Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
    A ja tam będę kibicował by ich wszystkich(po za nielicznymi "lokalnymi" wyjątkami) wzięła jasna cholera, albo czarna ospa... mnie za jedno nie będę się upierał

Zaś co do prawdopodobnych scenariuszy to ze "schetynowców" na mejscach "biorących" jest raptem 19 osób(zakładając wynik w granicach 20-25% - może być niższy ze względu na przekonanie budżetówki że i tak PiS wygra zdecydowanie, a może być i wyższy jeśli Kaczaffii za bardzo uwierzy że jużte wybory wygrał), to zbyt mało by zbudować koterię w sejmie
    Moje "kibicowanie" wynika z życzenia rozpierdolenia PO od środka. W Sejmie liczę na zdecydowaną dominację PiS-u.
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Brutalny atak Ewy Kopacz na Annę Komorowską, Henrykę Krzywonos, Bogdana Borusewicza, Lecha Wałęsę i Miśka Kamińskiego:
      - Zadbałam o to, żebyście w poważnym i dojrzałym wieku nie byli, mówiąc potocznie "grubaskami" - powiedziała Ewa Kopacz, której rząd doprowadził w tym roku do wycofania ze szkolnych sklepików tzw. "śmieciowego" jedzenia. Szefowa rządu przypominała też najmłodszym o innych zmianach, jakie czekają ich wraz z nowym rokiem szkolnym.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• @bambino
        Nie chce rozkręcać gównoburzy, ale czy przypadkiem nasze środowisko kibicowskie nie robi podobnie? Te wszystkie stadionowe chuje muje i inne tego typu strony robiące patriotyczne ciuszki? Koszulka z frazą o łamaniu konfidentów, a obok patriotyczna koszulka z kotwicą. Gimbusy i pseudokumacjusze co najebani napiszą puchą swój klub i kotwice, multum wlepek z tym symbolem rozklejanych wszędzie jak by to była reklama bałaganu itp.

Komentarz

• Po wczorajszym programie Lisa można wnioskować, że ustawił się w kontrze do referendum zarządzonego przez Komora, jak też tego ewentualnego przez Dudę. Nic dziwnego, po ostatnich jego śledczych wpadkach odnośnie środowiska pisowskiego, próbuje zatrzeć łatkę propagandzisty Platformy.

Z kolei zaproszony do studia Zalewski skrytykował Miśka i Giertycha, argumentując to tym że psują Platformę od środka, która zamiast sobą winna zajmować się obywatelami. Po Miśku jeździł, że za mało Platforma była widoczna w internecie/forach społecznościowych, pozwalając tym samym przejąć pałeczke PiSowi. Jakoś trudno wierzyć tu w szczere intencje, raczej widać jakieś wonty Zalewskiego do obydwu panów. Czyżby coś przeczuwał że w przyszłym rozdaniu nie ma dla niego miejsca w PO?

Komentarz

• Zalewski hejtuje Miśka za to: https://www.youtube.com/watch?v=MDB8aAI4BYU. Oczywiście obaj nie są warci strzępienia klawiatury.

Komentarz

• Krzysztof Bosak zrezygnował ze startu u Kukiza. WTF?

Komentarz

• @Odyn

Zbysio Stonoga prowadzi działalność polityczną, więc porównanie nietrafne. W tym środowisku znany od zawsze.
                "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Zamieszczone przez spotter_spotterow Zobacz posta
                  @Odyn

Zbysio Stonoga prowadzi działalność polityczną, więc porównanie nietrafne. W tym środowisku znany od zawsze.
                  Jak najbardziej trafne. Myślę, że Odyn miał na myśli takich "kibiców" jak chociażby ci z filmiku w bodajże angielskim metrze, gdzie śpiewali najebani 4 razy pierwszą zwrotkę hymnu. Podobnie "wielcy patrioci" z wielkimi hasłami na koszulkach, którzy śpią gdzieś po rowach. W naszym środowisku ostatnio stało się modne bycie "patriotą", tylko niektórzy okazują to w bardzo dziwny, czasem sztuczny, sposób.
                  Powinniśmy przestać tak szafować na lewo i prawo pewnymi symbolami bo tracą one swoją wyniosłość.

Komentarz

• No widzisz, ale najebusy to nie milionerzy zdolni zakładać twory polityczne. Zupełnie inna kategoria.

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Ale jedno z drugim jest powiązane. Gdyby nie Ci o których pisze Odyn (popyt) nie używałby tego Stonoga (podaż).
                      Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                      -------------
                      Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• No tak. Tylko z tego wynika że jak by zamiast tego mieli czapeczki z cze-ge-wa-rą to by taki Stonoga i wielu innych sezonowych "antysystemowców" śpiewało międzynarodówkę.

Komentarz

• Ja raczej nie mam co do tego wątpliwości
                          Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                          -------------
                          Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
                            Świetna, w zasadzie to nie ma znaczenia czy nie wejdą do sejmu ze swoich list czy jakiś innych.
                            Kawa jestem ciekaw Twojej opinii o RN. Może być priv.

Zamieszczone przez Krzysztof Bosak, MIKROBOLOG
                            Właśnie przekazałem Pawłowi Kukizowi informację o mojej rezygnacji z kandydowania z listy KWW Kukiz '15. Nie chodzi o miejsca na listach: mam jedynkę, ale w poprzednich tygodniach, w toku negocjacji, byłem gotowy zaakceptować też dwójkę. Od dłuższego czasu miałem poważne wątpliwości czy udział w tej inicjatywie jest właściwym wyborem, lecz ze względu na pełnione role w ramach RN nie dzieliłem się nimi publicznie. Rolą liderów nie jest mnożenie wątpliwości, ale podejmowanie decyzji. Dwa dni temu o mojej możliwej rezygnacji poinformowałem prezesa RN Roberta Winnickiego. Dzisiaj podjąłem ostateczną decyzję.

Komitet Wyborczy Pawła Kukiza przybrał w sierpniu formę, której ani od strony politycznej, ani od strony organizacyjnej, nie mogę zaakceptować. Gdy w czerwcu rozmawialiśmy z Pawłem Kukizem o współpracy, mowa była o skupieniu wokół niego wszystkich środowisk „antysystemowej” prawicy. Postulowałem wówczas, aby dla bezpieczeństwa do końca lipca zamknąć listy wyborcze. Dziś zaczął się wrzesień, a ostateczny kształt list jest ciągle nieznany. W sierpniu zostaliśmy zaproszeni do przeciąganych tygodniami negocjacji kształtu list. Gdy wreszcie zaprezentowano ich częściowy rezultat, pojawiły się na listach kontrowersyjne osoby, o których podczas negocjacji w ogóle nie było mowy. Podważyło to powagę całego projektu, która jest znacznie istotniejsza, niż względy propagandowe, którymi żyje otoczenie Pawła.

Nadal uważam, że dobrze by ludzie z naszego środowiska znaleźli się w Sejmie i że to pozwoliłoby nam wykonać duży krok do przodu. Byłem posłem przez dwa lata i wiem, jak duże możliwości oddziaływania daje obecność w parlamencie. Jednak cena grożącego nam podziału środowiska i utraty wzajemnego zaufania jest zbyt wysoka, jak za zdobycie jednego przyczółka. Chciałbym, aby moja rezygnacja przecięła spekulacje o niskich motywacjach stojących za staraniem o mandaty poselskie przez ludzi z naszego środowiska. Znam od wielu lat ludzi, których RN delegował na listy wyborcze i jestem pewien ich ideowości. Życzę im powodzenia, w nierównej walce o ocalenie Pawła Kukiza przed jego własnym otoczeniem.

Pragnę podziękować za współpracę wszystkim Koleżankom i Kolegom z Młodzieży Wszechpolskiej, Kongresu Nowej Prawicy, Stowarzyszenia Koliber i konkretnym działaczom z kręgu Obozu Narodowo-Radykalnego, którzy w przygotowaniach wyborczych wykazywali się koleżeńską postawą i rzetelną pracą. Wierzę, że zdobyte kontakty i doświadczenie w dłuższej perspektywie będą procentować.
                            Dziękuję też za opinie i oceny, którymi mnie zasypaliście. Czytałem je wszystkie z uwagą. Apeluję o wyciszenie negatywnych emocji, zaprzestanie wzajemnych oskarżeń i spokojną pracę na rzecz inicjatyw, które uważacie za warte popierania. Sam, ze względu na wewnętrzną wiedzę o sprawach KWW Kukiz '15 i lojalność wobec ludzi, którzy obdarzyli mnie zaufaniem, do dnia wyborów powstrzymam się od dalszych politycznych komentarzy i poświęcę się wyłącznie działalności społecznej i pracy formacyjnej.

Komentarz

• Dziś o 21.30 w TV Republika bardzo ciekawy program o NIK-u. Zachęcam do obejrzenia zwłaszcza zwolenników PO i uczciwego państwa.
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zwolennicy PO nie wiedzą co to TV Republika
                                Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym.

Komentarz

Pracuję...
                                X