Ja już po prostu nie ogarniam jak jest szansa żeby wprowadzić liberał to my nagle zaczynamy myśleć że może jednak nie że PIS a gówno prawda wiemy już jak PIS rządzi i co dalej tego chcemy? Ja na pewno nie już mam dość kaczorów tuskow sikorskich palikotów lepperów i tym podobnych baranów każdy ma coś za uszami ale pomyślmy czy wolimy JKM albo RN czy dalej tę bandę zjebów
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaLudzie po prostu wyrastają z prostych "recept" pisanych na kolanie i darwinizmu społecznego, gdy łykną trochę życia na własny rachunek. Często jednak nie znikają, patrz: Ziemkiewicz, Garbarczyk, Nitras, Wipler, Pitera, Żalek, czy Górski z PiS-u (i klubu zachowawczo-monarchistycznego). Z list UPR startowała też pierwszy raz po II wojnie Młodzież Wszechpolska z Giertychem na czele.
Poglądy Korwina trudno więc określić po prostu jako liberalizm, czy nawet konserwatywny liberalizm - zgodnie z winietą pod tytułem "Najwyższego Czasu!".
Natomiast mi chodziło raczej o szerszy zakres odnoszący się do wychowania kilku pokoleń wolnorynkowców o czym wspomniał KBK. Nie od dziś wiadomo, że największe zainteresowanie Korwinem żywią osoby w wieku szkolno-studenckim. Wiek buntu, poszukiwania czegoś nowego i alternatywnego skutkował dużym odsetkiem osób wspierającym ugrupowania Korwina, czy wyrażającym chęć głosowania na niego w w uczelnianych prawyborach. Jednym zdaniem: "kto nie za Korwinem ten był passé".
Kiedyś ten wiek buntu jednak musiał minąć, wraz z nim kończyły się studia i zaczynało się codzienne borykanie z tym odsądzanym od czci i wiary przez korwinistów ZUS-em albo praca w korporacji, gdzie w ramach socjalu korzystało się z takich niegodnych prawdziwego liberała fruktów jak prywatne ubezpieczenie w Medicoverze, czy system Benefit. Następnym krokiem korwinisty było założenie własnej rodziny z czym wiązało się poszukiwanie "własnego M", najlepiej z dofinansowaniem (czytaj "Rodzina na swoim"), a następnie poszukiwanie przedszkola i szkoły, najlepiej publicznej (bo taniej).
Młody korwinista zderzył się ze ścianą i finalnie wtopił się w tłum zostając szarą masą.
PS. Dla mnie jest bez znaczenia czy Korwin to liberał, czy konserwatywny liberał jak pisze w "NCzasie", a może miłośnik szkoły chicagowskiej, bądź klasycznej szkoły anglosaskiej. Ważne, a może najważniejsze jest to, że sposób oraz forma w jakiej próbuje przekazać swoje postulaty i hasła zupełnie nie trafia do większości społeczeństwa. W tym do mnie.Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.
Komentarz
-
Zamieszczone przez maxi Zobacz postaDokładnie mogę zadać to samo pytanie, co on dobrego zrobił dla Polski ?
Podsumuję, dla mnie JKM robi świetną robotę propagandową w społeczeństwie, szczególnie w tym młodszym, która kiedyś może przynieść wielkie plony dla prawej strony politycznej. Bardzo cieszę się, kiedy widzę jak na spotkaniach z JKM przychodzą setki/tysiące osób, bezinteresowanie, żeby posłuchać. I to jest nic?
Komentarz
-
Zamieszczone przez mort Zobacz postaNie wszyscy bo pojawiła sie alternatywa w postaci Ruchu Narodowego
Do tego dochodzi również KNP wreszcie z szansami na wygraną.
Spójrz na wyniki sondy sprzed tygodnia"You'll never walk alone"
Komentarz
-
Zamieszczone przez Warszafiak Zobacz postaKiedy tu trwa krytyka Korwina , a jak by nie było jest on liderem tej partii.Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez Warszafiak Zobacz postaKiedy tu trwa krytyka Korwina , a jak by nie było jest on liderem tej partii.
Mi sie go bronić nie chce bo głosuję na Narodowców chociaż oczywiście do Korwina podchodzę z sympatią...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Warszafiak Zobacz postaKiedy tu trwa krytyka Korwina , a jak by nie było jest on liderem tej partii.
Dobrze Jaco, wszystko się zgadza czy mam wejść na jeszcze wyższy poziom szydery?Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.
Komentarz
-
Bardzo dobrze Ci idzie.Wszystkim głosującym na Ruch Narodowy, PSL i JKM, życzę powodzenia z całego serca, oraz przekroczenia progu wyborczego.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaBardzo dobrze Ci idzie.Wszystkim głosującym na Ruch Narodowy, PSL i JKM, życzę powodzenia z całego serca, oraz przekroczenia progu wyborczego.
Ja jednak nie mogę się odwzajemnić - wszystkim głosującym na Platformę, PSL, SLD, PiS i Ruch Palikota jak największej utraty wyborców...ta ziemia do Polski należy
Better Dead Than Red!!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaBardzo dobrze Ci idzie.Wszystkim głosującym na Ruch Narodowy, PSL i JKM, życzę powodzenia z całego serca, oraz przekroczenia progu wyborczego.
Komentarz
-
A Ziobro i Gowin? Czego im życzysz, Mort?"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaA Ziobro i Gowin? Czego im życzysz, Mort?
Niezyskiwania na odpływie wyborców z poprzednio wymienionej piątki...ta ziemia do Polski należy
Better Dead Than Red!!!
Komentarz
-
Na razie można zaobserwować spory odpływ forumowiczów od PO i Palikota w porównaniu z ostatnimi wyborami, tak więc Twoja misja częściowo się powiodła."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez midzi Zobacz postaKiedyś ten wiek buntu jednak musiał minąć, wraz z nim kończyły się studia i zaczynało się codzienne borykanie z tym odsądzanym od czci i wiary przez korwinistów ZUS-em albo praca w korporacji, gdzie w ramach socjalu korzystało się z takich niegodnych prawdziwego liberała fruktów jak prywatne ubezpieczenie w Medicoverze, czy system Benefit.
Co niegodnego liberała jest w tym że prywatnie zarządzana firma dobrowolnie w ofercie pracy proponuje Ci prywatną opiekę medyczną i inne benefity do których podatnik i państwo nie dopłacają ani złotówki? Przecież jednym z najważniejszych postulatów hardkorowych wolnorynkowców jest chociażby prywatyzacja systemu emerytalnego i służby zdrowia i takie benefity z korporacji pozwalające na uzależnienie się od państwowego NFZ-u to spełnienie ich snów
Co nie zmienia faktu że typowej korpo pracy w całej Polsce jest stosunkowo niedużo i rzeczywiście młodzi korwiniści wraz z wyborem zawodu przechodzą do grup interesu i jak każda grupa starają się jak najwięcej wyrwać z socjalnego państwowego tortu
Komentarz
-
Chciałbym tylko zauważyć jedną rzecz, która jakiś czas temu rzuciła mi się w oczy, tak jeszcze apropo JKM. We wszelakich dyskusjach, tylko przy jego partii osoby trzecie przyglądają się w ogóle kwestiom gospodarczym. "Programy wyborcze", jeżeli można tak to nazwać, sprowadzają się dzisiaj dla przeciętnego Kowalskiego do:
1. PO - UE to my, gdyby nie my, to by nie było UE, jak nie będzie nas Wy Polacy w tej UE zginicie, bo tylko my umiemy rozmawiać w UE i mamy tam znajomych. PO w tej kampanii postawiło znak równości pomiędzy sobą a UE. I na tym koniec. Nie mam zielonego pojęcia, jakie są założenia gospodarcze, kogo tak naprawdę (oprócz siebie) planują w największym stopniu reprezentować. No k*** po prostu nie wiem. Cała kampania oparta na PO = UE
2. PiS - Nie lubisz PO - głosuj na nas, jesteśmy jedyną alternatywą
3. TR - jesteś gejem, ćpunem, kozojebcą, masz czułenka lub skrzela, a może w jakikolwiek inny sposób jesteś odrzucony bo reprezentujesz promil ogółu obywateli? Głosuj na nas, zadbamy o Twoje interesy.
4. Polska Razem - Kościół, Kościół, Kościół.. Dalej nic
5. KNP - I tutaj mamy niezmienny od lat klimat wolnościowy (tak jak napisałem wcześniej - pierwsze skojarzenie związane z kwestiami gospodarczymi)
6. RN - Nacjonalizm w szerokim wydaniu na każdym polu
I tyle. JKM ma jasno ugruntowany program gospodarczy - nierealny dzisiaj, to może i nierealny, ale za to go właśnie jako polityka cenię. A jak płacę ZUS, VAT i dochodowy jak w tym miesiącu w wysokości 44% mojego wynagrodzenia, to cenię tym bardziej.
Komentarz
Komentarz