Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tusk
    "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
      nie wiem, ponoc dzisiaj wieczorem ma byc cos wiadomo wiecej. jezeli mialo to wplyw, to bardzo glupia sprawa ze strony Jarka. nie odwoluje sie premiera z powodu pomowien opozycji.

Giertych w wywiadzie powiedział ,że o dymisji premiera wiedział dwa dni przed spotkaniem Marcinkiewicza z Tuskiem więc nie ma mowy ,że ta akcja zdecydowała o dymisji.

Jaco co do gospodarki ,spadku bezrobocia itp. to Giertych zaskakująco rozsądnie stwierdził ,że nie ma się czym podniecać bo tak naprawdę wskaznik bezrobocia spadł tylko i wyłacznie dlatego ,że w **** osób uciekło na zachód...
      A jesli chodzi o stosunki międzynarodowe to śmiać mi się chce ze zwolenników PiSu którzy albo nie widzą albo udają ,że nie widzą ,że jest coraz gorzej.
      No ale cóż ,prawdopodobnie "sytuacja tego wymaga" albo "Jarek został zmuszony" względnie okaże się ,że to przez knowania Platformy Kaczor dostał sraczki ,a Marcinkiewicz nie pojechał na spotkanie z premierem Chorwacji.
      Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
      Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Talib

2."dwóch niewysokich niemedialnych pazernych na władzę ludków" to napisałeś Ty
        "robi nam bardzo złą robotę jeśli chodzi o stosunki międzynarodowe..." ale tego już nie napisałem ja, tylko Ty.
        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• owszem. Takie są fakty
          "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
            Zamieszczone przez cnm
            Zamieszczone przez Jaco
            Teraz widzę, że myliłem się, ponieważ "psuj z ZCHN-u" okazał się znakomitym premierem, co twierdzą obecnie zarówno jego zwolennicy jak i duża część ówczesnych adwersarzy.
            Chcialbym sie w koncu dowiedziec od kogos gdzie sie objawila ta znakomitosc premierostwa...
            Wystarczy, że włączysz TVN24 i posłuchasz opinii o Marcinkiewiczu osób, które mieszały go z błotem, zanim jeszcze objął urząd premiera. Dziś np. chwalili go Niesiołowski, Olejniczak i Paradowska. Aktualnie chwali go Tusk.
            Niebardzo go Tusk chwalil, raczej operowal na konkretach - wizerunek zbudowal sobie swietny, ale konkretnych sukcesow specjalnie nie bylo. Oczywiscie mozna mowic, ze tak naprawde nie mial duzych mozliwosci dzialania, ale nie zmienia to specjalnie faktow. Tak konkretnie - w czym sie te swietne rzady objawialy?
            http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
              niech mi ktos przypomni - czy PO i reszta nie mowila o powolaniu Marcinkiewicza na premiera jako o skandalu (ze mial byc Kaczynski przeciez!)

panowie, jak zadawac ciosy, to powyzej pasa.
              No i Tusk sie wypowiedzial. Powiedzial, ze rzeczywiscie bardziej naturalna i przejrzysta jest sytuacja, ze szef zwycieskiej partii jest premierem i nie ma rzadzenia z tylnego siedzenia, co nie zmienia faktu, ze negatywnie ocenia przyszlosc tego rzadu. Moze byc?
              http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                Tak konkretnie - w czym sie te swietne rzady objawialy?
                Krótko mówiąc, (bo już mi się znowu znudziło tłumaczenie w tym temacie) chodziło mi o to, że w porównaniu z tym, co prognozowali różni wieszczowie na początku kadencji, nic takiego strasznego z Polską się nie stało a nawet zaczęto ciężką walkę z ubecją i mediami. Co więcej, niewielu z tych wieszczów "spierdoliło z kraju", mimo, że to deklarowali 9 miesięcy temu. Dalej piszą i wypowiadają się w mediach. To ja na dziś tyle, bo wybieram się na grilla, jak spora część zrelaksowanych, zadowolonych z Ojczyzny obywateli.
                "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• A jesli chodzi o stosunki międzynarodowe to śmiać mi się chce ze zwolenników PiSu którzy albo nie widzą albo udają ,że nie widzą ,że jest coraz gorzej.
                  "smiej sie smiej"

jakos faktycznie nie widze. USA jak wchodzilo nam w dupe tak wchodzi jeszcze mocniej, ruskie siedza cicho, Francuzi jak zwykle, a szwaby same nie wiedza o co im chodzi. Nihili novi. A jak Ci chodzi o polaczenie sraczki prezydenta z glupim artykulem i biciem sie w piers ex-ministrow - proooszee Ciee....

cnm - touche dla PO, wczoraj nie gadali za madrze.

Komentarz

• EMS ty faktycznie nie widzisz że robia kupe w polityce zagranicznej ? :O

Bilon smierdzi kupą i ***** wie!

Komentarz

• lomu - podaj konkrety tej kupy, moze po prostu dla Ciebie gowno to co innego niz dla mnie ?

Komentarz

Tusk
                        27-09-2005
                        Grzegorz Schetyna w Radio Zet

Monika Olejnik: Wygrało PiS, trwają poszukiwania premiera, czy każdy premier z PiS będzie do zaakceptowania przez Platformę Obywatelską?

Grzegorz Schetyna: To oczywiście decyzja PiS-u, ale naturalnym kandydatem, o którym mowa była przez ostatnie miesiące jest prezes PiS, Jarosław Kaczyński. Naturalnym się wydaje, że on będzie przedstawiony jako kandydat na premiera.

31.10.2005

Donald Tusk - konferencja prasowa w Sopocie

- Chciałbym, aby pan prezes Jarosław Kaczyński podjął się z pełną odpowiedzialnością misji tworzenia nowego rządu.

dzisiaj :

,,Dziś Polacy słusznie obawiają się koncentracji władzy w czterech rękach dwóch braci ,,- powiedział Tusk.

"Jarosław Kaczyński nie będzie dobrym premierem, a duet braci Kaczyńskich to nie jest dobra sprawa dla Polski" - ocenił Donald Tusk.

Donald kończ już, wstydu oszczędź

"No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• no to ***** co on w koncu powiedzial, bo juz nie kminie....

Komentarz

• powklejałeś wypowiedzi sprzed 9 miesięcy jak to się ma do tego co mówił dzisiaj

inna sytuacja,inne okoliczności

Komentarz

powklejałeś wypowiedzi sprzed 9 miesięcy jak to się ma do tego co mówił dzisiaj

inna sytuacja,inne okoliczności
                              dla hipokryty zawsze jest inna sytuacji i inne okoliczności, które usprawiedliwiają mówienie dokładnie czegoś odwrotnego niz to co się mówiło wcześniej

"No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• no proszę Cię...

Tusk i wklejaj co chcesz IMO to człowiek który ma więcej rozsądku i troski o Polskę niż braciszkowie razem wzięci

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎