Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez mkr Zobacz posta
    Może nie ironizuje ale na pewno fantazjuje. Całe środowisko PiS przez lata kontestowało politykę Balcerowicza, aby teraz proponować na premiera?
    Jeśli miałby przewodzić rządowi którego jedynym zadaniem jest organizacja wyborów to nie widzę tu nic przerażającego
    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Ja też nie widzę tutaj nic przerażającego. Jednakże, elektorat "Radiomaryjny"? Wątpię, aby udało się przekonać Rydzyka, że to tylko mniejsze zło. Dla tych wyborców Balcerowicz przez lata był ojcem wszystkiego co najgorsze w III RP. Mogłoby to się skończyć sporym rozłamem w PiS.
      Podtrzymuję swoją tezę, że Kaczyńskiemu wybory przedterminowe całkowicie nie są na rękę i kosmiczne analizy o Balcerowiczu to kolejna opowieść S-F RAZa.

Komentarz

• Zamieszczone przez stewiegriffin Zobacz posta
        JKM ostatnio powiedział, że z RN powinny powstać dwa ugrupowania. Narodowi socjaliści oraz wolnorynkowi narodowcy. Z tymi drugimi oczywiście chętnie by się porozumiał. Mimo wszystko, obydwa ugrupowania nie powinny się nawzajem zwalczać. Chociaż one. Ze strony JKM nie widzę jakichś specjalnych ataków (mówienie źle o narodowych socjalistach jest konsekwencją jego niezmiennych poglądów, po prostu nie mógłby mówić, że są OK). Ze strony oficjalnych przedstawicieli RN też nie było jakichś potężnych ataków. Bosak bardzo fajnie się ustosunkowuje do relacji RN - KNP. Niech tak zostanie. Niepotrzebne są atakujące i jątrzące komentarze sympatyków obu stron.
        Na MN2011 to JKM nawoływał do szarży na barykady. Oczywiście jak faktyczna szarża nastąpiła to uciekł w tłum i już do końca pozostał cicho. Rok później tworzył własny marsz nawołując swoich żeby nie szli na MN. Robił to w październiku, przed MN2012, a nie po, w grudniu, jak Gapol/PiS. W tym roku przejął sporo elektoratu z RN co dało mu promowaną pozycję w eurokurwidołku. Widać doskonale że zwycięzcą kopaniny Sakiewicz-RN został JKM.
        "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Zamieszczone przez mkr Zobacz posta
          wybory przedterminowe całkowicie nie są na rękę i kosmiczne analizy o Balcerowiczu to kolejna opowieść S-F RAZa.
          Przecież PiS będzie forsował konstruktywne wotum nieufności z premierem technicznym na czele, więc czemu mieliby robić sobie coś nie na rękę? Chyba, że z góry wiedzą, że to nie wypali i grają tylko pod publiczke.

Z Balcerowiczem jest taki problem, że SLD raczej by go nie poparło

JKM o dzisiejszym Marszu:

Hasło na transparencie było piękne: "Naród obudzimy - III Rzeczpospolitą obalimy!". Piękne też było, że nie było żadnych incydentów. Brawo!

Komentarz

• Osobiście w na wyborach do EU głosowałem na KNP, ale na marszu dzisiaj byłem i jak się rozejrzało to było widać trochę osób m.i z KNP - a to przypinki, a to flagi charakterystyczne a to jak się rozmawiało z kilkoma osobami to tak samo popierają i RN i KNP. Po prostu to są jedyne opcje które dążą do realnej zmiany tego bagna na wiejskiej. Korwin napisał o wielkim marszu/manifestacji/demonstracji - zwał jak zwał w październiku, bodajże 5.

Komentarz

• KNP prawei 11% poparcia. I to w badaniach dla Homo Homini, wiec trzeba realnie szacowac 13-14%

Komentarz

• Beznadzieja. Akurat Homo Homini jest po prostu w miarę trafne. Szkoda Ruchu Narodowego załatwionego przez system Korwinem.
                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                  Beznadzieja. Akurat Homo Homini jest po prostu w miarę trafne. Szkoda Ruchu Narodowego załatwionego przez system Korwinem.
                  Możesz rozwinąć?

Komentarz

• A to trzeba coś więcej rozwijać ?
                    W tym jednym zdaniu masz cały sens" aktywności politycznej" jkm-a.
                    "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Czyli system (układ) posłużył się Korwinem w celu zniszczenia RN? Co miałoby oznaczać lansowanie w mediach itp.? No nie wiem. Odkąd KNP ma ponad 7%, a RN zawsze w okolicach 1-3, RN relatywnie często w TV. Winnicki, a zwłaszcza Bosak, którzy obstawili wszystkie ważne debaty przedwyborcze w TVP. Polsat News dość często mówi o RN czy też daje się wypowiedzieć przedstawicielom. Podobnie TVP.

Z drugiej strony seanse nienawiści dot Korwina ze strony GW i TVN, a więc tub propagandowych systemu. Gdyby nie szkalowanie, straszenie, ośmieszanie, KNP miałoby znacznie więcej, przez co RN jeszcze mniej. Dlatego nie wiem skąd niżej zaprezentowane wnioski. Chętnie poznam argumenty, na których opiera się owy wniosek.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jerzman Zobacz posta
                        @Pawełek,
                        Ja czekam na powtórkę z lat 88/89. Młodzi czekają, brakuje liderów, dalej spodziewa m się gorącego lata. Kiedy reaktywacja FMW?
                        Spokojnie, liderzy są. Czekają tylko na swój moment. FMW to dziś obecnie tylko stowarzyszenie kombatantów, acz bardzo zacne i ogarnia wiele ważkich inicjatyw. Ale to nie to, co Cię interesuje

Ja oczywiście, z powodu różnych powiązań, liczę przede wszystkim (mimo jakichś tam rozbieżności) na PiS, ale również wyczekuję dużego progresu Ruchu Narodowego, który w pierwszej kolejności musi się priorytetowo wyzwolić z wszelakiej postPRLowskiej, prorosyjskiej agentury. I wtedy będzie on podparciem oraz „języczkiem u wagi” powszechnej kontrrewolucji, innymi słowy frontalnego, antysystemowego kontrataku.

Wtedy większość konstytucyjna zapakuje parę milionów osób w pociągi towarowe – i odeśle ich do ojczyzny – za Ural, w wyniku czego mieszkania w Zatoce Świń na Wilanowie będą dla potrzebujących po 10 złotych za metr… Nie no spoko, rozmarzyłem się…

Teraz serio. Ostrzeżenie dla Ruchu Narodowego. Ruski zgniłek, JKM, chce teraz Waszego podziału na narodowych socjalistów i narodowych wolnorynkowców. Z tymi drugimi chce niby współpracować. Po co to głosi? Po to, by Was jeszcze bardziej podzielić, jeszcze bardziej rozdrobnić, a następnie nad tą jedną częścią roztoczyć systemową kontrolę. Zresztą, k’urwa, naprawdę są w Polsce jacyś narodowi socjaliści? Ale spox, może o czymś nie wiem.

Zatem mój apel do Ruchu Narodowego - rozkmińcie we własnych szeregach kto jest kto i raz na zawsze wyrwijcie wszystkie chwasty. A po następnych (o ile nie zdołają ich sfałszować) wyborach będziecie w rządzie - i wtedy się spotkamy…

I za to trzymam kciuki.

Amen.

Ostatnio edytowany przez Pawełek; 1065.
                        OLD FASHION MAN CLUB

Komentarz

(...)
                          Rozumiem, że zbliżają się wybory samorządowe, na ulicach zaczęły się pojawiać wyborcze banery, więc wróciłeś tu z agitacją. Z mojej perspektywy każda ze wspomnianych przez Ciebie spraw została tu szczegółowo przedyskutowana.

Kilka linków - na początek chronologicznie wstecz:

tu dłuższa dyskusja m.in. z udziałem nas obu:

No i coś starszego z mojego bloga, z czasów gdy UPR jeszcze była korwinowa:

W aktualnym "Najwyższym Czasie!" (s. 39) Janusz Korwin-Mikke pisze o kolejnej "szansie" dla UPR, związanej ze strategią PO, mającą polegać ...
                          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Czyli system (układ) posłużył się Korwinem w celu zniszczenia RN? Co miałoby oznaczać lansowanie w mediach itp.? No nie wiem. Odkąd KNP ma ponad 7%, a RN zawsze w okolicach 1-3, RN relatywnie często w TV. Winnicki, a zwłaszcza Bosak, którzy obstawili wszystkie ważne debaty przedwyborcze w TVP. Polsat News dość często mówi o RN czy też daje się wypowiedzieć przedstawicielom. Podobnie TVP.

Z drugiej strony seanse nienawiści dot Korwina ze strony GW i TVN, a więc tub propagandowych systemu. Gdyby nie szkalowanie, straszenie, ośmieszanie, KNP miałoby znacznie więcej, przez co RN jeszcze mniej. Dlatego nie wiem skąd niżej zaprezentowane wnioski. Chętnie poznam argumenty, na których opiera się owy wniosek.
                            Podstawowym argumentem jest życie. Trzeba to przeżyć, żeby to zrozumieć, a jeżeli ktoś tego nie przeżył to niech posłucha zgredów, którzy przerobili Korwina na własnej dupie. Pawełek ma rację, historia zatoczyła koło, dziś również wyciągany przez system jest Korwin tak samo jak 25 lat temu, żeby zagospodarować, skanalizować bunt antysystemowej młodzieży, tej po prawej stronie. Palikot robi to samo, tylko po lewej stronie. To jest to samo.

Szanowna młodzieży kikolska, Korwin nie zrobi nic, o czym tak ochoczo nawija. Korwin Was oszuka, porzuci, zostawi i tak jak szybko się pojawił, tak szybko zniknie. Ludzie się nie zmieniają.

I Ty chłopaku doskonale o tym wiesz, za mądry jesteś, żeby o tym nie wiedzieć, więc nie rżnij głupa.
                            Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
                            Pada decyzja: Wracamy!
                            Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                              Rozumiem, że zbliżają się wybory samorządowe, na ulicach zaczęły się pojawiać wyborcze banery, więc wróciłeś tu z agitacją.
                              Nonsens. Ostatnio częściej mówiłem krytycznie niż pozytywnie o KNP. Teraz po prostu byłem ciekawy argumentacji.

Wydaje mi się, że Waszym fundamentalnym argumentem wobec omawianego wniosku jest to, że "historia zatoczyła koło". Jest pewna analogia względem początku lat 90, więc to pewnie znowu to samo. Takie wysunęliście wnioski wtedy, więc teraz jest Wam dużo łatwiej zrobić to samo. Nie mam pojęcia jak było wtedy, bo języczkiem mojej uwagi był smoczek, a nie kulisy transformacyjnej, polskiej polityki. Dlatego skupiam się tylko na teraźniejszości.

Po pierwsze, wniosek opiera się na spiskowych, zakulisowych teoriach, więc rzeczą niemożliwą jest to, abyś Ty zaprezentował decydujący argument za, jak i ja nie zaprezentuje mocnego argumentu przeciw. Wszystko się opiera na wyciąganiu wniosków, ale w dużej mierze na domysłach i wnioskach typu "wydaje mi się", "wszystko wskazuje na to". Już wcześniej prześledziłem Twoją dyskusję z "Z." i wcale nie uważam, że ją "wygrałeś".

Po drugie, kompletnie nie widzę lansowania KNP w mediach. Jak na partię z 10% poparciem, jest jej bardzo mało. W TVN w ogóle (w przeciwieństwie do np. "kilkuprocentowego Gowina"). Jakby dodać do tego, seanse nienawiści, zakłamań ze strony TVN i GW, czy np. ustawkę Kowala ze Stokrotką w Kropce nad i, gdzie JKM wypowiedział słynne słowa o "gwałcie", jawi mi się to jako działanie systemu na szkodę Korwina. Można się spierać czy to pomogło czy zaszkodziło (a jeśli pomogło to czy było to celowe zagranie ze strony Systemu), jednak wszystko wskazuje na to, że zaszkodziło. Sam znam wiele osób, które nie zagłosowały, np. z powodu tych wypowiedzi o gwałcie. A jak wiadomo, był to ulubiony, przedwyborczy temat TVNu (a chyba jest to główna tuba systemu, czy się mylę?)

Z kolei RN biorąc pod uwagę poparcie, pojawiał się zaskakująco często w mediach i nadal się pojawia. W cyklicznych przedwyborczych debatach w TVP (jedynych takich we wszystkich stacjach?) przedstawiciel RN był bodajże zawsze. Na pewno kilka razy. Przy sprawie Baumanna, Winnicki i Bosak pojawiali się co chwilę (zwłaszcza w Polsacie), podobnie w sprawie Tęczy.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Reasumując. TVN prawie w ogóle nie pokazuje KNP i RN. Inne stacje dają szansę podobnie. Biorąc pod uwagę poparcie, z korzyścią dla RN.

Moim zdaniem, antysystemowa młodzież nie jest skanalizowana w KNP zamiast w RN, dlatego, że tak chciał system. Tylko dlatego, że mało jest tej antysystemowej młodzieży, która jest jednocześnie religijna i tak mocno stawia na patriotyczne wartości. Po prostu. Nie ma w tym żadnej filozofii. RN nie przekroczy kilku procent z takim przesłaniem. Bo po prostu nie ma na to popytu wśród młodzieży. Z kolei w elektoracie KNP dobrze się czuje zarówno antysystemowiec - ateista, jak i antysystemowiec - katolik. Target KNP jest znacznie szerszy. I tyle.

Nie powiem, nie można wykluczyć tego, że Korwin jest podstawiony przez System. Jakby nie patrzeć, ma to sens. Nic mnie nie zdziwi na tym świecie. Na tą jednak chwilę, nie przekonuje mnie to. Zobaczymy, co będzie dalej.

Komentarz

• Zamieszczone przez Parasol44 Zobacz posta
                                Podstawowym argumentem jest życie. Trzeba to przeżyć, żeby to zrozumieć, a jeżeli ktoś tego nie przeżył to niech posłucha zgredów, którzy przerobili Korwina na własnej dupie. Pawełek ma rację, historia zatoczyła koło, dziś również wyciągany przez system jest Korwin tak samo jak 25 lat temu, żeby zagospodarować, skanalizować bunt antysystemowej młodzieży, tej po prawej stronie. Palikot robi to samo, tylko po lewej stronie. To jest to samo.

Szanowna młodzieży kikolska, Korwin nie zrobi nic, o czym tak ochoczo nawija. Korwin Was oszuka, porzuci, zostawi i tak jak szybko się pojawił, tak szybko zniknie. Ludzie się nie zmieniają.

I Ty chłopaku doskonale o tym wiesz, za mądry jesteś, żeby o tym nie wiedzieć, więc nie rżnij głupa.

Czyli rozumiem że jest tym kim był Owsiak w latach 80-tych, kiedy to wówczas kanalizując bunt młodzieży wykreował alternatywę dla Jarocina, Pomarańczowej Alternatywy, zgodny z linią systemu. Dziś Korwin kreuje systemową alternatywę dla RN.

Ostatnio w TVR Korwinowi poświęcono cały odcinek "Kulisów Manipulacji". Mówiono że JKM kontestując obecny ustrój jednocześnie gdzieś w to wszystko sprytnie wmontowuje "dobrą" Rosję, "dobrego" Putina, "dobrego" Jaruzela, "złego" Piłsudskiego, "zły" Zachód. Tym samym naprowadza młodzież na jedyne słuszne myślenie.

Ostatnio edytowany przez piejo kury piejo; 63828.

Komentarz

Pracuję...
                                X