Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Ale wszelkiej maści "autorytety" mają teraz ból dupy po wypowiedzi Wałęsy
Ale że dosłownie ból dupy?
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
"Lech Wałęsa w piątek w WSI24 powiedział, że homoseksualiści "muszą wiedzieć, że są mniejszością i do mniejszych rzeczy się przystosować". - Doprowadziliśmy do tego, że ta mniejszość wchodzi na głowę większości - przekonywał. Dopytywany, czy homoseksualista powinien siedzieć w ostatniej ławie w Sejmie, odparł: - Oczywiście, że tak. Jak sprawiedliwość, to sprawiedliwość. (...) A nawet jeszcze za murem. Jestem demokratą w stu procentach, ale nie żeby jeden procent wchodził mi na głowę". Jak mówił, homoseksualiści nie powinni jemu i "jego wnukom zawracać głowy". Dodał też że mniejszościom należy przyznać tyle przywilejów, na ile wskazuje ich liczebność. "Zdaniem byłego prezydenta, wszelkie organizowane przez przedstawicieli mniejszości manifestacje powinny odbywać się na peryferiach miast, a nie w centrum"
Żadko sie zgadzam z Bolkiem ale tym razem trafił w sedno, co sie nie spodobało salonowi, a jego rzeczniczka prasowa, Olejnik napisała na FB że Wałęsa schańbił Nagrode Nobla:
Obok Olejnik stanął Ruch Palikota, który również jest zbulwersowany słowami Lecha Wałęsy. Janusz Palikot powiedział: "Lech Wałęsa do tej pory słynął z tego, że burzył mury. Od wczoraj zaczął te mury stawiać. Przeskakiwał przez płoty, a teraz płotami grodzi, oddziela od siebie ludzi.Robert Biedroń, jeden z homoseksualnych polityków, przypomniał z kolei, że w Polsce istniały już getta ławkowe i bardzo źle się to kojarzy. Zaapelował do Lecha Wałęsy, by się z nim spotkał i porozmawiał na temat sytuacji osób homoseksualnych w Polsce: "Nie zasługuję na to, żeby siedzieć za jakimkolwiek murem lub w ostatnim rzędzie i mam nadzieję, że tego panu dowiodę".
Gazeta Wybiórcza, poszła dalej i podpusciła syna Bolka, Jarosława by ten ostro skrytykował ojca i tak też sie stało.
- Nie tylko się z tym nie zgadzam, ale uważam wręcz, że to co powiedział mój ojciec, jest z gruntu złe i szkodliwe – oznajmił Jarosław Wałęsa w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej”. A dalej stwierdził, że ojciec jest już stary i dlatego opowiada takie rzeczy. - Ale też jest częścią Polski, częścią starszego pokolenia i, niestety, wygłosił pogląd charakterystyczny dla swojego pokolenia. Proszę sobie wyobrazić, że po tej wypowiedzi dostał mnóstwo gratulacji od znajomych, kolegów, bo na forum publicznym stwierdził dokładnie to, co oni myślą. Takie przekonanie prawdopodobnie dominuje wśród starszych. Ich mentalność nie nadąża za rozwojem naszego społeczeństwa i to jest przerażające – podkreślił.
Palikot zadecydował że na najblizszym posiedzeniu sejmu Grodzki i Biedroń usiądą w pierwszym rzędzie
Coś dziwnie Bolek podskakuje jeżeli chodzi o pedziów. Czyżby na starość zapomniał co na niego salon ma w zanadrzu, że tak odważnie szabelką wymachuje?
powiedział dziennikarzom, że w tej sprawie "prawie cały naród go popiera" i że takiego zrozumienia to "chyba nigdy nie miał"
– nie wiem jak z naród, ale duża część forumki pewnie tak
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
Z Wałęsą to już było przerabiane z Libertas. Nawet śmieszne i fajne (wtedy był chyba nawet ruskim agentem by Żakowski), ale prędzej czy później rzuci coś o Jarku albo wypłynie temat Bolka i wszystko wróci do normy. Bez złudzeń.
O, nawet wiem kiedy. Przy filmie. Szkoda, że nie rzucił tego motywu na dzień przed premierą.
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Nie tylko Tobie.Nie wiem kto to organizuje, więc nie wypowiadam się co do samego "wydarzenia" ( posługując się nomenklaturą fejsa ) ale co do artykułu, to jest to dla mnie kiepsko zawoalowana forma zaproszenia dla kibiców
Gorąco polecam obejrzeć spotkanie z Dr Krzysztofem Szwagrzykiem (IPN), który przewodniczy poszukiwaniom pochowków ofiar terroru komunistycznego - między innymi o ekshumacjach na Łączce Powązkowskiej.
- Dla zachacenia zdradzę tylko że w pewnym momencie wspomniano także o kibicach.
- Przy zadawaniu pytań padło także bardzo ciekawe pytanie (a jeszcze ciekawsza odpowiedź) na temat "żydokomuny".
Gorąco polecam obejrzeć spotkanie z Dr Krzysztofem Szwagrzykiem (IPN), który przewodniczy poszukiwaniom pochowków ofiar terroru komunistycznego - między innymi o ekshumacjach na Łączce Powązkowskiej.
- Dla zachacenia zdradzę tylko że w pewnym momencie wspomniano także o kibicach.
- Przy zadawaniu pytań padło także bardzo ciekawe pytanie (a jeszcze ciekawsza odpowiedź) na temat "żydokomuny".
Również polecam tenże materiał filmowy. Bardzo ciekawy wykład, czekamy na ponowne rozpoczęcie prac na Łączce
...Trzech setek armat ryczy kanonada,
Zda się pod trupem ziemia się rozpęknie, —
O dziecko polskie, za Twojego dziada,
Który tam zginął, niech Twe serce klęknie,
O dziecko polskie, święć się krwi szkarłatem
I wołaj: Wolność! I bij w kratę lochów,
Bo jeśli Bóg jest nad tym podłym światem,
Toś ty zbawione przez Wolę i Grochów...
To jest nieprawda. Ja powiem jedną prostą rzecz. Pamiętam jak ja chodziłem do szkoły, to wtedy rzeczywiście jeśli ktoś miał bułkę, kawałek czekolady, to było daj gryza. Myśmy grali w piłkę, bo była przerwa, to wyjedliśmy cały szczaw z nasypu i wszystkie śliwki ulęgałki, mirableki jedliśmy. Dzisiaj te wszystkie gruszki, śliwki leżą i nikt tego nie zbiera. Chłopaki grają w piłkę na tych samych boiskach, szczawiu nikt nie zjada. Ja nie mogę słuchać o przynajmniej 800 tys. głodnych dzieciach. (…) Moim zdaniem jest to gruba przesada. Nie wierzę w dane fundacji Maciuś.
tiaa... a Janka Ochojska "Pajacyka" założyła dla fun-u, żeby się internautom nie nudziło
ps. dzięki Niesiołowi zaoszczędzę dziś na kawie, bo ciśnienie już poszło w górę
Komentarz