Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jeszcze dokładniejszy plan dzisiejszych obchodów, ja idę

O godz. 15.30 na pl. Piłsudskiego prezydent Duda przejmie zwierzchnictwo nad Siłami Zbrojnymi RP. Tam zaplanowano również jego wystąpienie.

Po ceremonii przejęcia zwierzchnictwa prezydent w asyście szefa Sztabu Generalnego WP złoży kwiaty przed Grobem Nieznanego Żołnierza i wpisze się do księgi pamiątkowej.

Głowa państwa jest najwyższym zwierzchnikiem sił zbrojnych. Mianuje szefa Sztabu Generalnego i innych dowódców, nadaje stopnie wojskowe. W czasie pokoju sprawuje pieczę nad wojskiem za pośrednictwem ministra obrony narodowej, zaś na czas wojny - mianuje, na wniosek premiera, Naczelnego Dowódcę Sił Zbrojnych. To właśnie prezydent, także na wniosek premiera, w razie bezpośredniego, zewnętrznego zagrożenia, zarządza powszechną lub częściową mobilizację i użycie sił zbrojnych do obrony RP.

Po zakończeniu uroczystości prezydent złoży wieniec przed pomnikiem marszałka Józefa Piłsudskiego. Następnie prezydent wróci pieszo do Pałacu Prezydenckiego.

Na placu przed pałacem ok. godz. 16.30 planowane jest kolejne wystąpienie prezydenta Dudy - poinformowała współpracowniczka prezydenta elekta, posłanka PiS Małgorzata Sadurska. Według niej przemówienie będzie skierowane "do tych wszystkich, którzy chcą przyjechać na inaugurację prezydentury, chcą razem z prezydentem Dudą przeżywać ten wielki dzień".

Komentarz

• Gmyz na twitterze:
      Dziś w liturgii psalm 97 i słowa "Prawo i sprawiedliwość podstawą Jego tronu". Czytania liturgiczne nie są ustalane na Nowogrodzkiej. Uprasza się o niebuczenie w czasie czytań liturgicznych w Katedrze św. Jana
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Przyznam że podoba mi się nasz nowy Prezydent, coś czuje że będzie to najlepszy prezydent w IIIRP .

Gdy tak patrzę na poprzednika to jest niebo i ziemia, Duda i jego żona to ludzie z klasą, to widać, w przeciwienstwie do Bronka i tego wieloryba.

Z przyjemnością uścisnąłbym mu dłoń i życzył powodzenia.

Komentarz

• Obyś sie nie zdziwił kolego...

Komentarz

• Zamieszczone przez knut larsen Zobacz posta
            Obyś sie nie zdziwił kolego...
            Nie wiem co masz na myśli.

Dla mnie Prezydent ma przede wszystkim godnie reprezentować Państwo i Naród, z pośród wszystkich kandydatów nie widziałem lepszego.

Komentarz

• Oczywiscie ze byl naklepsza opcja ale to nie znaczy ze bedzie dobrym prezydentem ot takie najmnirj zgnila sliwka wsrod innych zgnilych sliwek .

Komentarz

• Zamieszczone przez knut larsen Zobacz posta
                Oczywiscie ze byl naklepsza opcja ale to nie znaczy ze bedzie dobrym prezydentem ot takie najmnirj zgnila sliwka wsrod innych zgnilych sliwek .
                Czym sobie zasłużył na tytuł "najmniej zgniłej śliwki wśród innych zgniłych śliwek" ?

Komentarz

• Zamieszczone przez K.S. Zobacz posta
                  Czym sobie zasłużył na tytuł "najmniej zgniłej śliwki wśród innych zgniłych śliwek" ?
                  członkostwem w UW

Komentarz

• a kukunio maria bul ułaskawił kogoś w ostatnich dniach?

Komentarz

• Zamieszczone przez przemekcwks Zobacz posta
                      członkostwem w UW
                      Jak ktoś nie wie gdzie lezie, to się w życiu nachodzi, ale skoro już polazł to dobrze, że wrócił

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                        Jak ktoś nie wie gdzie lezie, to się w życiu nachodzi, ale skoro już polazł to dobrze, że wrócił
                        Podobnie jak "premier techniczny" prof. Gliński. Coś dużo starych członków UW/AWS w obecnej "nowej sile"

Komentarz

Podobnie jak "premier techniczny" prof. Gliński. Coś dużo starych członków UW/AWS w obecnej "nowej sile"
                          Nic osobistego, ale oddając swój głos na Korwina, jego przeszłość już Ci nie przeszkadzała ?

Komentarz

Nic osobistego, ale oddając swój głos na Korwina, jego przeszłość już Ci nie przeszkadzała ?
                            O jakiej przeszłości mówisz? Co więcej, nigdy nie broniłem JKM jako człowieka. Jedynie popierałem/popieram jego program gospodarczy, w przeciwieństwie do zwolenników PiS i AD, którzy zamiast skupić się na programie wyborczym swojej partii w większości powtarzają puste hasła, w stylu "jedyna prawdziwa szansa na rozwalenie układu". Jak widać byli członkowie różnych partii "z układu" znajdują miejsce w PiS, a nawet stają się czołowymi twarzami tej partii.

Komentarz

O jakiej przeszłości mówisz? Co więcej, nigdy nie broniłem JKM jako człowieka. Jedynie popierałem/popieram jego program gospodarczy, w przeciwieństwie do zwolenników PiS i AD, którzy zamiast skupić się na programie wyborczym swojej partii w większości powtarzają puste hasła, w stylu "jedyna prawdziwa szansa na rozwalenie układu". Jak widać byli członkowie różnych partii "z układu" znajdują miejsce w PiS, a nawet stają się czołowymi twarzami tej partii.
                              Mówię o jego przeszłości w Stronnictwie Demokratycznym, a także o jego stosunku do stanu wojennego, Jaruzelskiego czy Kiszczaka. Przyznasz chyba, że jak na osobę z poza "układu" dość ciepło wypowiada się na temat ich twórców.

Wbrew temu co piszesz, ostatnia konferencja programowa w Katowicach pokazała, że PiS ma pomysł na Polskę i przy okazji czy mógłbyś przybliżyć program gospodarczy JKM ? Patrzę na stronę KORWiN, ale nic nie widzę na ten temat.

Być może PiS nie rozbije układu, ale w chwili obecnej czy tego chcesz czy nie, PiS jest jedyną realną siłą, która może wpłynąć na losy Polski, więc jeśli wyjdą jakiekolwiek próby zmiany tego systemu to z ich strony, a nie od KORWiN, RN czy innego politycznego tworu.

Komentarz

Mówię o jego przeszłości w Stronnictwie Demokratycznym, a także o jego stosunku do stanu wojennego, Jaruzelskiego czy Kiszczaka. Przyznasz chyba, że jak na osobę z poza "układu" dość ciepło wypowiada się na temat ich twórców.
                                Jak dla mnie treść wypowiedzi o stanie wojennym i "panach generałach" wskazują właśnie na to, że JKM nie należy do układu bo w mainstreamie obecnie panuje moda na chwalenie się tym, ile czasu spędziło się za kratami w tym okresie i ogólnie uznano, że stan wojenny nie był dobry(zły może też nie, ale nie powinno się go chwalić).
                                Na bycie częścią układu JKM, jak dla mnie bardziej wskazują te wypowiedzi nie ze względu na ich treść, a raczej na samo ich istnienie bo JKM zawsze coś pieprznie o Hitlerze, stanie wojennym, strzelaniu do górników i właśnie takie idiotyczne teksty, uniemożliwiają mu wejście do realnej polityki. Na ile są to celowe działania, a na ile po prostu jego brak politycznej ogłady ciężko powiedzieć.

Wbrew temu co piszesz, ostatnia konferencja programowa w Katowicach pokazała, że PiS ma pomysł na Polskę i przy okazji czy mógłbyś przybliżyć program gospodarczy JKM ? Patrzę na stronę KORWiN, ale nic nie widzę na ten temat.
                                Palikot i jego koledzy(i koleżankopodobnegówno)też mają pomysł na Polskę, co nie oznacza, że są OK. Jak już kiedyś tu pisałem, odnośnie wywiadu Szydło w Gazecie Prawnej(chyba). Program PiS to mieszanka pomysłów dobrych z idiotycznymi, np. obniżenie obciążeń podatkowych dla polskiego górnictwa, powrót do poprzedniego wieku emerytalnego, a z drugiej strony "pomoc" frankowiczom(z jakiej racji?), 500 zł na dzieci(najlepiej wysyłajmy imienne zaproszenia do cyganów, muzułmanów i patoli mających 10 dzieci i 3 lata przepracowane) czy rusofobiczna(proukrainska, prousraelska) polityka zagraniczna.
                                Dlatego zobaczymy w przyszłym roku co dadzą radę wprowadzić i w wtedy będzie można ich realnie ocenić.
                                Co do programu JKM
                                Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

http://www.program7.plNonsensy w myśleniu o gospodarce Wykład Janusza Korwin - Mikke Spotkanie zorganizowane przez Oddział Krakowski UPR w klubie Artefakt Ca...

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Wiem, że trochę długie, ale program PiS przed wyborami chyba parlamentarnymi miał 160 stron i mimo wszystko poświęciłem czas, aby go przeczytać i teraz mogę ich krytykować, więc też pooglądaj

Być może PiS nie rozbije układu, ale w chwili obecnej czy tego chcesz czy nie, PiS jest jedyną realną siłą, która może wpłynąć na losy Polski, więc jeśli wyjdą jakiekolwiek próby zmiany tego systemu to z ich strony, a nie od KORWiN, RN czy innego politycznego tworu.
                                Jeśli mamy działać półśrodkami to lepiej już teraz dajmy sobie spokój, a tego, że może wpłynąć realnie na los Polski najbardziej się boję. Dalsze wypełnianie rozkazów płynących z Waszyngtonu i Jerozolimy może z nas zrobić poligon na którym będą się ścierać siły wschodu i zachodu. Już raz w historii prowadziliśmy politykę "nienawidzimy wszystkich sąsiadów" i dobrze wiemy, jak to się skończyło.

Komentarz

Pracuję...
                                X