Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez b.
    Tę grafikę robił jakiś wybitny matematyk

Dwa pytania:

-uważacie, że Pierwsza Dama nie powinna mieć pensji?
    -uważacie, że 7k netto dla wiceministra to sprawiedliwe wynagrodzenie?
    Zależy w jakim urzędzie. Nie widzę powodu żeby w Kancelarii Prezydenta czy Ministerstwie Kultury mieli zarabiać więcej. Ale już w Ministerstwie Energii czy Zdrowia -jak najbardziej.
    Ora et labora

Komentarz

• Zamieszczone przez klamot1916
      Te podwyżki zaakceptuje jak w reszcie zaczną się areszty, procesy i doły z wapnem dla POyebów !
      Ale przecież POyeby też dostaną podwyżki, nawet Bronek i jego żonka przytulą 28tys miesięcznie

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
        O posłach się nie wypowiadałem, ponieważ jestem przeciwko aż takim podwyżkom dla nich.
        Raffels, nie odbierz tego bezpośrednio do siebie, broń Boże, ale w ów piątek komuchy i inni rusofile będą mieli powód do solidnego wkurwienia.
        Ja po prostu uważam, że taka ustawa powinna wejść w życie 11 lipca w rocznicę Rzezi a nie kiedyś tam później. I nie rozumiem, dlaczego PiS tak się w tej sprawie zachowuje, w imię tych sztucznych relacji z Ukrainą?
        Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Zamieszczone przez Raffels
          I nie rozumiem, dlaczego PiS tak się w tej sprawie zachowuje, w imię tych sztucznych relacji z Ukrainą?
          Myślę, że kluczem do tej zagadki mogą być 3 literki: USA. Oczywiście mogę się mylić.
          "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
          Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
          Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
          Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
          "
          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Myślę, że kluczem do tej zagadki mogą być 3 literki: USA. Oczywiście mogę się mylić.
            Mylisz się kluczem do tej zagadki mogą być inicjały kilku polityków PiS odnoszących się negatywnie do tej uchwały. Nie chce mi się tego analizować
            Koniec końców dzięki MDworczykowi jutro coś koło 1900 uchwala ma byc na Sejmie.
            Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
              Mylisz się kluczem do tej zagadki mogą być inicjały kilku polityków PiS odnoszących się negatywnie do tej uchwały. Nie chce mi się tego analizować
              Koniec końców dzięki MDworczykowi jutro coś koło 1900 uchwala ma byc na Sejmie.
              M. Kuchciński ?

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                Mylisz się kluczem do tej zagadki mogą być inicjały kilku polityków PiS odnoszących się negatywnie do tej uchwały.
                Nie można wykluczyć, że jedno koreluje z drugim. Dasz mi te inicjały na priv?
                "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

To Danka Wałęsowa by się nie załapała. Basia Jaruzelowa też mogłaby mieć problem:
                  http://www.fakt.pl/wydarzenia/polity...jugend/bj26ddz
                  I o to chodzi, oceniamy realna stratę, skoro cale zycie nie zarabiala to czmu nagle jako pierwsza ma zarabiac? Jak Dudowa byla nauczycielka, to niech dostaje dalej te 3-4 tysiace, proste.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
                  "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• Z tymi podwyżkami to po prostu zwariowali. Jeszcze marketingowo im to wychodzi jak ośmiorniczki. No, brawo!
                    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
                        Z tymi podwyżkami to po prostu zwariowali. Jeszcze marketingowo im to wychodzi jak ośmiorniczki. No, brawo!
                        Każda podwyżka to marketingowo strzał w stopę. Nic tak ludzi nie wkurwia jak dobrobyt u innych Tu nie trzeba być wybitnym specem od PR, żeby wiedzieć jak to będzie odebrane przez społeczeństwo, nawet żelazny elektorat PiS. (moment wybrali dobry, przed "sezonem ogórkowym" w polityce )

Uznali, że należy się pensja Pierwszej Damie (słusznie! choć pomysł Kawy bardzo dobry) i że chorą sytuacją jest, żeby np. wiceminister gospodarki czy energii zarabiał 7k. Raz, że żaden specjalista za taki hajs i taką odpowiedzialność nie zgodzi się pracować, a dwa że dziwne jak pracownik zarabia wiecej od szefa (dyrektorzy departamentów).

Kolejna sprawa, która niektórym umyka - to o czym wspominał Jaco - zarobki będą uzależniione od wskaźników gospodarczych. Super pomysł.

Nie podoba mi się podwyżka dla posłów - oni akurat są bardzo uprzywilejowaną grupą i jak dla mnie to co zarabiają w zupełności jest wystarczające. Tu chyba taka zagrywka marketingowa, że nie dają tylko sobie (rządowi), ale wszystkim posłom i żeby atak ze strony opozycji był mniejszy ("przecież wy też dostaliście, trzeba było sie zrzec"). Co nie zmienia faktu, że to akurat mi się nei podoba.

Komentarz

• Zamieszczone przez b.

Uznali, że należy się pensja Pierwszej Damie (słusznie! choć pomysł Kawy bardzo dobry) i że chorą sytuacją jest, żeby np. wiceminister gospodarki czy energii zarabiał 7k. Raz, że żaden specjalista za taki hajs i taką odpowiedzialność nie zgodzi się pracować, a dwa że dziwne jak pracownik zarabia wiecej od szefa (dyrektorzy departamentów).
                          A naprawdę uważasz, że na tych stanowiskach ministerialnych pracują specjaliści ?
                          349meczów*
                          71 goli*
                          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
                            A naprawdę uważasz, że na tych stanowiskach ministerialnych pracują specjaliści ?
                            Z pewnością nie, bo za takie pieniądze to tylko po układzie partyjnym się ktoś znajdzie.
                            "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• żaden specjalista też nie będzie chciał przyjść jak mają go wyrzucić (niezależnie od wynikow pracy) po nastęnych wyborach

Komentarz

• Warto pamietac, ze przynajmniej u poslow dochodza jeszcze konkretne zarobki z figurowania w roznych komisjach, zespolach, etc.. To nie jest tak, ze oni maja tylko te podstawe, ich pensja jest duzo wieksza. Pomijam juz to, ze wiele kosztow moga sobie odpisac.
                                Królu Zygmuncie! Powiedz nam, czyś
                                widział Warszawę tak piękną jak dziś?

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎