Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jeśli jest tak dobrze to czemu planują aż taki duży (rekordowy zdaje się) deficyt na 2017? Zaznaczam, że jest to pytanie bez ironii.
    "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
      Jeśli jest tak dobrze to czemu planują aż taki duży (rekordowy zdaje się) deficyt na 2017? Zaznaczam, że jest to pytanie bez ironii.
      Jest to pytanie do forumowicza TNTP. On siedzi w temacie znacznie lepiej, jak sądzę.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Wesołych Świąt!

Zamieszczone przez Mieczysław Zobacz posta
        Tu się z Tobą nie zgodzę... to nie ma co gadać, to trzeba lać
        Lać wódę i dyskutować?

Zamieszczone przez beka Zobacz posta
        dyskusja? Jak najbardziej. Ograniczenie się do odpowiedzi, że za PO gorzej - nie bardzo.
        Jak wujek Stefan się najebie i zrzyga w przedpokoju to nie cieszysz się, że jest progres, bo w zeszłym roku rzygał na stół świąteczny, tylko stwierdzasz, że powinien się ogarnąć.
        Brawo! Ocena to rzecz subiektywna, każdy ma prawo do swoich przemyśleń. Ja opisałem dlaczego uważam sie za oszukanego przez PiS.

Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
        W znacznej części on właśnie, silne lobbowanie w Departamencie Stanu i pomysł na "wzięcie" głosów małych państw pacyficznych - to jego "prywatna inicjatywa"
        Znajdę gdzieś zbiorczo szczegóły gdzie Waszczu lobbował i z jakim pomysłem. Poważnie pytam, chętnie przeczytam.

Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
        Jeśli jest tak dobrze to czemu planują aż taki duży (rekordowy zdaje się) deficyt na 2017? Zaznaczam, że jest to pytanie bez ironii.
        Wydatki niskie, a jak wyglada kasa na infrastrukturę i szeroko wydatki inwestycyjne? Jest gdzieś więcej szczegółów?

Wyciskają VAT na sile, znam 2 przedsiębiorców którzy wystąpili o zwrot VAT jeszcze w Q2 i są nawet po kontrolach krzyżowych. Wszystko ok, VAT do zwrotu należny, a kiszą już 6 miesiąc w skarbówce. Dochodzi do sytuacji ze Ci co występują legalnie o zwrot VAT maja to w dupie lub sie boja mimo kodeksu Morawieckiego. Mały i średni biznes jest zastraszony i nie inwestuje.

Komentarz

• Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
          Wesołych Świąt!

Znajdę gdzieś zbiorczo szczegóły gdzie Waszczu lobbował i z jakim pomysłem. Poważnie pytam, chętnie przeczytam.
          Ale zdajesz sobie sprawę, że Święta już minęły? Chyba, że o jakichś innych mówisz, to ok.

Przecież wyraźnie napisał, że w Departamencie Stanu, z koncepcją PL w RB ONZ.

Coś "pan oceniacz ministrów SZ" nie w formie.
          "Jest tej najlepszej firmy. Wart jest bardzo dużo. Ma ekran komputerowy i jak się kręci pedałami, to wyskakują cyfry"

Komentarz

• Zamieszczone przez hmB. Zobacz posta
            Ale zdajesz sobie sprawę, że Święta już minęły? Chyba, że o jakichś innych mówisz, to ok.

Może w sejmie siedział bez dostępu do sieci i świata to i dni mu umknęły.
            „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• A co możemy realnie zyskać dzięki miejscu w RB ONZ? Przez 2 lata możemy ugrać aż tyle, by usprawiedliwiać tym Waszczykowskiego?

Komentarz

• Zamieszczone przez hmB. Zobacz posta

Ale coś więcej robi? Członków wybiera 130 państw, jakoś ich trzeba przekonać. Gdzieś czytałem ze na spotkaniu na Dominokanie przekonywał ministrów z małych wysepek. Coś więcej było?

Zamieszczone przez miaski Zobacz posta
                A co możemy realnie zyskać dzięki miejscu w RB ONZ? Przez 2 lata możemy ugrać aż tyle, by usprawiedliwiać tym Waszczykowskiego?
                Głośnie krzyczeć na Rosję i uchodźców. Polska już 6 razy była w Radzie, w sumie przez 9 lat. Ostatnio w 97. Przegrać z Bułgaria głosowanie to bedzie nie lada wyzwanie...wręcz niemożliwe. Dobrze tam być, Polska bedzie na salonach.

Warto przypomnieć ze to za Bronka ruszyliśmy z procesem, a w 2010 odstapilismy miejsce Bośni.
                Ostatnio edytowany przez Muppet_Show; 129671.

Komentarz

Ale coś więcej robi? Członków wybiera 130 państw, jakoś ich trzeba przekonać.
                  Ale po co się wysilać, skoro...
                  Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                  Przegrać z Bułgaria głosowanie to bedzie nie lada wyzwanie...wręcz niemożliwe.
                  Zdecyduj się
                  Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                  St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

Wyciskają VAT na sile, znam 2 przedsiębiorców którzy wystąpili o zwrot VAT jeszcze w Q2 i są nawet po kontrolach krzyżowych. Wszystko ok, VAT do zwrotu należny, a kiszą już 6 miesiąc w skarbówce. Dochodzi do sytuacji ze Ci co występują legalnie o zwrot VAT maja to w dupie lub sie boja mimo kodeksu Morawieckiego. Mały i średni biznes jest zastraszony i nie inwestuje.
                    Przecież ze zwrotem VATu zawsze były cyrki i konkretna władza nie odbiega tu od normy.

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta
                      Ale po co się wysilać, skoro...

Zdecyduj się
                      Ale jakieś ruchu jednak są wskazane. Ja nie twierdze ze ich nie ma, oprócz Dominikany o niczym więcej nie słyszałem dlatego poprosiłem o info jak ktoś wie więcej.

Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
                      Przecież ze zwrotem VATu zawsze były cyrki i konkretna władza nie odbiega tu od normy.
                      Z tego co usłyszałem podczas świat to jednak zwroty w poprzednich latach mieli szybciej, a co lepsze US wisi im kasę ale jak z kolejnych miesięcy maja VAT do zapłaty to US mimo pism do naczelnika nie pomniejsza kasy ze zwrotu tylko ściąga normalnie co miesiąc z bieżących opłat. Jeden nie popuścił, nie płacił bieżących i dostał komornika :d czyli us wisi mu kasę ale na bieżące jeszcze wysyła komornika

Komentarz

Znajdziesz.
                        Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

Ja opisałem dlaczego uważam sie za oszukanego przez PiS.
                          Generalnie rozchodzi się o to, że nie przewalutowali ci kredytu z CHF.

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta
                            Generalnie rozchodzi się o to, że nie przewalutowali ci kredytu z CHF.
                            Generalnie ja ze swoim frankiem czuje sie dobrze i wolałbym tak zostawić. Ale jeszcze raz:

- obiecali pomoc frankowiczom
                            - obiecali kwotę wolną nawet w okolicach 8k
                            - obiecali 500+ na każde dziecko
                            - obiecali darmowe leki dla seniorów

a zrobili jakieś pseudo protezy lub nic nie zrobili.

Komentarz

Generalnie ja ze swoim frankiem czuje sie dobrze i wolałbym tak zostawić. Ale jeszcze raz:

- obiecali pomoc frankowiczom
                              - obiecali kwotę wolną nawet w okolicach 8k
                              - obiecali 500+ na każde dziecko
                              - obiecali darmowe leki dla seniorów

a zrobili jakieś pseudo protezy lub nic nie zrobili.
                              W każdym z tych tematów wykonali krok naprzód w stosunku do sytuacji z poprzedniego zaboru. Faktycznie, w kwestii frankowiczów zrobili najmniej (co w moim odczuciu jest słuszne, żadna pomoc im się nie należny) ale dla równowagi z 500+ zrobili za dużo (powinien być limit zarobków). Oczekiwanie, że uda sie wprowadzić wszystko w jednej chwili jest mrzonka, zarówno w sferze finansowej jak i "mediopolitycznej (vide krzyk na 500+ nie ma kasy, a chwilę później czemu nie ma pierwsze dziecko).
                              Pięknie pominąłeś wiek emerytalny, próbując tworzyć negatywny wizerunek.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
                                W każdym z tych tematów wykonali krok naprzód w stosunku do sytuacji z poprzedniego zaboru. Faktycznie, w kwestii frankowiczów zrobili najmniej (co w moim odczuciu jest słuszne, żadna pomoc im się nie należny) ale dla równowagi z 500+ zrobili za dużo (powinien być limit zarobków). Oczekiwanie, że uda sie wprowadzić wszystko w jednej chwili jest mrzonka, zarówno w sferze finansowej jak i "mediopolitycznej (vide krzyk na 500+ nie ma kasy, a chwilę później czemu nie ma pierwsze dziecko).
                                Pięknie pominąłeś wiek emerytalny, próbując tworzyć negatywny wizerunek.
                                Już w pierwszym zdaniu porównałeś do poprzedników, a kilka postów wyżej jest dyskusja aby tego nie robić. Teraz rządzi PiS i ich należy oceniać. A Ci Obiecali inne wersje swoich propozycji niż wdrożyli. Kupując samochód i podpisujac umowę druga strona zobowiązuje sie do wykonania umowy zgodnie z ustaleniami. Albo dostajesz co zamówiłeś, albo rozwiazujesz umowę z tytułu niezgodności. Czy PiS wykonał zobowiązania w takiej postaci jak obiecał? Byłbyś zadowolony z auta na trzech kołach? Czy może machnąłbyś ręką i brał z myślą że i tak jest dobrze bo za poprzedniego właściciela salonu dostałbyś bez silnika.

Wieku emerytalnego nie pominąłem, bo wypisałem te punkty w których uważam ze PiS oszukał wyborców.
                                Ostatnio edytowany przez Muppet_Show; 129671.

Komentarz

Pracuję...
                                X