Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz posta
    Na stronie SN jest napisane, że protest ten został wniesiony po terminie. A protest wniesiony po terminie SN musi pozostawić bez dalszego biegu.
    "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Cóż za hiPOkryta. Przez osiem lat zabierali ludziom kasę co i nóż podwyższając podatki, a teraz mają czelność powoływać się na Korwina!? Widać że chodzi tu wyłącznie o zachowanie pozorów, co innego by gadał gdyby to Korwin był przy władzy. Ale tak z ciekawości, czy Czerwiński też uważa że dla równowagi należałoby znieść podatek dochodowy dla przedsiębiorstw zarejestrowanych w Polsce, czy chodzi mu wyłącznie o zachowanie lobby dla korporacji, bo jeśli to drugie to pokazuje że to PO-Nowoczerska-PSL to frakcje interesu. Ponadto istnieje ustawa blokująca powstawanie prywatnych banków w Polsce, a takich małych banków mogłoby powstać nawet 20 tysięcy.

Orban idzie we właściwym kierunku, naprawiając błędy wcześniejszych kadencji (obniżka podatku bankowego i od supermarketów), jednocześnie zapowiadając obniżki VATu, czy zniesieniu podatku dochodowego.

Komentarz

• Zamieszczone przez Stout Zobacz posta
        Źle mnie zrozumiałeś.Temat przewinął się u mnie w pracy,więc wolałbym mieć jakieś bardziej merytoryczne argumenty,niż jedno "nie".Niestety,mam otoczenie w pracy bardzo lemingowate,więc jak już chce mi się z nimi dyskutować na "te tematy",to dobrze jest robić to konkretnie.
        Raz: niedochowanie terminu
        Dwa:brak podstaw merytorycznych(ustawa jasno definiuje co jest, a co nie jest koalicją)
        Trzy: By stwierdzić nieważność wyborów SN musiałby uznać(zakładając słuszność argumentacji Giertycha) że złe zarejestrowanie komitetu wyborczego miało istotny wpływ na wynik wyborczy.
        Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Ruszyły wybory w PO. Z taktycznego punktu widzenia, kogo byście woleli - Schetyne czy Siemoniaka?

Wydaje się, że zwycięstwo tego pierwszego pozwoli nieco odrodzić się platfusom, a Siemoniak może dokończyć degrengoladę u tych złodziei.

No i w końcu albo będą musieli pójść na wojnę albo się zjednoczyć ze zjebami od Petru, bo to w zasadzie ten sam elektorat.

Szczerze to nie wiem komu kibicować

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta
            Ruszyły wybory w PO. Z taktycznego punktu widzenia, kogo byście woleli - Schetyne czy Siemoniaka?
            Obie opcje dobre, Schetyna ma rachunki które powystawia przy najbliższej możliwości(I tak się przyjemnie składa że najwięcej złej krwi jest z "lewackim" skrzydłem PO), Siemoniak gwarantuje rozpad PO(Schetyna nie przełknie przegranej z panem Nikt, tak jak przełykał przegrane z Tuskiem).

Osobiście wolałbym Schetynę będzie mu ciężko uzyskać wsparcie medialne jakie miał Tusk, a jednocześnie jest wystarczająco skuteczny by ograniczyć Petru

I jeszcze samozaoranie Petru i Siemoniaka

A tu wyjaśnienie czemu to samozaoranie

Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
            Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Siemoniak jest miękką paróweczką a Schetyna mimo swoich wielu wad facetem z jajami. Mój wybór zatem jest oczywisty. W polityce ważniejsze są jaja. Poza tym wybór Schetyny jest perspektywicznie lepszy dla Polski moim zdaniem. Tylko on w PO jest w stanie spacyfikować pupilka WSI.
              "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• I jeszcze dodam że bardzo podoba mi się ofensywa medialna premier Szydło, nieco spóźniona ale słuszna reakcja. Należy jeszcze jak najszybciej wyciszyć intelektualne i faktyczne zera, tak by przekaz medialny był spójny i by mógł się przebijać przez pierdolenie łże-mediów

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                  I jeszcze dodam że bardzo podoba mi się ofensywa medialna premier Szydło, nieco spóźniona ale słuszna reakcja. Należy jeszcze jak najszybciej wyciszyć intelektualne i faktyczne zera, tak by przekaz medialny był spójny i by mógł się przebijać przez pierdolenie łże-mediów
                  Nigdy nie zmusisz oszołomów w stylu "piejokurypiejo" do niepisania.
                  Mam jednakowoż nadzieję, że forumowicze coraz częściej korzystają ze źródeł innych niż gazietka, TVN i krytyka polityczna oraz z wypocin abstrakcyjnych, wirtualnych teoretycznych bytów. Z zajadłych interlokutorów sprzed 8 lat nie pozostał wszak absolutnie nikt.
                  "
                  Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Dzisiejsza konferencja w pigułce

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Dzieci nie będą odbierane rodzicom, wbrew ich woli, z powodu trudnej sytuacji ekonomicznej rodziny - przewiduje projekt nowelizacji przepisów kodeksu rodzinnego i opiekuńczego, który w poniedziałek przyjął rząd.
                      Nowe rozwiązania - jak wskazano w komunikacie CIR - mają przeciwdziałać "pochopnemu" odbieraniu dzieci rodzicom oraz umieszczaniu ich w pieczy zastępczej, czyli rodzinie zastępczej lub placówce opiekuńczo-wychowawczej.
                      Projekt, który przedłożył minister sprawiedliwości, stanowi wypełnienie obietnicy złożonej przez premier Beatę Szydło w exposé, w którym wskazała, że jednym z priorytetów rządu jest wsparcie rodziny i zapewnienie jej bezpiecznego funkcjonowania.
                      Projekt przewiduje, że umieszczanie dzieci w pieczy zastępczej co do zasady, będzie środkiem ostatecznym, stosowanym przez sąd opiekuńczy. Wcześniej należy zrobić wszystko, aby innymi środkami przywrócić prawidłowe funkcjonowanie rodziny. Ingerencja we władzę rodzicielską, prowadząca do oddzielenia dziecka od rodzica, może mieć miejsce jedynie po wcześniejszym wykorzystaniu przez sąd innych środków lub zastosowaniu form pomocy rodzinie, które okazały się nieskuteczne.
                      Kodeks rodzinny w takich sytuacjach wskazuje na działania sądu opiekuńczego - zarówno wobec rodziców jak i samego dziecka. Może on zobowiązać rodziców do pracy z asystentem rodziny, skierować ich na terapię albo ograniczyć im władzę rodzicielską, poddać ją kontroli kuratora sądowego.
                      Sąd może skierować dziecko do placówki wsparcia dziennego lub zdecydować o umieszczeniu w placówce sprawującej częściową pieczę nad dziećmi.
                      Odebranie dziecka będzie możliwe wtedy, gdy jest to konieczne ze względu na poważne zagrożenie dobra dziecka, w szczególności jego życia lub zdrowia. W tych wyjątkowych sytuacjach - jak podkreślono - sądy opiekuńcze muszą się kierować nadrzędną przesłanką, jaką jest dobro dziecka i zabezpieczenie jego interesów. Rozdzielenie rodziców i dzieci wyłącznie z powodu ubóstwa - wbrew woli rodziców - nie będzie możliwe.
                      W ocenie skutków regulacji zapisano, że projekt dotyczy rodzin bezradnych w sprawach opiekuńczo-wychowawczych i prowadzeniu gospodarstwa domowego (227,3 tys. rodzin; 0,8 mln osób) oraz rodzin zagrożonych ubóstwem (724,3 tys. rodzin; 1,9 mln osób).
                      Znowelizowana ustawa miałaby wejść w życie 30 dni od daty ogłoszenia w Dzienniku Ustaw.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Jak pierwszy raz od nie wiem kiedy oglądam hienkę z rysiem na żywo ... ile to farmazonów można wcisnąć.
                        Ile osób w tym kodzie wypowiada się spontanicznie do kamery, a ile ma dobry obiad za to

Komentarz

• Zamieszczone przez Dolu Zobacz posta
                          Jak pierwszy raz od nie wiem kiedy oglądam hienkę z rysiem na żywo ... ile to farmazonów można wcisnąć.
                          Ile osób w tym kodzie wypowiada się spontanicznie do kamery, a ile ma dobry obiad za to
                          Zaczynasz dobrze kombinować, Dolu. Czytaj uważnie posty Buźka i kombinuj dalej.
                          Czytaj też posty piejokurypiejo i porównuj merytoryczność

Piszę w 100% obiektywnie, bo Buziek łagodny a ja bardziej radykalny.
                          "
                          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zrobiono już jakieś zmiany w armii lub było jakieś słodkie pierdzenie o zmianach?

Komentarz

• Zamieszczone przez mmm Zobacz posta
                              Zrobiono już jakieś zmiany w armii lub było jakieś słodkie pierdzenie o zmianach?
                              A co to?
                              Pan przespał wojnę Polski z NATO i Słowacją?
                              Nie widział pan zamachu na AON?
                              Nie słyszał pan że Macierewicz odstrzela patriotów(cytat z pamięci, chodziło o rezygnację z zakupu rakiet typu Patriots)?
                              No i o odwołaniu niemalże wszystkich dyrektorów AMW nie wspominam

Komentarz

• I jeszcze na koniec dnia, myślałem że dziś nie będzie bo nikt jakoś bardzo mocno dziś się nie zbłaźnił(lub ja przeoczyłem)

Największy przegrany dnia:
                                Stefan Niesiołowski za małostkowy sprzeciw upamiętnienia wyboru Lecha Kaczyńskiego na prezydenta RP

Poprzedni "wyróżnieni": Tomasz Lis(1), Tomasz Siemoniak(1)

Komentarz

Pracuję...
                                X