Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Może idea jest taka, żeby nie ciągnęli kasy pod stołem i żeby można było poważnie rozmawiać z gośćmi, którzy zarabiają niezłą kasę np. na uczelniach. Jakaś wędka musi być, a czasy talonów na brykę i sklepów dla bonzów już się skończyły.
    Sławku Nowaku na te swoje sikory nie zarobiłby nawet gdyby pracował dłużej, niż żyją najstarsi Gruzini.
    "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
    "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
    Up the Anchor!

Komentarz

• A tymczasem Schetyna czyści w PO - Huskowski, ten skończony ****** Protasiewicz i Misio wyrzuceni z klubu.

Biorąc pod uwagę, że PO prawdopodobnie się rozpadnie, a .N to banda debili (do tego przepadnie im hajs z dotacji), to prorocze mogą okazać się słowa pani Ogórek, że w najbliższych wyborach największa konkurencją dla PiS będzie Kukiz i Korwin

ps. kogo teraz pójdzie ciągnąć na dno Miś? ZSL? Petru?

Komentarz

• Ja ich tam kurna nie ogarniam

PAP @PAPinformacje 6 min.6 minut temu
        Kierownictwo #PiS rekomenduje posłom partii wycofanie projektu ws. zmian w wynagrodzeniach m.in. premiera i ministrów - dowiedziała się PAP.
        349meczów*
        71 goli*
        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez sarinosoman
          Może idea jest taka, żeby nie ciągnęli kasy pod stołem i żeby można było poważnie rozmawiać z gośćmi, którzy zarabiają niezłą kasę np. na uczelniach. Jakaś wędka musi być, a czasy talonów na brykę i sklepów dla bonzów już się skończyły.
          Sławku Nowaku na te swoje sikory nie zarobiłby nawet gdyby pracował dłużej, niż żyją najstarsi Gruzini.
          A pensja pierwszej damy jest po to, żeby co ambitniejsze kobiety popychały mężów w kierunku kariery politycznej wysokiego szczebla...
          Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
          -------------
          Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Specjalna pensja Pierwszej Damy to dla mnie bzdura - IMO powinna otrzymywać to, co zarabiała ostatnio, po wyliczeniu jakiejś tam średniej. Natomiast kretynizmem prowadzącym wprost do korupcji, wszelkiego "wziątkowania" i lepkich łap jest tworzenie sytuacji, w której gość "zapraszany" do służby państwowej już na wejściu ma stracić. W efekcie mamy zjawiska bmw, "spółdzielni", miłośników służbowych kard kredytowych podwładnych (Radzio), kolekcjonerów zegarków i wiecznych piór za pięciocyfrowe kwoty, itepe, no i w końcowym efekcie wcielanie w życie "bąmota" Schetynescu: do sportu idzie się dla pieniędzy, a do polityki - dla jeszcze większych pieniędzy.
            "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
            "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
            Up the Anchor!

Komentarz

• Zamieszczone przez 171torwar
              Warto pamietac, ze przynajmniej u poslow dochodza jeszcze konkretne zarobki z figurowania w roznych komisjach, zespolach, etc.. To nie jest tak, ze oni maja tylko te podstawe, ich pensja jest duzo wieksza. Pomijam juz to, ze wiele kosztow moga sobie odpisac.
              Czekam na konkrety. Rożnych, dużo, wiele, ble, ble, ble
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                To tyle jeśli chodzi o komisje:
                Do uposażenia przysługują posłom dodatki: 20% uposażenia dla posłów pełniących funkcję przewodniczącego komisji, 15% zastępcy przewodniczącego, 10% przewodniczących stałych podkomisji.

Komentarz

• Zamieszczone przez grodzisk1
                  To tyle jeśli chodzi o komisje:
                  Do uposażenia przysługują posłom dodatki: 20% uposażenia dla posłów pełniących funkcję przewodniczącego komisji, 15% zastępcy przewodniczącego, 10% przewodniczących stałych podkomisji.
                  No to teraz napisz mi ilu posłów jest w prezydiach komisji i określ mi czy 15% uposażenia to "dużo więcej"
                  Lieber tot als rot!!

Komentarz

No to teraz napisz mi ilu posłów jest w prezydiach komisji i określ mi czy 15% uposażenia to "dużo więcej"
                    Nie chce mi się szukać. Osobiście uważam, że powinni zarabiać więcej, ale powinno ich być o połowę mniej. Mamy tylu parlamentarzystów co USA. Chora sytuacja.

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
                      Ja ich tam kurna nie ogarniam
                      kolejny raz podjeli debilna decyzje i zobaczyli, ze cichcem nie przejdzie

Komentarz

• Zamieszczone przez beka
                        kolejny raz podjeli debilna decyzje i zobaczyli, ze cichcem nie przejdzie
                        No tak, na pewno myśleli, że żaden fakt czy lisweek o tym nie wspomni i w ogóle zapanuje zmowa milczenia

Komentarz

Pisalem generalnie, by nie brac pod uwage tylko pensji podstawowej, bo cos znaczacego ponad nia kazdy z nich dostaje, a jeszcze wiecej pewna grupa z roznymi innymi funkcjami (potrzebnymi, lub nie). Na predce kilka artykulow z pierwszej strony googla:
                          Dlaczego kampania i walka o miejsce w parlamencie bywa taka zacięta? Wcale nie chodzi tu tylko o spory ideowe, światopoglądowe, czy chęć zmieniania Polski.

Sejm to pod względem finansowym bardzo dobry zakład pracy. Posłowie zarabiają ok. 12 tys. zł miesięcznie. Przysługuje im też wiele dodatków. Budżet państwa płaci za podróże parlamentarzystów, ich rachunki telefoniczne, a także wyposażenie biura. Do tego dochodzą bezzwrotne zapomogi, niskooprocentowane pożyczki i wysokie odprawy.

Z mojej strony koniec dygresji.
                          Królu Zygmuncie! Powiedz nam, czyś
                          widział Warszawę tak piękną jak dziś?

Komentarz

• Zamieszczone przez b.
                            No tak, na pewno myśleli, że żaden fakt czy lisweek o tym nie wspomni i w ogóle zapanuje zmowa milczenia
                            najwyraźniej raczej na to, że Jarka to nie wkurwi

Komentarz

• A dla mnie politycy powinni zarabiać o wiele, wiele więcej. Jak prezesi największych koncernów w Polsce. Dzięki temu chcieliby tam pracować najlepsi. Haczyk w tym, że za złamanie prawa lub niedotrzymanie obietnic byłaby kara. Tak jest chyba w jakimś kraju w Azji. Najsurowiej karane jest tam bodajże łapówkarstwo- konkretna odsiadka lub jakaś publiczna chłosta Do tego postawili na edukację - liczą się przedmioty jak matematyka, fizyka czy chemia. Kraj się dzięki temu szybko rozwija.

Komentarz

• Zamieszczone przez Bobicz
                                A dla mnie politycy powinni zarabiać o wiele, wiele więcej. Jak prezesi największych koncernów w Polsce. Dzięki temu chcieliby tam pracować najlepsi. Haczyk w tym, że za złamanie prawa lub niedotrzymanie obietnic byłaby kara. Tak jest chyba w jakimś kraju w Azji. Najsurowiej karane jest tam bodajże łapówkarstwo- konkretna odsiadka lub jakaś publiczna chłosta Do tego postawili na edukację - liczą się przedmioty jak matematyka, fizyka czy chemia. Kraj się dzięki temu szybko rozwija.
                                A gdzie mowa ojczysta i historia ? Każdemu nie dogodzi, chociaż przykład Malezjii jest bolesny (duża liczba wykształconych ludzi technicznie, za to 70% społeczeństwa posługuje się tylko językiem angielskim, a ojczysty Bahasa na siłę się do angielskiego upodabnia, by młodzież chciała go się uczyć). Jeśli nie masz nic przeciwko, to skończyłbym Twoje zdanie na edukacji.
                                Ostatnio edytowany przez Mieczysław; 69625. Powód: Interpunkcja
                                „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎