Zamieszczone przez Muppet_Show
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez piejo kury piejo Zobacz postaNie czytam "lektur" z pisowskimi udziałami.
Kolega dobiega trzydziestki. Pozazdrościć. Proponuję abyś bez napinki pogadał z kolegami, którzy są nieco starsi (powiedzmy matura pierwsza połowa lat 90 lub wcześniej) i etap Korwina przetrawili czy czynnie (działając w UPR) czy biernie (głosując). Może koledze wyjaśnią jak żyło się w czasach zabetonowanego monopolu polityczno-medialnego jednej opcji, co to było PC i czym się różniło od ZCHN, jak wyglądały konsolidacje tzw prawicy, i czemu tylu wspaniałych wykształconych ludzi rozczarowało się Korwinem.
Polityka nie zaczyna się od 2003 roku i wejścia do UE.
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaAd meritum. W rok czasu prezydent, premier i szef mon brali udział w negatywnych zdarzeniach drogowych.Ostatnio edytowany przez Mayhe(L); 130708.Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...
Komentarz
-
Jeszcze jestem oficerem WP, choć pewnie już niedługo… Przeżyłem różne rządy i wielu ministrów, ale nigdy dotąd etos armii, ranga munduru i żołnierski honor nie leżały tak nisko jak obecnie. Wystarczyło niewiele ponad rok, by wszystkie te wartości legły w gruzach. Nie jest to czas dla prawdziwych żołnierzy, dla ludzi honoru. To okres żniw dla koniunkturalistów, osób bez charakteru, bez moralnego kręgosłupa i bez odwagi (nawet tej cywilnej).04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz
-
Kilka podobnych opinii słyszałem ostatnio, w tym sąsiada, który przeszedł na gromowską emeryturę.
Osobiście zawsze słabo oceniałem Macierewicza za jego nieudolne działania, choć akurat w przypadku kierunku działań MON w ostatnich kilkunastu miesiącach zgadzałem się z moim zdaniem słuszną linią dotyczącą budowy wojsk terytorialnych (wybrałbym jednak trochę inny sposób rekrutowania i umocowania ich w MON), a także renesansem polskiej myśli zbrojeniowej (tylko nie na przykładzie Black Hawka).
Komentarz
-
Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
Przecież ten anonimowy list na portalu syfiLisa jest tak tendencyjny, że aż zęby bolą od czytania. Najlepszy fragment o Żołnierzach Wyklętych i ustawie dezubekizacyjnej
-Co robisz, Tomek?
-Piszę list.
-Do kogo?
-Do siebie.
-A co w nim jest?
-Nie wiem, bo jeszcze go nie dostałem.
Komentarz
-
Ja również słyszałem niepochlebne opinie od czynnych oficerów, ale przecież ten list to jest ni mniej ni więcej kwerenda redakcyjnej wykładni na temat Macierewicza, absolutnie pozbawione jakiejkolwiek rzeczowej oceny, subiektywne zestawienie nadinterpretacji, faktów i plotek.
Narzuca im nie tylko kult „żołnierzy wyklętych†(np. obowiązkowe oglądanie filmu „Historia Rojaâ€), ale także swoją „religię smoleńskąâ€ (np. udział żołnierzy w tzw. miesięcznicach czy też odczytywanie nazwisk „poległych†w Smoleńsku na każdym apelu z udziałem wojska). To również wykorzystywanie żołnierzy do celów partyjnych i kościelnych – np. usługiwanie podczas imprez na „dworze†Rydzyka. Ale na prawdziwie szczytny cel, np. na chore dzieci (WOŚP Owsiaka), to już żołnierze dostali zakaz uczestnictwa.
Oczywiście autor podkreśla honor dowódców, którzy decydują się na odejście, ale sam nie odchodzi, ani nie zamierza się podpisać pod własnymi słowami, bo on akurat ma honor w dupie.Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1006439,podwyzki-i-awanse-jak-antoni-macierewicz-kupil-armie.html
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Przecież wiadomo, że to lisowy portal, więc trzeba brać pewne rzeczy z przymrużeniem oka, podobnie jak wypociny Sakiewicza, czy Karnowskich. Jednak informacje o stworzeniu prywatnego folwarku Macierewicza z młodymi BMW można zaczerpnąć też spoza lisowych źródeł
Komentarz
-
Zamieszczone przez midzi Zobacz postaKilka podobnych opinii słyszałem ostatnio, w tym sąsiada, który przeszedł na gromowską emeryturę.
Osobiście zawsze słabo oceniałem Macierewicza za jego nieudolne działania, choć akurat w przypadku kierunku działań MON w ostatnich kilkunastu miesiącach zgadzałem się z moim zdaniem słuszną linią dotyczącą budowy wojsk terytorialnych (wybrałbym jednak trochę inny sposób rekrutowania i umocowania ich w MON), a także renesansem polskiej myśli zbrojeniowej (tylko nie na przykładzie Black Hawka).
Komentarz
-
Wracając do listu zatroskanego oficera do Tomasza Lisa () : tak mniej więcej wygląda dziennikarstwo: http://fakty.elblag.pl/71540/
Jakoś mnie to specjalnie nie dziwi. Bardziej dziwi mnie, że ludzie łykają wszystko, co wyczytają w necie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta"Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!
Komentarz
-
Zamieszczone przez b. Zobacz postaBardziej dziwi mnie, że ludzie łykają wszystko, co wyczytają w necie.
Komentarz
-
Na ostudzenie atmosfery.
Ciekawy głos na temat powielania niesprawdzonych informacji (jedni) lub uprawiania świadomej dezinformacji (drudzy).
Tym razem podłożyły się media w sprawie Misiewicza:
Opinia. Jak przestępca z Elbląga zakpił z największych mediów w Polsce.
http://fakty.elblag.pl/71540/Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaMówisz?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kawa Zobacz postaJa znam z kolei inne odmienne stanowiska żołnierzy (z tym, że nie będących "generalicja"), uważają, że Macierewicz robi świetną robotę, wreszcie sensownie zaczyna się kupować sprzęt, do wynagrodzenia zaliczył im jakiś tam dodatek co powiększa im przyszłą emeryturę. I tutaj dochodzimy do sedna różnic z poglądach, ludzie na górze nie lubią Antka bo dobrał im sie do dupy, skończyła się sielanka i państwo w państwie, czyli mamy sytuację analogiczną do sytuacji w całym państwie.Zanim padłeś, jeszcze ziemię przeżegnałeś ręką.
Czy to była kula, synku, czy ci serce pękło?
Komentarz
Komentarz