Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Kopalnia cytatów do #zripostuj lewaka

Komentarz

• Kutzowi to w zasadzie o co chodzi?
      "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• Tego się nie da słuchać .
        Święta miłości kochanej ojczyzny,
        Czują cię tylko umysły poczciwe!

Komentarz

• On tak zawsze ********, czy coś mu się stało z deklem? Pytam, ponieważ nie jestem na bieżąco w temacie jego wypowiedzi.
          A Melanż Trwa...

Komentarz

• Czyli jednak są osoby, które spodziewają się policji ideologicznej. Pomieszały sie klepki na stare lata.
            "Nigdy nie mów wszystkiego, co wiesz." Roger H. Lincoln

Komentarz

• Zamieszczone przez wLd
              Cezary "odradzający się nacjonalizm" Michalski i Andrzej "rdzenny Amerykanin" Celiński - od wielu lat nie oglądałem tego programu Lisa ale było warto. Bosak i Winnicki zrobili z nimi porządek, Kto nie oglądał niech koniecznie nadrobi zaległości.

Jest już na jutubie, straszne oranko

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
              ...ta ziemia do Polski należy
              choć Polska daleko jest stąd,
              bo wolność krzyżami się mierzy
              historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez beka
                W moich oczach PIS z jednym wypadł słabo. Wszelkie sondaże od dawna wskazywały na ich zwycięstwo, a oni dopiero 2 tygodnie po ogłoszeniu oficjalnych wyników podają skład gabinetu.
                Nie wiem czy wiesz ale Beata Szydło nie została jeszcze wyznaczona na premiera... To tak w kwestii formalnej

Zamieszczone przez mort
                Jest już na jutubie, straszne oranko

https://www.youtube.com/watch?v=asCO3TzgWHA
                A moim zdaniem cała czwórka wyjątkowo słabo
                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• A moim zdaniem cała czwórka wyjątkowo słabo
                  gdyż?
                  Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.
                  Rafał Gan-Ganowicz – Kondotierzy

Komentarz

• Brak elementarnej kultury wypowiedzi u każdej z wypowiadających się osób
                    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez piejo kury piejo
                      To oczywista oczywistość co piszesz, ale jak to się ma do obietnic socjalnych PiSu które równie sporo kosztują, nowych ministerstw, planowanego województwa środkowopomorskiego, 500 zeta? Jak przeciętne wynagrodzenie Polaka ma wzrosnąć na programie socjalnym? Mam wrażenie że ten cały zabieg z Szałamachą jest tylko dla pokazu, by lud zobaczył że władza nie szasta pieniędzmi na lewo i prawo, ano szasta na socjal i utrzymywanie partyjnych posadek w państwowych molochach, tylko te ciemne barany przy urnach nie są w stanie tego pojąć, że aby komuś coś dać trzeba najpierw zabrać. Z jednej strony kurek zakręcają tylko po to by z drugiej strony odkręcic. Tu niestety wytyczne gospodarcze partii są jasne.
                      Zaskocze cie, ale w takich Stanach ekonomisci zaczynaja mowic , a nawet pisac, ze z ekonomicznego punktu widzenia programy socjalne nie sa wcale takie zle.
                      Np pojawila sie teza , ze ograniczenie welfare w Stanach cos okolo 10 lat temu czyli takie oburzajace dawanie gotowki ludziom nie bedacymi Krezusami- np te 500 zl na dziecko co poniektorzy krzycza, ze naszego panstwa to nie stac - odbilo sie na dluzsza mete czkawka na ekonomii amerykanskiej i przyczynilo do rozkrecenia kryzysu .
                      Odchodzi sie od nadmiernego fiskalizmu , bo jak widac ekonomia wcale nie zwyzkuje. Co najwyzej stagnacja.
                      Na chlopski rozum to wyglada tak - dostaje ktos welfare powiedzmy ekstra 500 , niewazne czego, dolarow, zlotowek. To nie sa pieniadze ktore ci ludzie wydaja w Monako w kasynie , tylko lokalnie , na napilniejsze wydatki i potrzeby czyli ten pieniadz wraca do gospodarki i rozkreca ekonomie.
                      Ostatnio edytowany przez Purdys; 100595.

Komentarz

• Nie wiem czy wiesz ale Beata Szydło nie została jeszcze wyznaczona na premiera... To tak w kwestii formalnej
                        ale ja nie stawiam zarzutu wobec Beaty Szydło, tylko PiSu jako partii. Patrząc z dystansem to wygląda to w ten sposób, że jak 26 października oficjalnie ogłoszono ich większość w Sejmie, to usiedli i zaczęli debatować komu jakie stanowisko obsadzić. I w efekcie, po dwóch tygodniach wielce z siebie zadowoleni ogłosili kto jakie ministerstwo obejmie. Bo nie powiesz mi chyba, że wyniki wyborów kompletnie ich zaskoczyły i nagle zauważyli, że mają większość w Sejmie i nie trzeba się w żadną koalicję układać.

No i z całą sympatią do Kamińskiego (sam na niego głosowałem) i jednocześnie znajomością działania polskich sądów i prokuratury. Jeśli partia się nazywa Prawo i Sprawiedliwość, a na ministra wrzuca się człowieka z nieprawomocnym wyrokiem sądu, to wizerunkowo słabo to wychodzi.

To oczywista oczywistość co piszesz, ale jak to się ma do obietnic socjalnych PiSu które równie sporo kosztują, nowych ministerstw, planowanego województwa środkowopomorskiego, 500 zeta? Jak przeciętne wynagrodzenie Polaka ma wzrosnąć na programie socjalnym?
                        Błędnie założyłeś, że zgadzam się z ich programem gospodarczym. Otóż z wieloma punktami ich programu gospodarczego mocno się nie zgadzam, a plany zlikwidowania OFE to dla mnie kompletny odlot. Zagłosowałem za to na nich, bo dawali wysokie prawdopodobieństwo, że na arenie międzynarodowej będą reprezentować interesy Polski, a nie Niemiec, Rosji czy jeszcze innego chujostwa.

Jeszcze w temacie Macierewicza jako MON. Obserwacja mojego fejsbuka pokazała, że ogłoszenie go jako ministra w MON wywołało większy płacz i ból dupy od wygranych wyborów przez PIS

Komentarz

• No tak , niby partia , ktora spodziewa sie wygranej przygotowywuje tzw rzad cieni .

Ale moze PiS sie nie spodziewal, ze bedzie sprawowal rzady samodzielnie i raczej byl przygotowany na negocjacje, mial paru swoich "cieniasow" przy ktorych by sie upieral w razie koalicji .
                          Uwazam, ze nic sie takiego sie nie stalo, ze nastepnego dnia[po wyborach nie wyskoczyli z gotowym skladem rzadu .

Komentarz

• Zamieszczone przez beka
                            ale ja nie stawiam zarzutu wobec Beaty Szydło, tylko PiSu jako partii.
                            Dobrze to teraz prościej, kolejność jest taka:
                            -wybory
                            -pierwsze posiedzenie
                            -dymisja ustępującego rządu
                            -powierzenie formowania rządu
                            -głosowanie votum

Jeśli więc PiS przedstawia skład gabinetu przed pierwszym posiedzeniem sejmu to ciężko mieć pretensje o opieszałość - wręcz można i powinno się formułować zarzuty o nadgorliwość
                            Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.

Komentarz

• Myślę, że ciekawa opinia Warzechy na temat nowego rządu.

I takie małe pytanie. W jakim celu mianuje się tych ministrów wicepremierów? Co im to daje a czego by nie mogli gdyby byli "zwykłymi" ministrami?
                              349meczów*
                              71 goli*
                              58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
                                A moim zdaniem cała czwórka wyjątkowo słabo
                                To jesteś w bardzo nielicznej grupie, sądząc chociażby po wpisach na forum czy pod linkiem wklejonym przez morta.

Mówisz brak kultury - fakt, że Bosak przerywał lewakom, ale jak taki Celiński zaczął pierdolic trzy po trzy o jakimś filmie, to ciężko się nie wtrącić. 4 osoby, czas około 20 minut, a ten Celiński jak zaczynał mówić te swoje mentorskie przemówienie, to wydawało się, że ma na ręce kalendarz, a nie zegarek

Pomijając kwestie merytoryczne (Winnicki bardzo ładna przemowa o imigrantach, a Bosak o możliwościach obronnych Unii), bo tutaj zawsze prawica miażdży lewactwo, to dobra wcinka o standardach, po której Lis się zagotował czy o Indianach

Po prostu ciężko dyskutować z takimi kretynami jak ci lewacy ze studia, jak dla mnie Bosak i Winnicki wczoraj bardzo na plus, dobrze to sie oglądało)

Zresztą panowie z Ruchu Narodowego uśmiechnięci i na luzie, a lewar Celiński spięty jak pedał przed pierwszym razem - to też o czymś świadczy

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎