Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
    W sumie nie wiem dlaczego(po za niezłym ubawem) z Tobą rozmawiam ale co tam...
    To jest takie polityczne "sprzedam, kupię, zamienię... tani jestem, a w dodatku zdesperowany, możecie na mnie liczyć".
    "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
    "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
    Up the Anchor!

Komentarz

• Krul jest nagi:

Janusz Korwin-Mikke zabrał głos ws. wyroku TK w sprawie nowelizacji ustawy autorstwa PiS. Europoseł zaapelował, by w przypadku ignorowania wyroku przez rząd, wojsko przejęło władzę w kraju.

Zdaniem Korwin-Mikkego TK słusznie uznał nowelizacje ustawy o TK autorstwa PiS za niekonstytucyjną.

- Jeżeli rząd konsekwentnie będzie uznawał decyzję Trybunału Konstytucyjnego za nieistotną, to mamy wojnę domową. W takim przypadku kolejny raz apeluję do wojska, żeby przejęło władzę. To jest obowiązek wojska, żeby ratować państwo, które rozpada się wskutek działań tych ludzi - przekonuje na filmie zamieszczonym na YouTube.

Korwin-Mikke skomentował również kwestię wycieku projektu orzeczenia Trybunału.

- Gdyby to była prawda, jest to powód, żeby rzeczywiście powiedzieć, że istnieje spisek przeciw państwu i aresztować cały Trybunał Konstytucyjny - stwierdza.

Polski eurodeputowany zwraca również uwagę na drugą prawdopodobną możliwość, że informacja o wycieku może być "ohydną manipulacją, która ma na celu zdezawuować Trybunał Konstytucyjny".
      Który to już raz się krul publicznie kaja przed postkomuną? A taki z niego był fejsbukowy antysystemowiec...

PS. Z innej beczki, ze strony "niezależnej" się takiego ataku nie spodziewałem:

Michał Rachoń przestał być szefem publicystyki w TVP Info. W tym samym czasie Kuba Sufin, były redaktor naczelny Agencji TVN i szef portalu tvn24.pl, został dyrektorem Ośrodka Mediów Interaktywnych w TVP. - Rachoń jako jedyny chciał zmienić cały zespół w TVP Info, skończyć z pozorowaniem zmian. Mamy obecnie do czynienia z kontratakiem rosyjskiej agentury - skomentował w Radiu Wnet dr Jerzy Targalski.

[...]

Postawę szefów Telewizji Polskiej - prezesa TVP Jacka Kurskiego i dyrektora TAI Mariusza Pilisa - Targalski skomentował następująco: - Są ludzie, którzy myślą, że jak pójdą na układ z bezpieką, z resortem, to zostaną dłużej. Wygrają na tym swoje gry personalne. Otóż nie wygrają. Przegrają, ale wcześniej zostaną użyci jako instrument do zatrzymania prawdziwych zmian, od których nie byłoby już odwrotu.
      Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956.
      "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Toś mnie zaskoczył tym "nie spodziewaniem". Środowisko "G.P." od lat uważa, że po prawej stronie "mu się należy" i ostro walczy z wszelkimi inicjatywami i osobami, które uważa za "konkurencję". Sam Targalski zresztą, zważywszy na jego przeszłość w PZPR po Grudniu '70 z tym "ubekistanem" jest naprawdę męczący.

Poza tym sam jest dobry w "rozgrywkach":

Wczoraj /22.06.2014/ byłam na spotkaniu w Klubie Ronina.  Swoje wrażenia z niego przedstawię w następnej notce, a teraz...
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zmieniając trochę temat, czy ktoś się orientuje czy będą organizowane marsze poparcia dla działań rządu (nie chodzi mi o marsze popracia PIS) coś na wzór tych co są na Węgrzech ? Zorganizowanie takiego konkretnego tłumy było by najlepszą odpowiedzią na ten cały kod.

Komentarz

• @Foxx

Szczerze to się zbytnio nie orientuję w wewnętrznych relacjach w "klubach GP" i im podobnych. Dla mnie są to niestety wpół-martwe środowiska. Wydawało mi się jednak że "niezależnej" zawsze było bliżej do polityki w stylu Kurskiego niż Targalskiego. W każdym razie pomimo tego że nie oglądam TVP Info uważam że skoro tak wiele osób ją (z pozycji pro-rządowych) krytykuje to coś jest nie tak.

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Zamieszczone przez spotter_spotterow Zobacz posta

Który to już raz się krul publicznie kaja przed postkomuną? A taki z niego był fejsbukowy antysystemowiec...
              Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
              -------------
              Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zbytnio mnie nie obchodzi co sobie Kaczyński gadał podczas kampanii wyborczej, szczególnie kiedy prawie jest pewne że taką lewacką narrację narzuciła mu wtedy Kluzik-Rostkowska ze swoją ekipą. Później przeszli dziady do PJN aby zakończyć w Platformie. Lista posłów PJN dobrze znana.

Nazwa ugrupowania pochodziła od oficjalnego hasła kampanii Jarosława Kaczyńskiego w przedterminowych wyborach prezydenckich w 2010 (szefem sztabu wyborczego była Joanna Kluzik-Rostkowska, rzecznikiem prasowym sztabu był Paweł Poncyljusz). Tomasz Dudziński zadeklarował, że był autorem koncepcji użycia hasła "Polska jest najważniejsza" w kampanii wyborczej.

Komentarz

• A zaglosowales wtedy na PiS?
                  -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Nie zmieniaj tematu. Krul właśnie pokazał że jest mentalną kurwą okresu Jaruzelskiego. Historia go usadzi na jednym stołku ze starym Giertychem. Jeden kanalizował ruch narodowy a drugi ruch wolnościowy.

Komentarz

• Ja wiem, że Ty byś bardzo chciał żeby bronił Korwina, ale nie zamierzam. Nawet gdybym zamierzał, to nie ma przed czym, bo nie napisałeś żadnego rzeczowego argumentu. Nie rozmawiam z Tobą na temat Korwina, tylko na temat ukłonów w stronę postkomuny Rozumiem, że swoją wymijającą odpowiedzią potwierdzasz głosowanie na lewacką narrację PiSu, ale zrób mi tę przyjemność i napisz to wprost.

edit. Tak patrząc na nagły skok emocjonalności w Twom ostatnim poście, ktoś mógłby pomyśleć, że próbujesz mnie sprowokować.
                      Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                      -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez Osek Zobacz posta
                        Zmieniając trochę temat, czy ktoś się orientuje czy będą organizowane marsze poparcia dla działań rządu (nie chodzi mi o marsze popracia PIS) coś na wzór tych co są na Węgrzech ? Zorganizowanie takiego konkretnego tłumy było by najlepszą odpowiedzią na ten cały kod.
                        Nie orientuję się, ale przypuszczam, że - w odróżnieniu od drugiej strony - ośrodek rządzący nie rzuca wszystkiego na raz, uzależniając kolejne kroki od rozwoju sytuacji.

Zamieszczone przez spotter_spotterow Zobacz posta
                        @Foxx

Szczerze to się zbytnio nie orientuję w wewnętrznych relacjach w "klubach GP" i im podobnych. Dla mnie są to niestety wpół-martwe środowiska. Wydawało mi się jednak że "niezależnej" zawsze było bliżej do polityki w stylu Kurskiego niż Targalskiego. W każdym razie pomimo tego że nie oglądam TVP Info uważam że skoro tak wiele osób ją (z pozycji pro-rządowych) krytykuje to coś jest nie tak.
                        Targalski jest jednym z ich guru, Kurski natomiast spoza środowiska. TVP.info również nie oglądam poza rzeczami latającymi w necie. Pomijając moje zaufanie do kwalifikacji M. Pilisa, ludzie z "G.P." po pierwsze oczekują, że media publiczne będą prorządowe w takim stopniu, w jakim jako zagrożenie rysuje to opozycja, po drugie zaś, że oni sami je zdominują, jako "gwaranci" wystarczającego wsparcia dla PiS-u. A Kaczyński widzi to inaczej, czego najlepszym przykładem była TVP robiona przez Wildsteina, którego później musiał poświęcić na rzecz utrzymania koalicji z LPR, bo nie chciał dawać stołków "narodowcom" nie mającym pojęcia o mediach.

Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
                        A zaglosowales wtedy na PiS?
                        Ja zagłosowałem, otwarcie i obszernie (również w tym temacie) krytykując te elementy tamtej kampanii. Przykłady obu polityków są nieporównywalne. Kaczyński zgodził się na złą taktykę wyborczą, JKM ilustruje swoją szczerą postawę całym życiorysem i milionem wypowiedzianych i napisanych słów.
                        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• @bloniaq

Jak mi zapłacisz 500zł to wkleję zdjęcie karty wyborczej. Żebyś się nie zdziwił.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                            Ja zagłosowałem, otwarcie i obszernie (również w tym temacie) krytykując te elementy tamtej kampanii. Przykłady obu polityków są nieporównywalne. Kaczyński zgodził się na złą taktykę wyborczą, JKM ilustruje swoją szczerą postawę całym życiorysem i milionem wypowiedzianych i napisanych słów.
                            Ale po co mu podpowiadasz Foxxie. Zobacz jak się fajnie zakręcił
                            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Płacisz czy prowokujesz? Piszę na serio bo zawsze robię zdjęcia kart wyborczych.

Komentarz

• Będę musiał obejść się smakiem. Dziura budżetowa. Ale jak trafie bliźniaki to juz za 9 miesięcy się odezwę...
                                -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Pracuję...
                                X