Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez klamot1916 Zobacz posta
    Korwinowcy znowu 3%, nic nie idą do przodu. Jak się nie ogarną, nie dogadają z Kowalskim, Braunem to nigdy nie przekroczą progu. No chyba, że ktoś tam jest hamulcowym i ma za zadanie robienie podziałów
    Mylisz się nie ma najmniejszego znaczenia(teraz, miało znaczenie po wyborach prezydenckich pana z muchą nie było stać na przełknięcie dumy po tym jak Kukiz jak zrobić wynik) dogadanie się z tą czy inną organizacją szeroko rozumianych "kanap". Partia KORWiN nieustannie pod przewodnictwem "pana z muchą", podobnie jak i wszystkie poprzednie inkarnacje ugrupowań stoi na stanowisku że "nie potrzebujemy głosów mas, bo masy to debile", a z takim podejściem nawet połączenie się z innymi 0.5-2% ugrupowaniami nie da najmniejszego rezultatu(o czym doskonale wie pan z muchą, a mniej niestety niektórzy skupieni wokół niego - całkiem porządni ludzie). Zaś wrzutka którą tu wrzucił "piejo" to nic innego jak mobilizacyjna wrzutka kierowana do zwolenników/fanatyków pod tytułem "teraz już jest bardzo blisko", tyle że "piejo" nie wiedział czemu ta wrzutka służy i ją tu bezmyślnie przepisał - chyba że on jest jej autorem również na forum kuców

Dodatkowo niezmiennie: Partia KORWIN się skurwiła - na kibiców donosiła
    Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Darex13 Zobacz posta
      Panowie, mały OT, zna ktoś jakieś ciekawe publikacje na temat polskiego państwa podziemnego, jego funkcjonowania, z rozbudowaną częścią dot. jego powstania? Jakoś wzięło mnie tak po Roju, mile widziany dostęp online.
      Chyba mylisz dwie kwestie. Jeżeli chodzi o "Wyklętych" -

V i VI Wileńskie Brygady AK:

NSZ, wywiad, "na zachętę" (nie tylko on-line )

Właśnie skończyłem 800 stronicową książkę o Brygadzie Świętokrzyskiej NSZ. “Legion” Elżbiety Cherezińskiej. Mimo dobrych recenzji znajomych...

Więcej:

O Narodowych Siłach Zbrojnych Z perspektywy półwiecza Panowanie okupanta komunistycznego w Polsce w latach 1944-1989 wyrządziło niepowetowane straty polityczne, gospodarcze, kulturalne i społeczne. Na skutek jednostronnej propagandy dokonane zostały także przemiany w świadomości społecznej. W znacznym stopniu są one nieodwracalne. Przykładem tego stanu rzeczy może być niesłusznie utrwalony stereotyp jednej z konspiracyjnych formacji Wojska Polskiego […]

WiN:

Polskie Państwo Podziemne to zupełnie inny temat i okres -

Polskie Państwo Podziemne Polskie Państwo Podziemne – tajne struktury państwa polskiego, istniejące w czasie II wojny światowej, podlegające Rządowi RP na...

Poza tym dużo znajdziesz w odpowiednim temacie

Choćby ostatnio wrzuciłem ciekawy materiał

Również polecam.
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Darex13 Zobacz posta
        Panowie, mały OT, zna ktoś jakieś ciekawe publikacje na temat polskiego państwa podziemnego, jego funkcjonowania, z rozbudowaną częścią dot. jego powstania? Jakoś wzięło mnie tak po Roju, mile widziany dostęp online.
        Mogę Ci pożyczyć kilka książek

....dziś mija 10 lat od powstania strony http://podziemiezbrojne.blox.pl/
        Gratulacje!!!
        Ostatnio edytowany przez brunak; 113271.
        [...] Polak, co nie chciał zostać Kainem,
        Że chciał być wiernym ojczyźnie synem,
        Chciał jej wolności w słońcu i chwale,
        A że śmiał mówić o tym zuchwale,
        Że nie chciał, by go więziono, bito,
        Był reakcyjnym polskim bandytą. [...]

Komentarz

• Prezydent III RP w Muzeum Historii Żydów: „Nasi przodkowie”

Tymczasem PAD odwiedził swoich ziomali w Muzeum Historii Żydów http://www.nacjonalista.pl/2016/03/0...si-przodkowie/

EDIT:
          To jeszcze dodam że Pan Morawiecki TTIP: "Popieramy stanowisko USA i jesteśmy za "mocniejszą wersją TTIP w negocjacjach w tej sprawie" - powiedział wicepremier i minister rozwoju Mateusz Morawiecki podczas spotkania w Amerykańskiej Izbie Handlowej. A co to takiego dowiecie się z filmiku:
          Ostatnio edytowany przez Tyler_Durden; 20423.

Komentarz

• Zamieszczone przez Tyler_Durden Zobacz posta
            Tymczasem PAD odwiedził swoich ziomali w Muzeum Historii Żydów http://www.nacjonalista.pl/2016/03/0...si-przodkowie/

EDIT:
            To jeszcze dodam że Pan Morawiecki TTIP: "Popieramy stanowisko USA i jesteśmy za "mocniejszą wersją TTIP w negocjacjach w tej sprawie" - powiedział wicepremier i minister rozwoju Mateusz Morawiecki podczas spotkania w Amerykańskiej Izbie Handlowej. A co to takiego dowiecie się z filmiku:
            Ten film jest tendencyjną produkcją antyglobalistów zmieszanych z komunistami oraz ekoterrorystami, w zasadzie niczego nie tłumaczy. Proponuję kubeł zimnej wody na łeb i lepsze zgłębienie tematu, czyli kto za tym stoi, jaki ma w tym interes i na czyje zlecenie to robi. Poza tym zastanów się dlaczego polski minister to popiera (dla ułatwienia dodam, że raczej nie po to żeby importować kurczaki). Dla mnie siara i uważam, że zostałeś zmanipulowany przez rzeczonych powyżej.
            „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• Zamieszczone przez Mieczysław Zobacz posta
              Ten film jest tendencyjną produkcją antyglobalistów zmieszanych z komunistami oraz ekoterrorystami, w zasadzie niczego nie tłumaczy. Proponuję kubeł zimnej wody na łeb i lepsze zgłębienie tematu, czyli kto za tym stoi, jaki ma w tym interes i na czyje zlecenie to robi. Poza tym zastanów się dlaczego polski minister to popiera (dla ułatwienia dodam, że raczej nie po to żeby importować kurczaki). Dla mnie siara i uważam, że zostałeś zmanipulowany przez rzeczonych powyżej.
              Zmanipulowany? A czy ja gdzieś napisałem że to dobrze że popiera (bo że popiera to chyba nie budzi wątpliwości) albo że to źle? Stwierdziłem tylko dwa fakty dotyczące Pana Prezydenta i Pana ministra - osób którym nie ufam i przedstawiłem obrazkową wizję (chaotyczną moim zdaniem i mało czytelną) tego czym jest TTIP. A wnioski niech sobie wyciągają czytelnicy jakie tam chcą. Nie ufam i nie lubię doradcy Tuska - powtórzę się. Nie ufam również prezydentowi z samego powodu, że jest politykiem. Daleko mi do sekowania ich i do dyfamowania. Natomiast pamiętam o obradach Knesetu w Polsce przy udziale PAD i zauważam jego wizytę w muzeum.

A skąd wiesz że nie chodzi o to kurczaki!!??

Komentarz

Natomiast pamiętam o obradach Knesetu w Polsce przy udziale PAD i zauważam jego wizytę w muzeum.
                A o czym to świadczy, bom bardzo ciekaw? Kolejny syjonistyczny spisek?

Komentarz

Zmanipulowany? A czy ja gdzieś napisałem że to dobrze że popiera (bo że popiera to chyba nie budzi wątpliwości) albo że to źle? Stwierdziłem tylko dwa fakty dotyczące Pana Prezydenta i Pana ministra - osób którym nie ufam i przedstawiłem obrazkową wizję (chaotyczną moim zdaniem i mało czytelną) tego czym jest TTIP. A wnioski niech sobie wyciągają czytelnicy jakie tam chcą. Nie ufam i nie lubię doradcy Tuska - powtórzę się. Nie ufam również prezydentowi z samego powodu, że jest politykiem. Daleko mi do sekowania ich i do dyfamowania. Natomiast pamiętam o obradach Knesetu w Polsce przy udziale PAD i zauważam jego wizytę w muzeum.

A skąd wiesz że nie chodzi o to kurczaki!!??
                  Kluczowe w tym zdaniu nie było słowo kurczaki
                  Ostatnio edytowany przez Mieczysław; 69625. Powód: lapsus
                  „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• Zamieszczone przez Jarosław Zieliński, wiceminister SWiA
                    Spotkanie zakłócili zwiezieni z Warszawy ludzie, to była ustawka z częścią mediów. Zwieźli ich liderzy KOD-u, wymaga osobnej analizy, jak te osoby są rekrutowane. Myślę, że z czasem będziemy o tym wiedzieć więcej. Nie chcę o tym teraz mówić, bo zajęłoby to zbyt dużo czasu
                    Jak dla mnie po tych słowach pan Zieliński powinien dziś się spakować, a jutro podać się do dymisji.

Zamieszczone przez Tyler_Durden Zobacz posta
                    Tymczasem PAD odwiedził swoich ziomali w Muzeum Historii Żydów
                    To bezczelny syjonista, agent moadu
                    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

...
                      No to w końcu z wrzuconego przez ciebie filmiku "dowiemy się o co chodzi" czy jednak "jest on chaotyczny i mało czytelny"?

Pytanie retoryczne. Szkoda czasu i nerwów. Na szczęści jest opcja "ignoruj". Elo.

edit: Opcja ignoruj działa Pierwszy raz z niej skorzystałem i nie widać postów. Polecam

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                        Chyba mylisz dwie kwestie.
                        Nie mylę, po prostu z chęcią, z racji większej niż zwykle ilości wolnego czasu poczytam o tym.

Dzięki wielkie wszystkim za linki, @Brunak, może następnym razem.
                        Mioduski won
                        Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37
                        Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                          Zaś wrzutka którą tu wrzucił "piejo" to nic innego jak mobilizacyjna wrzutka kierowana do zwolenników/fanatyków pod tytułem "teraz już jest bardzo blisko", tyle że "piejo" nie wiedział czemu ta wrzutka służy i ją tu bezmyślnie przepisał - chyba że on jest jej autorem również na forum kuców
                          Na innych forach się nie udzielam, jak też niczego nie przepisałem. Zdaje sobie sprawę że kluczem do wygrywania wyborów przez jakąkolwiek formacje jest pozyskanie elektoratu środka, tyle że wiąże to się z pewnymi kompromisami, tj. socjalnymi, bo to jest ten argument jaki trafia do elektoratu środka, nawet jeśli jest kompletnie bez sensu. Oczywiście można oszukać wyborców, mówić jedno, a zrobić drugie i to jest właśnie ta ściana która na dzień dzisiejszy nie pozwala na zwycięstwo kolibrów. Tu potrzeba zmiany mentalnej w młodym pokoleniu.

Komentarz

• Zamieszczone przez piejo kury piejo Zobacz posta
                            Na innych forach się nie udzielam, jak też niczego nie przepisałem. Zdaje sobie sprawę że kluczem do wygrywania wyborów przez jakąkolwiek formacje jest pozyskanie elektoratu środka, tyle że wiąże to się z pewnymi kompromisami, tj. socjalnymi, bo to jest ten argument jaki trafia do elektoratu środka, nawet jeśli jest kompletnie bez sensu. Oczywiście można oszukać wyborców, mówić jedno, a zrobić drugie i to jest właśnie ta ściana która na dzień dzisiejszy nie pozwala na zwycięstwo kolibrów. Tu potrzeba zmiany mentalnej w młodym pokoleniu.
                            W takim razie wybacz - identyczną wrzutkę widziałem na FB

Zmiany mentalnej w młodym pokoleniu? A mi się wydaje że wystarczy zmiana pokoleniowa i intelektualna na szczycie "jedynej słusznej prawicy"

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                              Jak dla mnie po tych słowach pan Zieliński powinien dziś się spakować, a jutro podać się do dymisji.
                              Oczywiste, ze powinni się za nich zabrać. Mają sobie bezkarnie takie teksty publikować w sieci po wypadku piątkowym, albo zakłócać spokój ?

Jarosław Zieliński o awanturze z udziałem KODu: Wszędzie, gdzie łamane jest prawo, muszą być wyciągane konsekwencje. NASZ WYWIAD

Komentarz

• Zamieszczone przez kresowiak1993 Zobacz posta
                                Oczywiste, ze powinni się za nich zabrać. Mają sobie bezkarnie takie teksty publikować w sieci po wypadku piątkowym, albo zakłócać spokój ?

Jarosław Zieliński o awanturze z udziałem KODu: Wszędzie, gdzie łamane jest prawo, muszą być wyciągane konsekwencje. NASZ WYWIAD

http://wpolityce.pl/polityka/284398-...je-nasz-wywiad
                                Czym innym jest wyciąganie odpowiedzialności karnej, czym innym zapowiedź inwigilacji tego czy innego(choćby i najgłupszego) środowiska

Komentarz

Pracuję...
                                X