Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Jeśli to nie jest odpowiedni temat, to proszę o przeniesienie posta.
Stanowski po meczu z Irlandią na weszlo.com.
Często mówi się o rozdziale państwa i kościoła. A ja byłbym jeszcze za rozdziałem państwa i sportu. Wczoraj do szatni piłkarzy wszedł prezydent Andrzej Duda, który – umówmy się – nigdy za fana sportu nie uchodził. Każdy lubi się ogrzać przy sukcesie, więc Duda też.
Niestety, kiedy kilka tygodni temu PZPN poprosił tzw. Pierwszą Damę (mówiąc po ludzku – żonę prezydenta) o objęcie patronatem turnieju „Z podwórka na stadion”, to odpisała – tak w skrócie – żeby dać jej spokój. I że sama będzie sobie wybierać patronaty. „Z podwórka na stadion” to jeden z największych turniejów piłkarskich dla dzieci w Europy, fantastyczna inicjatywa, rozrastająca się z roku na rok. Pani Duda nie chciała jednak mieć z nim nic wspólnego, nie chciała, by jej nazwisko było z turniejem łączone. A skoro w poważaniu miała turniej, służący szkoleniu przyszłych reprezentantów kraju, niech teraz prezydencka para „odstosunkuje się” od reprezentantów aktualnych? To byłoby fair.
AKTUALIZACJA: Dostałem telefon z kancelarii prezydenta z informacją, że prezydent obejmie patronat nad turniejem „Z podwórka na stadion”. Nie jego żona, ale właśnie on.
Komentarz
-
No i po Nowoczesnej. Stonoga wieczorem opublikował wewnętrzną korespondencję Petru. Ciekawych rzeczy można się doczytać. Po kiilku godzinach strona Stonogi padła, materiał można znaleźć na chomiku(i w kilku innych miejscach) http://chomikuj.pl/krzysiek03000/Kor...Nowoczesnej.POPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaNo i po Nowoczesnej. Stonoga wieczorem opublikował wewnętrzną korespondencję Petru. Ciekawych rzeczy można się doczytać. Po kiilku godzinach strona Stonogi padła, materiał można znaleźć na chomiku(i w kilku innych miejscach) http://chomikuj.pl/krzysiek03000/Kor...Nowoczesnej.PO
bo w pracy mam blokadę
Komentarz
-
Za dużo by skrótowo opisać, jest o nieprawidłowościach w finansach, jest o zakulisowych próbach wpływania na prokuraturę w tej sprawie, jest o tworzeniu programu, jest o ukrywaniu intencji pod różnymi hasłami... No i jest masa zwykłej "kuchni partyjnej"
Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Kurw, nie wierzę...
Przez walkę z ociepleniem klimatu prowadzoną przez Unię Europejską polscy rolnicy będą musieli prawdopodobnie wybić 3 mln sztuk bydła.
26 października ma się odbyć w Parlamencie Europejskim głosowanie nad dyrektywą o Krajowych Pułapach Emisji, która przewiduje znaczącą redukcję emisji gazów. Problem jednak w tym, że obejmuje ona również m.in. metan, który powstaje w gospodarstwach hodowlanych.
Aby sprostać unijnym nowej unijnej normie, polscy rolnicy musieliby do 2030 roku zmniejszyć ilość bydła o 25% (1,5 mln sztuk) oraz świń o 12% (1,4 mln sztuk).
Spełnienie tych wymagań nie tylko sprawi, że wiele zwierząt pójdzie na rzeź, ale również doprowadzi do wzrostu cen mięsa i mleka.Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.
Rafał Gan-Ganowicz – Kondotierzy
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaNo i po Nowoczesnej. Stonoga wieczorem opublikował wewnętrzną korespondencję Petru. Ciekawych rzeczy można się doczytać. Po kiilku godzinach strona Stonogi padła, materiał można znaleźć na chomiku(i w kilku innych miejscach) http://chomikuj.pl/krzysiek03000/Kor...Nowoczesnej.PO
Ostatnio edytowany przez Benek; 52715.349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz postaBiorąc pod uwagę fakt, że media go ostatnio strasznie promują a te newsy po za TT i FB raczej nie wycieknąPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Sretru straszy
W związku z bezprawnym uzyskaniem dostępu do skrzynki mailowej jednego ze współpracowników Komitetu Wyborczego Nowoczesna Ryszarda Petru informujemy, że zawarte tam informacje objęte są tajemnicą korespondencji.
Oświadczenie KW Nowoczesna Ryszarda Petru ws. nielegalnego ujawnienia korespondencji
Informacje te nie były kierowane do nikogo z zewnątrz, a ich prawdziwość nie została zweryfikowana.
Jednocześnie zwracamy się do wszystkich osób, które przestrzegają zasad praworządnego państwa, aby nie rozpowszechniały i nie wykorzystywały korespondencji w jakikolwiek sposób, z uwagi na fakt, iż została ona ujawniona i uzyskana w wyniku przestępstwa. Dalsze jej rozpowszechnianie i udostępnianie również będzie przestępstwem.
W zaistniałej sytuacji jesteśmy zmuszeni uprzedzić, że wobec wszystkich, którzy naruszą powyższe, będziemy podejmować zdecydowane działania prawne. Nieuprawnione uzyskanie informacji oraz ich ujawnianie innej osobie zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego stanowi przestępstwo.349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Nie sledze specjalnie Kukiza , ale jedna z jego ostatnich wypowiedzi wpadla mi w oko - 80% rynku medialnego w Polsce jest w rekach niemieckich - nic dziwnego, ze takiego onetu to strach sie bac otworzyc , wszystko z punktu widzenia makreli i sztandarowa postac propagandy niemieckiej - pan Lis .
Nawet juz rzygac mi sie nie chce gdy widze jego fizjonomie I jego gownoweeka . Nie ogladam jego programow i nie czytam jego gazety oraz jego wypowiedzi ktore sa g..... warte.
Dobrze przynajmniej , ze im Amerykanie do.......li tym Volkswagenem I zagrozili, ze dobiora im sie do pozostalych marek. Taka reakcja slabego w uszach, ale co robic.Ostatnio edytowany przez prages; 102012.
Komentarz
Komentarz