Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta
    Wiesz, poprosiłem Cię o jakąś argumentację w tej kwestii nie dlatego, że ślepo przyklaskuje wszystkiemu tylko po to
    aby nie kręcić beki z kogoś tylko z powodu jego wyglądu czy wieku tylko być może dowiedzieć się w jakim zakresie będzie doradzał Macierewiczowi oraz jakie ma kompetencje - wtedy można by coś więcej powiedzieć na ten temat bo wybacz ale gdyby przyjąć twoje kryteria do oceny ludzi to równie dobrze moglibyśmy się pośmiać z bywalców naszej Żylety, Marszu Niepodległości itd
    Jak można porównywać "bywalców" Żylety czy Marszów do stanowiska oficjalnego Doradcy Ministra Obrony Narodowej Rzeczpospolitej?

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
      Jak można porównywać "bywalców" Żylety czy Marszów do stanowiska oficjalnego Doradcy Ministra Obrony Narodowej Rzeczpospolitej?
      Normalnie - można by kręcić bekę z wyglądu kibiców czy "antysystemowców" nie mając o nich pojęcia - zresztą lewa strona robi to permanentnie

Komentarz

• Problemem nie jest jego wygląd ani nawet wiek. Problemem jest to że na eksponowane stanowisko jest powołany student bez doświadczenia - nawet jeśli jest to jeden z lepszych n roczniku z dość prestiżowej uczelni. Nikt by się nie przypierdalal gdyby został on asystentem
        Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• A tak szerzej, nie wchodząc w szczegóły - niespecjalnie rozumiem sens wjeżdżania PiS-czołgiem między rozbitą lekką POwską piechotę. Wszystkie "kontrowersyjne" tematy ostatnich tygodni można było rozegrać delikatniej, a przynajmniej rozłożyć w czasie. Teraz nikt nie mówi o niezwykle ważnej wizycie prezydenta w Chinach, a obywatel niewtajemniczony widzi napieprzankę [ku uciesze salonu!] zamiast Wielkiego Celu [skoku rozwojowego], o który w całej tej zawierusze chodzi.
          A na deser: - wczorajszy JK w Republice:

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
            Problemem nie jest jego wygląd ani nawet wiek. Problemem jest to że na eksponowane stanowisko jest powołany student bez doświadczenia - nawet jeśli jest to jeden z lepszych n roczniku z dość prestiżowej uczelni. Nikt by się nie przypierdalal gdyby został on asystentem
            Mi tak naprawdę ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje o nim oraz o tym czym będzie się zajmował przez ten zalew "beki", bycie doradcą MON też mi niewiele mówi dlatego pytam.

Z tego co udało mi się znaleźć w googlach to:

– Edmund Janniger będzie wsparciem w biurze prasowym przy kontaktach z międzynarodowymi mediami – stwierdził Bartłomiej Misiewicz.

To chyba nie jest funkcja wymagającego olbrzymiego doświadczenia

Komentarz

• Asystentem juz byl . Teraz jest doradca . I co ma do tego jego wiek . Doswiadczenie jest pojeciem wzglednym - np ktos zostaje rodzicem po raz pierwszy .
              Tez nie ma doswiadczenia.
              Albo ktos zostaje prezydentem kraju po raz pierwszy - tez z reguly bez doswiadczenia .

Doswiadczenie to nagle taki wskaznik kompetencji - a jakie doswiadczenia mial Donald Tusk w premierowaniu gdy zostal premierem ?

A Komorowski gdy zostal prezydentem tez mial doswiadczenie w prezydenturze ?

Jak juz sie czepiac to lecimy na calego .
              I nie ma nic do rzeczy na kogo glosowalem.

Kukiz o ile wiem byl piosenkarzem , wiec jakie ma doswiadczenie ?

Takze jak juz sie czepiamy to czepiajmy sie do wszystkich po rowno .
              Ostatnio edytowany przez Purdys; 100595.

Komentarz

• Zamieszczone przez Purdys Zobacz posta
                Asystentem juz byl . Teraz jest doradca . I co ma do tego jego wiek . Doswiadczenie jest pojeciem wzgednym - np ktos zostaje rodzicem po raz pierwszy . Tez nie ma doswiadczenia.
                Albo ktos zostaje prezydentem kraju po raz pierwszy - tez z reguly bez doswiadczenia .

Doswiadczenie to nagle taki wskaznik kompetencji - a jakie doswiadczenia mial Donald Tusk w premierowaniu gdy zostal premierem ?
                A Komorowski gdy zostal prezydentem tez mial doswiadczenie w prezydenturze ?

Jak juz sie czepiac to lecimy na calego .
                I nie ma nic do rzeczy na kogo glosowalem.

Kukiz o ile wiem byl piosenkarzem , wiec jakie ma doswiadczenie ?

Takze jak juz sie czepiamy to czepiajmy sie do wszystkich po rowno .
                Ale pier*olisz za przeproszeniem. Co Ty w ogóle porównujesz? Do ojcostwa to już nie wiadomo jak się odnieść. Prezydentura? hehe no tak po piątej kadencji będzie doświadczonym ktoś. Nie ważne. Macierewicz chciał coś udowodnić, że można i wszystko może, przy okazji kwu*wić pare osób i mu się udało. Za 2dni inny będzie temat przewodni, brak niebieskiej szmaty już nieaktualny, harry poter też się znudzi, będzie znowu coś wesołego co w ogólnej polityce nie ma znaczenia i ważne rzeczy ędą wciąż zagłuszane.

Komentarz

• To jest twoja opinia .

Na dodatek kiepska bo przytoczylem przyklady - ktore potrafi zrozumiec kolek brzozowy - ze sa stanowiska i funkcje , w tym zyciowe ,do ktorych nie ma oficjalnego przygotowania i kierunkow studiow z dyplomem .

Nie chce przytaczac- ale widac musze - przyklad Baracka Obamy , ktory z zawodu jest prawnikiem i nigdy prezydentem USA nie byl zanim zostal wybrany po raz pierwszy .

Macierewicz wk..... niektorych ludzi zawsze i wszedzie , ale czy ma to uzasadnienie merytoryczne czy nie to niewazne.

I nie zatrudnia widocznie ludzi, ktorzy bez przyczyny uzywaja slowa "pier ......."

"Niewazne "pisze sie razem .

Komentarz

• Zamieszczone przez Purdys Zobacz posta
                    Nie chce przytaczac- ale widac musze - przyklad Baracka Obamy , ktory z zawodu jest prawnikiem i nigdy prezydentem USA nie byl zanim zostal wybrany po raz pierwszy .
                    No i właśnie o tym napisałem. Ciężko żeby taki Obama czy inny był wybrany po raz piąty i był wtedy z doświadczeniem.
                    Chodzi mi o to, żeby taki młodzieniaszek właśnie nabierał dopiero doświadczenia gdzieś tam w cieniu, pomagając, obserwując, wczuwać się, wciąż się ucząc. Szkoda, że od razu ministrem nie został. Kończmy to bo się i tak nie dogadamy. Ale żeby nie było, bez urazy i pozdrawiam.

Komentarz

• Dzisiaj np. od Antoniego się dowiedziałem, że naród polski również doświadczył zamachu terrorystycznego (takiego jak paryżanie-tak tak, nie przesłyszałem się), uderzającego jednak w samo serce naszego kraju.
                      No i teraz będzie nowa komisja i druga komisja która zbada pracę poprzedniej komisji

Robi się coraz ciekawiej, Edmund kombinuj kto nas tak naprawdę rozjebał (może tam ktoś od Ciebie z Nibylandii).

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
                        No i właśnie o tym napisałem. Ciężko żeby taki Obama czy inny był wybrany po raz piąty i był wtedy z doświadczeniem.
                        Chodzi mi o to, żeby taki młodzieniaszek właśnie nabierał dopiero doświadczenia gdzieś tam w cieniu, pomagając, obserwując, wczuwać się, wciąż się ucząc. Szkoda, że od razu ministrem nie został. Kończmy to bo się i tak nie dogadamy. Ale żeby nie było, bez urazy i pozdrawiam.
                        Ja tez zaluje, ze przez ostanie osiem lat byli zatrudniani ludzie nie tylko bez doswiadczenia ale z ogonem kolesiostwa ostatnich 50 lat co zostalo opisane w ksiazkach takich jak "Resortowe dzieci" .

A Tusk sie tlumaczyl jak dobieral sobie doradcow ?

Dobieral sobie i tyle .

Rosjanie oficjalnie potepiaja terroryzm ale nieoficjalnie terroryzm wspieraja jesli im sluzy , wiec Macierewicz niekoniecznie sie myli .

A co takiego przepraszam sie stalo w Paryzu ? Kazdy wiedzial , ze to sie stanie predzej czy pozniej . 5 z 8 zamachowcow to byli tzw rodowici Francuzi .

Jak koscioly zamieniane sa na meczety to czego sie spodziewac , tylko nowomowa europejska serwowana nam w duzych dawkach czyli polityczna poprawnosc jezykowa zafalszowala rzeczywistosc .

Sa takie plotki, ze Rosja wspiera fale uchodzcow plynaca do Europy i islamski terroryzm w Europie .
                        Stawia sie jednak w pozycji obroncy chrzescijanstwa i sojusznika zachodu.
                        A potrzebuje tego bardzo bo inaczej padnie na twarz ekonomicznie . Plus Putin ma duzo do stracenia bo jest najbogatszym czlowiekiem na ziemi .

Komentarz

• nie wiem czy było ale warte odnotowania

Komentarz

• Polecam plusy dodatnie/ujemne dziś długa rozmowa z j.bartosiak o wizycie w Chinach
                            Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Krotki tekst , cytuje za kims

"Roza Rzeplinska , corka Prezesa Trybunalu Konstytucyjnego i Zosia Komorowska , corka bylego Prezydenta RP, sa w zarzadzie wypasionej fundacji Stowarzyszenie 61, ktora tylko na portal " Mam prawo wiedziec" wydala 300 tysiecy dolarow .
                              Portal rozslawil tatus Zosi machajac przed nosem wydrukiem w debacie prezydenckiej swojemu kontrkandydatowi.
                              ......
                              Tatus Zosi w grudniu 2010 mianowal tatusia Rozi Prezesem TK.

Rozia ma meza, maz ma prace.
                              Jest sekretarzem Miasta Stolecznego Warszawy i nazywa sie Marcin Wojdat .
                              Wszyscy sa apolityczni, niezalezni i uczciwi ."

Zdaje sie, ze Edmund nie nalezy do tego towarzystwa wzajemnej adoracji .

A rzady geruzji czyli ekipy Komorowskiego wlasnie odchodza do lamusa Historii .

Komentarz

• Z dedykacją dla niektórych :
                                Trudny tydzień bojownika KOD… „Spotkaliśmy się w Starbuniu we czworo. Przyszedł Janek, okazało się, że pracuje w korpo obok mojego korpo…”
                                "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                                "
                                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Pracuję...
                                X