A ja mam pytanie trochę z innej beczki. A mianowicie ostatnio słyszałem że rząd łaskawie nam panujący od przyszłego roku chce aby wszystkie soboty w roku były pracujące a w zamian za to byłby 4 dni urlopu więcej. Więc związane z tym moje pytanie ktoś coś wie na ten temat ? Ponoć ta złota myśl została rzucona w jakimś programie w tv przez członka (z) po
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Musiałbyś zgodzić się na prace w sobotę, która byłaby dodatkowo płatna dla pracownika, teraz masz odbiory. Ale znając polskie realia wkrótce zamiast służyć pracownikom, którzy będą chcieli dorobić zacznie służyć pracodawcom, którzy rożnymi kruczkami zaczną zmuszać do roboty.
edit: gdyby ktoś namierzył projekt zmian byłbym wdzięczny za wrzucenie.Ostatnio edytowany przez voytek; 26655.Joe Jordan - który przed wejściem na boisko wyjmował dwa przednie zęby i chował do szafki - był uosobieniem prawdziwego futbolu. Bo prawdziwy futbol to nie gra dla lalusiów, którzy w przerwie poprawiają fryzurę. Prawdziwy futbol zostawia ślady. - "Spalony"
Komentarz
-
Zamieszczone przez voytek Zobacz postaMusiałbyś zgodzić się na prace w sobotę, która byłaby dodatkowo płatna dla pracownika, teraz masz odbiory. Ale znając polskie realia wkrótce zamiast służyć pracownikom, którzy będą chcieli dorobić zacznie służyć pracodawcom, którzy rożnymi kruczkami zaczną zmuszać do roboty.
edit: gdyby ktoś namierzył projekt zmian byłbym wdzięczny za wrzucenie.Prawdziwe zwyciestwo musieli odnieść komunisci ,nie tak jak wielu zakłada pomiędzy rokiem 1956 a 1970,ale w roku 1989,kiedy pod uniesionym w góre kloszem,wystrzelił produkt ich chowu.
Rafał Gan-Ganowicz – Kondotierzy
Komentarz
-
Nawet jeśli założymy, że była trzeźwa (chociaż mam w tej sprawie swoją teorię), to jej totalny brak ogłady, kompletny brak kultury, brak grama dobrych manier, brak prawidłowego zachowania, zupełna niewiedza w kwestii tego co na salonach przystoi a co nie (et cetera), jest tak przytłaczający, że każdy człowiek, który ma chociażby minimalne pojęcie o tym jak należy się w pewnych miejscach zachowywać żeby nie zrobić z siebie durnia myśli sobie (patrząc na jej taneczny krok po dywanie i ukłony do płotu)- "do ciężkiej kurwy, kto to tak właściwie jest i jakim prawem ten ktoś jest premierem".
Tak po ludzku przykre to i żenujące.
Po litrze wódki kroczyłbym po tym dywaniku z większą gracją !Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".
Komentarz
-
Najważniejsze w tym wszystkim że berlińska kanclerina w porę przejęła stery i pokierowała kupaczową do następnych wyborów."bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015
Komentarz
-
Zamieszczone przez IX14 Zobacz postaSyn śp. Leppera Tomasz startuje z list Sld w wyborach samorządowych."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaA Maniek od Kowalskich, siostrzeniec starego Kowalskiego startuje z list byłej palikociarni w Pcimiu Dolnym.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaTo nie jest prawda w gminie Pcim nie ma zarejestrowanego kandydata o nazwisku Kowalski
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Francais Zobacz posta
Komentarz
-
Jacek Wilk
Postępów rewolucji ciąg dalszy...
Obowiązany jestem poinformować Państwa, że w dniu dzisiejszym nowe, rewolucyjne władze KNP uznały, iż nie nadaję się na kandydata Nowej Prawicy na prezydenta Warszawy (rewolucyjne władze KNP uznają, że lepsi są kandydaci popisowi)...
Ja Nigdy nie złożyłem rezygnacji i nie zaakceptowałem tej decyzji.
Jako skromny acz naiwnie niezłomny konserwatysta podkładam w pokorze swoją głowę pod ostrze gilotyny prosząc w ostatnim słowie tłum widzów egzekucji aby modlili się za Króla i Nowych Doradców Jego.
Mam też gorącą, choć słabą nadzieję, że wyborcy nam kiedyś to wszystko wybaczą i zapomną - jeśli nie za miesiąc to może chociaż za rok...
Jest w tym wszystkim i rzecz dobra: rewolucja nie może mnie już niczego więcej pozbawić (z wyjątkiem życia-członkostwa) więc - przynajmniej przez jakiś czas - będę miał spokój
Przepraszam wszystkich, którzy włożyli pracę w moją kampanię, że ich praca nie będzie - w tych wyborach - wykorzystana. Jesteście najlepszą ekipą, jaka mogła mi się przydarzyć i mam nadzieję, że Wasze pomysły, umiejętności i zapał będą mogły procentować z całą siłą przy następnych, godnych temu, okazjach.
Ps. Od wczoraj - na skutek celowych, kierowanych przecieków do mediów - ukazuje się w prasie i Internecie mnóstwo bzdur na mój temat (o rzekomej rezygnacji, jej powodach, moich planach, konfliktach, braku czasu, itd.); nie sądzę, żeby ktokolwiek kto zna mnie choć odrobinę wierzył w te nieudolne przejawy prób mojej dyskredytacji, ale aby nikt też nie uznał, że milcząco je przyznaję oświadczam niniejszym, że w tym co suflują dziennikarzom przezacni towarzysze jest znaczący deficyt prawdy.
Komentarz
-
Wysokiej rangi oficer ruską wtyką
Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zatrzymała wysokiego rangą oficera Wojska Polskiego - potwierdza Ministerstwo Obrony Narodowej. Zarzut jest poważny: szpiegostwo na rzecz Rosji. "To poważna sprawa i niebanalny oficer, który posiadał dużą wiedzę" - przyznaje informator portalu tvn24.pl. Radio ZET ustaliło, że zatrzymano w sumie dwie osoby. Drugą jest prawnik jednej ze stołecznych firm.
Oficer miał zajmować się wojskowymi systemami komputerowymi - podaje Radio ZET. Prawdopodobnie chodzi o oficera w randze pułkownika. ABW zatrzymała podejrzanego o prowadzenie działalności szpiegowskiej na rzecz Rosji wojskowego w godzinach porannych - dowiedział się nieoficjalnie portal tvn24.pl.
Rzecznik MON Jacek Sońta przez cały dzień nie chciał komentować tej sprawy. Dopiero wieczorem potwierdził doniesienia mediów. Jak napisał na Twitterze, zatrzymania dokonano na podstawie materiałów zgromadzonych przez Służbę Kontrwywiadu Wojskowego.
Drugim zatrzymanym jest prawnik jednej z warszawskich firm. Mężczyzna posiada podwójne, polsko-rosyjskie obywatelstwo. Jak podaje Radio ZET, obaj zatrzymani nie współpracowali ze sobą, jednak konieczne było ujęcie ich w jednym czasie.
Agenci ABW przeszukują od rana pomieszczenia w siedzibie MON, gdzie pracował podejrzany o szpiegostwo oficer. Sprawdzają też jego komputery. Podpułkownik Janusz Wójcik z Naczelnej Prokuratury Wojskowej potwierdza, że Agencja prowadzi "czynności procesowe pod nadzorem wojskowej prokuratury okręgowej". Wiadomo, że "czynności" te trwają na terenie jednego z departamentów Ministerstwa Obrony Narodowej przy Alei Niepodległości w Warszawie.
To poważna sprawa i niebanalny oficer, który posiadał dużą wiedzę - przyznaje anonimowy informator portalu.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...polskiego.html
Komentarz
-
Zamieszczone przez klamot1916 Zobacz posta
Komentarz
Komentarz