Skala tego wpływu jednak jest ciężka do oszacowania, bo niby 20 mld zł więcej wpłynie na rynek, ale skądś muszą one zostać zabrane. Co zatem wzrośnie za pewne konsumpcja o 0,x% kosztem chociażby inwestycji.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Znowu - bardziej chodziło mi o dwugłos w dyskursie o dzieciakach: dla takich Chin ma to być szansa, ale u nas jest to, oczywiście, socjalizm i populizm, promowanie menelstwa, obskurantyzm, a nawet łamanie praw człowieka i obywatela (uwaga: tryb lekkiej szydery)."Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
"Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
Up the Anchor!Komentarz
-
Link do materiałów filmowych:
Telewizja Republika jako jedyna transmitowała zeznania byłego przyjaciela Bronisława Komorowskiego - Krzysztofa Winiarskiego - w sprawie tzw. afery marszałkowej i podejrzanych kontaktów Bronisława Komorowskiego. Zeznania Winiarskiego, na którego osobę oczywiście należy patrzeć z dużą ostrożnością, są mimo wszystko wstrząsające.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".Komentarz
-
Czyszczenia ciąg dalszy?
Minister spraw wewnętrznych Teresa Piotrowska wydała specjalne zarządzenie, którego celem jest zniszczenie na olbrzymią skalę dokumentów w samym ministerstwie, ale i w instytucjach jej podległych. – Być może w ten sposób rząd Ewy Kopacz pozostawił sobie furtkę do usunięcia nieodpowiednich materiałów – mówi portalowi niezalezna.pl Piotr Bączek, były szef Biura Analiz Służby Kontrwywiadu Wojskowego. Zarządzenie Piotrowskiej wchodzi w życie 1 listopada. [...]Minister spraw wewnętrznych Teresa Piotrowska wydała specjalne zarządzenie, którego celem jest zniszczenie na olbrzymią skalę dokumentów w samym ministerstwie, ale i w instytucjach jej podległ
Nie żyje była wiceminister sprawiedliwości Monika Zbrojewska. [...] Informację podał portal adwokatura.pl. Adw. dr hab. Monika Zbrojewska zmarła 30 października, miała 43 lata. Nie są podane przyczyny śmierci. [...]"bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015Komentarz
-
Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
-
Mój Boże, już po wyborach możesz spocząć
Ale ja tu nie po to, taka zagadka:
Cypr - 36.8
Szwecja - 31.6
Francja - 31.2
Austria - 30.4
Niemcy - 30.3
Finlandia - 29.1
Grecja - 22.5
Chorwacja - 21.7
Łotwa - 19
Belgia - 17.2
Czechy - 16.3
Słowenia - 13.7
Dania - 12
Włochy - 11.9
Malta - 11.9
Hiszpania - 10.4
Świat - 10.2
Estonia - 9.2
Portugalia - 8.5
Słowacja - 8.3
Wielka Brytania - 6.6
Bułgaria - 6.2
Węgry - 5.5
Irlandia - 4.2
Holandia - 3.9
Polska - 1.3
Litwa - 0.7
Rumunia - 0.7Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
Najważniejsze że nie ma u władzy czerwonychKomentarz
-
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
PS: serdecznie zachęcam do zapoznania się i z tymi dwoma filmikami, trzy godziny materiału do obejrzenia, ale warto.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
Zapamiętał.
-
Europoseł Prawa i Sprawiedliwości, prof. Zdzisław Krasnodębski jest typowany na ministra spraw zagranicznych w rządzie Beaty Szydło – ustalił portal niezalezna.pl.
Kandydat na szefa MSW jakoś nie bardzo mnie przekonuje. Natomiast Macierewicz jako szef MON jest m. zd. strzałem w dychę - tam trzeba niezłe bagno osuszyć i sprawdzi się tylko ktoś niezłomny i uczciwy."Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!Komentarz
-
Jeżeli faktycznie Macierewicz będzie szefem MON, to szykuje się niezły jazgot w mediach i wśród lemingów pod tytułem "PiS obiecał Gowina, ale jak zwykle oszukał i będzie Macierewicz".Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
Zapamiętał.
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
Komentarz