Zamieszczone przez Muppet_Show
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
-
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaJuż w pierwszym zdaniu porównałeś do poprzedników, a kilka postów wyżej jest dyskusja aby tego nie robić. Teraz rządzi PiS i ich należy oceniać. A Ci Obiecali inne wersje swoich propozycji niż wdrożyli. Kupując samochód i podpisujac umowę druga strona zobowiązuje sie do wykonania umowy zgodnie z ustaleniami. Albo dostajesz co zamówiłeś, albo rozwiazujesz umowę z tytułu niezgodności. Czy PiS wykonał zobowiązania w takiej postaci jak obiecał?
Wieku emerytalnego nie pominąłem, bo wypisałem te punkty w których uważam ze PiS oszukał wyborców.
po drugie- nie porównuje do poprzedników, a do sytuacji w poszczególnych kwestiach w latach ubiegłych i stwierdzam, że obecne zmiany stanowią jakby nie patrzeć pozytywna zmianę do stanu poprzedniego
po trzecie- mało mnie obchodzi to, że ktoś uważa, że nie powinno się porównywać do poprzedników. Jeśli obecna władza zastała gówniany stan to ciężko oczekiwać, że zmieni wszystko o 180 stopni w jeden rok. Po 4 latach rządów możemy myśleć o analizie bez porównań (choć i to niekoniecznie).
Komentarz
-
Odpowiedź Krysi na dekalog opozycji
"Władza nie może ograniczać:"
1/ "Wolności słowa".
- przecież właśnie z niej "męczennicy" korzystacie. Mówicie co i gdzie chcecie, ogłaszacie antypisowskie odezwy i własne "dekalogi", obrzucacie ludzi obelgami. Bezkarnie. Czy może tu być większa wolność?
2/ "Wolności mediów i internetu".
- a przecież TVN,czy Polsat swobodnie nadają audycje, także transmisje z waszego polegiwania i posiadywania na sejmowych fotelach. Mimo, że TVN już dawno powinien stracić koncesję za jaskrawe łamanie warunków koncesji. Władza jest dla antypolskich mediów nieskończenie miłosierna. Portale także swobodnie działają antyrządowo.Więc...?
3/ "Wolności zgromadzeń".
- przecież jeszcze NIGDY nie zakazano wam organizowania zgromadzenia.Organizujecie zgromadzenia permanentne,nawet nie pytając o to,stawiacie budki,koksowniki,śpiewacie "O mój rozmarynie", też po pijanemu hymn polski na okrągło, dowolnie się awanturujecie. Policja nie chce was tknąć. Więc...?
4/ "wolności sumienia".
- to akurat nietrafiony postulat, bo opozycja nie ma sumienia a i do kościoła nie chodzi.
5/ "Wolności organizacji obywatelskich".
- przecież nie zlikwidowano ŻADNEJ organizacji "obywatelskiej", a jedynie ograniczono "wolność" dostępu do dużej publicznej kasy dla wybranych i "zakolegowanych".Równy dostęp do publicznych pieniędzy dla wszystkich!
6/ "Wolności samorządu".
- a który samorząd został "zniewolony"? Przecież antypolsko korzystając z "wolności" Gdańsk,Poznań i Warszawa urządziły sobie antyrządowe "państwa w państwie",ogłaszając wypowiedzenie polskim władzom posłuszeństwa.Rząd nigdzie nie ustanowił nawet komisarzy dla tych samorządowych "państw". Władze spokojnie czekają na wybory samorządowe.
7/ "Wolności kultury".
- no,akurat z "wolnością" w kulturze do bluzgów,wyuzdania czy antypolskości za państwowe pieniądze katolickich podatników rząd chce skończyć. Pan Mieszkowski musi poszukać sobie sceny gdzie indziej. Poza tym w "temacie kultura",to przecież rząd nie ogranicza posłowi Petru dostępu do wiedzy o polskiej kulturze.
8/ "Wolności nauki".
- a przecież nikt nie zabrania panu Mieszkowskiemu zrobić licencjatu, czy panu Petru pouczyć się historii Polski. Biblioteka Uniwersytetu Warszawskiego zaprasza.
A poza tym, mamy wiele naukowych sukcesów.
9/ "Wolności gospodarczej".
- szczęśliwie peowski model "wolności gospodarczej" kończy się.
Teraz ma być wolność gospodarcza dla wszystkich,przede wszystkim polskich przedsiębiorców. Po peowskiej "wolności gospodarczej" właśnie sprząta m.in.sejmowa komisja ds.AMBER GOLD.Panie Trzaskowski,daremne apele, to se ne wrati.
10/ "Wolności parlamentu".
- no, właśnie. Zalegająca tam z braku lepszych zajęć grupa ogranicza WIĘKSZOŚCI posłów WOLNOŚĆ wykonywania obowiązków parlamentarnych. Coś pan Trzaskowski źle rozpoznał sytuację.Siedzi w Sejmie i woła o "wolność". Więc wyjdź pan stamtąd, będziesz pan wolny i parlament będzie wolny.
11/ "Niezawisłość sądów i Trybunałów".
- to proszę najpierw o przykłady naruszenia przez obecne władze niezawisłości sędziowskiej, która oznacza podleganie W ORZEKANIU /wyrokowaniu/ tylko konstytucji i ustawom. Czy sędziowie zmuszani są do podlegania w orzekaniu innym aktom prawnym? Tak,widać, że pan Trzaskowski jest już zmęczony, a papier pakowy zniesie wszystko" - pisze na swoim profilu społecznościowym Krystyna Pawłowicz.Jesteście smutni, polowanie nie wyszło, zające przed wami pouciekały!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kawa Zobacz postaz 500+ zrobili za dużo (powinien być limit zarobków)
Moim zdaniem powinno być tylko na 2 i 3 dziecko i koniec.
Komentarz
-
ta to powinna dostać zakaz wypowiadania się
bo ma retorykę i logikę przekupy z bazaru
ale
do brzegu
PiS zrobił najwięcej od AWS/UW, nie mówię o jakości reform, ale rozmachu działania
po 8 latach pozoranctwa to jak szeroko otwarte okna w zatęchłym pokoju
i jeśli uda im się zbilansować wydatki (500+, wiek emerytalny) za pomocą JPK i ogólnej poprawy ściągalności
to imo to jest sprawa na szafoty pod Pekinem
to dla mnie (praktykującego ekonomisty) byłby większy skandal od wszystkich afer w stylu ktoś wziął pod stołem 10 baniek
bo to oznacza bezpośredni wpływ na życie wszystkich obywateli, a właściwie po prostu wzrost stopy życiowej
jeśli cyfry z drugiej połowy roku 2017 potwierdza że - TAK, DA SIĘ
to oznaczałoby, że poprzedni rząd sankcjonował krwiopijstwo, okradanie i wyzysk
6-12 miesięcy
Komentarz
-
Widzę Foxx, że tradycyjnie pozamiatałeś
Ale jedno pytanko: czy uważasz, że można zreformować nasze państwo bez obniżenia i uproszczenia danin publicznoprawnych oraz zmniejszenia biurokracji?"Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaGeneralnie ja ze swoim frankiem czuje sie dobrze i wolałbym tak zostawić. Ale jeszcze raz:
- obiecali pomoc frankowiczom
- obiecali kwotę wolną nawet w okolicach 8k
- obiecali 500+ na każde dziecko
- obiecali darmowe leki dla seniorów
a zrobili jakieś pseudo protezy lub nic nie zrobili.
Komentarz
-
Zamieszczone przez looking1916 Zobacz postaA wytłumaczysz mi racjonalnie czemu rząd ma pomagać frankowiczom? A dlaczego jak mam kredyt w PLN to mi ma nie pomoc, tylko frankowiczom? Wkur... już mnie ten płacz frankowiczow. Czy ktoś ich zmuszał do brania kredytu w obcej walucie? Czy zdajesz sobie sprawę, ze osoby, które brały kredyty w CHF są na dużym plusie względem osób, które brały "podobny" kredyt w PLN (bo np. nie miały zdolności do kredytu w CHF)?Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez looking1916 Zobacz postaA wytłumaczysz mi racjonalnie czemu rząd ma pomagać frankowiczom? A dlaczego jak mam kredyt w PLN to mi ma nie pomoc, tylko frankowiczom? Wkur... już mnie ten płacz frankowiczow. Czy ktoś ich zmuszał do brania kredytu w obcej walucie? Czy zdajesz sobie sprawę, ze osoby, które brały kredyty w CHF są na dużym plusie względem osób, które brały "podobny" kredyt w PLN (bo np. nie miały zdolności do kredytu w CHF)?
z tym, że jakaś wina banków w tym była
-szerokość spreadów (5%)
-za niskie wagi ryzyka - stąd zdolność kredytowa w walucie obcej większa niż PLN - niejako zachęta
ale arbitralnie powiem, że to może 10% winy ( i sensownej wielkości kontrybucji do straty)
ja zakładam, że 99 % biorących kredyty w walucie zdawało sobie sprawę z tego, że kurs nie jest stały
Komentarz
-
Zamieszczone przez księciuniu Zobacz postaAle Muppetowi nie chodzi chyba o to czy obietnica była słuszna, ale, że była uczyniona, a nie została zrealizowana, a wyborcy mogli na to liczyć. Skoro PiS uważał, że to niesłuszny postulat, to nie powinni obiecywać.
Komentarz
-
Zamieszczone przez b. Zobacz postaMuppet_Show liczył, że PiS będzie pierwszą partią w historii ludzkości, która w 100% zrealizuje swoje obietnice wyborcze. W dodatku zrobi to w rok. Teraz czuje się oszukany.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
@bloniaq - ja się programy polityczne jakoś dokładnie nie wczytuję, ale oni mówili "Zrobimy" czy "Zrobimy w ciągu pierwszego miesiąca/roku" ?Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaTo znaczy jak ktoś Cię oszukuje tylko w 30% to się nie czujesz oszukany, czy jak to rozumieć?
Komentarz
Komentarz