Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
-
Na portalu lisa
Dlaczego prezydent Bronisław Komorowski ma mnie za idiotkę?
Przez całą kampanię prezydencką czułam się lekceważona przez urzędującego prezydenta. Miałam wrażenie, że zupełnie nie zależy mu na moim głosie. Co więcej, w moim przekonaniu prezydent uważał, że mój głos mu się po prostu należy.
Nie wiem dlaczego, zarówno Bronisław Komorowski jak i jego sztab uznali, że tak ja, jak i tysiące innych obywateli pójdą do urny głosować niejako siłą inercji. Czemu założyli, że mogą lekceważyć debaty, nie rozmawiać z mediami czy wyborcami.
Jednak po pierwszej turze wyborów coś zmieniło. Urzędujący prezydent nie tylko mnie lekceważy. Bronisław Komorowski ma mnie za idiotkę.
Bronisław Komorowski w trakcie kampanii powtarzał jak mantrę słowa "zgoda" i "bezpieczeństwo" do tego stopnia, że zastanawiałam się, czy nie jest to nazwa nowej partii, której urzędujący prezydent został członkiem.
Kiedy z czasem okazało się, że ani "zgoda", ani "bezpieczeństwo" nie są hasłami, które uwiodą elektorat, sztab Komorowskiego postanowił pójść w evergreen "straszenie PiSem". Już wówczas poczułam, że trochę ze mnie kpią, ale nie była to jeszcze fala bezbrzeżnej wściekłości.
Paweł Kukiz uzyskał rewelacyjny wynik w niedzielnych wyborach. Jego elektorat jest łakomym kąskiem dla obydwu kandydatów, którzy staną w szranki w drugiej turze wyborów. Zastanawiałam się, jakimi socjotechnicznymi trikami obydwaj kandydaci będą chcieli uwieść tych wyborców. O ja naiwna! Ewidentnie dla sztabu Bronisława Komorowskiego subtelne zagrywki są przereklamowane. Zamiast tego uznali, że należy przywalić z grubej rury.
Poniedziałkowe poranne wystąpienie prezydenta pokazało, że panika w sztabie wyborczym sięgnęła zenitu. To nie jest jednak najgorsze. Gwałtowne i silne poparcie prezydenta dla JOW-ów i referendów pokazuje także, że prezydent ma obywateli za idiotów. Być może Platforma popierała swego czasu jednomandatowe okręgi wyborcze, ale Komorowski nigdy nie uczynił z tego swojego flagowego argumentu. Do teraz.
Ostentacyjne machanie postulatem konkurenta, który zgromadził potężny kapitał polityczny jest tanią zagrywką nawet dla ucznia podstawówki. Pokazuje brak finezji, siermiężne myślenie i po raz kolejny lekceważenie starego elektoratu, który może jednak nie popierać JOW-ów, a referenda uważać za niepotrzebne wydatki dla państwa.
Banalne rozwiązania i niedostrzeganie niuansów to chyba najgorsze grzechy przedstawicieli sztabów. Czy naprawdę ktokolwiek ze współpracowników Bronisława Komorowskiego uważa, że Kukiz uwiódł elektorat JOW-ami? Bo ja mam wrażenie (niezależnie od tego czy zgadzam się z jego poglądami, czy nie), że poza sprzeciwem wobec obecnej władzy były to jednak szczerość, wiara we własne przekonania i pasja. A gwałtowne podpięcie się pod hasła Pawła Kukiza jest właśnie całkowitym zaprzeczeniem powyższych zalet.
To niesamowite że tak wybitny myśliwy, na samym początku decydującej kampanii, forsuje hasła, które nie są dobrą amunicją. Co więcej, lekceważąc swój elektorat, moim zdaniem nie upoluje żadnego zwierza. Co najwyżej trafi kulą w płot."Warszawo dumna, Warszawo wielka to na twoich murach jest ...
http://www.youtube.com/watch?v=Z2i7bR-lNaYKomentarz
-
Ten Pan Andrzej spod krzyża to już chyba wszędzie był...
Jak razem z Kaliszem działał na paradzie równości, to później się tłumaczył, że akcja była uzgodniona w cztery oczy z Kaczyńskim
Może teraz też robi za konia trojańskiegoOstatnio był też chyba na protestach rolników.
1:39
Komentarz
-
Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
Pada decyzja: Wracamy!
Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.Komentarz
-
-
"Warszawo dumna, Warszawo wielka to na twoich murach jest ...
-
"Warszawo dumna, Warszawo wielka to na twoich murach jest ...
-
Nie ma szans żeby Komor się na to zgodził.Komentarz
-
Adam Michnik nawołuje do głosowania na Komorowskiego. "Nie oddajmy Polski gówniarzom!"
Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/artykul/38...rzom,id,t.htmlKomentarz
-
No to krótkie podsumowanie kwestii debat:
1. Komorowski jako jedyny kandydat odmówił udziału w debacie przed pierwszą turą, w której udział wzięli wszyscy pozostali kandydaci.
2. Andrzej Duda wielokrotnie wzywał Komorowskiego do debaty jeszcze przed pierwszą turą, jak sam twierdzi czynił to od czterech miesięcy, Komorowski za każdym razem odmawiał.
2. Andrzej Duda przyjął zaproszenie TV Trwam na debatę, Komorowski odmówił.
3. Andrzej Duda przyjął zaproszenie TV Republika na debatę, Komorowski milczy.
4. Andrzej Duda przyjął zaproszenie na debatę organizowaną przez Pawła Kukiza, Komorowski milczy.
No, to chyba tyle w tej sprawie.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".Komentarz
-
w tej tak, ale główną tubą, która zaważy na wynikach nie jest ani TV Trwam ani TV Republika. to od TVNu będzie zależeć jaki procent Kukizowców pójdzie utrzeć nosa Rezydentowi. niestety, ale w mojej opinii II tura i jej wyniki są jasno zależne od tego jak PiSowcy będą reagować na prowokacje Kuźniarów i Stokrotek i jak grany będzie Kukiz. bo bez 2 zdań to Kukizem wygra się II turę.------------------------------------------------
Hey man, you know I'm really OK
The gun in my hand will tell you the sameKomentarz
Komentarz