Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Przestrzegałbym przed PiSem. Tam jest wielu polityków dobrej wiary, ale góra partii przypomina "doinstalowane" kierownictwo Solidarności z końca lat '80.
Ideowców-liderów na prawicy mamy wg mnie raptem trzech; Marka Jurka, Mariana Kowalskiego i Janusza Korwin-Mikke. To są na tyle ostre i jednoznaczne osobowości, że tylko wobec nich nie mam też żadnych wątpliwości, że grają wyłącznie dla Polski. Agitowałbym za popieraniem JKM, bo tylko on jasno i głośno obiecuje oddać Polakom pieniądze i szkoły (to bardzo ważne: likwidacja MEN i zaprzestanie indoktrynacji poprzez kontrolę programu szkolnego - niestety RN jasno tego postulatu nie stawia!).
Nadchodzi chyba ważny okres dla przyszłości Polski.
Niektórzy głosowali na Korwina już 1989 roku. Teraz głosują na innych, bo do tej pory nie wdrożył swojego programu w życie.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Gdyby hipotetycznie obiektywna racja była po stronie jakiejś partii, niegłosowanie na nią z powodu, że jeszcze nigdy do tej pory nie wygrała byłoby delikatnie mówiąc nieroztropne. W myśl tej zasady można stwierdzić że Tusk czy tam Jaruzelski zrobili więcej dobrego dla Polski niż Korwin.
Oleksy, Marcinkiewicz i Pawlak byli raczej mało skuteczni. Pogadamy po sukcesie Korwina i jego rządu. Ma u mnie plus za ustawę lustracyjną, ale tylko za to.
A już start eurosceptyków do parlamentu eurokołchozu jest sam w sobie komiczny.
Pozdrowienia dla forumowicza Gawriosz.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Nieśmiało spytam - podaj jeden przykład: co Korwin zrobił dobrego dla Polski?
Dokładnie mogę zadać to samo pytanie, co on dobrego zrobił dla Polski ? Niektórzy podniecają się Korwinem, Kowalskim etc. a zakładam, że po dojściu do koryta będą jak Ci wszyscy, którzy tam są. Korwin to już w ogóle taki odpał, że obecnie większość wystąpień robi pod publiczkę a perspektywa przekroczenia progu wyborczego wcale go tak nie rajcuje bo wtedy będzie musiał przełożyć słowa na czyny. Przypominam, że miał już jedną okazję przy okazji UPR - u, gdzie poznało jego prawdziwe oblicze sporo współpracowników. Korwin to człowiek, który dużo mówi ale rządzić nie chce, choć jeśli ma wyrzucić Palikota poza orbitę to jedyny plus. Dobrym przykładem jest to,że nawet w jego partii mówią, że "lekko" odleciał. Dlatego pomimo wszystko zagłosuje na PiS, pomimo wielu niedociągnięć i minusów tej partii uważam, że to najrozsądniejszy wybór i ostatnia szansa na nierozdrobnienie prawicy na drobne w Polsce. PS. Zaraz "milion" osób napiszę, że PiS to nie jest partia prawicowa
Przykład padł już wyżej - uchwała lustracyjna. Jak na jego niewielką obecność w realnej polityce, to już sporo.
no nie wiem, czy wniesienie dokumentu, który na lata skompromitował lustrację oraz dał pretekst do obalenia jedynego niepostkomunistycznego rządu w latach '90, wzmocnił Wałęsę z jego SB-ckim zapleczem, a w dalszej perspektywie otworzył dawnej PZPR powrót do władzy to taka wielka zasługa dla Polski...
Inicjatywę parlamentarną trzeba nie tylko ładnie nazwać, ale przytomnie napisać. Korwin tymczasem jest wielce zdziwiony, że Macierewicz nie ujawnił agentury sprzed '90, która przeszła po weryfikacji do UOP i dalej tam pracowała, a sam nie wpisał do uchwały ujawnienia niezweryfikowanych ludzi WSW, którzy przeszli do WSI. Wystarczy zresztą przypomnieć, że głównym zarzutem wobec późniejszej likwidacji WSI przez tego samego Macierewicza jest naruszenie aktywów dzisiejszego wywiadu. Tryb uchwały, na który Korwin wpadł ad hoc dał oczywiste podstawy Trybunałowi Konstytucyjnemu do jej zawieszenia już po miesiącu obowiązywania i w końcu uwalenia po miesiącach pięciu. Powód: pozaustawowe rozszerzenie kompetencji ministra spraw wewnętrznych. Do tego "ogarnięty" polityk nawet nie sprawdził - więc nie wiedział - że rząd Olszewskiego w tym samym czasie finalizował prace nad ustawą lustracyjną. Po prostu miał pomysła.
Przecież to parodia dowcipu.
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Nie posądzam Cię Foxxie o nieznajomość procedur sejmowych więc rozumiem,że powyższym postem chcesz nam powiedzieć,że WSZYSCY, którzy głosowali za tą uchwałą to półdebile niemający elementarnych kwalifikacji nie tylko do rządzenia państwem ale nawet do robienia samodzielnie zakupów w sklepie?
No nie powiem, zaskakująca wolta w poglądach politycznych
...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Nie posądzam Cię Foxxie o nieznajomość procedur sejmowych więc rozumiem,że powyższym postem chcesz nam powiedzieć,że WSZYSCY, którzy głosowali za tą uchwałą to półdebile niemający elementarnych kwalifikacji nie tylko do rządzenia państwem ale nawet do robienia samodzielnie zakupów w sklepie?
Zapewne rozróżniasz między wnioskodawcą, a głosującym? Nie wnikam w jakość ówczesnych parlamentarzystów, ani kluby dopiero uczące się demokratycznych procedur...
No nie powiem, zaskakująca wolta w poglądach politycznych
Tak? A na czym niby miałaby polegać? Ja wtedy byłem wyborcą i aktywnym sympatykiem (pomoc w logistyce przy pierwszym Konwentyklu)... UPR (również jeszcze nie wiedząc wielu rzeczy, które z późniejszej perspektywy takie sympatie by wykluczyły). Dobre jest określenie "woltą" nazwania głupoty po imieniu Ona nie ma barw politycznych
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Macie konfidentów w moim najbliższym otoczeniu i ja o tym wiem.
Ja mam swoich konfidentów w Waszym najbliższym otoczeniu.
Nie zabierajcie ludzi z restauracji jak miało to miejsce ostatnio gdy niemal siłą zaprosiliście do siebie pewną bardzo znaną osobę.Na razie ta najbardziej znana osoba w Polsce i mój przyjaciel nie zezwolił mi na publikacje jego nazwiska-na razie .
Wszystko ,co zaplanowałem a wiecie o tym bo sam się zadenuncjowałem przed waszym konfidentem opublikuję.
czyli co ?
- video ze spotkania Barbara Piwnik-Leszek Miller-Paweł Pruszyński w trakcie którego omawiane jest nielegalne zatrzymanie Andrzeja Modrzejewskiego z PKN Orlen .
Trybunał Stanu wasi mocodawcy mają zapewniony i nic już ich nie zbawi w tej sprawie.
-video ze spotkania Ja-Edward Brzostowski i telefonowanie w trakcie przez głośnomówiący do Krzysztofa Janika gdy z Brzostowskim omawiamy sprawę przepływów finansowych w sprawie ustawy o radiofonii i telewizji.
-video z Krystyną Prokop w trakcie którego omawiany jest plan unicestwienia Aleksandra Kwaśniewskiego przez Millera po weselu młodej Kwaśniewskiej i pretensje Millera ,że go nie zaprosił mimo,iż jego żona wychowała na własnych rękach Olę Kwaśniewską a wraz z tymi pretensjami cały potok słów na temat przekrętów Kwasa
-kopię protokołów przesłuchań Pani Tusk w KP Sopot dotyczących znęcania się psychicznego i fizycznego przez Donalda Tuska .
-video z pewnego polowania na którym zarząd Prokuratury Krajowej planuje unicestwienie kilku prokuratorów prokuratur apelacyjnych którzy chcieli rozliczyć przestępców z sejmu .
Sprawa najbardziej dotyczy Sławomira Luksa oraz Pani z PA Łódź .
Prokuratora Luksa wasi skurw...i poprzednicy nastraszyli i zdechła sprawa GTW no nie ?
Słuchajcie Panowie obecni szefowie wspomnianych służb .Plan Wam się spier...ł myśleliście ,że nic nie wiem.
Na początku podstawiacie tego gnojka z Pleszewa uzyskujecie aktualny numer konta , blokujecie sfery elektroniczne i zostawiacie mnie bez złotówki.....
Nic z tego - nie udało się !
A teraz drżyjcie .......
Panie Łuczak ,a pańska żona już wie ,że ma Pan dziewczynę na boki przy Żelaznej ? Ładna ta Aneta nie powiem....
-Celowo nakręcone oświadczenie video nieżyjącego Posła na temat oszustw i przestępstw kryminalnych ludzi ze służb .
Reszty nie piszę już wiecie ...... co będzie jeszcze
Komentarz