Jestem ZA, pytanie w sprawie Emerytur przydałoby się, ale jak dziś będzie frekwencja 20% to takie pytanie w referendum nigdy nie padnie.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
tyle w kwestii zasadności tego referendum
Cezary „Trotyl†Gmyz â€@cezarygmyz 3 min.3 minuty temu
Do 14:00 na targu pojawiło się mniej niż 3 procent kupujących. Obrotu dziś nie będzie------------------------------------------------
Hey man, you know I'm really OK
The gun in my hand will tell you the same
Komentarz
-
Już słyszę Kukiza płaczącego jak to go system zniszczył. Potem jest kompromitacja jest partii (?) w parlamentarnych i można będzie spokojnie wrócić do grania na wiejskich festynach.
Komentarz
-
Z dziesięć procent z groszami może uciułają tej frekwencji do końca dnia. A może i tyle nie. I dobrze.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".
Komentarz
-
W dzisiejszym dniu pasuje chyba cytat tego Tymochowicza, któryś z użytkowników forum ma to w podpisie.
" powiedzmy sobie szczerze. Bez emocji sobie powiedzmy. Chujowe jest to społeczeństwo. Przepraszam za szczerość. Po prostu. Polacy mają w dupie wszystko. Ludzie w całej masie są dość debilowaci… no, należy powiedzieć sobie prawdę. I należy, jeżeli chcemy oddziaływać na masy, musimy dokładnie znać psychikę debila. Pamiętajmy, że żadna ideologia tego społeczeństwa nie ruszy. Mam nadzieję, że teraz jakby widzicie, że żeby być skutecznym, nie można nie być cynicznym. Nie można. Bo będąc otwartym, szczerym, będąc sobą nic nie zdziałacie, nic po prostu. "
Komentarz
-
Zacznijmy od tego, że na TAKIE pytania, sformułowane w TAKI sposób, nie ma sensu iść w ogóle głosować... To co rzeczywiście dotyczy ludzi i spraw ważnych czyli np. emerytury, wiek szkolny itd. zostało pominięte.
Ta farsa, którą zgotowano na kanwie I tury wyborów nie ma żadnej racji bytu....Always look on the bright side of life!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tommy Johnson Zobacz postaWybory prezydenckie mogą zostać po staremu, osobiście jestem za wprowadzeniem jednomandatowych okręgów w wyborach samorządowych i parlamentarnych.
Wybory prezydenckie mogą zostać po staremu, łaskawco???
Powiedz mi, kolego, absolutnie nie wiesz nad czym idziesz głosować, ale poczułeś nieodparty zew obowiązku obywatelskiego. Jakaś geneza?
Pewnie nie, ale wez sobie do serca cytat, który zamieściłeś w ostatnim swoim poście (niezależnie od jego autorstwa). Aczkolwiek bynajmniej nie po to, by pouczać innych.Ostatnio edytowany przez szaka; 2273.
Komentarz
-
Zamieszczone przez szaka Zobacz postaW większości samorządowych i części parlamentarnych obowiązują JOW-y.
Wybory prezydenckie mogą zostać po staremu, łaskawco???
Powiedz mi, kolego, absolutnie nie wiesz nad czym idziesz głosować, ale poczułeś nieodparty zew obowiązku obywatelskiego. Jakaś geneza?
Moją genezą jest większa aktywność wyborcza Polaków. Nie bój się, nie startuję w żadnych wyborach.
Dyskusja ma na celu doinformowanie potencjalnych wyborców, User PEACE mniej więcej wyjaśnił na czym polega dzisiejsze referendum.
Komentarz
-
Moją genezą jest większa aktywność wyborcza Polaków.
a) który polityk lepiej się prezentuje(dlatego Duda a nie Bronek, dlatego Tusk, a nie Jarek)
b) kto jest lepiej przedstawiany w mediach
c) co powiedziała pani Halinka z warzywniaka, pan Darek bo on się zna i skończył europeistykę w Koziej Wólce, ksiądz Andrzej no bo przecież pleban ma pojęcie o świecie
Komentarz
-
Zamieszczone przez heretico Zobacz postana logikę - jeśli jesteś przeciwny założeniom referendum, to bardziej opłaca się nie iść, tym samym je unieważniając, niźli iść, głosować przeciw, ale podbijać frekwencję, która daje szanse na zwycięstwo głosującym na tak.
nie idąc jesteś w sytuacji win-win
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tommy Johnson Zobacz postaMoją genezą jest większa aktywność wyborcza Polaków
Komentarz
-
Zamieszczone przez szaka Zobacz postaBiorąc udział w dzisiejszej szopce, zalegalizowałeś tylko wyprowadzone z budżetu 100 baniek, z których znaczna część poszła do kieszeni znajomych królika.
Komentarz
-
Zamieszczone przez beka Zobacz postaz tym win-win bym tak nie szarżował. Niska frekwencja może być użyta jako argument w przyszłości w stylu: po co referendum jak Polacy rok/dwa lata temu pokazali, że takie rzeczy mają w dupie. I nikt nie będzie się zagłębiać w chujowość pytań będących tematem tegoż.
jak już padło - kwestia pytań. poczucia czy temat z papierka żywo dotyczy mnie czy jednak zgrai na Wiejskiej------------------------------------------------
Hey man, you know I'm really OK
The gun in my hand will tell you the same
Komentarz
-
Petru buduje nowoczesną:
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaPetru buduje nowoczesną:
http://kulisy24.com/polityka/ryszard...zesny-fundator
Komentarz
Komentarz