Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wydaje mi się, że nigdzie nie czepiałem się skali mikro odnośnie piętnowania tego, czy tamtego Janusza/Andrzeja. Przykłady Kamińskiego, który pewnie nigdy nie był na strzelnicy, czy Jasińskiego, którego nikt na świecie na zatrudniłby jako menadżera w jakiejkolwiek restauracji to były tylko przykłady.

W skali makro wygląda to moim zdaniem słabo, a trochę tych ciekawostek, czy scenek z życia wziętych od jesieni do mnie dotarło.

Żeby nie być jednostronnym w krytyce to są też pozytywy, czyli otwarcie się na ludzi trochę z innej bajki. No i przykładem takiego wyboru jest wiceminister Bartosz Marczuk, człowiek światły i ambitny, które jakoś tak często spotykam o poranku
    Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
      No i przykładem takiego wyboru jest wiceminister Bartosz Marczuk, człowiek światły i ambitny, które jakoś tak często spotykam o poranku
      A co powiesz o ministrze Szyszce? Chyba do końca nie ma świadomości skąd się wziął na tym stanowisku i co tam robi. Z kolei Antoni realizuje błędną politykę śp. Lecha Kaczyńskiego, jak przedwojennej Sanacji.

Komentarz

• Minister Szyszko ma tyle gruntów w odpowiednim miejscu, stąd ma świadomość skąd się wziął na tym stanowisku.

Komentarz

• Z tego co wiem to i więksi nieszczęśnicy mają takie prawa. Ale jeśli chodzi o odbiór, to jest on taki szeroki ponieważ przez dłuższy okres miał miałką siłę przebicia i personalny monopol na tak zwany "libertarianizm". A że czasem wykorzystywał go do promowania dyktatur, szczególnie tej jednej? Cóż...
          Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956.
          "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq
            Taka masakra ze hej. A kto (osoba, instytucja) decyduje o przyznaniu bądź odebraniu takiego prawa?
            Skoro nie mamy rządów prawa(co zrelacjonawał nam wesoły Janek) to ktoś z trójki A. Duda, B. Szydło, J. Kaczyński
            Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

Janusz to nie Jan o ile mi wiadomo. Ale to na marginesie.
              Fakt, niech więc będzie wesoły Jasiu

No i tajemnica rozwiązana, cieszę się że mogłem pomóc
              Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

Edit a swoją drogą @BuziekLG nie spodziewałem się ze będziesz podzielał zdanie JKMa.
                Ja nie podzielam, ale potrafię myśleć abstrakcyjnie i przyjmować nawet najbardziej absurdalne punkty widzenia

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
                  Kiedyś było aktualne?
                  Gubię się w tych wersjach wydarzeń. Kilka lat temu było "ja nie jestem za PSLem tylko za Januszem Piechocińskim", teraz i Janusz poszedł w niepamięć

Komentarz

• Wracając do innych kwestii. W wyborach na rektora UW będzie startował tylko jeden kandydat, obecny rektor. Taka piękna demokracja na największej polskiej uczelni.

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace
                      Wracając do innych kwestii. W wyborach na rektora UW będzie startował tylko jeden kandydat, obecny rektor. Taka piękna demokracja na największej polskiej uczelni.
                      Będąc precyzyjnym, to startowało czterech kandydatów, chyba nawet wszyscy przeszli do drugiej tury, po czym ostatnia trójka się wycofała.

Komentarz

• Nie ma mowy o żadnej drugiej turze. Najpierw są wybory elektorów z wydziałów, spośród studentów etc. Potem jest dzień zgłaszania kandydatów na rektora przez elektorów, co odbywa się w sposób tajny. Następnie ogłaszane są wyniki (jeszcze nie wyborów, ale zwyczajowo zwanych prawyborami) i zazwyczaj wszyscy kandydaci słabsi się wycofują. Czasem, jeśli liczba głosów jest zbliżona zostaje na placu boju dwóch kandydatów. Także żadna sensacja...
                        Si possides amicum, in tentatione posside eum et non facile credas illi. (Sir 6:7)
                        Ceterum censeo Unionem Europaeam esse delendam. (EyeQueue)
                        ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмº

Komentarz

• Może mi ktoś wytłumaczyć jakim cudem odcinek Lisa obejrzało jak twierdzi on sam 4 miliony widzów? Na Jutubie nie znalazłem jego kanału a tym bardziej na kanale Onet w jutubach. Bo ja jakoś nie daję wiary w takie liczby jaki podaje.

Chyba, że mu to Onet liczy wtedy faktycznie, "tyle ma".

Tomek: Panie rezyseze ile już wyświetleń?
                          Rezyzyser: No Tomek idziesz grubo, drugi odcinek i już 4 bańki pękły. Za miesiąc będzie cię oglądało więcej ludzi niż Grę o Tron.

Edit: Cóż chyba szybko znalazłem odpowiedź:

"Jasne. Pewnie dlatego że program sam się odtwarza przy wejściu na Onet. Jak wejdziesz parę razy to nabija mu parę wyświetleń. Jedna osoba może 1000 razy odświeżyć stronę i jest 1000 wejść."
                          Ostatnio edytowany przez Loko; 46614.
                          "Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych"
                          Wiedźmin

Komentarz

• Nie obejrzało, a pewnie kliknęło link, choćby na sekundę.
                            Maszynka odnotowała nowe IP, odpisała z boczku, sztuka się liczy.
                            Ot co.
                            ------------------------------------------------
                            Hey man, you know I'm really OK
                            The gun in my hand will tell you the same

Komentarz

• Zamieszczone przez heretico
                              Nie obejrzało, a pewnie kliknęło link, choćby na sekundę.
                              Maszynka odnotowała nowe IP, odpisała z boczku, sztuka się liczy.
                              Ot co.
                              Dokładnie, właśnie to samo wytłumaczenie znalazłem.

Ale dzięki za szybką odpowiedź.

Panie Tomku zapraszamy na Jutuba, tam pokaże pan swoją moc
                              "Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych"
                              Wiedźmin

Komentarz

• Może widownię mu ibris liczy?

Wysłane z mojego LT25i przy użyciu Tapatalka
                                Kibicuję Legii z trzech powodów: była, jest i będzie wielka.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎