Zamieszczone przez Buziek_LG
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
-
Już pomijam fakt, że tymi debatami platfusy i ich przydupasy sami kręcą bat na własną dupę, ale jak ten matoł Lewandowski pierdolnie tak skrajną głupotę, to trzeba patrzeć na kontekst i analizować co autor miał na myśli. Szkoda, że drugiej stronie konfliktu nie tylko nie patrzy się na kontekst, ale z tego kontekstu wyrywa zdania i szuka najmniejszej pierdoły, żeby sie przyjebac i grzać to tygodniami.
Z chęcią dziś odpalę "Wiadomości" i popatrzę na zaoranie tego barana
Komentarz
-
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaPatrzmy na kontekst wypowiedzi, bo sama w sobie może być niefortunnie sformułowana: termin omawiania praworządności jest kiepski, gdyż Parlament EU patrzy obecnie na sytuację w Aleppo, a dla nas (czytaj KODziarzy) byłoby dobrze gdyby wszystkie oczy były skierowane w naszą stronę (czytaj obronę TK w Polsce).
Te reklamówki wyborcze PO miały przekonać Polaków, by oddali głos na Platformę. Brała w nich udział śmietanka partii. Dziś jeden z ważnych polityków mówi wprost: "to były lekko durnowate filmiki".
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz postaPatrzmy na kontekst wypowiedzi, bo sama w sobie może być niefortunnie sformułowana
Lewandowski mądry gość nigdy nie gadający głupot ( przynajmniej nie słyszałem).Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez b. Zobacz postaJuż pomijam fakt, że tymi debatami platfusy i ich przydupasy sami kręcą bat na własną dupę, ale jak ten matoł Lewandowski pierdolnie tak skrajną głupotę, to trzeba patrzeć na kontekst i analizować co autor miał na myśli. Szkoda, że drugiej stronie konfliktu nie tylko nie patrzy się na kontekst, ale z tego kontekstu wyrywa zdania i szuka najmniejszej pierdoły, żeby sie przyjebac i grzać to tygodniami.
Z chęcią dziś odpalę "Wiadomości" i popatrzę na zaoranie tego baranaOstatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
"Parlament patrzy na Aleppo, a powinien patrzeć na ulice Warszawy" - to nie jest wyrwane z kontekstu. Rozumiem, że nie jest to równoznaczne z "w Warszawie dzieje się to samo co w Aleppo", ale nie zmienia to faktu, że po prostu dojebal do pieca. Platfusy tak już zapędzili się z gadaniem o Hitlerze Kaczyńskim, stanie wojennym itd. i później wychodzą takie kwiatki jak z ust Lewandowskiego.
Zdecydowanie nie jestem za wyrywaniem słów z kontekstu czy manipulowaniem, ale tu do tego nie doszło - Lewandowski po prostu dojebal do pieca i nie mam zamiaru rozkminiać na zasadzie "a może jemu chodziło o to czy o tamto."
Komentarz
-
Teraz pan "bloniaq":
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaSkoro Błaszczak stwierdza, że każdy, łącznie z funkcjonariuszami pionu radiokontrwywiadu dławił wolność i niepodległość naszego kraju i w związku z tym będzie miał od teraz niższą emeryturę, to dla mnie to jest odpowiedzialność zbiorowa.
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaSkąd byś 2-1-1990 wziął sędziego i prokuratora do najprostszej sprawy z 210?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaTwoim zdaniem na te tysiące wakatów w służbach kto ma(miał) przyjść? Ministranci i harcerze z ZHR?
-nie zapobiegły "prywatyzacji" akt, które odnajdywane są do dziś tu i ówdzie
-nie zapobiegły zniszczeniu setek tysięcy tomów akt
-nie zapobiegły gigantycznym przekrętom uwłaszczeniowym/prywatyzacyjnym
-nie istniała żadna ochrona kontrwywiadowcza - wielokrotne spotkania ministrów/wiceministrów/prezydentów/premierów/szefów służb specjalnych/posłów z osobami uznanymi(w chwili spotkań lub w przeciągu kilku lat kolejnych) za agentów obcych wywiadów(i załapał się niemalże każdy ważniejszy światowy wywiad)
-nie potrafiły usunąć z wojska osób o udowodnionej współpracy z obcym wywiadem
-nie potrafiły stworzyć parasola ochronnego nad rodzącą się polską przedsiębiorczością
-nie potrafiły zapobiec nielegalnej sprzedaży broni z polskich arsenałów na bliski wschód i do afryki
-DALSZYCH SUKCESÓW OPERACYJNYCH SŁUŻB SPECJALNYCH W LATACH 90-TYCH NIE BĘDĘ MNOŻYŁ - ZWYCZAJNIE MI SIĘ NIE CHCE
Reasumując - mam daleko idące wątpliwości czy owe sukcesy operacyjne wynikały z nieskuteczności czy ze zwykłej zdrady. Więc tak wolę tam harcerzy z ZHR niż kogoś o kim wiem że jest zdrajcą(a wiem o tym nie tylko post factum, osoba która raz służyła obcej władzy będzie służyć dalej)
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaKto miałby 2-1-1990 zapewnić ochronę ważnych strategicznie przedsiębiorstw?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaIle zajęłoby wykształcenie odpowiednich w stosunku do potrzeb służb? Twoim zdaniem to trwa kilka dni, tygodni, miesięcy czy lat?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaGdyby Piłsudski się pozbył urzędników z czasów zaborów, albo obsadził służby nieopierzonymi gamoniami to byśmy się długo nacieszyli niepodległością.
w 1919 roku żadnego z państw spod kontroli których wyrwała się Polska nie było już na mapie. Żadne z tych państw nie utrzymało kontroli nad własnymi służbami specjalnymi. Żadne z tych państw nie miało tysięcy tajnych i jawnych współpracowników w Polsce. Dostrzegasz różnicę?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaSkoro PRL była zależna od ZSRR, a jednocześnie mogła np. nie wysyłać wojsk do Afganistanu, kupować ropę z państw Arabskich, a węgiel sprzedawać do USA, to jak możesz nazywać obecne państwo wolnym, kiedy Unia Europejska wypowiada się na temat jebanej obwodnicy powiatowego miasta, ustala nam normy dotyczące studzienek kanalizacyjnych według typoszeregów w krajach Beneluksu, które nijak się mają do naszych, a nasi żołnierze giną w Iraku i Afganistanie?
Ja rozumiem że masz mamę która była w PZPR(o czym jeśli mnie pamięć nie myli wspominałeś) ale bronisz przegranej sprawy. Największym i ostatecznym argumentem za koniecznością dekomunizacji jest ostatnich 27 lat(a jak potrzebujesz szczegółów to pooglądaj sobie komisję ds. AmberGold - masz jak na dłoni). Patologie - wprost wynikające - z braku dekomunizacji ciągną się za Polską od 1990 roku i niestety będą się ciągnąć dalej
Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaTeraz pan "bloniaq":
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaA cóż mnie obchodzą wypowiedzi ministra Błaszczaka? Wykonaj minimum pracy i będziesz wiedział czemu ustawa jest wprowadzana, jej uzasadnienie jest powszechnie dostępne
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaZ innych zawodów prawniczych, ze studiów, z wyborów powszechnych
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaPolska nie potrzebowała tysięcy etatów w specsłużbach - to raz. Dwa - osoby które zostały na stanowiskach były tak skuteczne że:
-nie zapobiegły "prywatyzacji" akt, które odnajdywane są do dziś tu i ówdzie
-nie zapobiegły zniszczeniu setek tysięcy tomów akt
-nie zapobiegły gigantycznym przekrętom uwłaszczeniowym/prywatyzacyjnym
-nie istniała żadna ochrona kontrwywiadowcza - wielokrotne spotkania ministrów/wiceministrów/prezydentów/premierów/szefów służb specjalnych/posłów z osobami uznanymi(w chwili spotkań lub w przeciągu kilku lat kolejnych) za agentów obcych wywiadów(i załapał się niemalże każdy ważniejszy światowy wywiad)
-nie potrafiły usunąć z wojska osób o udowodnionej współpracy z obcym wywiadem
-nie potrafiły stworzyć parasola ochronnego nad rodzącą się polską przedsiębiorczością
-nie potrafiły zapobiec nielegalnej sprzedaży broni z polskich arsenałów na bliski wschód i do afryki
-DALSZYCH SUKCESÓW OPERACYJNYCH SŁUŻB SPECJALNYCH W LATACH 90-TYCH NIE BĘDĘ MNOŻYŁ - ZWYCZAJNIE MI SIĘ NIE CHCE
Reasumując - mam daleko idące wątpliwości czy owe sukcesy operacyjne wynikały z nieskuteczności czy ze zwykłej zdrady. Więc tak wolę tam harcerzy z ZHR niż kogoś o kim wiem że jest zdrajcą(a wiem o tym nie tylko post factum, osoba która raz służyła obcej władzy będzie służyć dalej)
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaWeź mnie ***** nie rozśmieszaj. Nawet nie chce mi się wymieniać - sięgnij po roczniki likwidacji przedsiębiorstw w latach 90-97
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaRosjanom zajęło to półtorej roku, Niemcom nieco ponad 7 miesięcy, Irlandczykom nieco ponad 3 miesiące
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaZaiste i właśnie dlatego Piłsudski obsadził służby konfidentami ochrany.
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaPomijając nieprawdziwość argumentu to tak:
w 1919 roku żadnego z państw spod kontroli których wyrwała się Polska nie było już na mapie. Żadne z tych państw nie utrzymało kontroli nad własnymi służbami specjalnymi. Żadne z tych państw nie miało tysięcy tajnych i jawnych współpracowników w Polsce. Dostrzegasz różnicę?
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaSuper - a ta niepodległa i niezależna PRL o wielokierunkowych stosunkach gospodarczych mogła sama zmienić rząd czy musiała mieć kontrasygnatę Kremla?(pomijam zupełnie to skąd pochodziła władza obu państw)
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaJa rozumiem że masz mamę która była w PZPR(o czym jeśli mnie pamięć nie myli wspominałeś)
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaale bronisz przegranej sprawy. Największym i ostatecznym argumentem za koniecznością dekomunizacji jest ostatnich 27 lat(a jak potrzebujesz szczegółów to pooglądaj sobie komisję ds. AmberGold - masz jak na dłoni). Patologie - wprost wynikające - z braku dekomunizacji ciągną się za Polską od 1990 roku i niestety będą się ciągnąć dalej
No i nie można nie wspomnieć, że musiałem czekać na odpowiedź nie 3-4 godziny a prawie 29. Skoro się deklarujesz na jakiś termin, w zasadzie tylko po to, żeby sobie napisać, że post jest "pocieszny" (no bo chyba nie uznałeś, że mi ta informacja o terminie zrobi jakąś różnicę), to może by jednak trzymać fason i tego terminu dochować.Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaMój nick jest w cudzysłowie z jakiegoś konkretnego powodu?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaProsze o wyjaśnienie, na podstawie czego uznajemy, że wypowiedź ministra Błaszczaka jest jakaś nieistotna. Był niepoczytalny? Nie wiedział co mówi?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaTo jest to realne podejście którego brak zarzucasz zwykle Korwinowi?:i inne głupawe ikonki:
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaReasumując: z całej listy porażek/błędów/zaniedbań/zdrad nie wynika, że inna obsada - harcerzy z ZHRu by osiągnęła lepszy efekt.
Z całej listy sukcesów nie wynika że zachowana obsada specsłużb poradziła sobie lepiej niżby poradzili sobie harcerze z ZHR
na dwa kolejne też mam jw. jw.
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaW takim razie opierasz swoje zdanie na błędnych założeniach. Nie, moja mama nie była w PZPR. Ani ojciec.
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaJa nie bronię żadnej sprawy, tylko wskazałem stosowanie odpowiedzialności zbiorowej. Najpierw zaprzeczyłeś, a potem się okazało, że jedynym Twoim argumentem na ten temat jest stwierdzenie, że słowa Błaszczaka Cię nie interesują.
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaNo i nie można nie wspomnieć, że musiałem czekać na odpowiedź nie 3-4 godziny a prawie 29. Skoro się deklarujesz na jakiś termin, w zasadzie tylko po to, żeby sobie napisać, że post jest "pocieszny" (no bo chyba nie uznałeś, że mi ta informacja o terminie zrobi jakąś różnicę), to może by jednak trzymać fason i tego terminu dochować.
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaA Zambijczykom 1,5 tygodnia. Nie da się w 3 miesiące zbudować od zera skutecznych służb wywiadu i kontrwywiadu.Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaTo jest wyrażona naprędce myśl, na głupawy argument:i inne głupawe ikonki:
Tutaj pragnę zwrócić uwagę, że staram się jak najlepiej zrozumieć co ma na myśli mój rozmówca, a nie od razu wjeżdżać, że "aj waj, jak można powiedzieć, że to głupawy argument"
Czy ikonkateż jest głupawa?
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaGenialny kontrargument, mam równie dobry:
Z całej listy sukcesów nie wynika że zachowana obsada specsłużb poradziła sobie lepiej niżby poradzili sobie harcerze z ZHR
*Zapewne nie zdążyłem z edycją poprzedniego posta więc sygnalizuję tylko dopisek o Kuklińskim.
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaW takim razie wybacz, pamięć czasem myli
Niestety wypadki losowe były niesprzyjające i musiałem wyjechać na kilka godzin do Kaliningradu
Tylko się nie obraź. Wstawiam bo dobre.
Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaSą dwie opcje. Albo uznałeś że argument o sparaliżowaniu wymiaru sprawiedliwości na jakiś czas jest głupawy, albo nie odczytałeś moich intencji, że pisząc o braku sędziego i prokuratora mam na myśli właśnie rodzaj takiego paraliżu. Być może mogłem to lepiej ująć.
Pragnę zauważyć że wykazuję się wyjątkową cierpliwością w tłumaczeniu spraw bezgranicznie prostych
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaAle to nie jest argument uzasadniający opcję zerową.
*Zapewne nie zdążyłem z edycją poprzedniego posta więc sygnalizuję tylko dopisek o Kuklińskim.
Tylko się nie obraź. Wstawiam bo dobre.
Co do opcji zerowej:
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaPrzechodząc do resortów siłowych - wszyscy oficerowie i podoficerowie SB/UB powinni dożywotnio stracić szansę na pracę w służbach wolnej Rzeczpospolitej, wyjątek można by zastosować wyłącznie dla tych którzy udowodniliby swoją przydatność dla odrodzonego państwaPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaArgument jest głupawy z prostego powodu, można uniknąć paraliżu w banalnie prosty sposób i nie potrzeba by go wymyślić jakieś wielkiej inteligencji - wchodzące roczniki studentów prawa zastępują(nie pracują dla i nie uczą się od) kolejnych odchodzących roczników - wymiana całego aparatu zajęłaby ok.4 lat. W pierwszej kolejności wymieniamy wszystkich tajnych i jawnych współpracowników SB/WSW - potem całą resztę. Pomijam to że np w Korei poradzono sobie ze stworzeniem cywilnych sądów w banalnie prosty sposób i żadnego paraliżu nie było. No i pomijam to że obecny system wymiaru sprawiedliwości naprawdę ciężko uznać za niesparaliżowany
Pragnę zauważyć że wykazuję się wyjątkową cierpliwością w tłumaczeniu spraw bezgranicznie prostych
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
Kontrefektywność nie jest argumentem za zmianą? To już zupełnie nie wiem co miałoby nim być
Udowadnianie przydatności - ok.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaZgodziłeś się (oczywiście ironicznie, ale nadal gramy w tę grę), że zmiana nie gwarantowałaby poprawy, i ustaliliśmy że brak zmiany nie gwarantowałby lepszego wyniku niż zmiana. W takiej sytuacji rozsądniej jest nic nie zmieniać, bo unikamy strat energii włożonej w samo dokonanie zmiany.
Udowadnianie przydatności - ok.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaOdnosiłem się do argumentu "równie genialnego" a nie pierwotnegoPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
Komentarz