Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez beka Zobacz posta
    ale wszystko zależy od tego czym się zajmuje fundacja? Jeśli np. dostarczaniem darmowych porad prawnych dla najuboższych to logicznym jest, ze wynagrodzenia będą stanowić większość kosztów.

Akurat Wiadomości mówiły o NGO, które zajmują się dojeniem podatników celem napełniania kabzy kolesiostwu z układu rodzinno-biznesowego i ewentualnie szerzeniem lewackich treści. Kongresy, debaty, seminaria, wykłady które ch...ja dają poza wynagrodzeniami dla pracowników fundacji. A że wszystkie takie NGO należy odsunąć od koryta, to wystąpienie Glińskiego jest żałosnym sabotażem.
    Ostatnio edytowany przez BlackAdder; 51375.
    "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Komentarz

• A tak to widzi prawe skrzydło PiS:

Mniejsze opodatkowanie pracy, wprowadzenie podatku obrotowego zamiast CIT, zmiany w VAT – to tylko część pomysłów posłów PiS opracowanych razem ze Związkiem Przedsiębiorców i Pracodawców oraz Centrum im. Adama Smitha, - dowiedział się money.pl. Projekt uproszczenia systemu podatkowego znają już wicepremierowie Mateusz Morawiecki i Jarosław Gowin. Czy to one zastąpią pomysł podatku jednolitego?

Można
        "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

Komentarz

• Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz posta
          A tak to widzi prawe skrzydło PiS:

Mniejsze opodatkowanie pracy, wprowadzenie podatku obrotowego zamiast CIT, zmiany w VAT – to tylko część pomysłów posłów PiS opracowanych razem ze Związkiem Przedsiębiorców i Pracodawców oraz Centrum im. Adama Smitha, - dowiedział się money.pl. Projekt uproszczenia systemu podatkowego znają już wicepremierowie Mateusz Morawiecki i Jarosław Gowin. Czy to one zastąpią pomysł podatku jednolitego?

Można
          Cytując klasyka: "Jak zobaczę koparki to uwierzę"
          Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
          Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem

Komentarz

• Heh,

gdyby w koparkach siedzieli tylko ludzie z CAS i FR... Chociaż autorem obliczeń do programu jest gość, który niedawno został członkiem RPP, także kto wie .

Komentarz

A tak to widzi prawe skrzydło PiS:

Można
              aż niemożliwe, że takie coś mogłoby być u nas. szok na plus.

dajcie mi taką partię gospodarczo, wywalając społeczno-katolicki bełkot i mają mój głos

Komentarz

• Zamieszczone przez Muppet_Show Zobacz posta
                dajcie mi taką partię gospodarczo, wywalając społeczno-katolicki bełkot i mają mój głos
                No to mam nieodparte wrażenie, że ty zawsze będziesz dymany przez kolejne wcielenia KLD

Komentarz

No to mam nieodparte wrażenie, że ty zawsze będziesz dymany przez kolejne wcielenia KLD
                  nikt mi tego nie da, więc o moją dupę możesz być spokojny

czyli w PiSie mamy już 3 projekty odnosnie podatków: Morawieckiego, Kowalczyka i poselski. Wybiorą entliczkiem pętliczkiem?

Komentarz

• Oficjalnie PiS podwyższył kwotę wolną od podatku dla ludzi, którzy zarabiają do 550 złotych miesięcznie. Reszcie pozostawili bez zmian, bądź zabrali. Brawo

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                      Oficjalnie PiS podwyższył kwotę wolną od podatku dla ludzi, którzy zarabiają do 550 złotych miesięcznie. Reszcie pozostawili bez zmian, bądź zabrali. Brawo

Najważniejsze,że 30 tysiaków sobie zostawili bez zmian
                      ...ta ziemia do Polski należy
                      choć Polska daleko jest stąd,
                      bo wolność krzyżami się mierzy
                      historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Jak to właściwie ma funkcjonować?
                        Każdy zarabiający poniżej 126 (?) koła rocznie będzie zwolniony z podatku do kwoty 6600 zł, czy też tylko te osoby które rocznie wykażą dochód w kwocie 6600 zł są zwolnione od podatku?
                        Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.
                        Rafał Gan-Ganowicz – Kondotierzy

Komentarz

• Zamieszczone przez wLd Zobacz posta
                          Jak to właściwie ma funkcjonować?
                          Każdy zarabiający poniżej 126 (?) koła rocznie będzie zwolniony z podatku do kwoty 6600 zł, czy też tylko te osoby które rocznie wykażą dochód w kwocie 6600 zł są zwolnione od podatku?
                          Tylko te ostatnie. Ci powyżej 126 tysi bulą państwu od pierwszej złotówki dochodu. Nieco pocieszające jest to, że dotyczy to głównie urzędników i quasi urzędników, bo wszyscy inni przy takim dochodzie już dawno czujnie spierdolili na liniowy.

Zamieszczone przez mort Zobacz posta
                          A to już w ogóle jakaś porażka - nawet prawdziwymi socjalistami nie są

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
                            i jeszcze te komiczne "reklamy" MF w Internecie

Komentarz

• Morawiecki jest nie do podrobienia. Dzisiaj kolejny hit z jego ust: "Politycy pracują ciężko, dlatego mają 30 tys. kwoty od podatku".
                              Czyli prosty przekaz, reszta leży do góry brzuchami więc gówno ma.
                              Brak mi słów.
                              Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Pomijając czy to uczciwe czy nie, że posłowie mają wyższą kwotę wolną, to nie wiem czemu manipulujesz jego słowami.

Dociskany przez redaktora powiedział, że posłowie i senatorowie jako jedyna grupa zawodowa od 20 lat zarabiają tyle samo i nie mieli żadnej regulacji wynagrodzenia.

ps. ja uważam to za nieuczciwe, że mają więcej - ale z ust Morawieckiego nic takiego nie padło, jakoby oni pracowali ciężko i im się należy, a reszta wali w ***** to nie.

Komentarz

Pracuję...
                                X