Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Dziś Puls Biznesu podsumował rok działalności PIS:
(żeby nie było, że są nieobiektywni to w 2012 jechali po PO i PSL)
W 2012 r. opublikowaliśmy w „PB” dwie listy działaczy PO i PSL, członków ich rodzin i znajomych na państwowym garnuszku. Każda składała się z ponad 400 nazwisk i była świetną ilustracją tego, co zostało z obietnic Donalda Tuska, który w exposé z 2007 r. solennie deklarował zakończenie „politycznego procederu zawłaszczania spółek z udziałem skarbu państwa”. Tamte listy powstały po prawie pięciu latach rządów koalicji PO-PSL. Dzisiejsza publikacja „PB”, z 1000 nazwisk nominatów PiS dowodzi, że obecnie rządzący już w rok przebili poprzedników, i to z nawiązką.
Dziś Puls Biznesu podsumował rok działalności PIS:
(żeby nie było, że są nieobiektywni to w 2012 jechali po PO i PSL)
W 2012 r. opublikowaliśmy w „PB†dwie listy działaczy PO i PSL, członków ich rodzin i znajomych na państwowym garnuszku. Każda składała się z ponad 400 nazwisk i była świetną ilustracją tego, co zostało z obietnic Donalda Tuska, który w exposé z 2007 r. solennie deklarował zakończenie „politycznego procederu zawłaszczania spółek z udziałem skarbu państwaâ€. Tamte listy powstały po prawie pięciu latach rządów koalicji PO-PSL. Dzisiejsza publikacja „PBâ€, z 1000 nazwisk nominatów PiS dowodzi, że obecnie rządzący już w rok przebili poprzedników, i to z nawiązką.
Ale czego oczekujesz? Wkleiłeś link, kto chciał - przeczytał, kto nie chciał - nie przeczytał. Widocznie temat nie interesujący, skoro nikt go nie podjął. Jak chcesz o tym porozmawiać, to jest na przykład forum gazeta.pl, tam bankowo znajdziesz chętnych.
Żeby nie było całkiem OT: poparcie dla partii politycznych od ostatnich wyborów. Myślę, że dość wiarygodne dane, bo brane są pod uwagę wszystkie sondaże z danego miesiąca i liczone jest średnia. Źródło: Palade.
Ja bym jeszcze dodał scenę z Janda, rozpaczliwy głos.... nie wyrabiałem ze śmiechu
Pewnie starsi będą pamiętać, ale bodajże w 89 albo 90 był taki wywiad z Jandą a propos stanu wojennego i wypisz wymaluj taka sama reakcja (oczywiście zachowując proporcje - wtedy ludzie nie mieli komórek).
Cóż, myślę, że duża część polskiego społeczeństwa (większa,mająca styczność z władzą) w wieku 30+, jest ofiarą medialnej manipulacji i nieumiejętnością logicznego myślenia. Co dziwi niezmiernie, bo przecież Ci ludzie (trochę starsi od 30+, powiedzmy 45+) walczyli z komuną a tu dają się tak łatwo manipulować i w imieniu obrony demokracji popierają przewrót - obalenie legalnie wybranego rządu w demokratycznych wyborach. O ile pierwszą "nocną" zmianę, tłumaczyłem sobie tym że komuchy oddały władzę z zastrzeżeniami i cały przewrót był powodowany przymusem wypełnienia obietnic przez styropian o tyle nie jestem w stanie pojąć tego teraz.
„Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".
Komentarz