Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez księciuniu
    W pierwszej chwili chciałoby się napisać, że w grę wchodziłaby jeszcze Polska Partia Przyjaciół Piwa, gdyby nie fakt, że w naszej "ciekawej" politycznej rzeczywistości coś takiego już naprawdę istniało.
    I się nie sprawdziło
    Rewiński:

Satyryk wspomniał też o słynnej Partii Przyjaciół Piwa. - Nawpychało się tam dziwnych ludzi i od razu ciągnęli do prezydium. Był Halber, którego czerwoni od razu przyciągnęli, był ten małolat z Polsatu – Ibisz, był rudy drukarz, który drukował Borowskiemu wizytówki. Zresztą zaraz się to podzieliło na małe i duże piwo i rozsypało się w drobny mak. Gdy Macierewicz opublikował listę, okazało się, że w naszym klubie jest najwięcej współpracowników SB - wyznał.
    "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
    "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
    Up the Anchor!

Komentarz

• O to mniej więcej mi chodziło, jak pisałem, że się "mnie sprawdziło".
      A taki dobry szyld zmarnowali...

P.S. Tylko Ibisz nadal pozostał małolatem
      Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
      St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• del
        Ostatnio edytowany przez malkav77; 69951.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kontrwywiadowca
          Ad. JKM i anty-systemowość:
          Najskuteczniejszym sposobem prowadzenia anty-systemowej działalności w PRL było wstępowanie do partii i jej infiltracja. Analogicznie dziś najskuteczniejszym sposobem walki z Unią Europejską jest start w wyborach do Parlamentu Europejskiego
          Dziwi więc z jakiego powodu JKM nie rozpoczął jeszcze infiltracji PO. Od środka, tak jak niektórzy jego koledzy z SD.

Zamieszczone przez księciuniu
          O to mniej więcej mi chodziło, jak pisałem, że się "mnie sprawdziło".
          A taki dobry szyld zmarnowali...
          Właśnie za to mają płacone.
          Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956.
          "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• W PPPP posłami byli też też lider jednego z ugrupowań "narodowych" Leszek Bubel, mistrz dowcipu Karol Strasburger oraz znany milicjant Jerzy Dziewulski.
            Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez gizo
              Tak.
              To co należy powiedzieć o obecnym składzie sejmu łącznie z PiSem?
              Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Równie nikczemny

Komentarz

• Zamieszczone przez lukasz9209
                  Co wchodzę w ten wątek to większość jest na „nie” dla Korwina, RN też sympatii tutaj nie zawojował. Dlatego zadaję pytanie laika politycznego czy serio tak nikczemne wydają się wam działania w/w partii? Bo jeśli nie na nich głosować to na kogo?
                  Bo tutaj mogą pisać tylko Ci co są za PiSem albo mają znajomości... Jak się nie ma znajomości to Cię wyszydzą, więc mało komu chce się w to babrać...
                  Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                  -------------
                  Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez lukasz9209
                    Co wchodzę w ten wątek to większość jest na „nie” dla Korwina, RN też sympatii tutaj nie zawojował. Dlatego zadaję pytanie laika politycznego czy serio tak nikczemne wydają się wam działania w/w partii? Bo jeśli nie na nich głosować to na kogo?
                    Ja mogę powiedzieć od siebie, jako osoby o poglądach wolnościowych czy jak kto woli "kolibra", czyli jako teoretyczny target partii JKM.

Mniej więcej zgadzam się z jego (i nie tylko jego) diagnozą dot. naszej sytuacji wewnętrznej - państwo jest za silne tam gdzie być nie powinno (skarbówka, regulacje, bzdurne wytyczne z UE) a za słabe tam gdzie jego obecność jest kluczowa (bezpieczeństwo, polityka zagraniczna, przejrzysta legislacja).

Bliski mi jest też nurt w którym się obraca.

Jednak rozwiązania Korwina, niezmienne od 20 lat, to to samo co kononowiczonowskie "nie będzie niczego" i ma takie same realne możliwości wejścia w życie. Nawet gdyby JKM został "krulem" i miałby władzę absolutną, to nie będzie w stanie wprowadzić swojej ideologii, bo to fizycznie nierealne. Nie da się w Polsce rewolucyjnie w kilka lat wprowadzić kapitalizmu wzorowanego na XIX wiecznym USA. Nie da się w kilka lat sprywatyzować szkół czy szpitali, bo kto by to kupił? Nie da się zlikwidować przymusu ZUS bez jakiegoś cudu w postaci złóż ropy vide Norwegia. Nie da się w biednym społeczeństwie, w którym wiele osób zostało wychowanych w socjalizmie, zrobić rewolucji i ze "społecznej gospodarki rynkowej" w chwilę zmienić się w państwo darwinizmu społecznego.

Piszę ideologii, bo Korwin wbrew temu co piszą na internetach jego zwolennicy nie ma programu. Ma to samo co reszta partii których tak nienawidzi, czyli zestaw pustych sloganów. Nigdy nie przedstawił żadnych obliczeń/oceny jak dokładnie wpłynęłyby jego działania na społeczeństwo i gospodarkę.

Wreszcie zaznaczyć trzeba że ideologia korwinowska, czerpiąca garściami z myśli austriackiej i liberalizmu amerykańskiego, jest całkiem oderwana od polskich realiów i tradycji. Tak samo jak kopiowanie na siłę w Polsce modelu szwedzkiego państwa opiekuńczego, tak samo wprowadzenie ideologii Korwina oznaczać będzie katastrofę, bo obydwa modele są robione na miarę i poza Szwecją/USA w XIX wieku nie mają racji bytu. Nie powinno się stosować dla danego kraju całościowych gotowych rozwiązań. Można szukać skutecznych sposobów/reform w poszczególnych sprawach i spróbować je zaimplementować w swoim kraju dostosowując je jednak do warunków społecznych, gospodarczych i warunków otoczenia zagranicznego.

No i Korwin to fajny mówca, ciekawy publicysta, fajnie masakruje rurkowców i lewaków, ale niestety, umyślnie lub nie, jest politycznym zerem i nie zmieniają tego wysokie sondaże. Zmarnował całe pokolenie "kolibrów".

Liczę że jego czas już mija i w KNP na liderów wyrosną jacyś normalni ludzie, bez argumentów "ad hitlerum" czy pogadanek o inwalidach..

Komentarz

• Zamieszczone przez hasor
                      Ja mogę powiedzieć od siebie...
                      Wyważony i dobrze uargumentowany tekst.
                      Up the Anchor!

Komentarz

• Zamieszczone przez Taź
                        W kwestiach światopoglądowych to wiadomo co mówi RN, ale niby oglądam ich wypowiedzi a nadal nie wiem co mają do powiedzenia w kwestiach gospodarczych.

Myślę, że coś tu znajdziesz. Generalnie od dobrego miesiąca mam poważny orzech do zgryzienia, bo autentycznie nie wiem co zrobić przy urnie.

A gospodarka - przynajmniej dla mnie - w wyborach europejskich to duperela. Albo głosuje się za europaństwem albo za antyeuropaństewem. Złudzenia, że polscy europosłowie mają wpływ na decyzje gospodarcze w UE i że w ogóle parlament UE ma wpływ na decyzje gospodarcze UE to.... złudzenia.
                        "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
                          http://narodowcy2014.pl/publikujemy-...hu-narodowego/

Generalnie od dobrego miesiąca mam poważny orzech do zgryzienia, bo autentycznie nie wiem co zrobić przy urnie.
                          zapewne sporo osób tak ma, ja też ..

Komentarz

• Polska drag queen kandyduje do Europarlamentu

Daniel Michalski to 29-letni kandydat Partii Zieloni w wyborach do Europarlamentu. Za dnia studiuje politologię, działa społecznie i politycznie. W nocy zakłada sukienki, szpilki i robi makijaż. Jest drag queen i nazywa się Charlotte.
                            Up the Anchor!

Komentarz

• Dziwne że bez echa tu przeszła informacja o pracy Kwaśniewskiego i syna Joe Bidena w ukraińskiej firmie energetycznej powiązanej z byłym prezydentem Wiktorem Janukowyczem. Czy na Kwaśniewskiego Zachód również powinien nałożyć sankcje?

Komentarz

• Powiedzcie, że to fake..

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎