Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez IX14
    Z tym poparciem dla Ogórek to spóźniony żart. PAWEŁ KUKIZ do boju !
    To Kowalski i Korwin już są be?
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Czym bliżej wyborów tym okazuje się, że Bronisław Komorowski, w I turze, może osiągnąć wynik porównywalny do tego z 2010, i to pomimo tego, że Napieralski w 2010 miał prawie 14%, a Ogórek może nie przekroczyć 5%. Wbrew pozorom jego reelekcja będzie trudniejsza niż zwycięstwo pięć lat temu. Tak naprawdę PBK nie ma skąd brać głosów, aby dobić do 50%. Już teraz bierze większość SLD i prawie całe PSL i starcza mu na niewiele ponad 40% (w TNS w zdecydowanych ma tylko 36%). Duda ma co prawda 30% w sondażach, ale przecież powinien dociągnąć do tych 35% (realne poparcie PiS-Polska Razem-Prawica Rzeczpospolitej-Solidarna Polska), a w obwodzie ma prawie 15% głosów prawicowych wyborców (Korwin+Kukiz) oraz debatę (w której jest faworytem).

Komentarz

• Dokładnie, lewicowi wyborcy popierają Komorowskiego, a nie akceptują Ogórkowej. Stąd podpisanie skrajnie lewackiego projektu konwencji anty-przemocowej co miało być gestem w lewą stronę od Bronka. Sztab Bronka wie, że łatwiej mu będzie wygrać wybory w I turze niż w drugiej, gdzie będzie miał debatę na żywo, która będzie się wiązała z tym, że nie będzie mógł czytać z kartki przygotowanego tekstu, ale mówić prosto z głowy, a jak mu to wychodzi każdy widzi w tej kampanii.

Ostatnie sondaże w 2010 roku przed I turą

Komentarz

• Właśnie czytam jakieś francuskie gazetki a tam jak byk wprost napisane że wybór śmigłowców H225 Airbusa przez Komoruskiego i kolesi ze zbrojeniówki był polityczną decyzją bezpośrednio powiązaną z Mistralami dla Rosji. Tamtejsi komentatorzy nie mają żadnych złudzeń co stało za takim wyborem. Co ciekawe Ukraina tego samego dnia też ogłosiła zakup śmigłowców Airbusa (H125). Następnie Hollande wydał oświadczenie że "Rosja wciążnie spełnia warunków kontraktu" na Mistrale. Jak widać panowie w środku zostali wręcz wydymani w "trójkącie weimarskim":

Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956.
          "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Co do procesu w trybie wyborczym.
            Zamieszczone przez Konrad Berkowicz na fb
            Komitet Andrzeja Dudy nie odpowiadał na trzykrotne prośby o przesłanie adresu zamieszkania Andrzeja Dudy w pt, sob, niedz. Teraz zamiast Dudy przyszedł pełnomocnik i powiedział, że Andrzej Duda się nie stawił bo wzwanie zostało wysłane na zły adres (adres mieszkania ktorego właścicielem jest Andrzej Duda, znaleziony w rejestrach). Na pytanie sądu o adres zamieszkania Dudy pełnomocnik mówi, że adresu nie zna!!! Sugeruje, że teraz można wysłać wezwanie właśnie do niego, ale nie ma pewności ze w momencie dostarczenia wezwania nadal będzie pełnomocnikiem i AD wezwanie dostanie!!! PKW tez odmawiał nam adresu Dudy. Czy Duda jest tylko marionetką Kaczyńskiego czy całego systemu?
            Niezłe metody naprawiania Polski. Przyszłość ma na imię szacher macher?
            Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
            -------------
            Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq
              Co do procesu w trybie wyborczym.
              Zaiste tragedia największa Polski i okolic, będziemy rozstrzygać co pan Mikke powiedział a co miał na myśli mówiąc.

A chodzi o tą wypowiedź:
              Nie można pozwalać na to, by jakaś grupa szantażowała całą Polskę, jak niedawno górnicy, którzy zażądali po 50 tys. zł. To był taki sam rabunek, jak włamanie do mieszkania. Kazałbym strzelać do takich rabusiów. Bez cienia wahania
              Janusz Korwin-Mikke
              To co pan Mikke powiedział?
              Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
              Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Ależ nie musimy rozstrzygać. Przecież sam wiesz, że masz rację. Sąd rozstrzygnie. Wystarczy tylko, żeby p. kandydat Duda odebrał wezwanie... No ale pewnie taki kryształowy człowiek jak kandydat PiSu nie musi stawać przed sądem na wezwanie komitetu jakiegoś ruskiego agenta, bo wszyscy wiemy że Duda musi mieć racje.

edit. Nadal nie pojąłeś nic co pisałem o manipulacjach. Można powiedzieć, że Korwin kazał strzelać do górników. A jakbyś udowodnił że co trzeci górnik to brunet, to można by powiedzieć że do brunetów też kazał strzelać. Ale według mnie uczciwym byłoby stwierdzić, że kazałby strzelać do ludzi, którzy siłą domagają się żeby podatnicy łożyli na nich coraz więcej. Taki był sens wypowiedzi: "Kazałbym strzelać do takich rabusiów". Wydaje mi się, że przeciętny absolwent liceum by to pojął. Proszę skomentuj to dalej i wskaż mój brak logiki.
                Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq
                  Wystarczy tylko, żeby p. kandydat Duda odebrał wezwanie...
                  Problem jest z czasem, kampania jest w takim stadium że zarwany dzień na ganianie po sądzie może przesądzić o tym czy będzie czy nie będzie drugiej tury. Zaś nie ma w polskim systemie prawnym obowiązku podawania swojego miejsca zamieszkania gdy ktoś cię zapyta, jeśli pan JKM jest tak askuteczny że nie umie nawet złożyć pozwu to lepiej niech da sobie spokój
                  Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Cóż, nie mogę wykluczyć, że jest jak mówisz. Na pewno z podobnym przeświadczeniem o dobrej woli podchodzisz do Kiszczaka przy doniesieniach o jego złym stanie zdrowia w trakcie procesów. No bo przecież nie możesz być bardziej pewny jednego niż drugiego

Odnieś się proszę, jeszcze do mojego akapitu co do samej wypowiedzi.
                    -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Wybacz ale mój mialki umysł nie pojmuje form retorycznych i SMWK(systemu manipulacji wypowiedzi Korwina), w związku z czym nie odniosę się. Jak chcesz sobie o tym porozmawiać to możesz tutaj http://www.wykop.pl/wpis/12238433/ko...nikow-tylko-d/

Cóż, nie mogę wykluczyć, że jest jak mówisz. Na pewno z podobnym przeświadczeniem o dobrej woli podchodzisz do Kiszczaka przy doniesieniach o jego złym stanie zdrowia w trakcie procesów. No bo przecież nie możesz być bardziej pewny jednego niż drugiego
                      Argument z tak zwanej dupy.
                      -skala
                      -ważność sprawy
                      -system prawny
                      itd.

Zaś idąc tym tropem:
                      Rozumiem że rozumiesz za zasadne strzelanie do kibiców gdy odpalą i rzucą racę? Przecież to takie same rabusie jak człowiek podpalający twój dom

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
                        Wybacz ale mój mialki umysł nie pojmuje form retorycznych i SMWK(systemu manipulacji wypowiedzi Korwina), w związku z czym nie odniosę się. Jak chcesz sobie o tym porozmawiać to możesz tutaj http://www.wykop.pl/wpis/12238433/ko...nikow-tylko-d/

Argument z tak zwanej dupy.
                        -skala
                        -ważność sprawy
                        -system prawny
                        itd.

Zaś idąc tym tropem:
                        Rozumiem że rozumiesz za zasadne strzelanie do kibiców gdy odpalą i rzucą racę? Przecież to takie same rabusie jak człowiek podpalający twój dom
                        Ja ogólnie jestem w stanie zrozumieć, że ktoś uważa wolny rynek za system niesprawiedliwy chociaż z tym kimś się nie zgodzę. Ale jeśli ktoś twierdzi ze wypowiedź Dudy to nie tania manipulacja to jest albo idiotą albo świadomie kłamie. I nie muszę o tym z nikim rozmawiać. Ja to stwierdzam.

Nie dość że nie rozumiesz Korwina to nie rozumiesz co napisałem ja. Nie musisz mi wyjaśniać różnicy między waga wypowiedzi Dudy, a tym co zrobił Kiszczak. Ja się tylko pytam czy skoro Dude wolno wytłumaczyć natlokiem zajęć to dlaczego nie wierzyć w zwolnienia lekarskie Kiszczaka? Podejrzewam ze są legalne. Tu nie chodzi o wagę czynu tylko o to, że dobierasz argument tak samo jak poplecznicy Kiszczaka. Z tego samego powodu "Twoje" race nie mają sensu. Ja się nie spieram o to czy powinniśmy strzelać do takich manifestantow czy po prostu ich olewac czy wypłacać im co tylko chcą.
                        -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Komentarz

• Nie dość że nie rozumiesz Korwina to nie rozumiesz co napisałem ja.
                            Ale jako wolnościowiec szanujesz moje prawo do nierozumienia i posiadania zdecydowanie mniejszego intelektu? Jeśli tak to zakończymy tą dyskusję.
                            Na tą chwilę mamy twoje oburzenie na nie podanie adresu zamieszkana przez sztab A. Dudy sztabowi J. Mikke i na tym oburzeniu skończymy(by było jasne dla mnie też to jest niesmaczne, nieco mniej niż dla ciebie bo wiem że Duda się stawi przed tym sądem gdy już znajdzie czas ale mimo wszystko niesmaczne)

Aha i jeszcze jedno: http://www.rmf24.pl/raport-wybory-pr...ep,nId,1724137

Czy informacje zawarte w artykule są prawdziwe i sąd odrzucił wniosek, a cała nasza dyskusja dotyczy braku stawienia się w sądzie?
                            Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.

Komentarz

• Wrzucone jak juz wyszedłem z fabryki. Jasne ze szanuje. A o czym innym dyskutowaliśmy?

Co do oburzenia to jakbyś w odpowiedzi na mój pierwszy post napisał "faktycznie lekko niesmaczne" to bym nawet nie odpowiadał.
                              -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• #MuremZaBonusem

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢