Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Najnowszy TNS dla Wiadomości (z 6-7 maja)

Komorowski 35
    Duda 27
    Kukiz 15

Wow nr 1 - tylko 8 różnicy..
    Wow nr 2 - wynik Kukiza..
    Jesteś panem własnego losu.

Komentarz

• Dzieje się

Może ludzie nie są aż takimi debilami?
      zobaczymy

Komentarz

• Komorowski od lutego zjechał w sondażach o 30% Niby drugi Kwaśniewski miał być co rozbije bank w I turze :P Myślę, że jakby w kampanii się nie pokazywał miałby lepszy wynik

Komentarz

• jeśli Bronek zostanie wybrany, to będzie tragedia!

Komentarz

• Wiara ponoć czyni cuda
            "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez casual Zobacz posta
              Bardzo dobre wystąpienie Brauna w TVP INFO dziś, pechowo Kraśko zdezerterował, bo w takiej formie Braun by zmiażdżył. Zapis jest na youtube.

Cholera, na kogo by tu zagłosować- autentycznie na dzień dzisiejszy nie wiem, Braun strasznie w ostatnim czasie u mnie plusuje, Duda pokazał się co najmniej przyzwoicie w dzisiejszym starciu z dziennikarzami TVNu a w obwodzie jest przecież jeszcze Kukiz, wielki wygrany wtorkowej debaty Kowalski oraz moim zdaniem bardzo rozsądny Wilk.

I pewnie sporo osób ma podobne dylematy. Trzeba będzie na spokojnie poczytać ich programy i wybrać do niedzieli tego jednego.
              Oglądaj online Twoje ulubione seriale, programy, filmy i teatr tv. Zobacz przedpremiery hitów TVP. TVP VOD to najbogatsza oferta wideo online na rynku.

Rozmowa Grzegorza Brauna, szkoda że kraśko stchórzył. Co do drugiego akapitu - mam takie same odczucia, myślę że to dotyczy wielu osób, ale jako że jest większa pewność drugiej tury to w pierwszej można oddać głos na najlepszego kandydata, w drugiej trzeba już oddać na właściwego. Dzisiaj na onetowym gównie Roman G. udziela się wyraźnie mówiąc że boi się o wynik drugiej tury gdzie wszystko może zależeć od debaty gdzie jak wiadomo Bronek może dostać pytanie którego nie było na kartce i nie będzie mieć możliwości zgłoszenia nieprzygotowania do pracy domowej.

tvn24 i wyborcza starają się jak mogą, dzisiaj o 19:25 na tvn24 "debata" Bronka z dziennikarzem tvn, a w tygodniu pomiędzy I a II turą wyborów (15 maja) wyborcza ma przyznać nagrodę "człowieka roku 2014", nie wiem czy było już o tym w temacie ale zacytuję:

Nagrodę Człowiek Roku 2014 "GW" wręczy Bronisławowi Komorowskiemu 15 maja. Zbigniew Bajka, medioznawca z Uniwersytetu Jagiellońskiego, zauważa, że jest to zagranie polityczne. *Kalendarz wyborczy znany jest o wiele wcześniej. - Nawet jeśli Bronisław Komorowski zasłużył na ten tytuł, jest to wyraźne wsparcie polityczne - ocenia Bajka. - *Przypadkowa zbieżność przyznania nagrody w trakcie trwania kampanii wyborczej także służy relacjom politycznym - ocenia Jacek Dąbała, medioznawca z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.

Piotr Stasiński, zastępca redaktora naczelnego "GW", nie zgadza się z zarzutami o zaangażowanie się "Gazety" w kampanię wyborczą Bronisława Komorowskiego. * Naszą nagrodę zawsze przyznajemy w tym samym czasie i nie widzę powodu, by w tym roku to zmieniać - mówi Stasiński. I dodaje szczerze: * "Gazeta Wyborcza" jest znana z tego, że wyraża sprzeciw wobec polityki, którą realizował PiS. Popieramy kandydata, który jest zgodny z naszymi wartościami. W zestawieniu z kandydatem PiS Andrzejem Dudą preferujemy Komorowskiego.

Komentarz

• Niestety nie dane było mi ostatnio oglądać stąd moje pytanie: gdzie w necie znajdę filmik z całą debatą w tvp?
                Prośba o odpowiedź, z góry podziękował.

Komentarz

• Zamieszczone przez SzydeL Zobacz posta
                  Niestety nie dane było mi ostatnio oglądać stąd moje pytanie: gdzie w necie znajdę filmik z całą debatą w tvp?
                  Prośba o odpowiedź, z góry podziękował.
                  wrzucałem link 1-2 str temu

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                    wrzucałem link 1-2 str temu
                    Jeszcze raz dzięki.

Komentarz

• Obejrzałem przed chwilą spot tego wynalazku - Tanajno. Poziom z debaty zachowany

Komentarz

• Na niego poza najbliższą rodziną nikt nie zagłosuje, ciężkim szokiem jest że w ogóle zebrał wymaganą ilość podpisów.

U mnie w grze zostało dwóch kandydatów- Pan Reżyser Grzegorz Braun i Pan Doktor Andrzej Duda, a niech się biją o mój głos, chwile jeszcze mają

Ułańska fantazja i serce podpowiadają mi Brauna a rozum Dudę
                        Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
                        - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
                        Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez casual Zobacz posta
                          Na niego poza najbliższą rodziną nikt nie zagłosuje, ciężkim szokiem jest że w ogóle zebrał wymaganą ilość podpisów.

U mnie w grze zostało dwóch kandydatów- Pan Reżyser Grzegorz Braun i Pan Doktor Andrzej Duda, a niech się biją o mój głos, chwile jeszcze mają

Ułańska fantazja i serce podpowiadają mi Brauna a rozum Dudę
                          To teraz zwróć uwagę , że głosując na Brauna Twój głos mówią krótko pójdzie się walić bo gość nie ma kompletnie szans , a głosując na Dudę Twój głoś może obalić tego co na krześle stać lubi

Komentarz

• Ja coraz bardziej kieruję się ku głosowaniu na Brauna. Nie uważam, aby mój głoś poszedł się walić. Uważam, że każdy głos przeciw rezydentowi prowadzi do drugiej tury. Stąd wychodzę z założenia, że w pierwszej turze zagłosuję na kandydata z którego poglądami zgadzam się najbardziej.

PS. Wiadomo, że w 2 turze głos pójdzie na Dudę.
                            Nigdy nie spadnie, Kolejorz nigdy nie spadnie!

Komentarz

• Zamieszczone przez hummel155 Zobacz posta
                              To teraz zwróć uwagę , że głosując na Brauna Twój głos mówią krótko pójdzie się walić bo gość nie ma kompletnie szans , a głosując na Dudę Twój głoś może obalić tego co na krześle stać lubi
                              Dlatego od tego jest druga tura , w pierwszej lepszy kandydat bkiski sercu , a w finale już trzeba wybrac lepsze zło.

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                                Dlatego od tego jest druga tura , w pierwszej lepszy kandydat bkiski sercu , a w finale już trzeba wybrac lepsze zło.
                                Ja mimo, że głosuje na Dudę, i jako że pewna jest II tura, serdecznie życzę Braunowi dobrego wyniku, tylko po to aby wielu osobnikom w Polsce skakał gul ;-))
                                Jesteś panem własnego losu.

Komentarz

Pracuję...
                                X