Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
hummel a mógłbyś mi wytłumaczyć jak mogłyby te osoby się przeliczyć? Co za różnica czy w I turze ktoś odda głos na Dudę czy na kogoś innego oprócz rezydenta? Bronek i tak będzie mieć powiedzmy 35%, a czy Duda będzie mieć 25% czy 30% to i tak dojdzie do drugiej tury.Komentarz
-
Różnie bywaDla mnie nie ma znaczenia czy Pan Kukiz będzie miał 12 % czy 15 % bądz czy Pan Braun 1% bądz 3%.
Dla mnie priorytetem jest by krzesło przewrócić , i wolę to zrobić i w pierwszej rundzie chodz szans na to nie ma
Swoją drogą jeśli Kukiz faktycznie poprze Dudę w II turze to może być wreszcie pozytywny wynik wyborów od kilku lat.Komentarz
-
jak już jesteśmy przy sportowcach,to wkleję pełną listę tych byłych i obecnych, którzy znaleźli się w komitecie poparcia Bula, tak żeby każdy wiedział kto jest kto (najbardziej dziwi i boli obecność Zosii Klepackiej....):
1. Bartłomiej Bąk
2. Katarzyna Bachleda Curuś
3. Leszek Blanik
4. Zbigniew Bródka
5. Sebastian Chmara
6. Leszek Ćmikiewicz
7. Jerzy Dudek
8. Paweł Fajdek
9. Wojciech Fortuna
10. Tomasz Frankowski
11. Marcin Gortat
12. Iwona Guzowska
13. Jarosław Hampel
14. Krzysztof Hołowczyc
15. Dorota Idzi
16. Karol Jabłoński
17. Paweł Januszewski
18. Zenon Jaskuła
19. Otylia Jędrzejczyk
20. Krzysztof Kasprzak
21. Zofia Klepacka
22. Marek Kolbowicz
23. Szymon Kołecki
24. Adam Korol
25. Robert Korzeniowski
26. Adam Kszczot
27. Tomasz Kucharski
28. Mateusz Kusznierewicz
29. Czesław Lang
30. Marcin Lijewski
31. Jagna Marczułajtis
32. Konrad Niedźeiwdzki
33. Małgorzata Niemczyk
34. Paweł Papke
35. Piotr Pustelnik
36. Przemysław Saleta
37. Tomasz Sikora
38. Artur Siódmiak
39. Grzegorz Skrzecz
40. Paweł Skrzecz
41. Rafał Sonik
42. Robert Sycz
43. Ryszard Szurkowski
44. Jan Szymański
45. Ryszard Wolny
46. Marian Woronin
47. Jacek Wszoła
48. Szymon Ziółkowski
49. Dominik Życki
50. Luiza ZłotkowskaKomentarz
-
...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!Komentarz
-
Komentarz
-
Lis wyśmiewał Kukiza, że to śmieszny kandydat ze śmiesznym programem. Tymczasem nowe wyniki sondażu sprawiły że przed chwilą napisał tak:
Platformo, poprzyj JOW-y
Za chwilę o wyniku wyborów w dużym stopniu mogą zdecydować wyborcy Pawła Kukiza. Głównym postulatem Kukiza jest wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych, które kiedyś PO popierała, ale zrezygnowała z popierania, mówiąc, że oprócz niej zwolenników tego rozwiązania brakuje. Czas, by wrócić do tego postulatu, czas, by zrobiła to, i to natychmiast, sama Platforma.
Takie rozwiązanie będzie miało wiele plusów:
1. Zobaczymy, czy PO jest wierna swemu programowi.
2. Zobaczymy, jaki stosunek do głównego postulatu Kukiza ma PIS.
3. Jeśli PO poprze JOW-y, a PIS będzie przeciw zobaczymy, co zrobi Kukiz - czy naprawdę tak mu na JOW-ach zależy, czy też idzie wyłącznie o rzucenie jakiegokolwiek hasła skierowanego przeciw partiom.
Rozumiem, że wyborcy Kukiza, tak jak sam Kukiz, uważają, iż partie zajęte są prawie wyłącznie sobą. To w części słuszna diagnoza. Rozumiem, że wyborcy Pawła Kukiza mają prawo zobaczyć kto główny postulat ich kandydata popiera, a kto jest przeciw niemu. Proste "sprawdzam". Ciekawe czy PIS, które zawsze było "przeciw" teraz będzie za". A jeśli tak, to postulat, do zrealizowania choćby w jakiejś części, będzie bliższy realizacji niż kiedykolwiek.
Partiokracja jest problemem. Niech PO wróci do projektu JOW-ów. Zobaczymy kto jest za partiokracją absolutną, a kto jest przeciw. Wyborcy Pawła Kukiza powinni to wiedzieć zanim zdecydują czy pójść w drugiej turze do wyborów i kogo w niej poprzeć."Warszawo dumna, Warszawo wielka to na twoich murach jest ...
http://www.youtube.com/watch?v=Z2i7bR-lNaYKomentarz
-
-
Tak żem sobie w końcu obejrzał te tvp-owskie 1 z 10 i na gorąco (wiem na czasie jestem) :
-Lewica to śmiech na sali, szczególnie Palikot- kolo ma dobry towar.
-Duda śmieszny polityk, chyba wszystkiego wyuczył się na pamięć, a jego energia i entuzjazm powalają.
-Jarubas całkiem dobrze przygotowany, ale chyba zapomniał, kto i przez ile lat był przeciwieństwem tym wyświechtanych obiecanek.
-Tanajno czy jak mu tam- szkoda słów.
Tyle co do drugiego planu.Jeżeli chodzi o tych, którzy walczą o moje głosy:
-Kukiz momentami fajnie mówił, ale mam wrażenie jakby czasami nie na temat.Ogólnie jeżeli o niego chodzi to u mnie poparcia nie ma.
-Braun.Nie przekonał mnie, chociaż uważam, że kilka ciekawych rzeczy powiedział (szczególnie o żydkach).Być może jestem przeciwnikiem mocno religijnych polityków, ale nie- nie on.
-Korwin.Zawiódł.Brak konkretów, jakiś nie swój.
-Wilk.Nie znałem typka, a zaskoczył na plus.Gadał do rzeczy, kilka przemyślanych kwestii, mi przypadł do gustu.
-Jednak dla mnie zwycięzcą Kowal.Odpowiedzi na temat, konkretnie i do rzeczy.Na "Czołem wielkiej Polsce", sam ryknąłem przed kompem "Czołem".Podejrzewam, że to na niego pójdzie mój głos.
Jeżeli natomiast dojdzie do II tury, to prawdopodobnie trzeba będzie wybrać mniejsze zło w postaci nudnego jak flaki z olejem Dudy.Komentarz
-
Pan Grzegorz przed chwilą: "czy powierzylibyście Państwo Bronisławowi Komorowskiemu opiekę nad własnym psem, podczas waszego wyjazdu na wakacje?"
Pięknie do pieca daje co chwila, aż miło posłuchać.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".Komentarz
-
niesamowite jest to jaką posiada łatwość w wyrażaniu myśli, jednocześnie nie mając problemów z formułowaniem idei dla ludzi, z całym szacunkiem, prostych, nie siedzących w polityce i jej meandrach zbyt głęboko. szkoda, że na TT Mucha i Wildstein z taką lekkością wrzucili go do wora "tych bez znaczenia", niemniej istotne jest to, że mimo wszystko , choćby w drobnej mierze , przebija się do świadomości. i ewidentnie widać, że jego start w wyborach prezydenckich to początek, zaznaczenie obecności. oby poszło z tego coś dalej, bo gość ma mój głos------------------------------------------------
Hey man, you know I'm really OK
The gun in my hand will tell you the sameKomentarz
-
nie do pomyślenia, żeby taka osoba jak Zosia popierała tego *****
swoją drogą znam ludzi, nie bardzo interesujących się polityką,którzy mówią, że lubią Bronka, bo "to taki fajny prezydent, miły gość"... i co ciekawe te osoby, które tak mówią to w porządku ludzie, nie ogarniają polityki, obejrzą tv od czasu do czasu i wydaje im sie, że mamy dobrego prezydenta...
ale jak sportowcy, którzy dla wielu ludzi są w jakimś stopniu idolami, są rozpoznawalni i swoim nazwiskiem firmują Bula, to się w głowie nie mieści...
i nie ważne czy dla jakich obiecanych stypendiów/urzędów/korzyści (w sumie tym gorzej), czy po prostu dla tego że są tępymi lewakami - hańba i wstyd być na tej liście...
ciekawe też, czy nie ma więcej takich osób jak Z. Klepacka, którzy nawet nie wiedzą, że się tam znajdująKomentarz
Komentarz