Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
    Ale on kurna brzydka!
    A do tego tępa. Gdy "dziennikarz" WSI24 bodaj dwa dni temu zapytał ją po co się do sejmu pchała, ona mu odpowiedziała że jednym z jej głównych priorytetów jest walka o ekrany dźwiękochłonne w okół torów dla fanów motocrossu, bo to jest jej hobby. Przyszła za publiczną kasę stawiać dla swoich ziomków ekrany, by oni mogli realizować się w swoim hobby...

A jakiś kulomiot z PO (Ziółkowski?) powiedział że w pierwszym roku posłowania sprawą dla niego priorytetową jest dostanie się na olimpiadę do RIO (!!!), bo byłby pierwszym posłem-czynnym olimpijczykiem i to byłoby fajne...

Ja nie ironizuję, oni na prawdę tak powiedzieli...

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
      Jak to mówią - "komuno wróć"
      To nie moje czasy więc nie wiem ale mamusia nie mówiła, że dawali jej kasę ot tak
      349meczów*
      71 goli*
      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
        To nie moje czasy więc nie wiem ale mamusia nie mówiła, że dawali jej kasę ot tak
        Mieszkania ponoć za frytki dawali, a później za III RP uwłaszczali. Ale co ja tam wiem

Komentarz

• Zamieszczone przez wLd Zobacz posta
          bo?
          Wiem że osądzanie rządu nim się sformował jest słabe, ale mam pytanie do lepiej zorientowanych:
          1) Czy PiS zapowiada coś w kwestii zrobienia porządku z KRUS i dochodami rolników?
          2) Czy to prawda że przygotowana (jeszcze za platfusów) obniżka VAT jest kwestionowana przez PiS?
          1) Co to znaczy "zrobić porządek z KRUS i dochodami rolników"?
          Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Opodatkowanie rolników podatkiem dochodowym od osób fizycznych. Zreformować/zlikwidować KRUS. To autor miał na myśli
            Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.
            Rafał Gan-Ganowicz – Kondotierzy

Komentarz

Opodatkowanie rolników podatkiem dochodowym od osób fizycznych. Zreformować/zlikwidować KRUS. To autor miał na myśli
              I jaki miałoby to cel? Czy po opodatkowaniu wprowadzamy również ulgi i odliczenia kosztów? Czy wprowadzamy również kontrolę fiskalną? Czy likwidując KRUS zrównujemy świadczenia emerytalno-rentowe?
              Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• A jaki cel ma dopuszczenie do sytuacji gdy 15 % (powiedzmy że tyle jest zatrudnionych jest w rolnictwie) nie płaci podatku dochodowego, a pozostałe 85 % społeczeństwa już taki podatek płaci? Dziwi mnie Twoje pytanie.
                Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.

Komentarz

A jaki cel ma dopuszczenie do sytuacji gdy 15 % (powiedzmy że tyle jest zatrudnionych jest w rolnictwie) nie płaci podatku dochodowego, a pozostałe 85 % społeczeństwa już taki podatek płaci? Dziwi mnie Twoje pytanie.
                  Jak już równać to do góry a nie do dołu w myśl zasady: "wszyscy równo jedzmy gówno". Niech 100% nie płaci podatku od swoich plonów.

Komentarz

A jaki cel ma dopuszczenie do sytuacji gdy 15 % (powiedzmy że tyle jest zatrudnionych jest w rolnictwie) nie płaci podatku dochodowego, a pozostałe 85 % społeczeństwa już taki podatek płaci? Dziwi mnie Twoje pytanie.
                    Odpowiedz proszę na pozostałe pytania, a ja Ci odpowiem na te za kilka minut

Komentarz

• Co do pozostałych pytań nie wiedzę powodów aby rozróżniać rolników osiągających określony dochód z tytuły prowadzenia działalności rolniczej od pozostałych osób pracujących/prowadzących działalność gospodarczą.

Komentarz

Co do pozostałych pytań nie wiedzę powodów aby rozróżniać rolników osiągających określony dochód z tytuły prowadzenia działalności rolniczej od pozostałych osób pracujących/prowadzących działalność gospodarczą.
                        krótko i na temat.
                        Czy Ty lub ktoś z Twoich bliskich/znajomych ma trudną/średnią sytuację finansową ?
                        Czy jeśli tak, to czy którakolwiek z tych osób podjęła pracę w rolnictwie ?
                        Gdyż przy założeniu, iż rolnicy są grupą uprzywilejowaną byłoby to naturalne rozwiązanie.
                        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Nie mam jednoznacznej oceny KRUSu, ale trochę demagogiczne pytania. Rozpoczęcie działalności rolniczej wiąże się z gigantycznymi inwestycjami (a przecież takie osoby zaczynałby od zera, a nie od posiadania gospodarstwa etc.)

W każdym razie jako przedsiębiorca płacę miesiąc w miesiąc ponad tysiaka do ZUS, a mój wujek rolnik chyba 30 zł. Według mnie nie jest to sprawiedliwy system
                          "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                            krótko i na temat.
                            Czy Ty lub ktoś z Twoich bliskich/znajomych ma trudną/średnią sytuację finansową ?
                            Czy jeśli tak, to czy którakolwiek z tych osób podjęła pracę w rolnictwie ?
                            Gdyż przy założeniu, iż rolnicy są grupą uprzywilejowaną byłoby to naturalne rozwiązanie.
                            Z dostatecznie odpowiedział na pytanie A ja dodam tylko że znam kilka osób które wybrały "bycie rolnikami" dla celów podatkowych tylko dlatego żeby uciec przed składkami ZUS.

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
                              Nie mam jednoznacznej oceny KRUSu, ale trochę demagogiczne pytania. Rozpoczęcie działalności rolniczej wiąże się z gigantycznymi inwestycjami (a przecież takie osoby zaczynałby od zera, a nie od posiadania gospodarstwa etc.)

W każdym razie jako przedsiębiorca płacę miesiąc w miesiąc ponad tysiaka do ZUS, a mój wujek rolnik chyba 30 zł. Według mnie nie jest to sprawiedliwy system
                              Jakkolwiek by na to nie patrzeć to szeroko rozumiany standard życia na wsi z lekka odbiega od tego w mieście i nawet jakby Twój wujek nie płacił ani grosza, to w dalszym ciągu globalnie to co oferuje swoim mieszkańcom wieś dzieli przepaść od tego co daje nam miasto.
                              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                                Jakkolwiek by na to nie patrzeć to szeroko rozumiany standard życia na wsi z lekka odbiega od tego w mieście i nawet jakby Twój wujek nie płacił ani grosza, to w dalszym ciągu globalnie to co oferuje swoim mieszkańcom wieś dzieli przepaść od tego co daje nam miasto.
                                A konkretniej?

Komentarz

Pracuję...
                                X