Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• A czy doczytales czego, a właściwe kogo dotyczy komentowany punkt 2 ??
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• "[...]na zbliżającym się kongresie RR."

Doczytałem.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
        "[...]na zbliżającym się kongresie RR."

Doczytałem.
        Nie bardzo -
        Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz posta
        Dlaczego niespodzianka, skoro wybranie wariantu innego niż pierwszy będzie dla RR samobójstwem?
        Zobacz na poprzedniej stronie jakie są inne warianty i co może mieć wspólnego z nimi kongres PO
        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Pokrętna logika jeśli odnosi się ona do wpisu bez żadnego cytatu pod komentarzem, gdzie ów fragment występuje. Ale niech będzie moja strata.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
            dlatego, że to wszystko jest już od 2 miesięcy ustawione
            Nieprawda, Wipler wyszedł z PiS tylko i wyłącznie dlatego, że nie chciał się podpisać pod gospodarczym skrętem PiS w lewo.
            Nie było w tym żadnych podtekstów ani chęci szkodzenia PiS.
            Aczkolwiek jak już to zrobił, to może zorientował się, że RR ciężko będzie o sukces, nie wpadł na podany przez Foxxa wariant pierwszy i pójdzie na łatwiznę wybierając wariant drugi, co oczywiście oznacza polityczne seppuku.
            "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Mhhh raczej Twoja nadinterpretacja dotycząca tego, ze jeżeli (podobno )) decydujące znaczenie dla RR ma miec kongres PO, to automatycznie oznacza to iż jest to (RR) inicjatywa DT.
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Foxx miałem odpisać szerzej np powymieniać komuchów/ludzi służb z drugiej strony barykady, przypomnieć o jakże pięknie pominiętym ataku KNP na PiS i niezwykle równym traktowaniu obu partii na MN, przypomnieć wypowiedzi Winnickiego o kibicach i skonfrontować je z postawą Sakiewicza. I napomknąć o tym ja zachowywała się GP(niezależnie od intencji) gdy napierdalali w nas wszyscy -od KNP do PO/SLD i od U:Rze do GW i NajCzas- oprócz małej części PiS i GP, przypomnieć że Sakiewicz to nie PiS, a GP to nie formacja PR w PiS ale:
                Czy Ty serio uważasz zbiór kilku banalnych sformułowań za deklarację programową? Bez słowa o tym czy RN ma być partią(?) koalicją(?) organizacją charytatywno-społeczną(?) czy może salonem dyskusyjnym. I mylisz się i to dwukrotnie po pierwsze nie wszystkie organizacje narodowe podpisały deklarację, a po drugie to co było tak wspaniale podpisywane to żadna umowa scaleniowa, czy koalicyjna tylko deklaracja poparcia dla postulatów.
                Ergo papier wszystko przyjmie i wszystko wybaczy, ja nie muszę i nie chcę

BTW Dość niespodziewanie nastąpiła pointa dot. roli Hofmana w dziejach III RP Pewnie dorzucą go w najbliższym wznowieniu "Pocztu królów polskich"
                Mam wyjebane na Hofmana, gdy JK uzna że Hofman bardziej szkodzi niż pomaga to Hofmana nie będzie w mniej niż 10 min. Podobny stosunek mam do PiS, gdy uznam że PiS bardziej szkodzi niż pomaga temu co jest mi bliskie to mojego + na karcie do głosowań nie zobaczy nigdy, a gdy uznam że szkodzi naprawdę mocno to i będę umiał przekonać do tego innych. Na tą chwilę PiS to jedyna opcja dla działań które są mi bliskie, ja mogę pożegnać się z podatkami, mogę oddać koryto komuchom czy nawet zrezygnować z wolności osobistej ale nie mogę dopuścić do siebie myśli że w Polsce pedały będą brały ślub, że matki będą mogły bezkarnie i masowo mordować swoje dzieci, że Kościół Katolicki straci swoją pozycję, uprzywilejowaną względem innych wolnych religii, że państwo polskie zapomni o pomordowanych czy to na wschodzie czy na zachodzie, że przestaną być łożone pieniądze na kształcenie młodzieży itd. itp.. Na dziś możliwość blokowania wszelkich "światłych" idei ma tylko PiS i nie zapowiada się by ktoś w najbliższym czasie mógł mi zagwarantować podobną możliwość działań/blokady działań innych partii.

Tyle ode mnie na ten temat i nie zamierzam podejmować dalszej dyskusji. Jak chcesz odpowiedz, ale proszę bez prowokowania mnie do wypowiedzi na ten temat.

Zamieszczone przez Fatman
                ??
                Nie chce mi się tłumaczyć jej wypowiedzi. W skrócie:
                -zarzuciła Polakom i innym mniejszościom zidiocenie
                -zarzuciła Polsce próbę rozerwania Litwy
                -zarzuciła Polsce prześladowanie Litwinów

e: http://www.fronda.pl/a/pilka-kwestia...owy,28790.html
                e2:http://www.youtube.com/watch?v=LLJp9DhC-jQ
                Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                  Foxx miałem odpisać szerzej np powymieniać komuchów/ludzi służb z drugiej strony barykady,
                  To nie ma znaczenia. Zarzuciłeś RN wyciąganie tych spraw PiS, a jest dokładnie odwrotnie i o to chodzi. Pomijając szczegół, że w RN na istotnych stanowiskach komuchów brak - od momentu, gdy pożegnali się z Nowym Ekranem. Akurat za te konszachty waliłem w nich jak w bęben, również w realu.

przypomnieć o jakże pięknie pominiętym ataku KNP na PiS
                  KNP nie ma nic wspólnego z uformowanym na ostatnim kongresie RN

i niezwykle równym traktowaniu obu partii na MN
                  Korwin w 2011 się wychylił i w 2012 go już nie było.

, przypomnieć wypowiedzi Winnickiego o kibicach i skonfrontować je z postawą Sakiewicza.
                  Proszę Cię bardzo Winnicki - na marginesie nie trawię gościa - po przejrzeniu materiałów i relacji z MN się zreflektował. W 2011 zaś "G.P." w swojej paranoi ("białe kominiarki to prowokatorzy") doprowadziła dobrego chłopaka za kraty.

I napomknąć o tym ja zachowywała się GP(niezależnie od intencji) gdy napierdalali w nas wszyscy -od KNP do PO/SLD
                  Jak "się zachowywała"? Próbowali nas wykorzystać i na siłę przykleić do PiS-u, co zaszkodziło obu stronom.

i od U:Rze do GW i NajCzas
                  Tu chętnie zobaczyłbym jednak jakiś cytat.

- oprócz małej części PiS i GP, przypomnieć że Sakiewicz to nie PiS
                  Litości. Kto finansuje "Strefę Wolnego Słowa"? Kto dał hajs na założenie "GPC"?

Czy Ty serio uważasz zbiór kilku banalnych sformułowań za deklarację programową? (...)
                  Dostrzegasz może różnicę między deklaracją ideową i programową? Wystąpienia programowe trwały po kilkadziesiąt minut. To raz. Dwa - RN się dopiero formuje i nie podjęli jeszcze decyzji o ewentualnym starcie w wyborach.

Tyle ode mnie na ten temat i nie zamierzam podejmować dalszej dyskusji. Jak chcesz odpowiedz, ale proszę bez prowokowania mnie do wypowiedzi na ten temat.
                  Wobec tendencji do określania atakowanego atakującym naprawdę nie wiem, co może być uznane za "prowokację", a co nie. Zwłaszcza, że sam zadałeś pytania... co masz zrobić w tej dyskusji, by wykazać, że racja jest po Twojej stronie. A odpowiedzi są inne, niż sugerujesz.
                  My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Komentarz

• Jeżeli Lufthansa kursuje na linii Kraków-Warszawa
                      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Rokita to ważny przyczółek do wyssania kilku posłów z PO i PiS.

Raczej chodzi o to aby "nie kursowała"

Komentarz

• Zamieszczone przez hasor Zobacz posta

no to ładnie.
                          Zmienić tej tradycji nic nie jest w stanie...

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                            Na dziś możliwość blokowania wszelkich "światłych" idei ma tylko PiS
                            Ma czy chciałbyś, by miał?

Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                            Nie chce mi się tłumaczyć jej wypowiedzi. W skrócie:
                            -zarzuciła Polakom i innym mniejszościom zidiocenie
                            -zarzuciła Polsce próbę rozerwania Litwy
                            -zarzuciła Polsce prześladowanie Litwinów
                            KGB czy jego kolejna mutacja tylko marzy o reakcji.

Mądrzy ludzie to kiedyś nazwali "divide et impera".
                            Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
                            "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                              ... przedsięwzięcie Wiplera. Więcej, zważywszy na mój "typerek" oraz wiedzę - raczej nic z tego nie wyjdzie (chyba, że nastąpi jakaś niespodzianka na kongresie i przyjęcie pierwszego z wymienianych przeze mnie wariantów).
                              Dlaczego niespodzianka, skoro wybranie wariantu innego niż pierwszy będzie dla RR samobójstwem?

Proszę o odpowiedź Foxx

P.S. Chciałem się upewnić, czy o to właśnie chodzi. Dzięki
                              Ostatnio edytowany przez BlackAdder; 51375.
                              "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Wydaje mi się, że wcześniej odpowiedziałem. Niespodzianka dlatego, że trwają rozmowy nad realizacją wariantu drugiego, a nawet jak widzimy - "sondowanie" w tej sprawie publiki przez fejsa

Komentarz

Pracuję...
                                X