoranta i krzykacza, żeby nie powiedzieć mocniej.
...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...
Komentarz
-
Zamieszczone przez rey Zobacz posta[...]
mój post jest ogólnikowy, stwierdzający fakt odpalenia nowego przetargu na śmigłowce z pytaniem: ciekawe jak to będzie wyglądało za PiS.
A czego ty się tam doszukujesz to ja nie wiem.
Komentarz
-
Francuziki jak zwykle szukają rynku zbytu dla swych badziewiastych towarów i jak zwykle udaje im się ten badziew wcisnąć Polakom. Polecam zauważyć że wszystko co do tej pory polska strona skupywała od Francuzów, później okazywało się bezużyteczne, a po pewnym czasie samo przedsiębiorstwo plajtowało: SECAM, Alstom (Pendolino), zapewne teraz i Karakale. Już nawet nie wspominam iż francuskie standardy militarne dla tamtejszego przemysłu zbrojeniowego są odmienne niż "reszty świata", także zatwierdzając kontrakt na Karakale, w dalszej kolejności polska armia byłaby skazana na francuskie uzbrojenie do śmigłowców, co oznaczałoby finansową zależność od jednego dostawcy, a dla samych dostawców (w tym przypadku państwowego przedsiębiorstwa francuskiego), trzepanie kasy na frajerach, za wciskanie bezużytecznego sprzętu, bo jak to się mawia: "największe pieniądze robi się na słomianych inwestycjach".
Komentarz
-
Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaZa kibicowski trud, za święte barwy Twe...
Komentarz
-
Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
Pada decyzja: Wracamy!
Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mayhe(L) Zobacz postaJest gdzieś całość wystąpienia Jara? Bo oglądałem tylko skróty. Wniosek jaki się nasuwa: kodziarstwo ze względu na ubogość intelektualną i krótkowzroczność polityczną znowu nie zrozumie o czym Jaro mówi.
Komentarz
Komentarz