Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY! -
To żadne odkrycie, że politycy kradną, a media kłamią. Równie zaskakującą informacją byłoby to, że Jurij Szatałow nigdy nie zostanie selekcjonerem reprezentacji, a Franciszek Smuda mistrzem mowy polskiej. Niemniej ostatni tydzień przyniósł pewien przełom – otóż politykom zacząłem wierzyć jednak bardziej niż mediom. Jednak bardziej, mimo że mój stosunek do większości przedstawicieli obu zawodów w najlepszy sposób podsumował w jednej piosence Kazik Staszewski: „Nie wierzę im kurwom […]Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
Jaco nie potrzebuje obrońcy bo jest obrońca każdego kto ma związek z PiSem.
Ja tylko się uśmiechnąłem że dostanie kartę paliwową od Orlenu i nie wpędzi się znów w kłopoty a tak naprawdę to pomyliłem jego funkcję z ta Mastalerka. Późniejsza dyskusja i Twój w niej udział Ksieciuniu, a przynajmniej tak zrozumiałem wzięła się z zaczepno-obronnego pytania o treść wyroku,jak by to sądy polskie i ich wyroki były wykładnią uczciwości.
Równie dobrze mógłby ktoś zapytać z pretensją "a skąd wiesz na co on zamierzał przeznaczyć te pieniądze??"Komentarz
-
Stan zastany po poprzedniej władzy w kwestii cyganienia wygląda tak:
Wśród Polaków rośnie bunt i poczucie niesprawiedliwości. Sąsiadujący z Romami Puławianie najczęściej poruszają temat pieniędzy. Nie kryją swojej frustracji z powodu nadopiekuńczego w stosunku do Romów systemu pomocy socjalnej.
– My musimy pracować, żeby jeść. Oni mają to za darmo. Biorą z MOPS-u po 2 tys. zł i kupują wszystko z najwyższej półki. Ja haruję i mam tylko 1200 – mówi jedna z pań.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Jaco nie potrzebuje obrońcy bo jest obrońca każdego kto ma związek z PiSem.
Ja tylko się uśmiechnąłem że dostanie kartę paliwową od Orlenu i nie wpędzi się znów w kłopoty a tak naprawdę to pomyliłem jego funkcję z ta Mastalerka. Późniejsza dyskusja i Twój w niej udział Ksieciuniu, a przynajmniej tak zrozumiałem wzięła się z zaczepno-obronnego pytania o treść wyroku,jak by to sądy polskie i ich wyroki były wykładnią uczciwości.
Równie dobrze mógłby ktoś zapytać z pretensją "a skąd wiesz na co on zamierzał przeznaczyć te pieniądze??"
Specjalnie ikonki wrzuciłem na koniec zdania, żeby było łatwiej czytać."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
#Jaco
Teraz rozumiem bronisz cyganów i nierobów bo ich również obejmie +500?
#Maksi
Ja nie przeczę ze program +500 jest złym pomysłem, ja bym wprowadził pewne zmiany. Np. dałbym na każde (pamiętam to słowo z kampanii albo przekaz podprogowy zadziałał) dziecko, niezależnie od dochodów w rodzinie (dziś samotna matka zarabiająca z jednym dzieckiem nie dostanie nic) ale w formie ulg. Szkoda doprowadzać do sytuacji gdzie opłaca się pracować na czarno żeby dostać dodatek. Tym sposobem np. cyganie by nic nie dostali za mnożenie się. Takim programami socjalnymi doprowadzono do tego co jest na południu i nie tylko Francji.
#Foxx
Stan zastany jest zły i wymaga poprawy, tym bardziej nie wolno im dać dodatkowej państwowej złotówki.Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.Komentarz
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
-
"bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015Komentarz
-
Nie rozumiem Twojego toku myślenia ale to pewnie z powodu tego ze jak sam napisałeś nie masz zielonego pojęcia o pewnych sprawach, a o nich piszesz. Tyle z mojej strony
[ Tu wstaw sobie wesołe minki jakie tylko chcesz ]Komentarz
-
Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.
Rafał Gan-Ganowicz – KondotierzyKomentarz
-
Jeśli masz pojęcie albo znasz kogoś, kto ma rozeznanie w przelewach przychodzących i wychodzących posła Kamińskiego, to chętnie poczytam.
Ale zanim odpiszesz, przeczytaj jeszcze raz cała dyskusję od twojego pierwszego dzisiejszego wpisu, żebyś kolejny raz nie zrobił z siebie idioty.
Post scriptum:Mariusz Antoni Kamiński w rozmowie z PAP podkreślił, że wygrał konkurs na członka zarządu spółki Skarbu Państwa, którą jest PHO. "Stanąłem do tego konkursu, mam odpowiednie kompetencje, jestem doktorem nauk prawnych, przez osiem lat zasiadałem w komisji obrony i byłem jej wiceprzewodniczącym. Stanąłem do konkursu z konkretną wizją, jak zmienić firmę. Udało mi się wygrać i będę te cele realizował" - powiedział.
A tak nominacje dla Kamińskiego i Mastalerka komentował w Sejmie minister Sprawiedliwości Zbigniew Ziobro:
"Posłowie opozycji chcieliby, żeby przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwości, albo członkowie ich rodzin, nigdzie nie pracowali, wylądowali na bruku. Źle jest, jeśli pracują w państwowej firmie, źle, jeśli trafią do administracji, a jeszcze gorzej, gdy trafiają do prywatnej firmy, bo być może będzie to miało przełożenie na działania rządu w imię interesu tych, którzy ich zatrudnili. Kierując się taką logiką, to być może należałoby rozstrzelać ludzi, którzy są w jakikolwiek sposób związani z taką lub inną władzą".Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
-
jakby to miało obwieszczać mega ripostę.
Doskonale wiesz dlaczego oddał, musiał z powodu narobionej afery.
Jesteś lemingiem tylko nie takim których straszono PiSem, a takim który świecie wierzy w PiS i dogmat nieskazitelności jego ludzi. A nawet jak maja brudne dłonie to nic bo poprzednicy mieli u*ebane po łokcie albo i wyżej. I nikt Ci nie wmówi że białe jest białe...Komentarz
-
Robisz z siebie idiotę próbując bronić gościa który prawnie i sprawiedliwie oddał pieniądze które wcześniej chciał wyłudzić, podając linki a na precyzyjne pytania odpowiadasz "nie mam zielonego pojęcia" i wstawiasz npjakby to miało obwieszczać mega ripostę.
Doskonale wiesz dlaczego oddał, musiał z powodu narobionej afery.
Jesteś lemingiem tylko nie takim których straszono PiSem, a takim który świecie wierzy w PiS i dogmat nieskazitelności jego ludzi. A nawet jak maja brudne dłonie to nic bo poprzednicy mieli u*ebane po łokcie albo i wyżej. I nikt Ci nie wmówi że białe jest białe..."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
-
Komentarz
-
nie bądź taki skromny
Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef MackiewiczKomentarz
Komentarz