Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.
Rafał Gan-Ganowicz – Kondotierzy
Ale ten PIS jest faszystowski jeszcze nie wygrali, a już zaczęli zamykać...
Akcje Ciechu lecą na łeb na szyję(co mnie osobiście zaboli, mam w nich 12k zł)...
Swoją drogą służby już chyba do końca położyły lachę na obecnym układzie, a i Nowoczesna jako lądowisko chyba nie pasuje wszystkim - Grzegorz Braun musi mieć dziś niezły ubaw: mafie, służby i loże.
I dwie małe grafiki "przypominkowe"
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Stonoga to powinien zacząć chodzić po plaży i szukać bursztynów taką ma dobrą passę w znajdowaniu
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Biorąc pod uwagę fakt, że media go ostatnio strasznie promują a te newsy po za TT i FB raczej nie wyciekną to nie sądzę aby temu przebierańcowi to zaszkodziło.
Słabością czwartej władzy w PL jest fakt że bagatelizuje głos piątej władzy czyli internetu, gdyż wtedy poszczególni dziennikarze meinstrimowi musieliby się przyznać do błędów. Niemniej lekceważąc głos ludu sami się pogrążają. Wchodzący elektorat <25 pozyskuje informacje głównie z internetu, a oni zdaje się zatrzymali się w rozwoju jakieś 10 lat temu, przed epoką Fb, TT, YT, memów, nie potrafiąc dostosować się do otaczającej rzeczywistości, co widzieliśmy chociażby po kampanii Komora i teraz widzimy odnośnie Ewki. Nadal prymitywnie sądzą że głównym źródłem informacji jest gazeta i telewizja. Mówił o tym Kolonko.
No i mi to pasuje ponieważ ludzie mają porównanie informacji z neta i TV. Gdyby nie było internetu to PO rządziło by do końca świata chyba bo przekaz medialny jest taki sam od lat czyli straszenie PiSem, Macierewiczem, Jarkiem, moherami, katolstwem itd. Ludzie oglądając tylko TVN, Kraśkę czy Lisa i nic oprócz tego dostawali jeden obraz jaki to nasz kraj opływa mlekiem i miodem a jakieś oszołomy chcą to zepsuć. Na szczęście nie wyciągają wniosków i brną w zaparte pomagając tym samym opozycji bo w internecie nic nie ginie jak mawiają.
Pewien znajomy polityk "frontowy" twierdzi że wkrótce zostaną opublikowane kolejne taśmy: podobno zostały przekazane dwóm redakcjom
Byko priv
Pewien znajomy polityk "frontowy" twierdzi że wkrótce zostaną opublikowane kolejne taśmy
Czy jeden z interlokutorów jest nieboszczykiem już ?
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Funkcjonariusze CBA weszli po południu na teren Giełdy Papierów Wartościowych oraz do Ministerstwa Skarbu. Poszukiwali dokumentów dotyczących prywatyzacji spółki Ciech. Informacje podawane przez niektóre media - o zatrzymaniu prezesa Pawła Tamborskiego - były błędne.
Lecz przez te 10 minut zapomnieli na czym polega godność klubu , który chce mienić się mianem głównego wroga Legii w Polsce. Grajki bez honoru.
Stonoga to powinien zacząć chodzić po plaży i szukać bursztynów taką ma dobrą passę w znajdowaniu
Na pewno nie jest to dziełem przypadku, a dziwnym trafem zbiega się z akcją CBA wkroczenia do GPW, MSP, MG. Dziecko służb pogrążyło dziecko banków, być może właśnie jesteśmy świadkami większego konfliktu na polu służby-banki o podziały wpływów z "tortu". Inna kwestia czy w kuluarach prywatyzacji Ciechu mogły uczestniczyły osoby trzecie powiązane z którymś z panów PT-JK i jaka była ich rola. Czy mógł w nich uczestniczyć Rysiek i co na tym zyskał? Tu dobrze byłoby wrzucić jakieś merytoryczne artykuły odnośnie siatki powiązań.
Musi to wszystko pierdyknac bo od poczatku budowane jest na falszywych przeslankach czyli na ubekach z czasow PRLu I ich rodzinach. Sprywatyzowali sie cacy I tylko zmienili propagande - z rosyjskiej na tzw wolny rynek , ktory juz nigdzie nie wystepuje.
Nie przewidzieli banki spekulacyjnej na nieruchomosciach, Amber Gold czyli POdobno specjalnego biznesu I interesu dla szeregowych czlonkow resortu , I tego, ze przestanie starczac dla wszystkich czlonkow bylych sluzb I ich rodzin.
Kocham kryzys.
Szkoda tylko, ze rozwalili przy okazji samolot z prezydentem, no, ale tacy nadgorliwi byli. Przysluzyc sie chcieli tym z zachodu I tym ze wschodu.
I Panu Bogu swieczke i diablu ogarek .
A tu mimo tylu staran jakis totalny klops nastal - jakies przewartosciowanie w glowach przecietnego zjadacza chleba, ktory to do tej pory umilowal sobie PO , zalozonego zreszta przez kolesia powiazanego ze sluzbami jak jasna cholera .
Kocham kryzys , naprawde kocham, chyba upije sie dzis z radosci .
Sprywatyzowali sie cacy I tylko zmienili propagande - z rosyjskiej na tzw wolny rynek , ktory juz nigdzie nie wystepuje.
Wolny rynek? Ahahaha. Raczej korpo-socjalizm albo jak kto woli oligarchizm. Partie pokroju PiSu, Zmiany itp. wciskają kity że prywatyzacja to największy grzech, a prawda jest taka że to nie prywatyzacja jest złem a intencje ludzi którzy jej dokonują dla własnej korzyści. Zresztą w PL nigdy nie przeprowadzono procesu prywatyzacji do końca. Gadano jedno, zrobiono drugie.
Polecam przeczytać z fp "Partia KORWIN":
Janusz Korwin-Mikke: "Pan Ryszard Petru był uprzejmy powiedzieć, że jestem szalony, ja nie będę się obrażał.
Mogę powiedzieć jedno: pan Ryszard Petru na pewno nie jest szalony, jest to zimny i wyrachowany człowiek. Natomiast szalony jest ten, kto na niego zagłosuje.
Jeżeli prawdą jest to, co mówią - a pan Ryszard Petru nigdy tego nie sprostował, że zachęcał ludzi do trzymania kredytów we frankach, a sam przewalutował swój na złotówki, to moim zdaniem powinno w zupełności wystarczyć, żeby zobaczyć, kim jest pan Ryszard Petru
.
Z całą pewnością jest to człowiek, który stoi po stronie tzw. wielkiego biznesu przeciwko wolnemu rynkowi. Pan Petru nie jest wolnorynkowcem, wielki biznes nie jest za wolnym rynkiem. Wielki biznes zawsze chce dostawać od rządu zamówienia, banki chcą, żeby rząd coś załatwił, potem banki rządowi coś załatwiająâ€Ś
To jest sitwa pomiędzy wielkimi firmami, bankami, rządem – i to w tej chwili rządzi na świecie, całkowicie niszcząc wolny rynek."
Czy jeden z interlokutorów jest nieboszczykiem już ?
Nie wiem, dzwoniłem do niego zapytać "co się w tej Warszawie dzisiaj dzieje?" odpowiedział mi "ochujeli chyba do końca, najpierw Petru, teraz Ciech, a **** i **** dostali chyba kolejne taśmy" i na tym sprawy "bieżące" się skończyły
Komentarz