Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Kasztan Zobacz posta
    przygłup w muszce naprawdę powiedział, że Komorowski jest zacnym prezydentem, a pan Duda jest zerem?
    O Dudzie powiedział że jest kompletnym zerem i kandydatem został bo robił lewe interesy rodzinie Kaczyńskich

Zaś o Komorowskim jedyne pozytywne co widziałem to że jest zacnym człowiekiem
    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Jak dla mnie Kukiz to taki sam wyskok na raz jak Palilkot i Korwin w poprzednich wyborach.

Palikot (do sejmu) - młodzi głosowali na niego bo chciał legalizacji (jakie ma teraz poparcie widać)
      Korwin (do Europy) - młodzi głosowali, bo powywala darmozjadów i rozwali unie (temu też już wyborcy pokazali miejsce w szeregu)
      Kukiz - pie***i wszystkich (ciekawe ilu wyborców faktycznie interesuje się JOWami, a ilu zagłosowało, bo... hm... to Kukiz)

Na kolejne wybory wyborcy znajdą następnego.

PS. Nie wierzyłem, że Komorowski udupi pierwszą turę, teraz to Duda ma już (chyba) z górki

Komentarz

• Radziłbym od siebie jednak stonowanie nastrojów przed drugą turą. Wynik cieszy (pomimo, że Kowalski na którego głosowałem uzyskał wynik poniżej oczekiwań) ale teraz lemingoza zmobilizuje się dwa razy bardziej niż my. Pracuję w miejscu gdzie ludzie przychodzą pytać co zrobić przed drugą turą, żeby mogli zagłosować ich niepełnosprawni członkowie rodzin! Mobilizacja trwa od kierwa 7 rano dzisiaj! :/ liczę na to, że społeczeństwo nie jest jednak tak głupie. Czas obalić tego ruskiego rezydenta!

Komentarz

• Dużo ludzi nie poszło na wybory, bo "i tak będzie druga tura".
          Namawiać, przekonywać. Wynik sam się nie zrobi.

Edit Bronek zarządza referendum! !
          Komedia, czysta Komedia.
          Ostatnio edytowany przez Stout; 7572.
          "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• bardzo ciekawi mnie ten elektorat Kukiza, czyli czy na prawdę głosowali za JOW-ami, czy po prostu na Kukiza i jak bardzo ten elektorat jest pamiętliwy, jeśli sam Kukiz nie powie nic na temat poparcia Duda, albo Gajowego to może być różnie...oby za dwa tygodnie pogoda dopisała tak jak pisał Księciuniu
            #MuremZaBonusem

Komentarz

• Zamieszczone przez berserk Zobacz posta
              bardzo ciekawi mnie te elektorat Kukiza, czyli czy na prawdę głosowali za JOW-ami, czy po prostu na Kukiza...
              Odpowiem po sobie.
              Głosowałem na Kukiza nie ze względu na JOW-y tylko ze względu na to że proponuje racjonalną zmianę. Kiedyś głosowałem na PIS, więc teraz oczywiście Duda, ale wiem że są też osoby które kiedyś popierały PO i teraz poparły Kukiza więc pewnie też wróca do Komora lub ewentualnie nie pójdą na wybory.

Komentarz

• Zamieszczone przez berserk Zobacz posta
                bardzo ciekawi mnie ten elektorat Kukiza, czyli czy na prawdę głosowali za JOW-ami, czy po prostu na Kukiza i jak bardzo ten elektorat jest pamiętliwy, jeśli sam Kukiz nie powie nic na temat poparcia Duda, albo Gajowego to może być różnie...oby za dwa tygodnie pogoda dopisała tak jak pisał Księciuniu
                Po rozmowie z ludźmi z mojego otoczenia, którzy głosowali na Kukiza reakcje są dwie:
                1. nie idą na drugą turę,
                2. będą głosować na komorowskiego bo "jak PIS dojdzie do władzy to... (i tu bzdurne argumenty)...

Także wcale nie jetem spokojny o drugą turę i i głosy kukizowców. Mimo wszystko nadzieja w sercu zawitała. A teraz modlić się. Boże pomóż odsunąć od władzy tych zdrajców ojczyzny!

Komentarz

• Zamieszczone przez Osek Zobacz posta
                  Odpowiem po sobie.
                  Głosowałem na Kukiza nie ze względu na JOW-y tylko ze względu na to że proponuje racjonalną zmianę. Kiedyś głosowałem na PIS, więc teraz oczywiście Duda, ale wiem że są też osoby które kiedyś popierały PO i teraz poparły Kukiza więc pewnie też wróca do Komora lub ewentualnie nie pójdą na wybory.
                  Właśnie to samo mi się wydawało. 20 % Kukiza to nie jest 20 % fanatyków JOW tylko bardziej "***** system" itp. Dlatego teraz nadmierne umizgiwanie się do JOW może spowodować efekt "obrzydzenia"
                  Jesteś panem własnego losu.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kempes Zobacz posta
                    Właśnie to samo mi się wydawało. 20 % Kukiza to nie jest 20 % fanatyków JOW tylko bardziej "***** system" itp. Dlatego teraz nadmierne umizgiwanie się do JOW może spowodować efekt "obrzydzenia"
                    Tak Duda powinien się zdystansować, Komor dziś tym wystąpieniem z referendum tylko się ośmiesza tym bardziej że Kukiz go zjedzie za tą akcje, bo od paru lat nie odpisywał mu na petycje Duda powinien dalej robić swoje i nie mieszać się w wyścig kto więcej obieca elektoratowi Kukiza. Musi być energiczny, nowoczesny aby młodych przekonać.

Komentarz

• Zamieszczone przez Osek Zobacz posta
                      Tak Duda powinien się zdystansować, Komor dziś tym wystąpieniem z referendum tylko się ośmiesza tym bardziej że Kukiz go zjedzie za tą akcje, bo od paru lat nie odpisywał mu na petycje Duda powinien dalej robić swoje i nie mieszać się w wyścig kto więcej obieca elektoratowi Kukiza. Musi być energiczny, nowoczesny aby młodych przekonać.
                      Dokładnie. Zwłaszcza, że może jechać swoją kartą "kukizową" dot. referendów, o których mówił od samego początku.
                      Jesteś panem własnego losu.

Komentarz

• Najbardziej prawdopodobne jest, że większość z tych 20% nie pójdzie na drugą turę bo po prostu pierdzieli system. I myślę, że jest to dobra wiadomość dla Dudy.
                        349meczów*
                        71 goli*
                        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• obecny system to Bronek, Kopacz, RadSik, jeśli elektorat Kukiza jest taki anty to może i ruszy dupę w drugiej turze...
                          #MuremZaBonusem

Komentarz

• Zamieszczone przez Salut Zobacz posta
                            Po rozmowie z ludźmi z mojego otoczenia, którzy głosowali na Kukiza reakcje są dwie:
                            1. nie idą na drugą turę,
                            2. będą głosować na komorowskiego bo "jak PIS dojdzie do władzy to... (i tu bzdurne argumenty)...
                            Widzisz a ja znam masę osób, które głosowały na Kukiza jako opcję antysystemową i w drugiej turze poprą Dudę.
                            Mnie jednak ciekawi bardziej co stanie się po wyborach.
                            Jest potencjał żeby stworzyć naprawdę mocną koalicję antysystemową tj. Kukiz,Korwin, Ruch Narodowy, Braun, która mogłaby w wyborach parlementarnych natrzaskać świetny wynik.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kempes Zobacz posta
                              O to to!

I nie siadamy i modlimy się czy trzymamy kciuki, tylko każdy z nas przez najbliższe 2 tyg bierze się do "pracy" i w każdy możliwy sposób przekonuje ludzi do Dudy - nie opowiadając pierdoły, nie obiecując jakieś złote góy ale fakty np. o "dorobku" Bredzisława!
                              Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię
                              w moim sercu Legia i na dobre i na złe

Komentarz

• Zamieszczone przez FranRico Zobacz posta
                                Widzisz a ja znam masę osób, które głosowały na Kukiza jako opcję antysystemową i w drugiej turze poprą Dudę.
                                Mnie jednak ciekawi bardziej co stanie się po wyborach.
                                Jest potencjał żeby stworzyć naprawdę mocną koalicję antysystemową tj. Kukiz,Korwin, Ruch Narodowy, Braun, która mogłaby w wyborach parlementarnych natrzaskać świetny wynik.
                                A mnie taka opinia zaskakuje. Nie widzę żadnych szans na współpracę Kukiza z Korwinem i Ruchem Narodowym. Natomiast Braun wydaje się działać w sposób przemyślany, tzn. w oparciu o swoje poglądy określa priorytety i "jedzie". Tu kwestia jest otwarta.
                                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Pracuję...
                                X