Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez gizo Zobacz posta
    Rzeczywiście "ciekawy" Już teraz wszyscy wiedzą, że Kaczor to człowiek Kiszczaka a uświadomił to nam pierwszy szlachcic Rzeczypospolitej.
    Widzę, że wyniosłeś z niego tyle, co niezalezna.pl z Kongresu Narodowego Znamienne

Z. - obejrzałeś ten wywiad? Poza tym trudno o bardziej koncesjonowaną opozycję, niż taka, której szefowa najpierw gotuje pomidorówkę w reżimowej telewizji w ramach "ocieplania wizerunku", by później wystartować z listy partii rządzącej (przeciwko której rzekomo zakładała własną pod nazwą ukradzioną innemu opozycyjnemu stowarzyszeniu kojarzonemu ze "spuścizną po Lechu Kaczyńskim"). To naprawdę wysoko umieszczona poprzeczka - albo "matrioszka"
    Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Przemysław Wipler (niezrz.) przystępuje do zespołu parlamentarnego "Dobre zmiany", w którego skład wchodzą posłowie PO i PSL. Poinformował, że chce przekonywać polityków koalicji do realizacji własnych pomysłów programowych.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
        Ciekawy materiał.

Materiał może i ciekawy ale pewnie większość oglądających zwróci uwagę na ubiór tego Pana, który kojarzy się jednoznacznie - Skinheads. Nie chodzi o to, żeby się przebierać ale RN powinien zrozumieć, że ubierając się w takim stylu i podskakując (kto nie skacze) nikt nie będzie ich brał na poważnie (poza grupą, która ich już popiera).

Komentarz

• Przecież to news sprzed dwóch dni. I o czym ma świadczyć w kontekście sytuacji z poniedziałku po weekendzie, gdy wyszły na jaw finansowane z partyjnej kasy cygara, kiecki i go-go, gdy Brudziński zaproponował PO koalicję i "rząd techniczny", a Wipler złożył do PKW wniosek o sprawdzenie sprawozdania finansowego PO za 2012 pod kątem wydawania środków z subwencji na cele nie ujęte w ustawie?

Zamieszczone przez Fenix Zobacz posta
          Materiał może i ciekawy ale pewnie większość oglądających zwróci uwagę na ubiór tego Pana, który kojarzy się jednoznacznie - Skinheads. Nie chodzi o to, żeby się przebierać ale RN powinien zrozumieć, że ubierając się w takim stylu i podskakując (kto nie skacze) nikt nie będzie ich brał na poważnie (poza grupą, która ich już popiera).
          Pełna zgoda, chociaż ja to czytam razem z treścią wywiadu, czyli zawodem mainstreamową prawicą i demonstracją, że wobec otwartego ataku z jej strony ma gdzieś "konwenanse" dotyczące politycznego dress-code'u. Inna rzecz, że w garniakach wyglądał dość dziwnie (niech już ganiają w nich Bosak z Winnickim). Przypominam, że to gość, który wśród liderów RN jako jedyny promował współpracę z PiS w ramach hasła "nie ma wroga na prawicy". Chyba się po prostu... trochę zdenerwował
          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Pełna zgoda, chociaż ja to czytam razem z treścią wywiadu, czyli zawodem mainstreamową prawicą i demonstracją, że wobec otwartego ataku z jej strony ma gdzieś "konwenanse" dotyczące politycznego dress-code'u. Inna rzecz, że w garniakach wyglądał dość dziwnie (niech już ganiają w nich Bosak z Winnickim). Przypominam, że to gość, który wśród liderów RN jako jedyny promował współpracę z PiS w ramach hasła "nie ma wroga na prawicy". Chyba się po prostu... trochę zdenerwował
            Ja podobnie to odczytuje i dlatego napisałem, że "większość" oglądających skojarzy to jednoznacznie (niezależnie od tego co mówi). Szkoda bo takimi wystąpieniami wizerunkowo RN bardzo dużo traci.

Komentarz

Widzę, że wyniosłeś z niego tyle, co niezalezna.pl z Kongresu Narodowego Znamienne
              A możesz mnie oświecić, co w tym wynurzeniach jest tak odkrywczego, że zasługuje na miano "ciekawych"?
              Rewelacje na poziomie dyskusji przy grilu po kilku głębszych. Facet który od 1993r. działa w polityce, tak rozwijał UPR, że mieścili się zawsze w granicach błędu statystycznego, zarzuca komuś, że ma "tylko" 30%. Gość który jednym ciągiem wymienia kogo nienawidzi - UE, Rosji, Stanów, wszystkich partii w Polsce i generalnie wszystkich na świecie, zarzuca innym brak zdolności koalicyjnej. Wszyscy są umoczeni, chodzą na smyczy Kiszczaka, knują spiski, tylko ja jeden szlachcic jestem czysty. Tylko ja jeden mam receptę na sukces i wiem najlepiej jak należy postępować - to już podchodzi pod urojenia paranoiczne.
              Kolejny z ropoznawalnością na poziomie posła Mariana Cyconia, którego wypowiedzi trzeba szukać na jutubie międzi filmikami Justina Biebera i Marty Grycan, uwierzył w swoją wielkość i uzurpował sobie prawo do umoralniania wszystkich. Brakowało mi tylko jednego zdania, ale myśle, że przy następnych wypowiedziach ono padnie - po 24 latach czas wreszcie odsunąć PiS od władzy.

Komentarz

• Przy całej sympatii do RN - Kowalski powinien być trzymany z daleka od mediów.

Komentarz

• Gizo - Twoja "parafraza" tego wywiadu również w stylu tekstów Lisiewicza o RN. Nie będę z tym polemizował. Kto chce, niej najpierw ją przeczyta, a później obejrzy filmik, albo odwrotnie

Komentarz

• Prowokacja w Poznaniu! Wykład Baumana w rocznicę Czerwca ‘56

Jeszcze nie opadł kurz po ostatniej awanturze z powodu udziału Zygmunta Baumna w wykładzie na Uniewersytecie Wrocławskim, a już związany z NKWD zwalczający „Żołnierzy Wyklętych” profesor powraca w „wielkim stylu”. Tym razem w Poznaniu. Akurat w rocznicę wybuchu antykomunistycznego powstania 1956, w trakcie którego z rąk komunistycznych siepaczy zginęło prawie 60 osób.

O tym kim jest Zygmunt Bauman pisaliśmy na „Placu” od początku tygodnia: „Filozof (podobno wybitny), autor pojęcia „płynna nowoczesność”, z aparycji miły staruszek. Ale Bauman to też agent NKWD, jednej z najbardziej zbrodniczych organizacji w dziejach świata, oficer Korpusu Bezpieczeństwa Wewnętrznego, służby córki tejże, konfident krwawej Informacji Wojskowej. KBW i IW mają szczególne zasługi w mordowaniu Żołnierzy Wyklętych. – pisał Wojtek Mucha. O awanturze z udziałem Baumana i niechętnych mu narodowców słyszał każdy kto ma dostep do telewizora lub internetu.

Teraz okazuje się, że to nie koniec festiwalu prowokacji. Dziś kiedy cały Poznań świętuje rocznicę wybuchu krwawej rewolty 1956 r., kiedy to mieszkańcy miasta zbuntowali się przeciwko komunistycznej władzy, żądając „Chleba i Wolności”, Bauman powraca.

Zygmunt Bauman wystąpi dziś o godz 10:30 na poznańskim Placu Wolności w trakcie organizowanego w ramach Festiwalu Malta forum zatytułowanego „Człowiek. Granice”. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny i rozpocznie się o 10:30.

Pytamy więc organizatorów: czy są jakieś granice?

Brak słów...

Komentarz

Przecież to news sprzed dwóch dni. I o czym ma świadczyć (...)
                      Czy wrzucona przeze mnie informacja jest nieprawdziwa? Bo nie rozumiem czemu się unosisz.

A o czym świadczy? Może o tym
                      Zamieszczone przez Pitu Pitu 2.0
                      - Panie Gowin chodź pan do mnie.
                      - Phi.
                      - No dobra to ja przyjde.
                      a może nie. Czas pokaże

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                        Czy wrzucona przeze mnie informacja jest nieprawdziwa? Bo nie rozumiem czemu się unosisz.
                        "Unoszę się"? Po prostu stwierdzam fakt w związku z wrzuceniem bez komentarza czegoś, o czym było kilka postów wyżej

A o czym świadczy? Może o tym
                        Motyw z "PituPitu" podobnie znamienny, jak jeden z komentarzy w powyższej dyskusji

Czas pokaże
                        Niczego innego nie twierdziłem od pierwszego komentarza na temat RR.

Komentarz

• Jest akcja jest reakcja.

Ponieważ żyli prawem wilka, historia o nich głucho milczy.

Komentarz

Przypominam, że to gość, który wśród liderów RN jako jedyny promował współpracę z PiS w ramach hasła "nie ma wroga na prawicy". Chyba się po prostu... trochę zdenerwował
                            Poprawiło mi to trochę humor na weekend.
                            Foxx - nie czytałem żadnego tekstu Lisieiwcza na temat RN.

Komentarz

• Łukasz Warzecha: Bauman poważnie traktuje zobowiązania wobec komunistycznych sie siepaczy.

Jestem Polakiem - więc mam obowiązki polskie.

Komentarz

• Zamieszczone przez gizo Zobacz posta
                                Poprawiło mi to trochę humor na weekend.
                                Cieszę się, chociaż wątek ten przewija się nawet w powyższym wywiadzie. Jest i w poniższym:

(01:37 - 03:25)

Foxx - nie czytałem żadnego tekstu Lisieiwcza na temat RN.
                                To naprawdę nie moja wina, Ja czytałem prawie wszystkie.

Komentarz

Pracuję...
                                X