Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Złośliwy Jaco ! Tylko że Rokity i Dutkiewicza tam brakuje
A to już nie moja wina.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Witam!
Niektórym mój post może wydać się dziwny, ale...
otóż wróciłem z kilkuletniej emigracji i próbuję złapać jako takie rozeznanie na kogo głosować. otóż na prezydenta Warszawy to wiem, ale do tych samorządów to już ciężko kogoś znaleźć, a nie chcę iść głosować na ładną buzię kandydatki.
w dodatku nie kumam tych okręgów. powiedzmy że jestem z Pragi Płd z Saskiej Kępy. jacyś ludzie związani z (L) o poglądach raczej w prawą stronę z tego okręgu na których można zagłosować?
Ja na emigracji nie byłem i też nie wiem. Co wybory to wysyp anonimów o których nigdy wczesniej nie słyszałem, piszą tylko co chcą zrobić etc. (fantaści), lub co już osiągnęli (ale na dzielni jakoś tego nie widać). Ciężki wybór.
„Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".
Ku.r.wa! Ale nadrukowali różnych ulotek, plakatów i innego ścierwa! WSZĘDZIE to jest! Jeden plakat przyklejony do tektury ktoś zawiesił na cybant na krzaki na Rakowcu...skur*ysyni żydzi narobią tych śmieci, a potem leży to po wyborach wszędzie.
A najlepsze w tym wszystkim jest to, że partie rządzące robią sobie reklamę u nas za nasze pieniądze. A ludzie dalej jak niedorozwinięci idioci, jak bezmyślne gówna idą i głosują na tych samych tylko po to, żeby potem cały rok narzekać.
Ehh czas na piwerko
“lewicowość jest czymś w rodzaju fantazji masturbacyjnej, w której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia” - G. Orwell
Lemingoza raczej nie jest zbyt pamietliwa (od ladnych kilku lat sa robieni w hvja i co wybory o tym zapominaja), wiec mysle, ze Duda nawet nie ma co liczyc na przyciagniecie chociaz 2-3 % na jasna strone mocy, piarowcy z PO nie omieszkaja przypomniec o jego slowach na jednej z konwencji PiSu gdzie zyczyl wyborcom Peło...pracy do usranej smierci na umowe zlecenie
Witam!
Niektórym mój post może wydać się dziwny, ale...
otóż wróciłem z kilkuletniej emigracji i próbuję złapać jako takie rozeznanie na kogo głosować. otóż na prezydenta Warszawy to wiem, ale do tych samorządów to już ciężko kogoś znaleźć, a nie chcę iść głosować na ładną buzię kandydatki.
w dodatku nie kumam tych okręgów. powiedzmy że jestem z Pragi Płd z Saskiej Kępy. jacyś ludzie związani z (L) o poglądach raczej w prawą stronę z tego okręgu na których można zagłosować?
Podręcznik wyborcy według autora bloga dwagrosze.com. Nie do końca idealny, ale do przeczytania
10 przykazań wyborczych cynika9
1. Odrzuć ludzi ubiegających się ponownie. Doświadczenie liczy się u pilota i chirurga, nie u publicznie wybieranego oficjała. Nic tak nie rozleniwia i nie wzmaga arogancji jak powtórny wybór.
2. Skreśl ludzi których uposażenie w razie wyboru znacząco wzrośnie. Tym chodzi o szmal, nie o ciebie czy gminę.
3. Skreśl ludzi którzy nie potrafią logicznie uzasadnić dlaczego kandydują. Nieodmiennie wskazuje to na oportunistów z niskim IQ. Nic ci po nich.
4. Wyklucz kandydatów bez aktywnie wykonywanego zawodu. Publiczna funkcja to zaszczyt i odpowiedzialność, nie substytut zawodu, nie metoda na bezrobocie i nie przechowalnia na kryzys. Od zera oczekuj tylko zero.
5. Bądź podejrzliwy gdy kandydat rozwija wielkie plany nie podając źródeł ich finansowania. Jeśli nie wiesz kto jest ostatnim naiwnym który w nie uwierzy szansa jest ze jesteś nim ty. Jeśli nie wiesz z czyjej kieszeni będą one finansowane jest gwarancja że z twojej.
6. Cuda i ideały są domeną religii. W codzienności są jedynie kompromisy między grupami interesów. Odrzuć kandydata który tego jeszcze nie pojął. Skreśl też kandydata który chce ulepszać ale nie potrafi wskazać co poprzednicy zrobili źle a co dobrze.
7. Skreśl kandydatów przy najmniejszym nawet podejrzeniu koligacji rodzinnych, rodzinno-towarzyskich czy powiązań rodzinno-biznesowych. Klany rodzą korupcję i konflikt interesów. Dwa nazwiska z tej samej sitwy na listach wyborczych to o dwa za dużo.
8. Jeśli kandydat do ciebie nie dotarł ze swoim programem, w tej czy innej formie, przyjmij że cię olewa. Jeżeli widzisz jedynie jego uśmiechniętą gębę na słupie bądź pewien że śmieje się z frajerów takich jak ty. Zrewanżuj się pajacowi preferując tych którzy wykazali trud aby dotrzeć.
9. Odrzuć kandydatów posługujących się ideologiczno-obyczajową mową trawą. Na poziomie gminnym nie ma żadnej prawicy czy lewicy, są tylko ludzie rozsądni i durnie. Emocjonalne zbitki typu pomoc, wzmocnienie, zlikwidowanie, ukrócenie, w połączeniu z dziećmi, ubogimi, niepełnosprawnymi, emerytami, chorymi, bezpieczeństwem nieodmiennie wskazują na powtarzanie przez durni przysłanego im z centrali wyborczej kitu.
10. Z kandydatem jest jak z lekarzem – pierwsza rzecz nie szkodzić. Robienie dobra jest na tylnym siedzeniu. Rozważ pozytywnie kandydata obiecującego robić niewiele ale z sensem. Jest szansa że będzie lepszy niż aktywista, który za fiasko swoich projektów i tak przyśle ci słony rachunek.
Ostatnio edytowany przez aDHd; 59728.
Powód: literówka
Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem
Jakby był taki słaby i bez żadnych szans, to by salonik nie rozpoczął od razu bicia w bęben i ośmieszania go.
Gość jest nie jest głupi, wygląda przyzwoicie i potrafi się wypowiedzieć.
Dla mnie tego półmózga Bronia to bije na łeb na szyję. Chyba nikt z Was nie wierzy w te wysokie słupki poparcia dla Komorowskiego?!
Mam podobne zdanie co karakan.
Duda wygląda na przyzwoitego czlowieka, wiadomo że był współpracownikiem Lecha Kaczyńskiego. Chyba generalnie nie ma czegoś w papierach, co by go obciążało.
Sympatykiem PiS nie jestem, ale dla mnie na chwilę obecną to ciekawa opcja na oddanie głosu.
Pytanie trochę w stylu Kołtoniowego "Robert a czemu nie Barcelona?"
Ano temu, że skoro Kaczyński- będący jednak głowna twarzą PIS i magnesem- nie dał rady pocisnąć Komorry to anonim Duda tym bardziej nie ma szans, nawet jeśli jest najbardziej kompetentnym człowiekiem świata.
"To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"
Dobry kandydat PiSu i tyle, trochę jego wypowiedz się w życiu nasłuchałem (również na żywo), gość na wysokim poziomie pod wieloma względami. W debatach z Bronkiem nie powinien mieć większych problemów, by sobie z nim poradzić.
To jakie ma realnie szanse to osobna kwestia, natomiast sama kandydatura moim zdaniem na plus.
Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu: - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki! Zapamiętał.
Dobry kandydat PiSu i tyle, trochę jego wypowiedz się w życiu nasłuchałem (również na żywo), gość na wysokim poziomie pod wieloma względami. W debatach z Bronkiem nie powinien mieć większych problemów, by sobie z nim poradzić.
To jakie ma realnie szanse to osobna kwestia, natomiast sama kandydatura moim zdaniem na plus.
Kandydatura na plus, ale póki PIS będzie miał przeciw sobie tyle mediów które po każdej wypowiedzi zrobią z nich kretynów to nie maja szans przeciągnąć lemingozy.
"To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"
Chyba nikt z Was nie wierzy w te wysokie słupki poparcia dla Komorowskiego?!
Ty nie wierzysz? Nie awanturuje się, nie robi zamieszania, organizuje wspólne marsze, jak ktoś się czepia o Dmowskiego, to prezydą też taki pojednawczy - ludziom to się podoba.
Kandydatura na plus, ale póki PIS będzie miał przeciw sobie tyle mediów które po każdej wypowiedzi zrobią z nich kretynów to nie maja szans przeciągnąć lemingozy.
Tu zgoda.
me(L)u : Ja nie wierzę. To co piszesz to oczywiście prawda i niestety nagle bycie letnim prezydentem jest ok( Ten Kaczyński to nic nie zrobił), ale nie ma opcji na te 70% poparcia.
Ty nie wierzysz? Nie awanturuje się, nie robi zamieszania, organizuje wspólne marsze, jak ktoś się czepia o Dmowskiego, to prezydą też taki pojednawczy - ludziom to się podoba.
Wśród swoich lemingów ma mniejsze poparcie od Tuska.
"bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015
Chyba najlepszy wybór na jaki PiS w tej chwili stać. Na pewno lepszy niż zajechany do oporu Gliński czy inna opcja.
Nie oszukujmy się - sama II tura będzie sukcesem. Bronek przez swoją kadencję nie wychylał się, takie są oczekiwania od prezydenta. Poza tym typowi Janusze wybiorą typowego, swojskiego Janusza - taki jest niestety obecny mentalny stan tego narodu.
"Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"
Komentarz