Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
    oko.press to nie są ci od "milionowego" sondażu?
    Tak. Spady z udecji i młody narybek z gazetki pod czujnym okiem Pacewicza.

Zamieszczone przez Hermit Zobacz posta
    O której ten dzisiejszy marsz pierdyliarda studentów, bo nie wiem czy autem w korkach, czy z buta do domu z pracy mam wracać?
    16.30.
    Ostatnio edytowany przez Mayhe(L); 130708.
    Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
      Nie tylko Korwin tak twierdzi. Np znacząca większość prowadzących zajęcia projektowe na moim wydziale (wodociągi, kanalizacje, oczyszczalnie ścieków, odwodnienia dróg itp) twierdzi to samo - że przepisy są przeregulowane, i to co się buduje obecnie to w większości buble spowodowane przepisami dotyczącymi pozwoleń, pozyskiwania środków z Łunii, przechodzeniem na przeprojektowane normy europejskie, brakiem miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego, czy patologiami wśród władz samorządowych, czy nominacjami z klucza na ważnych stanowiskach. No, ale oczywiście skoro coś mówi Korwin, to wiadomo, że to śmieszne...
      ale ja się z tym absolutnie zgadzam, tylko jako były korwinista znam wszystkie jego powiedzonka, schematy wypowiedzi i wystarczy pobieżna lektura postów Piejo Kury Piejo, żeby zauważyć, że słowo w słowo gada Korwinem, a to trąci gimnazjalną fascynacją, a nie zbieżnością poglądów.
      Zwyciężąją tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kasztan Zobacz posta
        ale ja się z tym absolutnie zgadzam, tylko jako były korwinista znam wszystkie jego powiedzonka, schematy wypowiedzi i wystarczy pobieżna lektura postów Piejo Kury Piejo, żeby zauważyć, że słowo w słowo gada Korwinem, a to trąci gimnazjalną fascynacją, a nie zbieżnością poglądów.
        Był kiedyś artykuł w dorzeczaku na ten temat. Gdzieś mam wersję papierową.

Choroba wieku młodzieńczego
        Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...

Komentarz

• – Projekt budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej został zawieszony – powiedział dzisiaj w rozmowie z RMF FM minister energii Krzysztof Tchórzewski. Szef resortu dodał, że inwestycja może zostać całkowicie odrzucona.

Cudownie. Niech żyje wungiel. Wungiel stronk.
          Rafal Zurowski @Zurowski_Rafal

Może do imprezy pt."LM" nie pasujemy, ale z tego piłkarskiego,eleganckiego balu, zrobiliśmy tzw. "Szampan, basen i machanie kutassem". Lubię.

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta
            Z cyklu: hiobowe wieści, PiS niszczy gospodarkę, druga Grecja, Morawiecki won: http://wgospodarce.pl/informacje/329...-o-530-proc-rr
            powoli, PMI w EU widział? to jeszcze pod export (głównie Niemcy), kraj rusza powooooli (kasa z EU), inwetsycje prywatne jeszcze w miejscu

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta

Ależ ja to już zrobiłem, w... 2008 - wrzucone parokrotnie na forumkę:

W publicystyce prawicowej przewija się porównanie ustroju oryginalnej III RP (1990-2005) i jej wewnętrznej sytuacji politycznej do okresu,...

Dla leniwych na zachętę:

W mojej notce opisałem działania, w opublikowanej przez Waszczykowskiego notce mamy intencje, a w artykule coś w rodzaju kolejnego coming outu "Fundacji Batorego".

Założenie, że o tym wszystkim nie wiedzą wszelkie zainteresowane służby obce dorównuje przekonaniu, że wielu spośród teczek polskich polityków, po których zostały tylko luźne notatki czy brak śladu nie ma w Moskwie, Berlinie czy Waszyngtonie.

kurdę, zadałem sobie trud i przczytałem te 7 stron
            główna teza była, że UKR tak na prawdę ma nas w dupie, więc zbliżamy się do RUS i błyszczymy przed zachodem jako esperci od wschodu
            taki realpolitik właśnie
            z Twoich wypowiedzi nie widzę dokładnego odniesienia
            chodzi Ci o to, że sam zwrot jest słaby czy argumentacja użyta w notce to fake?

Komentarz

• Zamieszczone przez bofff Zobacz posta
              kurdę, zadałem sobie trud i przczytałem te 7 stron
              główna teza była, że UKR tak na prawdę ma nas w dupie, więc zbliżamy się do RUS i błyszczymy przed zachodem jako esperci od wschodu
              taki realpolitik właśnie
              z Twoich wypowiedzi nie widzę dokładnego odniesienia
              chodzi Ci o to, że sam zwrot jest słaby czy argumentacja użyta w notce to fake?
              nie bardzo wiem, co napisać:

- przypomniałem rolę i finansowe zaplecze "Fundacji Batorego" do której portalu z histerycznym komentarzem "niezależnego" brata samego szefa do ujawnionej notatki wrzucił linka MP

- przypomniałem praktyczny zwrot w polityce zagranicznej o 180 stopni w polityce wschodniej już na początku 2008 oraz komentarze mu towarzyszące (że wtedy abdykowaliśmy z roli lidera regionu - absolutnie nie płynące akurat z Ukrainy, polecam jednak całość notki z mojego bloga)

- stwierdziłem, że w tym kontekście ujawnienie notatki MSZ Sikorskiego przez Waszczykowskiego nie jest żadną sensacją i nie może nią być np. dla żadnych obcych służb (nawet, gdyby nie znały jej już w kilka dni po sporządzeniu - znów: patrz notka na blogu)

- w kontekście tego, co napisałem wcześniej o fundacji Aleksandra Smolara, zwraca uwagę wzmożenie Eugeniusza Smolara & Co.

PS Na tekst o "byciu ekspertem od Wschodu" zarówno niemiaszki z przejętymi aktywami STASI i Schröderem na stołku przewodniczącego Rady Dyrektorów rosyjsko-niemieckiego konsorcjum North European Gas Pipeline Company (NEGPC), jak i jankesi musieli paść ze śmiechu. Już na dwa lata przed Smoleńskiem i "eksperckimi" działaniami naszych "geniuszy" od "polskiej wersji real politik" w tej sprawie. Pomijam już próbę podpisania przez Pawlaka umowy na gaz, którą jako skrajnie niekorzystną dla państwa UE zablokowała... UE. Wot, eksperty...
              Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• @Jaco
                Z Kaczyzmu też się wyrasta, a tak się składa że w ostatnich wyborach organizowanych wśród uczniów wygrało PiS, 8 lat temu była to Platforma, także nie daleko pada jabłko od jabłoni. Ja już dobiegam 30-tki i z moich konserwatywno-liberalnych poglądów nie wyrosłem, ponieważ jestem w stanie obalić każdy postulat socjalny i żaden Morawiecki mnie nie jest w stanie mnie przekonać o dobroczynności socjalizmu na gospodarkę, ponieważ w historii przeżywaliśmy to dziesiątki razy i zawsze kończyło się tak samo. Można zatem powiedzieć że każdy socjalista to roszczeniowy półgłówek, nie mający zielonego pojęcia o gospodarce, ale w demokracji takich jest większość, dlatego panuje taki burdel jaki panuje, a tak się składa że "postępowa" młodzież na zachodzie również wyznaje socjalizm, tyle że z zabarwieniem tęczowym.

Zamieszczone przez Mayhe(L) Zobacz posta
                Był kiedyś artykuł w dorzeczaku na ten temat. Gdzieś mam wersję papierową.
                Nie czytam "lektur" z pisowskimi udziałami.
                Ostatnio edytowany przez piejo kury piejo; 63828.

Komentarz

• Zamach? Antonii na szczęście cały. *****, to Państwo istnieje tylko teoretycznie...

Komentarz

• Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                    Zamach? Antonii na szczęście cały. *****, to Państwo istnieje tylko teoretycznie...
                    Teoretycznie to jest zima i jest ślisko. Praktycznie to piertolisz bzdury!

edit-(Jeden z uczestników karambolu mówił, że trudno mu ocenić przyczyny wypadku. To była chwila, kiedy jedno auto wpadało na drugie opowiadał. Reporterka TVP Info zwróciła uwagę, że jest dość ślisko, a odcinek, na którym doszło do zderzenia, prowadzi z górki. )
                    Ostatnio edytowany przez pijak z Wo(L)i; 71305.
                    Pijacy i złodzieje są...
                    https://youtu.be/SLFOunyoMFs

Komentarz

• Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                      Zamach? Antonii na szczęście cały. *****, to Państwo istnieje tylko teoretycznie...
                      Już wróciłeś z protestu ?

Komentarz

• Zamieszczone przez piejo kury piejo Zobacz posta
                        @Ja już dobiegam 30-tki
                        To naucz się jeszcze przed 40-tką (dasz radę?), że wyraz "niedaleko" pisze się razem. Posta tego ćwoka Muppeta nawet nie skomentuję.
                        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                        "
                        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Ivan Drugi Zobacz posta
                          Już wróciłeś z protestu ?
                          Muppet nawet avatar ma podobny do Kudłatego!
                          Ostatnio edytowany przez pijak z Wo(L)i; 71305.
                          Pijacy i złodzieje są...
                          https://youtu.be/SLFOunyoMFs

Komentarz

• Grubszy jestem, może muszę na te marsze chodzić żeby schudnąć? Czy może dają coś do żarcia?

Ad meritum. W rok czasu prezydent, premier i szef mon brali udział w negatywnych zdarzeniach drogowych.

Komentarz

• Zamieszczone przez pijak z Wo(L)i Zobacz posta
                              Reporterka TVP Info zwróciła uwagę, że jest dość ślisko, a odcinek, na którym doszło do zderzenia, prowadzi z górki. )
                              Bez urazy, ale znasz te drogę, czy łykasz wszystko na co zwróci uwagę reporterka burdelowejTV?

Nie mówię, że wypadek lub też kolizja to się okaże został spowodowany przez samochody ŻW, na zdjęciach jedno BMW jest obite z obu stron, ale tam jest ograniczenie to 50 teren zabudowany sygnalizacja świetlna skrzyżowanie z DW 552 i przejście dla pieszych. Rozumiem że albo był tam drugi torwar (po zdjęciach nie widać aby było faktycznie tak ślisko jak to przedstawiają w TVP Info) albo każdy z uczestników grzał grubo ponad 100km/h bo akurat jest gdzie przycisnąć tym bardziej jak ktoś się telepie DK 80 z samego Torunia, lub rozpędzony zjeżdża z A1. Ale tego głośno pewnie nikt nie powie, a winnych będą szukać w obwodzie drogowym bo przed ministrem nie jechała solarka :/

Komentarz

• Zamieszczone przez Axel Zobacz posta
                                http://www.rynekinfrastruktury.pl/wi...wej-57073.html

Cudownie. Niech żyje wungiel. Wungiel stronk.
                                Za wszelką cenę stawiamy OZE i atomówki od których wszyscy odchodzą. Jak wybudujemy te setki MW mocy w OZE to zatęsknisz za węglem.
                                "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

Pracuję...
                                X