Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tak się obala system

Komentarz

• Dziś o 20.15 w TV Republika wywiad z Kaczyńskim, jeśli ktoś ciekaw. I jeszcze taki mały smaczek na umilenie końcówki dnia

"Hofman chciał do Kukiza. Kukiz: Poje*ało Cię?" http://pikio.pl/hofman-chcial-do-kuk...z-pojealo-cie/

Komentarz

• "Pojebało Cię?" - tylko tyle miał usłyszeć @AdamHofman od @PrezydentKukiz gdy zadzwonił z propozycją współpracy.

Komentarz

• Nie przegap najważniejszych wydarzeń w kraju i na świecie. Odwiedź RP.pl - Twoje źródło najświeższych wiadomości na Rzeczpospolitej.

Przyczółki zabezpieczone...
          Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Sprawdziliśmy, czy Kaczyński nie blefował - ale w gratulacjach od pani kanclerz faktycznie pojawiają się słowa o niemieckich zbrodniach. Co ciekawe, po wyborze Bronisława Komorowskiego tego typu wzmianek nie było...

"To, że my dzisiaj ściśle obok siebie stoimy, zawdzięczamy gotowości pańskiego kraju do wyciągnięcia ręki ku pojednaniu i partnerstwa do Niemiec po niezmierzonych niemieckich zbrodniach dokonanych podczas drugiej wojny światowej."
            Zwyciężąją tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

Komentarz

• Pytanie/prośba około tematowa. Polećcie jakieś dobre filmy dokumentalne o polskiej polityce. Coś w stylu ,,Nocnej Zmiany". Nie dziesięciominutowe pogadanki tylko konkretne, dłuższe materiały. Filmy, reportaże.
              Dzięki.

Komentarz

• "Plusy dodatnie, plusy ujemne" Grzegorza Brauna. O TW "Bolku".

E:
                Ostatnio edytowany przez Ciuniek; 68047.

Komentarz

• Właśnie się ukazało na YouTube

2 cząść https://www.youtube.com/watch?v=nXGDcn3MEfs

I dzisiejsze Wolne Głosy z J.Kaczyńskim

ZAMÓW 90-dniowy dostępu do naszego serwisu wideo on-line! Opłata wynosi TYLKO 19,90 zł. ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE: http://telewizjarepublika.pl/zamow-dostep.htmlZachę...

nie jest to nachalna PiSowska propaganda, ale sporo osób jest w strachu
                  Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
                  Pada decyzja: Wracamy!
                  Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mar00 Zobacz posta
                    Jeśli ktoś ma jakiś ciekawy link dotyczący Pana Petru Ryszarda i jego przeszłości, działalności, powiązań itp. to prośba o wrzucenie.
                    Przyłączam się do prośby. Sporo go ostatnio. Już sam życiorys z wiki pokazuje jak świeża to twarz

Komentarz

• Ta cała nowa odmiana PO ,a więc Nowoczesna.pl rusza od kongresu w najbliższą niedzielę o 12.00 na Torwarze . Przezajebista nowość Balcerowicz ,Petru ,Frasyniuk ,nie ma co powiew świeżości
                      Mioduski ,Vukovic OUT !

Komentarz

• Nie wiem czy jest sens się w to bawić, bo sama postać Balcerowicza powinna wystarczjąco kompromitować całą grupę, ale dla przykładu... wielki opozycjonista Frasyniuk:

W emigracyjnym wydawnictwie w Kanadzie ukazały się relacje z okresu stanu wojennego internowanego wiceprzewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Mirosława M. Krupińskiego, działającego obecnie bardzo aktywnie w Australii. Autor w latach 1982/1983 przebywał wraz w Frasyniukiem w więzieniu w Łęczycy. Twierdzi on, że Frasyniuk agitował wówczas za współpracą ze Służbami Bezpieczeństwa, kierowanymi przez gen. Kiszczaka. Służby te usilnie zabiegały wówczas o pozyskiwanie wśród bardziej znaczących i godowych do współpracy z władzami stanu wojennego internowanych, potencjalnych uczestników do rozmów w Magdalence i przy „Okrągłym Stole”.

Krupiński wyjaśnia dlaczego nie od razu ujawnił pewnych faktów dotyczących działalności Frasyniuka:

(‌) w czasie kiedy interesy „Solidarności „ jako całości były dla mnie pierwszoplanowe, tego aspektu „solidarności więziennej” nie poruszałem, aby obrazu „S” nie psuć. Teraz w roku 2001, zaczynają docierać do mnie, układające się w całość dalsze fragmenty politycznej prostytucji, których dalej maskować powodów nie mam. (‌) I dalej pisze o swoich podejrzeniach wobec agenturalnej roli Frasyniuka:

„Gdzieś na przełomie lat 82/83 przywieziono do Łęczycy Władysława Frasyniuka. Przez kilka dni trzymano go oddzielnie, a następnie „dokwaterowano” do nas. Było nas już wtedy ponad dziesięciu i od czasu do czasu zmieniano nam strategicznie cele. Po jednej z takich roszad znalazłem się sam na sam z Frasyniukiem w małej celi z czteroma pryczami. Zastanawiałem się nad celem takiej rozrzutności metrażowej – cele były zwykle przepełnione, tutaj, pomimo dwóch pustych prycz nie dokwaterowano nam nawet wtyczki ( byli tacy). Najmniej machiawelicznym wytłumaczeniem mogło być, że cela miała dobry podsłuch i chciano posłuchać naszych rozmów. Rozbawiony pomyślałem, że słuchających spotka raczej zwód, bo Frasyniuka za tytana intelektu raczej nie uważam, – zatem szans na ekstrawertyczne dyskusje z mojej strony nie było. W jakimś jednak stopniu się pomyliłem – Władek miał dziwnie wiele do powiedzenia. Nie mówił wprawdzie własnym językiem tylko cytatami z Michnika, Kuronia & Co, ale mówił zadziwiająco wiele, zadziwiająco płynnie. Wręcz recytował.

Nie było w tym „prawie monologu”, nic o „Solidarności”, członkach KK, której obaj byliśmy, ani o sytuacji Polski, której wykładnikiem była nasza obecność w Łęczycy. Było natomiast wiele o strategii dojścia do władzy i o władzy tej przyszłym składzie. A ów referowany skład był z grubsza, taki jak to dziś bym określił pomagdalenkowy – czyli Frasyniuka idole, Frasyniuk i ci, co z nimi trzymać będą. ( ‌) Do tej pory nie jestem pewien, co było powodem tej wylewności. (‌) Może inspiracja Kiszczaka, & Co, którzy mogli uważać mnie za kandydata przyszłego magdalenkowca? Może wreszcie frasyniukowe mniemanie, że nikt okazji przyłączenia się do przyszłej władzy się nie oprze i będzie o jej względy czynem i lojalnością zabiegał? Najbardziej dziś prawdopodobna wydaje mi się mieszanina wszystkich trzech powodów, – bo przecież ktoś musiał nam to tet a’ tet w pół pustej celi zorganizować, a mój +wykładowca teorii dorwania się do przyszłej władzy+ mówił otwarcie, jak do swojego. A Ja go nieszczęsny zbyłem, jak głupiego dzieciaka i wyśmiałem (nie zwracając nawet uwagi na spodziewany podsłuch i Frasyniuka własne walory intelektualne , wywołując najpierw zdziwienie i konsternacje, następnie wyraźną wrogość. Musiał jakiś plan w stosunku do mnie się w tedy rypnąć. ‌Czyj?

Była jeszcze później jakaś próba z jego strony podsunięcia mi do podpisania deklaracji, że uważam TKK (Tajna Komisja Krajowa, przyp. LS) za jedyną siłę przewodnią i reprezentację „Solidarności” i społeczeństwa, a kiedy i to wyśmiałem, zostaliśmy wrogami, bo ja go po prostu lekceważyłem. Lekceważyłem niesłusznie – jak dowiodła późniejsza Magdalenka, której prescenariusz było mi dane wysłuchać w cztery oczy od Władysława Frasyniuka w więzieniu w Łęczycy na początku roku 1983. Gdy Lechowi Wałęsie przedstawiłem tę wypowiedź nie zdziwił się. Odpowiedział mi (mailem, że również na niego wywierała SB taki nacisk i szantażowała , że jeżeli nie zgodzi się na współpracę, to zastąpią go tacy ludzie jak Bujak, Frasyniuk i podobni, którzy nie będą mieli takich skrupułów.
                        Skoro w temacie Grzegorz Braun, to i tutaj, tak gdzieś od 10:30 o "ludziach Frasyniuka" w roku 1986, tuż po wyjściu Frasyniuka z więzienia opowiada ciekawą opowieść:

itd...
                        Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956.
                        "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Komentarz

• Kolene cuda po wybraniu Dudy. Fundacja która od początku istnienia zajmowała się wpierw doprowadzeniem a później wspieraniem platformy nagle dostała zgodę na badanie wyborów samorządowych z 2014 roku:

Po ponad pół roku od wyborów samorządowych nastąpił przełom! Będzie możliwość skontrolowania nieważnych głosów z wyborów samorządowych 2014 r. A zrobi to Fundacja Batorego, która uzyskała formalną zgodę dyrektora Naczelnej Dyrekcji Archiwów Państwowych .

Jak donosi „Gazeta Wyborcza”, prof. Władysław Stępniak udostępnił dokumenty bo – jak twierdzi – wynik przeprowadzonych badań będzie miał ogromne znaczenie dla rozwoju polskiej demokracji.

Zazwyczaj archiwa państwowe przejmują z delegatur Krajowego Biura Wyborczego jedynie dokumentację, która w sposób syntetyczny odzwierciedla wynik wyborów i jest określona w rozporządzeniu Ministra Kultury i Dziedzictwa narodowego z 13 listopada 2013 w sprawie sposobu przekazywania, przechowywania i udostępniania dokumentów z wyborów w tym przypadku jednak sytuacja wymagała ode mnie zaproponowania konkretnego rozwiązania, które umożliwiłoby naukowcom przeprowadzenie badań, których wynik będzie bez wątpienia ważny dla rozwoju demokracji w naszym kraju

— podkreślił dyrektor Naczelnych Archiwów Państwowych, którego cytuje fundacja.

Fundacja Batorego informuje także, że badacze uzyskają dostęp do materiałów z 1000 obwodów wyborczych. Będą oni sprawdzali przyczyny uznania części głosów za nieważne oraz jakie znaczenie miał tzw. „efekt książeczki” dla sposobu głosowania.

Kontrola zakłada zabezpieczenie kart wyborczych z 1000 obwodów głosowania, przy czym 700 obwodów zostanie wylosowanych spośród wszystkich obwodów istniejących na terytorium RP, a dodatkowe 300 obwodów zostanie wylosowanych spośród wszystkich obwodów istniejących na terytorium województwa mazowieckiego.
                            Ciekawe kogo personalnie wydesygnują do tej pracy, Agnieszkę Holland czy córkę Komorowskiego?

PS. W temacie Balcerowicz, Petru:

Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956.
                            "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Taka informacja http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukra...eskiego/gdgp3y

Jeżeli do tego dojdzie to ewidentnie jest przygotowanie pod rozgrzanie konfliktu w Naddniestrzu jako,że ten "kosmopolityczny izraelita" nadaje się znakomicie do takich zadań.Bałkany też mogą zapłonąć,jeżeli Macedonia(małe ostrzeżenie już było) czy Serbia nie zdystansują się od pewnego gazociągu

Komentarz

• Szukam zestawienia/strony na której jest podana liczba głosów na poszczególnych kandydatów w pierwszej turze. Ogólna liczba jak i wg województw, miast i innych wariacji.

widział ktoś coś....?

Komentarz

Pracuję...
                                X