Różnica między Tobą a JKM jest taka, że JKM odwołuje się do treści ustawy Wilczka, oraz postulatów Solidarności, a Tobie wystarcza... Nie mam pojęcia co tu wpisać. Powiedz mi co jest takiego prawicowego w Solidarności co bezsprzecznie nakazywałoby postawić ich na prawo od ustawy Wilczka? Ja mogę poszukać linka do ulotek trockistowskich rozdawanych na I Zjeździe. Podpowiadam że bycie w opozycji do PZPR to nie to samo co bycie prawicowym. Pytanie bonus: czy poseł Piotrowicz jest bardziej prawicowy od Solidarności czy bardziej lewicowy? I mała prośba na koniec: nie odpowiadaj jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania - olej temat.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Akurat to , można łatwo zbić - Cenckiewicz może powiedzieć, że odcina się i potępia działalność przodków, a sam dał świadectwo na bycie po drugiej stronie barykady. Głupio by dzieci ponosiły winę za grzechy rodziców. Oczywiście z wyłączeniem, że dzieci nie idą tą samą drogą - vide - Cimoszewiczowie .------------------------------------------------
Hey man, you know I'm really OK
The gun in my hand will tell you the sameKomentarz
-
http://kompromitacje.blogspot.com/20...e-do-pzpr.html
Oupsie ? Jak w tekście - najbardziej prawoskrętny profesor z pokaźnym okresem obecności w PZPR.....
Bardzo ciekawy wywiad o Kaczyńskim i jego motywach ws. trybunału:
Prawnik Stanisław Ehrlich był radykalnym krytykiem dogmatyzmu prawniczego, czyli językowej interpretacji przepisów w oderwaniu od tego, jak funkcjonują one w praktyce. Upraszczając, wola polityczna wyrażona przez naród jest nadrzędna wobec prawa - o intelektualnym mistrzu Jarosława Kaczyńskiego w rozmowie z Emilią Świętochowską opowiada Krzysztof Mazur.Ostatnio edytowany przez mkr; 1854.Komentarz
-
Różnica między Tobą a JKM jest taka, że JKM odwołuje się do treści ustawy Wilczka, oraz postulatów Solidarności, a Tobie wystarcza... Nie mam pojęcia co tu wpisać. Powiedz mi co jest takiego prawicowego w Solidarności co bezsprzecznie nakazywałoby postawić ich na prawo od ustawy Wilczka? Ja mogę poszukać linka do ulotek trockistowskich rozdawanych na I Zjeździe. Podpowiadam że bycie w opozycji do PZPR to nie to samo co bycie prawicowym. Pytanie bonus: czy poseł Piotrowicz jest bardziej prawicowy od Solidarności czy bardziej lewicowy? I mała prośba na koniec: nie odpowiadaj jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania - olej temat.Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956."bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015Komentarz
-
Przecież Ty nawet nie potrafisz zdefiniować kto to jest komunista. Rozpatrując postać Jaruzelskiego, to co robił i jakie podejmował decyzje łatwo można obalić to, że stawiał za wzór akurat ideę komunizmu. Ale Ciebie nie interesują fakty. Posługujesz się łatkami i szufladkami, bo tak jest dla Ciebie łatwiej. Tobie nie chce się skrytykować JKMa, Jaruzelskiego, Wolniewicza za jakieś faktyczne czyny lub słowa. Ty po prostu stwierdzasz że Jaruzelski to komunista, a JKM wybiela komunistę i dla Ciebie sprawa jest jasna. Dla Ciebie liczy się to czy możesz przypiąć łatkę pozytywną czy negatywną, a nie to czy dana osoba zrobiła coś dla czy przeciw interesowi Polaków. Przy czym, zwróć uwagę, że w przypinaniu łatki zazwyczaj ktoś Cię wyręcza. Dlatego właśnie jesteś na poziomie sympatyków tego całego KODu - oni tak samo nie rozpatrują czy decyzje Kaczyńskiego mają na funkcjonowanie państwa wpływ pozytywny czy negatywny - oni rozpatrują czy ktoś jest oszołomem czy może jeszcze nie jest. Orzeczenie że jesteś oszołem automatycznie dyskredytuje w ich oczach z jakiejkolwiek słuszności, nawet gdybyś odczytywał aktualną godzinę z zegarka i Ty masz tak samo jeśli chodzi o tych Twoich komunistów.
Co do Twojego ostatniego zdania: skoro wypowiadasz się o JKMie, a w jego partii nie jesteś, to wypowiedz się o Piotrowiczu. Mnie nie interesuje zdanie PiSu na jego temat, tylko jak Ty się godzisz z tym, że PRLowski prokurator jest posłem partii, której posunięcia często bronisz. Mnie on w PiSie nie przeszkadza, PiSowi najwyraźniej też, a dla Ciebie, jak wynika z Twoich wypowiedzi, powinien być co najmniej koniem trojańskim, więc chciałbym poznać jakie masz zdanie na jego temat. Jakbym chciał poznać zdanie PiSu to, wierz mi, wysłałbym maila do nich i nie zawracałbym Ci głowy.Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef MackiewiczKomentarz
-
http://kompromitacje.blogspot.com/20...e-do-pzpr.html
Oupsie ? Jak w tekście - najbardziej prawoskrętny profesor z pokaźnym okresem obecności w PZPR.....
"Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować" - R. DmowskiKomentarz
-
"bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015Komentarz
-
Przykro mi że tak to odbierasz. Zapomnij przez moment o tym, że masz zawsze rację i zastanów się co można powiedzieć o kimś kto w jednej wypowiedzi przypisuje Jaruzelskiemu poparcie dla ustawy Wilczka i komunistyczne ideały. Czy według Ciebie komunizm zakładał uwłaszczenie się na państwowym majątku?Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
-
No to ja stwierdzam, że jaruzel był zdrajcą Ojczyzny, sługusem zaborcy i mordercą zabijającym prawych Polaków, żeby przypodobać się sowieckiemu panu. A Korwin go wybiela, co jest żałosne.
Nie bądź takim doktrynerem, bo skończysz jak Korwin - rozumieć cię będzie coraz mniejsza garstka akolitów.
Ostatnio edytowany przez BlackAdder; 51375."Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!Komentarz
-
„Generał Jaruzelski to postać historyczna, dość tragiczna, dobry wojskowy” – przekonuje Janusz Korwin-Mikke. Lider Kongresu Nowej Prawicy nie zgadza się z krytykami generała, którzy twierdzą, że Wojciech Jaruzelski był zbrodniarzem. Odpowiada, że w takim razie „Józef Piłsudski był oberzbrodniarzem”.
Nie uważam pana generała Jaruzelskiego za zbrodniarza - zaznacza Janusz Korwin-Mikke w rozmowie z redaktorem naczelnym „Super Expressu” Sławomirem Jastrzębowskim. - Powiedzmy sobie jasno. To co robiły solidaruchy, żeby za wszelką cenę usprawiedliwić przejęcie władzy, to było podpuszczanie generała Kiszczaka.
Zdaniem lidera KNP, w Polsce po 1956 roku, czyli po odwilży październikowej Władysława Gomułki, nie było już komunizmu, a służby w PRL nie torturowały ludzi.
Torturowanie skończyło się mniej więcej razem z UB. Proszę mi powiedzieć, kto był torturowany poza księdzem Popiełuszką? - pyta Korwin-Mikke, odwołując się do swoich wcześniejszych słów, że śmierć księdza Jerzego Popiełuszki to był wypadek przy pracy.„Generał Jaruzelski to postać historyczna, dość tragiczna, dobry wojskowy” – przekonuje Janusz Korwin-Mikke. Lider Kongresu Nowej Prawicy nie zgadza się z krytykami generała, którzy twierdzą, że Wojciech Jaruzelski był zbrodniarzem. Odpowiada, że w takim razie „Józef Piłsudski był oberzbrodniarzem”.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Nie staram się być doktrynerem. Po prostu uważam, że sprowadzanie świata do czerni i bieli, komunistów i antykomunistów, oszołomów i nieoszołomów, na zasadzie przypinania łatki, nie doprowadzi do niczego dobrego. Nie wyobrażam sobie żeby z oczywistego błędu nazywania Jaruzelskiego komunistą, czy Solidarności prawicową wyniknęła dla Polaków jakaś wspaniała okazja, dzięki której staniemy się w pełni suwerennym państwem, ze społeczeństwem niepodatnym na manipulacje. Jeśli już to pomimo tych błędów. Jeśli cokolwiek miałoby nas prowadzić do mądrzejszego społeczeństwa, to właśnie dbałość takich pionków jak my o to, żeby nazywać rzeczy po imieniu - komunistów - komunistami, zdrajców - zdrajcami. Ale na podstawie faktów, a nie powszechnie uznanej opinii, powtarzanej wszędzie. To ten debilizm społeczeństwa, przejawiający się właśnie w tym, że nikt nie widzi problemu np w nazywaniu Jaruzelskiego komunistą, ale też w milionie podobnych "uproszczeń", sprawia, że istnieje zjawisko lemingozy i Polską może rządzić nie ten, kto ma na celu dobro Polaków, tylko ten kto w odpowiednim stopniu opanuje techniki manipulacji. Nigdy z kłamstwa nie wyniknie prawda.
@Foxx
Ja rozumiem, że to burzy światopogląd. Być może Korwin w tej wypowiedzi popełnia jakieś merytoryczne błędy. Ale żeby to stwierdzić wystarczy, podać definicję komunizmu i zweryfikować czy ustrój w Polsce podpadał pod komunizm. Albo pokazać te przypadki torturowania po 1956 roku. I wtedy można stwierdzić, że się myli. Przyznam żę nie kojarzę jakiegoś systemu tortur, ale często zapominam o oczywistych faktach, więc przypomnij. A jeśli to odosobniony przypadek, to co takiego świadczy o tym, że to nie był wypadek przy pracy, bo nie mogę dostrzec? Argument, że tymi słowami broni komunistów i dlatego nie ma racji można sobie wsadzić...
Nie zamierzam bronić Korwina. Bronię w tym momencie rzetelności. Być może Korwin się myli, jest agentem albo wentylem bezpieczeństwa. Ale trzeba to wykazać.Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
-
Nie staram się być doktrynerem. Po prostu uważam, że sprowadzanie świata do czerni i bieli, komunistów i antykomunistów, oszołomów i nieoszołomów, na zasadzie przypinania łatki, nie doprowadzi do niczego dobrego. Nie wyobrażam sobie żeby z oczywistego błędu nazywania Jaruzelskiego komunistą, czy Solidarności prawicową wyniknęła dla Polaków jakaś wspaniała okazja, dzięki której staniemy się w pełni suwerennym państwem, ze społeczeństwem niepodatnym na manipulacje. Jeśli już to pomimo tych błędów. Jeśli cokolwiek miałoby nas prowadzić do mądrzejszego społeczeństwa, to właśnie dbałość takich pionków jak my o to, żeby nazywać rzeczy po imieniu - komunistów - komunistami, zdrajców - zdrajcami. Ale na podstawie faktów, a nie powszechnie uznanej opinii, powtarzanej wszędzie. To ten debilizm społeczeństwa, przejawiający się właśnie w tym, że nikt nie widzi problemu np w nazywaniu Jaruzelskiego komunistą, ale też w milionie podobnych "uproszczeń", sprawia, że istnieje zjawisko lemingozy i Polską może rządzić nie ten, kto ma na celu dobro Polaków, tylko ten kto w odpowiednim stopniu opanuje techniki manipulacji. Nigdy z kłamstwa nie wyniknie prawda.
komunizm
1. ideologia i doktryna społeczna postulująca zbudowanie społeczeństwa bezklasowego, opartego na społecznej własności środków produkcji i równym podziale dóbr
2. ustrój totalitarny realizowany w ZSRR, narzucony krajom Europy Środkowej i Wschodniej po II wojnie światowej, oparty na monopolu władzy skupionej w rękach jednej partiiOstatnio edytowany przez mkr; 1854.Komentarz
-
@Foxx
Ja rozumiem, że to burzy światopogląd. Być może Korwin w tej wypowiedzi popełnia jakieś merytoryczne błędy. Ale żeby to stwierdzić wystarczy, podać definicję komunizmu i zweryfikować czy ustrój w Polsce podpadał pod komunizm. Albo pokazać te przypadki torturowania po 1956 roku. I wtedy można stwierdzić, że się myli. A jeśli to odosobniony przypadek, to co takiego świadczy o tym, że to nie był wypadek przy pracy, bo nie mogę dostrzec? Argument, że tymi słowami broni komunistów i dlatego nie ma racji można sobie wsadzić...
Nie zamierzam bronić Korwina. Bronię w tym momencie rzetelności. Być może Korwin się myli, jest agentem albo wentylem bezpieczeństwa. Ale trzeba to wykazać.
Na pewno ******** głupoty, zdaje się, że Józefa Franczaka zamordowali w 1963 - nie torturowali go, bo bronił się przed obławą i go nie złapali, a ostatnich księży mordowali już w teoretycznie III RP, zresztą ilu ich było po Popiełuszce - Zych, Suchowolec kto jeszcze? a Grzegorz Przemyk ? Marcin Antonowicz, ks. Roman Kotlarz ?Ostatnio edytowany przez F..; 13965.Komentarz
-
@F
To są przypadki zabójstw czy również tortur? Jeśli tortur to masz racje. Ale jeśli to były zabójstwa, to Korwin nie stwierdził, że nie mordowano, tylko że nie torturowano.Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Komentarz