Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Komorowski od lutego zjechał w sondażach o 30% Niby drugi Kwaśniewski miał być co rozbije bank w I turze :P Myślę, że jakby w kampanii się nie pokazywał miałby lepszy wynik
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Bardzo dobre wystąpienie Brauna w TVP INFO dziś, pechowo Kraśko zdezerterował, bo w takiej formie Braun by zmiażdżył. Zapis jest na youtube.
Cholera, na kogo by tu zagłosować- autentycznie na dzień dzisiejszy nie wiem, Braun strasznie w ostatnim czasie u mnie plusuje, Duda pokazał się co najmniej przyzwoicie w dzisiejszym starciu z dziennikarzami TVNu a w obwodzie jest przecież jeszcze Kukiz, wielki wygrany wtorkowej debaty Kowalski oraz moim zdaniem bardzo rozsądny Wilk.
I pewnie sporo osób ma podobne dylematy. Trzeba będzie na spokojnie poczytać ich programy i wybrać do niedzieli tego jednego.
Oglądaj online Twoje ulubione seriale, programy, filmy i teatr tv. Zobacz przedpremiery hitów TVP. TVP VOD to najbogatsza oferta wideo online na rynku.
Rozmowa Grzegorza Brauna, szkoda że kraśko stchórzył. Co do drugiego akapitu - mam takie same odczucia, myślę że to dotyczy wielu osób, ale jako że jest większa pewność drugiej tury to w pierwszej można oddać głos na najlepszego kandydata, w drugiej trzeba już oddać na właściwego. Dzisiaj na onetowym gównie Roman G. udziela się wyraźnie mówiąc że boi się o wynik drugiej tury gdzie wszystko może zależeć od debaty gdzie jak wiadomo Bronek może dostać pytanie którego nie było na kartce i nie będzie mieć możliwości zgłoszenia nieprzygotowania do pracy domowej.
tvn24 i wyborcza starają się jak mogą, dzisiaj o 19:25 na tvn24 "debata" Bronka z dziennikarzem tvn, a w tygodniu pomiędzy I a II turą wyborów (15 maja) wyborcza ma przyznać nagrodę "człowieka roku 2014", nie wiem czy było już o tym w temacie ale zacytuję:
Nagrodę Człowiek Roku 2014 "GW" wręczy Bronisławowi Komorowskiemu 15 maja. Zbigniew Bajka, medioznawca z Uniwersytetu Jagiellońskiego, zauważa, że jest to zagranie polityczne. *Kalendarz wyborczy znany jest o wiele wcześniej. - Nawet jeśli Bronisław Komorowski zasłużył na ten tytuł, jest to wyraźne wsparcie polityczne - ocenia Bajka. - *Przypadkowa zbieżność przyznania nagrody w trakcie trwania kampanii wyborczej także służy relacjom politycznym - ocenia Jacek Dąbała, medioznawca z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.
Piotr Stasiński, zastępca redaktora naczelnego "GW", nie zgadza się z zarzutami o zaangażowanie się "Gazety" w kampanię wyborczą Bronisława Komorowskiego. * Naszą nagrodę zawsze przyznajemy w tym samym czasie i nie widzę powodu, by w tym roku to zmieniać - mówi Stasiński. I dodaje szczerze: * "Gazeta Wyborcza" jest znana z tego, że wyraża sprzeciw wobec polityki, którą realizował PiS. Popieramy kandydata, który jest zgodny z naszymi wartościami. W zestawieniu z kandydatem PiS Andrzejem Dudą preferujemy Komorowskiego.
Na niego poza najbliższą rodziną nikt nie zagłosuje, ciężkim szokiem jest że w ogóle zebrał wymaganą ilość podpisów.
U mnie w grze zostało dwóch kandydatów- Pan Reżyser Grzegorz Braun i Pan Doktor Andrzej Duda, a niech się biją o mój głos, chwile jeszcze mają
Ułańska fantazja i serce podpowiadają mi Brauna a rozum Dudę
Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu: - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki! Zapamiętał.
Na niego poza najbliższą rodziną nikt nie zagłosuje, ciężkim szokiem jest że w ogóle zebrał wymaganą ilość podpisów.
U mnie w grze zostało dwóch kandydatów- Pan Reżyser Grzegorz Braun i Pan Doktor Andrzej Duda, a niech się biją o mój głos, chwile jeszcze mają
Ułańska fantazja i serce podpowiadają mi Brauna a rozum Dudę
To teraz zwróć uwagę , że głosując na Brauna Twój głos mówią krótko pójdzie się walić bo gość nie ma kompletnie szans , a głosując na Dudę Twój głoś może obalić tego co na krześle stać lubi
Ja coraz bardziej kieruję się ku głosowaniu na Brauna. Nie uważam, aby mój głoś poszedł się walić. Uważam, że każdy głos przeciw rezydentowi prowadzi do drugiej tury. Stąd wychodzę z założenia, że w pierwszej turze zagłosuję na kandydata z którego poglądami zgadzam się najbardziej.
To teraz zwróć uwagę , że głosując na Brauna Twój głos mówią krótko pójdzie się walić bo gość nie ma kompletnie szans , a głosując na Dudę Twój głoś może obalić tego co na krześle stać lubi
Dlatego od tego jest druga tura , w pierwszej lepszy kandydat bkiski sercu , a w finale już trzeba wybrac lepsze zło.
Dlatego od tego jest druga tura , w pierwszej lepszy kandydat bkiski sercu , a w finale już trzeba wybrac lepsze zło.
Ja mimo, że głosuje na Dudę, i jako że pewna jest II tura, serdecznie życzę Braunowi dobrego wyniku, tylko po to aby wielu osobnikom w Polsce skakał gul ;-))
Komentarz