Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez wLd Zobacz posta
    Nie Lolek, doprecyzuje. To że ktoś posiada na swoim koncie prawomocny wyrok sądu nie oznacza że zawsze zasługuję na to żeby można mu było "pluć w gębę" Szanuje Kamińskiego ale bez przesady. Może przykład na wyrost ale wdłg. mnie dobrze ilustruje istotę problemu.
    Chodzi o to że sądy często działają na zamówienie aktualnej władzy i w tym kontekście skazujący wyrok sądu ( w wypadku Kamińskiego - nieprawomocny) nie upoważnia do plucia komuś w gębę.

A czy ktoś tutaj pisał (albo chociaż cytował piszącego) o pluciu w twarz tym, którzy mają wyrok?
    Czytajmy ze zrozumieniem.
    Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
    St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Fajna sraczka na stronie gazietki.

Czy było warto?

Nie ma Rostowskiego, Kopacz, Sikorskiego, Piotrowskiej, Nowaka, Ćwiąkalskiego, Muchy, Grasia, Drzewieckiego, Sawickiego, Piechocińskiego, Bieńkowskiej, Boniego, Hall, Kwiatkowskiego i Zdrojewskiego, Arabskiego, Pitery, Arłukowicza i Ananicza.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Na uwagę zasługuje szeryf Ziobro. Gościu pojmuje zasadę że niekiedy prawo przeszkadza w skutecznym podejmowaniu działania. Z pewnością ma rozbudzone ambicje i chciałby się wykazać, tylko w jego rozumowaniu najpierw szybki areszt a potem myślenie. To tak odnośnie kibolskiego forum, kandydatura ta winna tutaj szczególnie interesować. Naszczęście jak długo Jarosław tą frakcją będzie zarządzał, tak długo Ziobro nie rozwinie skrzydeł, nawet jako MS.

Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
        Ja bym wolał kogoś z zamiłowaniem do szubienicy, ale jako, że to nie przejdzie to musi wystarczyć Zbynio, zasadniczo boisz się czegoś konkretnego? Słyszysz tupanie na schodach?
        Mam tak samo jak ty co do kary śmierci, ale już nie do naginania prawa. Trzeba przyznać że za jego kadencji ministerialnej popełniono wiele błędów aresztując nie te osoby co trzeba, zaraz ich po tym oczywiście zwolniając, bo okazywali się niewinni. W wielu kwestiach Ziobro zrobił dużo dobrego odnośnie korupcji, ale też wielokrotnie się mylił.

Zamieszczone przez Viper_86 Zobacz posta
        Rozumiem, że te dwa nowe ministerstwa czyli Ministerstwo Energetyki oraz Ministerstwo Gospodarki Morskiej, to taka ich walka z oszczędnościami, co tak krzyczeli przed wyborami ?
        Czekam na ministerstwo psów i kotów
        Ostatnio edytowany przez piejo kury piejo; 63828.

Komentarz

• Zamieszczone przez LOL3K Zobacz posta
          Porównanie kamińskiego do Żołnierzy Wyklętych
          Ludzi walczących czynnie w obronie Polskości do jakiegoś pożal się Boże polityka
          I dlatego przeważnie w tych tematach trzymam się z daleka - bo jeszcze jako kibic powiem coś nie tak.

Porównywanie nas jako kibiców do tego polityka, lub jeszcze gorzej - żołnierzy wyklętych to dla mnie abstrakcja. I nawet tego nie dotykam...

Ludzie których wymieniłem: Macierewicz, Ziobro i Kaminski nie kojarzą się dla wielu z czymś dla Polski dobrym. Ja nie glosowałem na POPIS, bo to dla mnie ta sama pasta o innym smaku - ale PIS miał okazję czymś zaskoczyć, coś zmienić, po 8 latach rządów Donalda i Pajaców Inc. A zaczyna? No cóż.. własny jeszcze bardziej warty kpiny cyrk. EoT.
          Legia mistrz a reszta x*j

Komentarz

• Zamieszczone przez Wilczur Zobacz posta
            PIS miał okazję czymś zaskoczyć, coś zmienić, po 8 latach rządów Donalda i Pajaców Inc. A zaczyna? No cóż.. własny jeszcze bardziej warty kpiny cyrk. EoT.

Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Macierewicz i Kaminski [...]
              PIS miał okazję czymś zaskoczyć, coś zmienić, po 8 latach rządów Donalda i Pajaców Inc. A zaczyna? No cóż.. własny jeszcze bardziej warty kpiny cyrk. EoT.
              Kto jak kto ale Macierewicz i Kamiński to akurat sporo różnica względem ministrów rządu PO

Co do "nowych" ministerstw to umniejszanie znaczenia energetyki to jakieś nieporozumienie. Co do "rosnących kosztów" to w kontekście marnowanych miliardów, czepianie się wydatku na zarządzanie istotnymi tematami wydaje się być równie nietrafione.
              "Jest tej najlepszej firmy. Wart jest bardzo dużo. Ma ekran komputerowy i jak się kręci pedałami, to wyskakują cyfry"

Komentarz

• Janecki celnie:
                3 wicepremierów od wartości dodanej: w gospodarce, nauce, kulturze. Czyli wicepremierzy od głowy. Jak na ciemnogród, bardzo oświeceniowo.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

I dlatego przeważnie w tych tematach trzymam się z daleka - bo jeszcze jako kibic powiem coś nie tak.

Porównywanie nas jako kibiców do tego polityka, lub jeszcze gorzej - żołnierzy wyklętych to dla mnie abstrakcja. I nawet tego nie dotykam...

Ludzie których wymieniłem: Macierewicz, Ziobro i Kaminski nie kojarzą się dla wielu z czymś dla Polski dobrym. Ja nie glosowałem na POPIS, bo to dla mnie ta sama pasta o innym smaku - ale PIS miał okazję czymś zaskoczyć, coś zmienić, po 8 latach rządów Donalda i Pajaców Inc. A zaczyna? No cóż.. własny jeszcze bardziej warty kpiny cyrk. EoT.
                  Skoro Macierewicz nie kojarzy Ci się z czymś dobrym dla Polski to pewno lubisz tzw pismo obrazkowe więc łap:

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta
                    Skoro Macierewicz nie kojarzy Ci się z czymś dobrym dla Polski to pewno lubisz tzw pismo obrazkowe więc łap:

http://media.wplm.pl/pictures/830x60...eccad1c6e7.jpg
                    Wygrywasz Jestem komuchem bo napisałem że:
                    Macierewicz, Ziobro i Kaminski nie kojarzą się dla wielu z czymś dla Polski dobrym.

Komentarz

Wygrywasz Jestem komuchem bo napisałem że: Macierewicz, Ziobro i Kaminski nie kojarzą się dla wielu z czymś dla Polski dobrym.
                      podaj tych dobrych dla Polski polityków, chętnie się zapoznam z listą tych nazwisk.
                      LEGIA TO MY
                      Freedom for Mary Wagner!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez lukasz9209 Zobacz posta
                        podaj tych dobrych dla Polski polityków, chętnie się zapoznam z listą tych nazwisk.
                        Też potrafię boldować tekst, więc znowu:

Macierewicz, Ziobro i Kaminski nie kojarzą się dla wielu z czymś dla Polski dobrym.
                        Czy lepiej wymienie tych wszystkich wielu?

* ja osobiscie nie szanuję naszych politykow, to jest infantylne, i ok, potrafię z tym żyć. Wolę PIS niż PO ale nie spodziewałem śię tego, i tyle.

Komentarz

• Teraz dla PIS nie ma już wymówek , Leppera i Giertycha . Zakasać rękawy i do roboty , cztery lata ( mam nadzieję że będzie dłużej ) z komfortem samodzielnych rządów . Co do Ziobry to myślę że wyciągnął wnioski ze swojej pierwszej przygody z ministerstwem sprawiedliwości .

Komentarz

• Jest jeszcze trybunał konstytucyjny który w 2007 roku zablokował dekomunizację i lustrację WSI.
                            "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Komentarz

Pracuję...
                                X