Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• torquemada - śmiech na sali. Hańba to rusofilskie teksty na "narodowych" portalach. Jakoś w tym przypadku nie robią "bilansu" polskich ofiar.

Kaczor wzniósł okrzyk "Chwała Ukrainie", na który ktoś tam odpowiedział "Chwała Bohaterom" (w części mając na myśli morderców z UPA). Tyle, że okrzyk ten wznoszono już za czasów kozaków rejestrowych, gdy o UPA, czy Banderze raczej nikt nie słyszał

Coż, myślę że podobne teksty to najlepsza szczepionka na RN. "Co tam który chce". Proruska opcja wytykająca Banderę to - z szacunkiem dla Ofiar ukraińskich rzeźników - parodia dowcipu.
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Prawica zawsze razem. Maski spadły. Nuworysze, uczcie się życia w polityce.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Środowisko paxowsko - pseudo narodowe związane z obecnym prezydętem POlski ,
        Bronisławem , musialo dostać lekkiego kaca .

Putin musi zrewidować swoją politykę bo bez Ukrainy jakiekolwiek marzenia o imperium rosyjskim biorą w łeb .
        Budowanie imperium polegajace na zmuszaniu podległych republik do kupowania surowców i gazu po zawyżonych cenach nie sprawdziło się.
        A tak miało być ładnie w Soczi ! Igrzyska i prężący sie tors Władimira .( Tym razem co prawda ubranego )
        Niech jeszcze Amerykanie osiągną niezależność energetyczną
        Co wtedy Rosja będzie miała do zaproponowania ?.
        Ostatnio edytowany przez wydra; 69318.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
          Tyle, że okrzyk ten wznoszono już za czasów kozaków rejestrowych, gdy o UPA, czy Banderze raczej nikt nie słyszał
          Tyle, że takie tłumaczenie brzmi podobnie co używanie swastyk przez współczesne grupy czy organizacje i tłumaczenie, że przecież to symbol szczęścia czy czegoś tam - używany kiedy jeszcze o hitlerowcach nikt nie słyszał.
          Ogółem mógł się powstrzymać od takiego okrzyku, chociaż czy to aż takie ważne w tym wszystkim?

Komentarz

• Żeby bez orientu napierdalać w Kaczyńskiego wszystko jest ważne
            Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
            Pada decyzja: Wracamy!
            Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.

Komentarz

• Czy byłby ktoś na tyle miły i wrzucił tutaj linki do wypowiedzi członków RN, bądź te wypowiedzi? Bo przejrzałem dyskusję i wydaje mi się, że dyskusja toczy się, ale nie do końca wiadomo o czym. Trochę o Kaczyńskim, trochę o Ukrainie, bez odniesień do konkretnych wypowiedzi. Zaznaczam, że chodzi mi o wypowiedzi ze strony RN, ministertłiter, premiertusk mnie nie interesują.
              Ora et labora

Komentarz

• Zamieszczone przez torquemada Zobacz posta
                Dziwi mnie, jak łatwo niektórzy przechodzą do porządku nad patryjotą Kaczyńskim skandującym z banderowcami: "Sława Ukrainie" na tle czerwono-czarnych flag. Cóż, widocznie zbrodnia jest tylko wtedy straszna, gdy popełniają ją ruscy. Zabawne, że ci sami ludzie jeszcze niedawno trzęśli się z oburzenia na "niewyobrażalną" hipokryzję Sejmu, który nie raczył uznać Wołynia za ludobójstwo w imię...przyciągania Ukrainy do Europy (brzmi znajomo).
                Wczoraj w programie na TVR Jarek dosyć jasno się wyraził na temat Banderowców, UPA i Wołynia.
                Jasno powiedział że ludobójstwo jest ludobójstwem i dalej ma zamiar walczyć o prawdę, co nie zmienia faktu że potrzebna była jego obecność na Ukrainie. Można go lubić, albo nie lubić ale w epoce rozmemłanych polityków jakich mamy on się akurat nie boi stawiać sprawy jasno.
                ...Trzech setek armat ryczy kanonada,
                Zda się pod trupem ziemia się rozpęknie, —
                O dziecko polskie, za Twojego dziada,
                Który tam zginął, niech Twe serce klęknie,
                O dziecko polskie, święć się krwi szkarłatem
                I wołaj: Wolność! I bij w kratę lochów,
                Bo jeśli Bóg jest nad tym podłym światem,
                Toś ty zbawione przez Wolę i Grochów...

Komentarz

• torquemada - śmiech na sali. Hańba to rusofilskie teksty na "narodowych" portalach. Jakoś w tym przypadku nie robią "bilansu" polskich ofiar
                  Cóż, możemy tu zaobserwować zjawisko właściwe zarówno obozowi rządzącemu, jak i jedynej słusznej prawicy. Krytyka banderowców - rusofilstwo. Krytyka PiSu - lemingoza. Krytyka PO - PiSiorstwo. Po co ta propaganda, chyba nie jesteśmy na forum TVN-u czy wiadomej gazety?

(w części mając na myśli morderców z UPA)
                  Oj tam, ja myślę ze mieli wtedy na myśli Piotra Konaszewicza-Sahajdacznego wiernego Koronie Polskiej hetmana zaporoskiego. Zwłaszcza ci z czerwono-czarnymi flagami, których notabene cosik sporo, a których jak widać jest rozkaz taktownie nie zauważać.

Coż, myślę że podobne teksty to najlepsza szczepionka na RN.
                  Widzę że moja skromna osoba tudzież portal kresy.pl stały się nagle rzecznikiem narodowców. Spoko.

Proruska opcja wytykająca Banderę to - z szacunkiem dla Ofiar ukraińskich rzeźników - parodia dowcipu.
                  Totalny odlot.
                  Ostatnio edytowany przez torquemada; 55936.

Komentarz

• Wzniósł okrzyk czy tez go nie wzniósł zawsze wszystkiemu winny jest Kaczyński . Teraz został banderowcem a do tej pory był jedynie wichrzycielem .
                    Pisałem wielokrotnie o tym , że Rosja to kolos na glinianych nogach i ze ma bliżej niż dalej do swojego końca , ale nie spodziewałem się , że oznaki słabości bedą tak spektakularne !
                    Budowanie jakiejkolwiek jedności bazujacej na haśle " my Słowianie - chrześcijanie " nie ma racji bytu pod naszą szerokością geograficzną .
                    Ostatnio edytowany przez wydra; 69318.

Komentarz

• Ogółem mógł się powstrzymać od takiego okrzyku, chociaż czy to aż takie ważne w tym wszystkim?
                      Różne rzeczy są dla różnych ludzi ważne, to jasne. Chodzi tutaj wyłącznie o to, że gdy PO i Palikoty w imię "walki o Ukrainę" wykazały się "elastycznością", to wiadomo - zaprzańcy, zdrada i w ogóle. Ale gdy podobnie zachowuje się Kaczyński, otwarcie zbijając piątki z banderowską swołoczą, to już jest wielka polityka panie.

Komentarz

• Nawet nie chce mi sie tego komentować .

Komentarz

• Zamieszczone przez wydra Zobacz posta
                          Nawet nie chce mi sie tego komentować .
                          I niech tak pozostanie
                          Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                          St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Komentarz

• Mi to walenie w ,,sława Ukrainie,, przypomina identyczną akcję z ,,nazistowskim,, obudź się Polsko,,. Jak dla mnie to to hasło leci non stop na kajdanach, leciało na stadionach na euro i nikt w tym nie widział benderyzmu, dopóki Kaczyński go nie użył. Każdy kij na kaczke dobry jest i to cały sens tego zamieszania. Minęło parę dni i po lekkim szoku w gadzinówkach poszedł prikaz, żeby jechać tym hasłem i zdjęciem kaczki z Kliczką, że taki karzeł. Tyle ma zostać z knockdownu jaki wyszedł z zestawie i uprawiania polityki z układaniem klocków. Jakoś to trzeba ukręcić. Grane setki razy i będzie grane dalej.
                              Ostatnio edytowany przez Fizi; 1868. Powód: blad
                              "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Majdanach
                                "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

Pracuję...
                                X